Recept: mango-appeltaart


Toen ik dit weekend op Facebook en Instagram vertelde dat zoonlief en ik altijd samen mango-appeltaart bakken voor zijn verjaardag, vroegen meerdere mensen om het recept. Het is super makkelijk en lekker, dus dat deel ik natuurlijk graag!

Recept: mango-appeltaart

Ingrediënten:

*Mix voor Koopmans Appeltaart van Albert Heijn (het voordeel daarvan vind ik dat er weinig ingrediënten in zitten en bijvoorbeeld ook geen kaneel of vanille)
*175 gram roomboter of margarine
*1 ei
*3 grote appels (een halve kilo)
*2 doosjes AH Doos­je­vol man­go­stuk­jes uit de diepvries
*20 gram suiker of wat agavesiroop
*75 gram rozijnen

Recept: mango-appeltaart

Bereiding

De mango-appeltaart maak ik gewoon zoals op de verpakking van Koopmans staat (dat kun je ook online bekijken), alleen de hoeveelheid appels heb ik gehalveerd en in plaats daarvan voeg ik de mango toe. Kaneel gebruik ik niet, anders dan bij appeltaart.

De mango is bevroren. Ik vergeet vaak om die op tijd uit de diepvries te halen, om het dan snel te ontdooien leg ik de mango even in warm water en laat ik het goed uitdruipen in een vergiet. Daarna meng ik het met de appels en rozijnen.

Recept: mango-appeltaart

Samen mango-appeltaart bakken is inmiddels een traditie geworden, al weken voor zijn verjaardag vraagt zoonlief er om 🙂 Super fijn toch, om zo samen een traditie te creëren?


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.