Dripcake versieren: 12 leuke ideeën voor een verjaardagstaart

Ben je op zoek naar een spectaculaire verjaardagstaart die je makkelijk kunt maken? Dan is het ideaal om een dripcake te versieren, leuk voor jongens en meisjes. Daarom laat ik leuke voorbeelden voor kinderen zien, gemaakt met de HEMA dripcake.

Onze kinderen zijn gek op dripcakes. Bij HEMA kun je een mooie dripcake bestellen, die je kunt ophalen bij een HEMA winkel. Je kunt kiezen voor een dripcake voor 8, 16 of 24 personen. Als je die versiert heb je met weinig moeite een prachtige taart.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Ben je op zoek naar een spectaculaire verjaardagstaart die je makkelijk kunt maken? Dan is het ideaal om een dripcake te versieren, leuk voor jongens en meisjes. Daarom laat ik leuke voorbeelden voor kinderen zien, gemaakt met de HEMA dripcake.

Komen er veel gasten? Dan kun je meerdere dripcakes stapelen. Dat ziet er helemaal tof uit! Deze foto’s geven je een goed idee, ze komen van de HEMA website.

Kant en klare dripcakes van HEMA, foto van HEMA.

De binnenkant van de dripcakes verschilt per kleur taart. Wij vinden de red velvet binnenkant heerlijk. Maar er is ook een dripcake met regenboog binnenkant.

Mmmmm heerlijk deze taart.

Onze kinderen en nichtjes vinden dit de allerlekkerste taart die er is. Mijn zusje en ik hebben er inmiddels dus al flink wat versierd. In dit artikel deel ik onze dripcakes als inspiratie. Extra leuk: ik kreeg ook nog foto’s van lezers!

Zo kort mogelijk uit de koelkast

Let op: een dripcake blijft het mooiste als je hem tijdens het versieren niet te lang uit de koelkast haalt. Bovendien is de taart het lekkerste als hij koud is.

Dus leg alles klaar wat je gaat gebruiken, voordat je de dripcake pakt. Dan kun je hem zo snel snel mogelijk weer in de koelkast terugzetten.

Dripcake versieren met macarons

Zoonlief vindt dripcakes heel erg cool en onze zoon is gek op macarons. Dus voor zijn tiende verjaardag van onze jongen maakte ik een dripcake. Of beter gezegd, ik versierde een dripcake, want de basis komt van HEMA.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Zoonlief vindt dripcakes heel erg cool en is gek op macarons. Dus voor zijn tiende verjaardag maakte ik een dripcake. Of beter gezegd, ik versierde een dripcake, want de basis komt van HEMA.

De macarons bestelde ik ook bij HEMA. Ik plakte ze vast met zachte topping van Dr. Oetker (Albert Heijn). Daarnaast versierde ik de taart met Smarties (Albert Heijn) en gouden bolletjes uit een decoratiemix van Dr. Oetker (Albert Heijn).

wat een mijlpaal: tien jaar

Met die bolletjes maakte ik ook de 10 op de macarons, die zette ik vast met decoratiestiften van Dr. Oetker. De extra lange kaarsjes zijn van Meri Meri bij I love speelgoed.

Hockey dripcake versieren

Ook voor zijn twaalfde verjaardag wilde onze jongen graag weer een versierde dripcake. Het liefste wilde hij iets met hockey en de groene dripcake.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart, zoals voor hockey fans. Met hockeystick, hockeybal, goal en leeftijd. En met de Y., het clublogo van AHC IJburg, maar ook de afkorting van year. Iets vergelijkbaars kun je ook voor voetbal maken.

We gebruikten macarons (HEMA) als hockeyballen. Met decoratiestiften van Dr. Oetker (Albert Heijn) maakte ik de 12. En de Y., het clublogo van AHC IJburg, maar ook de afkorting van year. De hockeystick maakte ik van fondant (Albert Heijn). Tot slot is de goal van extra lange kaarsjes van Meri Meri (I love speelgoed).

Dit filmpje laat zien hoe we de dripcake hebben gemaakt. Iets vergelijkbaars kun je natuurlijk ook voor voetbal maken.

Eenhoorn dripcake versieren

Luce versierde deze taart voor haar dochter. HEMA heeft allerlei kant en klare eetbare versiersels. Zoals deze eenhoorn prikkers die mooi op een dripcake passen. De taartkaarsjes met happy birthday komen ook van HEMA.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Zoals deze eenhoorn dripcake taart.

Marloes maakte deze eenhoorn taarten met een eenhoorn topper voor haar meisje, te koop bij Bol.com. Zo’n topper kun je jaarlijks hergebruiken, een mooie mini traditie. Het slingertje met met happy birthday kocht Marloes bij Zeeman. Sprinkles heeft Dr. Oetker (Albert Heijn). De oogjes kun je maken met decoratiestiften van Dr. Oetker. Klik rechts op de foto voor nog een foto.

Dripcake met zelfgemaakte cake topper

Dochterlief wilde ook de dripcake taart van HEMA. Dochter en ik versierden haar verjaardagstaart met Smarties (Albert Heijn) en frambozen. De taartkaarsjes komen van HEMA.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Deze dripcake is heel makkelijk en ziet er super leuk uit. De dripcake is roze, met neon oranje en fluo blauw. Versierd met smarties en frambozen.

De taartversiering met de 8 maakte ik zelf van gekleurd papier. Daaruit knipte ik twee rondjes. Op de rondjes tekende ik een 8 met permanent stiften van Edding (Bol.com). Met lijmstift plakten we ze rondjes tegen elkaar aan op een satéprikker. Zo heb je een zelfgemaakte taarttopper.

Deze verjaardagstaart is heel makkelijk en ziet er super leuk uit.

Een paar jaar later maakte ik deze taart topper voor haar.

Een cake of taart topper op een verjaardagstaart kun je zelf knutselen, met rietjes, bakkerstouw en masking tape.

Dripcake versieren met paard en hartjes

Luce maakte deze dripcake voor haar dochter, die net als veel meisjes gek is op paarden. Het paard is een speelgoedpaard van Schleich (Bol.com). De taart komt van HEMA, net als de chocolade hartjes en de macarons kun je er ook bestellen. Fruit en muntblaadjes maken de taart af. Nadat het paardje was afgewassen kon er natuurlijk gewoon weer mee gespeeld worden.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Deze dripcake is heel makkelijk en ziet er super leuk uit. Versierd met een speelgoed paard, macarons en hartjes, leuk voor wie op paardrijden zit.

Dripcake met hondjes

Luce maakte deze HEMA dripcake met hondjes van Schleich (Bol.com). Daarnaast gebruikte ze macarons en taartkaarsjes komen ook van HEMA. Sprinkles heeft Dr. Oetker (Albert Heijn).

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Zoals deze dripcake met hondjes.

Pokemon dripcake

Rianne stapelde voor haar zoon 2 dripcake taarten op elkaar. Het cijfer met discopdip komt ook van HEMA. Ze versierde ze met lava choco cakejes en marsepein. Daarmee maakte ze een vulkaan. Ze versierde de taart met speelgoed Pokemons, pokeballen en smarties. Te leuk toch voor stoere jongens en meisjes toch?

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Rianne stapelde 2 dripcake taarten op elkaar. Ze versierde ze met lava choco cakejes en marsepein. Daarmee maakte ze een vulkaan. Ze versierde de taart met speelgoed Pokemons, pokeballen en smarties. Te leuk toch?

Snoepjes taart met poezen

Ook Jorien maakte een dripcake met twee lagen. Door er allemaal snoepjes op te leggen ziet het er heel leuk uit. Lekker over the top! Snoephorloges en snoepkettingen (Albert Heijn), net als veel andere snoepjes. Zulke vlaggetjes kun je zelf maken met bakkerstouw (Bol.com) en masking tape (Bol.com).  Papieren rietjes vind je bij HEMA.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Jorien maakte een dripcake met twee lagen. Door er allemaal snoepjes op te leggen ziet het er heel leuk uit. Lekker over the top!

Dripcake met zeemeermin enzo

Marieke maakte deze mooie dripcakes in zee thema. Een zeemeermin dripcake en een taart met inktvis, krab, zeesterren en waterplanten.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Marieke maakte deze mooie dripcakes in zee thema. Een zeemeermin dripcake en een taart met inktvis, krab, zeesterren en waterplanten.

De decoratie heeft ze van fondant met kleurstoffen gemaakt. En het ‘zand’ is van gemalen biscuit.

Dripcake versieren: leuke ideeën voor een verjaardagstaart. Marieke maakte deze mooie dripcakes in zee thema. Een zeemeermin dripcake en een taart met inktvis, krab, zeesterren en waterplanten.

Heb jij ook een mooie taart gemaakt?

Een aantal lezers stuurden me foto’s die je in dit artikel terugziet. Hebben jullie wel eens zo’n dripcake versierd? En vind je het leuk om een foto te delen? Dan zou ik het super leuk vinden als je me een berichtje stuurt!

Verder lezen over verjaardagen

Naast deze ideeën om een dripcake te versieren, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor gezonde en lekkere traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van toffe verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om zelf te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig leuke ideeën voor verjaardagen.

Dit is een affiliate samenwerking met HEMA.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids