Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen

Een (deels) zelfgemaakte verjaardagstaart vinden onze kids heel leuk. Soms gebruiken we een taartmix, soms versieren we een taart en soms maken we de taart helemaal zelf. Vaak gaat het meeste werk in de versiering zitten, maar dat is ook het leukste om te doen! In dit artikel vind je al onze verjaardagstaart recepten voor kinderen.

Scroll lekker langs de verjaardagstaart recepten voor kinderen, of klik gelijk door naar:

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Een zelfgemaakte verjaardagstaart vinden veel kinderen het leukste. Soms gebruiken we een taartmix, soms versieren we een taart en soms maken we de taart helemaal zelf. In dit artikel vind je onze verjaardagstaart recepten voor kinderen.

Recepten om verjaardagstaart zelf te maken

Cheesecake verjaardagstaart recepten voor kinderen

LEGO cheesecake verjaardagstaart

Zoonlief is gek op cheesecake en op LEGO, dus ik bedacht een makkelijk recept voor deze LEGO verjaardagstaart. Ook de LEGO poppetjes maakten we zelf van chocolade, met een mal van Bol.com.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Recept voor verjaardagstaart: makkelijke LEGO taart
Bloemetjestaart met een cijfer

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen… of een strijkkralenslinger en een lekkere verjaardagstaart maken! Dit is ook cheesecake, maar dan vegan en dus lactosevrij. Op de taart zit een laagje zelfgemaakte bosbessenjam. De zachte kaas is vervangen door cashewnoten. In plaats van boter gebruik je kokosolie, waardoor je een lichte kokossmaak krijgt.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Zoals deze verjaardagstaart met de leeftijd, compleet met vlaggetjes slinger van strijkkralen.
Recept voor Oreo taart

Toen zoonlief 11 werd, moest het Oreotaart worden. Helaas konden we geen geschikt recept voor Oreo taart vinden. Dus we bedachten zelf een Oreotaart recept, op basis van Monchou cheesecake. Onze grote jongen had natuurlijk de leiding. Gelukkig is ons Oreotaart recept een makkelijk recept.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Zoals ons recept voor Oreo taart.

Chocolade verjaardagstaart recepten voor kinderen

Eenhoorn verjaardagstaart

Bijna alle kleine meisjes zijn gek op eenhoorns, zo ook dochterlief. Voor haar maakte ik deze simpele eenhoorntaart.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Zoals deze super simpele eenhoorn taart.

Verjaardagstaart recepten in het thema van feestdagen

Pepernoten verjaardagstaart met Sinterklaas

Zoonlief is jarig in Sinterklaas tijd. Dan is een taart vol strooigoed dus leuk. De basis is een zelfgemaakte cheese cake. De bovenkant versierden we na het opstijven met verschillende soorten pepernoten en ander strooigoed van de Hema. Dat plakten we vast met zachte topping van Dr. Oetker (Albert Heijn). Het rondje en het getal zijn van fondant (Albert Heijn). De getallen vormpjes spaarden we ooit bij Albert Heijn.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Zoals een pepernotentaart of pepernotencake rond Sinterklaas.
Paaseitjes verjaardagstaart met Pasen

Kleine meis is meestal jarig rond Pasen, dus op haar verjaardag is daar vaak wel wat van zichtbaar. Dit jaar maakten we een pastelkleurige paastaart vol paaseieren.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Deze taart met paaseitjes is een leuk recept als je jarig bent rond Pasen.

Verjaardagstaart recepten met fruit

Taart met bloemetjes in de lente

Leuk voor de lente of zomer: taart met bloemen. Als basis gebruikten we een pak Koopmans Mix voor fijne cake. Je kunt eetbare viooltjes gebruiken, maar er is ook altijd wel een kruid dat bloeit. In dit geval gebruikte ik bloeiende tijm, dat combineert heel lekker met de zoete taart. Daarnaast kocht ik bij Albert Heijn Dr. Oetker decoratiebloemetjes. Zo maakten we deze zomerse taart met bloemen.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Zoals dit recept voor zomerse taart met bloemen.
Taart met vijgen in de zomer

Veel zomerfruit is in augustus of september rijp. Zo ook de vijgen uit onze tuin, die zijn dan opeens allemaal tegelijk rijp. Kleine meis wilde graag iets bakken, dus we besloten vijgencake te maken. Als basis gebruikten we een pak Koopmans Citroencake (Albert Heijn). De smaak van citroen combineert goed met vijgen, maar eigenlijk met alle zomerfruit. We maakten de vijgen goed schoon en sneden ze doormidden. Daarna legden we ze op de bodem van de ingevette siliconen bakvorm, je mag gerust de hele bodem bedekken. De cakemix goten we daar overheen. Dit bakten we volgens de gebruiksaanwijzing 60 minuten. Nadat de cake tien minuten was afgekoeld haalden we hem uit de cakevorm, draaiden hem om en legden hem terug in de bakvorm. Dit ging nog even 10 minuten de oven in, zodat ook de onderkant goed gebakken is. Mooi zomers resultaat toch?

Veel zomerfruit is rond deze tijd rijp. Zo ook de vijgen uit onze tuin, die zijn dan opeens allemaal rijp. Kleine meis wilde graag iets bakken, dus we besloten vijgencake te maken. Als basis gebruikten we een pak citroencake. De smaak van citroen combineert goed met vijgen, maar eigenlijk met alle zomerfruit.
Appeltaart kan altijd

Een pak appeltaartmix vind ik ideaal, omdat je er alle kanten mee op kunt. We gebruiken vaak Mix voor Koopmans Appeltaart van Albert Heijn. Voor de verjaardag van zoonlief bakte ik deze mango-appeltaart, in de favoriete kleuren van onze jongen.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Zoals deze mango-appeltaart met cijfer er op.

Bijna alle jongens en meisjes zijn gek op mini mallows (van Frisia bij AH). Dus toen ik een keer snel een taart wilde versieren, plakte ik er met decoratiestift (Dr. Oetker bij AH) mini mallows op.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Bijna alle jongens en meisjes zijn gek op mini mallows. Dus toen ik een keer snel een taart wilde versieren, plakte ik er met decoratiestift mini mallows op.

Dochterlief is gek op hartjes. Daarom bakte ik een appeltaart, die we versierden met hartjes van fondant (Albert Heijn). Voila, de hartjestaart is klaar.

Zelfgemaakte hartjestaart voor de verjaardag van onze prinses.

Kant en klare verjaardagstaart versieren

Dripcake verjaardagstaart versieren

Dripcake met macarons

Zoonlief vindt dripcakes heel erg cool en is gek op macarons. Dus voor zijn tiende verjaardag maakte ik een dripcake. Of beter gezegd, ik versierde een dripcake, want de basis komt van de Hema. Let op: een dripcake blijft het mooiste als je hem tijdens het versieren niet te lang uit de koelkast haalt. Dus leg alles klaar wat je gaat gebruiken, voordat je de dripcake pakt. Dan kun je hem zo snel snel mogelijk weer in de koelkast terugzetten.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Deze dripcake is heel makkelijk en ziet er super leuk uit.

De macarons bestelde ik ook bij de Hema. Ik plakte ze vast met zachte topping van Dr. Oetker (Albert Heijn). Daarnaast versierde ik de taart met Smarties (Albert Heijn) en gouden bolletjes uit een decoratiemix van Dr. Oetker (Albert Heijn). Met die bolletjes maakte ik ook de 10 op de macarons, die zette ik vast met decoratiestiften van Dr. Oetker. De extra lange kaarsjes zijn van Meri Meri bij I love speelgoed.

wat een mijlpaal: tien jaar

De verjaardagskroon die zoonlief op de foto draagt heb ik zelfgemaakt. Toen ik de kroon maakte werd hij 1 jaar. Ik had nooit kunnen bedenken dat hij hem nog steeds graag zou dragen als hij 10  jaar zou zijn. Maar ja, tradities zijn nou eenmaal heel leuk!

DIY: verjaardagskroon van stof maken die je elk jaar kunt gebruiken

Luce versierde deze taart voor haar dochter. HEMA heeft allerlei kant en klare eetbare versiersels. Zoals deze eenhoorn prikkers die mooi op een dripcake passen. De taartkaarsjes met happy birthday komen ook van HEMA.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Zoals deze eenhoorn dripcake taart.

Je kunt de taart over versieren met speelgoed. Luce maakte deze dripcake met hondjes van Schleich (Bol.com). Daarnaast gebruikte ze macarons en taartkaarsjes komen ook van HEMA. Sprinkles heeft Dr. Oetker (Albert Heijn).

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Zoals deze dripcake met hondjes.
Dripcake met zelfgemaakte cake topper

Dochterlief vond de taart zo leuk dat ongeveer dezelfde wilde. Ook deze taart komt van de Hema. We versierden hem met Smarties (Albert Heijn) en frambozen. De taartkaarsjes komen van de Hema.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Deze dripcake is heel makkelijk en ziet er super leuk uit. De dripcake is roze, met neon oranje en fluo blauw. Versierd met smarties en frambozen.

De versiering met de 8 maakte ik zelf. Ik gebruikte gekleurd papier van de Hema. Daaruit knipte ik twee rondjes. Op de rondjes tekende ik een 8 met permanent stiften van Edding (Bol.com). Met lijmstift plakten we ze rondjes tegen elkaar aan op een satéprikker.

Een cake of taart topper op een verjaardagstaart kun je zelf knutselen, met rietjes, bakkerstouw en masking tape.

Een paar jaar later maakte ik deze taart topper voor haar.

Bekijk hier al onze dripcake ideeën.

Kale taart versieren

HEMA heeft ook een witte taart om te versieren, die heet kale taart. Deze taart met paarden was voor ons nichtje, dit meisje werd 8 jaar.

HEMA heeft een kale taart om te versieren. Deze taart met paarden was voor ons nichtje van 8 jaar.

Crompouce voor je verjaardag

Wat zoonlief het liefste wilde op zijn twaalfde verjaardag? Een zelfgemaakte crompouce natuurlijk. Maar we zijn niet de enigen met dat idee. De pakjes voor roze glazuur en banketbakkersroom zijn overal uitverkocht. Als we binnenkort meer tijd hebben maken we het helemaal zelf. Want de kids vonden de crompouce super lekker. Voor nu versierde ik de crompouce van de bakker met gouden bolletjes uit een decoratiemix van Dr. Oetker (Albert Heijn).

Bekijk hier meer crompouce ideeën.

Wat zoonlief het liefste wilde op zijn verjaardag? Een zelfgemaakte crompouce natuurlijk. Maar we zijn niet de enigen met dat idee. De pakjes voor roze glazuur en banketbakkersroom zijn overal uitverkocht. Als we binnenkort meer tijd hebben maken we het helemaal zelf. Want de kids vonden de crompouce super lekker. Voor nu versierde ik de crompouce van de bakker met gouden bolletjes uit een decoratiemix van Dr. Oetker.

Verder lezen

Naast deze verjaardagstaart recepten voor kinderen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor gezonde en lekkere traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van toffe verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om zelf te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig leuke ideeën voor verjaardagen.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Een zelfgemaakte verjaardagstaart vinden veel kinderen het leukste. Soms gebruiken we een taartmix, soms versieren we een taart en soms maken we de taart helemaal zelf. In dit artikel vind je onze verjaardagstaart recepten voor kinderen.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids