Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen

Zoek je leuke tips voor oud en nieuw met kinderen? In deze blog verzamelen we onze recepten en ideeën om te knutselen voor oud en nieuw. Vuurwerk, vuurpijlen, een klok en oliebollen.

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Zoek je leuke tips voor oud en nieuw met kinderen? In deze blog verzamelen we onze recepten en ideeën om te knutselen voor oud en nieuw. Vuurwerk, vuurpijlen, een klok en oliebollen.

Oud en nieuw ideeën om te knutselen

Vuurpijlen van wc rollen en papier

Bij ideeën om te knutselen met oud en nieuw, denk je natuurlijk meteen aan vuurpijlen. Dit vuurwerk maakten de kids met wc rollen. Ze rolden twee wc rollen in gekleurd karton (bij de Hema, bij Bol.com en bij Pipoos) en lijmden dit vast met lijmstick. De uiteinden van het karton vouwden ze naar binnen. Zo ontstond een soort lange ingepakte wc rol.

Vervolgens maakten ze een rond dakje voor op de vuurpijl. Hier leg ik uit hoe je zo’n rond dakje maakt.

Daarna plakten ze een tak in de koker van wc rollen. Zoonlief gebruikte hiervoor een lijmpistool (te koop bij Bol.com en Pipoos). Dit is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook gewone lijm gebruiken, maar dat kost wat meer tijd om te drogen.

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Bij ideeën om te knutselen met oud en nieuw, denk je natuurlijk meteen aan vuurpijlen. Dit vuurwerk maakten de kids met wc rollen.

Tot slot maakten we krullen van vlechtstroken (Bol.com en Pipoos). Zulke krullen maak je net als in cadeau lintjes. Je zet de vlechtstrook tegen een kant van de schaar en haalt de vlechtstrook er voorzichtig langs. Onze kids deden dit zelf, maar het is geen klusje voor kleintjes. Die krullen plakje aan de onderkant van vuurpijl.

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Bij ideeën om te knutselen met oud en nieuw, denk je natuurlijk meteen aan vuurpijlen.

Deze platte vuurpijlen van papier zijn iets makkelijker te maken. Daarvoor knip je een rechthoek uit gekleurd karton (bij de Hema, bij Bol.com en bij Pipoos) . Van een andere kleur maak je een driehoekig dakje. Ook hier maakten we weer krullen aan de onderkant. Het geheel plak je vervolgens op een ijsstokje of knutselhoutje (Pipoos en Bol.com). We kregen met kerst een bos bloemen met kerstballen er in, daar stonden de vuurpijlen heel gezellig bij.

Vuurpijlen maken, leuk in een bos bloemen.
Vuurwerk stempelen met wc rollen

Met wc rollen kun je vuurwerk stempelen. Maak aan een kant van het wc rolletje allemaal knipjes, van een paar centimeter. Vouw de ontstane strookjes naar buiten uit. Doop dit in de verf en stempel het op een gekleurd papier.

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Zoals vuurwerk stempelen met wc rollen.
Oliebollen verven

De kids bedachten dat oliebollen ook niet mogen missen. Ze knipten de oliebollen uit wit papier. Daarna maakten ze de oliebollen bruin met stiften. Tot slot maakten ze er poedersuiker van verf op.

Oliebollen verven

Oud en nieuw recepten

Oma’s klok recept voor oud en nieuw

Deze klok is traditie in de familie van Dennis. Zijn moeder maakte deze klok namelijk altijd op oudjaarsdag.

De basis is een tonijnsalade. Daarvoor heb je 6 blikjes tonijn nodig. Dat meng je met 150 gram zilveruitjes, een paar lepels mayonaise, een beetje ketchup, zout en peper. Voor de rand gebruik je gekookte eieren, sla en augurk. De cijfers zijn van ketchup, de wijzers zijn van augurk.

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Oma's klok recept voor oud en nieuw.
Cocktailprikkers in de vorm van vuurpijlen

Deze lange cocktailprikkers kun je zelf maken. We gebruikten satéprikkers als basis. Daarnaast gebruiken we een rechthoekig stukje goudkleurig papier van ongeveer zes bij acht centimeter. Dat knipten we in, maar net niet tot het einde. Daarna plakten we er lijm op en rolden het op, om de satéprikker heen. Zorg dat je de lijm niet op de rest van de satéprikker smeert. Tot slot maakten we het dicht met een stukje masking tape (Bol.com).

Cocktailprikkers in de vorm van vuurpijlen.

Aan de cocktailprikkers prikten we marshmallows (Albert Heijn). Op de top kwam een druif. Leuke vuurpijlen voor oudejaarsdag!

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Zoals cocktailprikkers in de vorm van vuurpijlen.

Een prikkertje kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen. Deze cocktailprikkers komen van de Hema. Op zo’n prikkertje wordt fruit extra feestelijk.

De leukste kindvriendelijke recepten voor kerstdiner en kerstontbijt - op school en thuis - fruitprikker met ster
Kaasfondue is leuk tijdens alle feestdagen

De kinderen vinden het gezellig en lekker: kaasfondue. Bij kaasfondue hollen we een brood uit . Daar kun je dan de kaasfondue in doen. Het ziet er heel leuk uit en het brood is natuurlijk heel erg lekker om helemaal op te eten.

gezellig kaasfondue tijdens de feestdagen

Verder lezen

Naast deze recepten en ideeën om te knutselen voor oud en nieuw, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor kerst. Tips voor het kerstdiner thuis en op school, leuke ideeën om te knutselen, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, zelfgemaakte kerstkaarten, boekentips, kerstfilms, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY ideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer. Daarnaast delen we op Instagram veel leuke ideeën voor kerst.

Oud en nieuw: recepten en ideeën om te knutselen. Zoek je leuke tips voor oud en nieuw met kinderen? In deze blog verzamelen we onze recepten en ideeën om te knutselen voor oud en nieuw. Vuurwerk, vuurpijlen, een klok en oliebollen. 

Kerst tips

We hebben zo veel zin in kerst! Je vindt hier super veel leuke tips voor kerst. Leuke ideeën voor in huis, heel veel knutseltips, lekkere recepten, fijne boeken, films en muziek voor kerst en natuurlijk tips voor de kerstvakantie.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids