
Toen ik dit weekend op Facebook en Instagram vertelde dat zoonlief en ik altijd samen mango-appeltaart bakken voor zijn verjaardag, vroegen meerdere mensen om het recept. Het is super makkelijk en lekker, dus dat deel ik natuurlijk graag!
Ingrediƫnten:
*Mix voor Koopmans Appeltaart van Albert Heijn (het voordeel daarvan vind ik dat er weinig ingrediƫnten in zitten en bijvoorbeeld ook geen kaneel of vanille)
*175 gram roomboter of margarine
*1 ei
*3 grote appels (een halve kilo)
*2 doosjes AH DoosĀjeĀvol manĀgoĀstukĀjes uit de diepvries
*20 gram suiker of wat agavesiroop
*75 gram rozijnen
Bereiding
De mango-appeltaart maak ik gewoon zoals op de verpakking van Koopmans staat (dat kun je ook online bekijken), alleen de hoeveelheid appels heb ik gehalveerd en in plaats daarvan voeg ik de mango toe. Kaneel gebruik ik niet, anders dan bij appeltaart.
De mango is bevroren. Ik vergeet vaak om die op tijd uit de diepvries te halen, om het dan snel te ontdooien leg ik de mango even in warm water en laat ik het goed uitdruipen in een vergiet. Daarna meng ik het met de appels en rozijnen.
Samen mango-appeltaart bakken is inmiddels een traditie geworden, al weken voor zijn verjaardag vraagt zoonlief er om š Super fijn toch, om zo samen een traditie te creĆ«ren?
