Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen

Op zoek naar leuke ideeën om voor een verjaardag te knutselen? Hier vind je allerlei knutsel ideeën voor jarige kinderen.

Inhoudsopgave: verjaardag knutselen

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Op zoek naar leuke ideeën om voor een verjaardag te knutselen? Hier vind je leuke knutsel ideeën voor jarige kinderen.

Een kaart voor een verjaardag zelf maken

Een leuk persoonlijk cadeau: een zelf geknutselde verjaardagskaart. Ons meisje maakte deze kaart met 9 jaar. Het kaartje is gemaakt van dik gekleurd papier. De cupcake is ook van gekleurd papier. Voor de kaars gebruikte ze een stukje van een rietje. De vlam knipte ze van papier, waar ze strepen op tekende.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Een leuk persoonlijk cadeau: een zelf geknutselde verjaardagskaart. Ons meisje maakte deze kaart in groep 6. Het kaartje is gemaakt van dik gekleurd papier. De cupcake is ook van gekleurd papier. Voor de kaars gebruikte ze een stukje van een rietje. De vlam knipte ze van papier, waar ze strepen op tekende.

Deze verjaardagskaart besloot ons meisje te knutselen met 10 jaar. Ze gebruikte een leeg kaartje en gekleurd papier. De stippen maakte ze met een perforator.

Verjaardagskaart zelf maken voor kinderen: leuke ideeën en tips. Deze verjaardagskaart knutselde ons meisje met 10 jaar. Ze gebruikte een leeg kaartje en gekleurd papier.

Met handletteren kun je een mooi persoonlijk kaartje zelf tekenen. Deze maakte ik zelf voor een meisje van 4 jaar, maar de kinderen maken ze inmiddels ook. Bekijk de uitleg en meer ideeën voor handletteren.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen, zoals een kaartje zelf tekenen met handletteren

Net als veel andere meiden, vindt ons kleine meisje het leuk om zelf kaarten te maken. Zo maakte ze deze verjaardagskaart toen een vriendin jarig was, ze was 7 jaar en de vriendin werd 8 jaar. Ze maakten de kaart van aquarelpapier en tekende er met aquarelpotloden op. Daardoor krijg je het schilderachtige effect. Bekijk de uitleg en meer aquarel ideeën.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Bijvoorbeeld zelf kaarten maken door ze te tekenen. Net als veel andere meiden, vindt ons kleine meisje het leuk om zelf kaarten te maken. Zo maakte ze deze verjaardagskaart toen een vriendin jarig was.

Deze verjaardagskaart knutselde ons meisje met 10 jaar. Ze gebruikte glitter wol, pompons en een sticker.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Deze verjaardagskaart knutselde ons meisje met 10 jaar. Ze gebruikte glitter wol, pompons en een sticker. Leuk voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen en tieners.

Een uitnodiging voor het kinderfeestje knutselen

Wil je een uitnodiging voor een feestje persoonlijk maken? Maak een zelfgemaakte uitnodiging met een fotokaart. We maakten deze voor onze jongen van 5 jaar.

DIY: een uitnodiging voor je verjaardagsfeestje zelfmaken

Ook leuk als uitnodiging voor een kinderfeestje: een je kind een tekening laten maken voor de verjaardagsuitnodiging. Onze jongen maakte de tekening toen hij 6 jaar werd, het was de locatie waar zijn feestje zou zijn.

Erg leuk als uitnodiging voor een kinderfeestje: een je kind een tekening laten maken voor de verjaardagsuitnodiging.

Cake of taart topper maken

Onze kinderen willen meestal een dripcake. Een cake of taart topper erop kun je zelf knutselen.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Een cake of taart topper op een verjaardagstaart kun je zelf knutselen, met rietjes, bakkerstouw en masking tape.

De stokjes van deze cake topper zijn papieren rietjes. Eerst maakten we een lijmpistool een stukje kerstslinger vast aan beide rietjes. Daarna maakten we van bakkerstouw en masking tape een twee slinger. Daarvoor plak je een stukje masking tape dubbel over het touw en knip je de onderkant in de vorm van een vlaggetje. Ook die slinger plakten we vast aan de rietjes. Als het goed gedroogd is kun je de taart topper gebruiken.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Een cake of taart topper op een verjaardagstaart kun je zelf knutselen, met rietjes, bakkerstouw en masking tape.

Deze versiering met de 8 maakte ik met gekleurd papier van. Daaruit knipte ik twee rondjes. Op de rondjes tekende ik een 8 met permanent stiften. Met lijmstift plakten we ze rondjes tegen elkaar aan op een satéprikker.

Deze dripcake is heel makkelijk en ziet er super leuk uit. Een cake of taart topper erop kun je zelf knutselen.

Verjaardagshoedje of verjaardagsmuts maken

Een verjaardagshoedje, feestmuts of verjaardagsmuts is leuk om te maken. Hiervoor teken je eerst iets minder dan de helft van de cirkel af, bijvoorbeeld met een geodriehoek. Een halve cirkel is 180° en in dit geval knip je 160°. De vouwrand komt op 140°. Vervolgens kun je het hoedje vouwen tot een kegel en vastplakken.

Een verjaardagshoedje, feestmuts of verjaardagsmuts is leuk om te maken.

Op het hoedje plakten we pompons. Daarnaast plakten we een stukje elastiek aan beide kanten van het hoedje. Het was wit elastiek, met permanent stiften maakten we een kleur patroon.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Op zoek naar leuke ideeën om voor een verjaardag te knutselen? Hier vind je leuke knutsel ideeën voor jarige kinderen. Een verjaardagshoedje, feestmuts of verjaardagsmuts is leuk om te maken.
Zelf een verjaardagskroon maken

Dit is een wat moeilijker klusje, maar je kunt het wel heel lang bewaren: een verjaardagskroon van stof. Dit is echt meer knutselen voor volwassenen of tieners.

Een zelfgemaakte verjaardagskroon die je elk jaar kunt gebruiken - DIY fabric birthday crown

Van pijpenragers maak je heel makkelijk een kroon. Doordat er ijzerdraad in zit kun je het namelijk heel goed modelleren. Ik maakte de kroon voor ons meisje van 4 jaar.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen: kroon van pijpenragers

Voor deze kroon gebruikten we vierkante vouwblaadjes en lijm. Hier vind je de uitleg & meer Koningsdag knutsels. Onze jongen maakte de kroon met 8 jaar.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen: kroon van papier

Slingers voor een verjaardag knutselen

Bij de geboorte van de kids maakte ik zelf vlaggetjes. Dat wil zeggen, de stoffen slinger kocht ik, de letters maakte ik er zelf op. Wil je ook lettervlaggen zelf maken? Dan vind je hier de beschrijving.

diy vlaggetjes

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Of zelf een vlaggetjes slinger van strijkkralen maken. Samen met onze jongen van 9 jaar maakte ik deze vlaggetjes slinger voor zijn kleine meisje. En gelijk een lekker recept voor verjaardagstaart.

Vlaggetjes slinger van strijkkralen en recept voor verjaardagstaart. Birthday cake recipe and hama bead bunting

Deze slingers kun je zelf vouwen met lijm en vlechtstroken. In je favoriete kleur, hoe leuk is dat?

Deze slingers kun je zelf vouwen met lijm en vlechtstroken. In je favoriete kleur, hoe leuk is dat?

Met herfst materialen uit de natuur kun je allerlei leuke decoratie maken voor in huis. Zoals deze slinger van dennenappels. Ik knutselde hem samen met mijn meisje van 9 jaar. Bekijk de uitleg en meer herfst decoratie ideeën.

Herfst decoratie knutselen: leuke ideeën om zelf te maken

Vlaggetjes van stoepkrijt zijn ook leuk, met tekst en leeftijd erbij.  Hiep hiep hoera!

Stoepkrijt om te feliciteren

Wil je iemand verrassen, dan kun je ook zijn of haar naam op de stoep tekenen met stoepkrijt.

namen tekenen
Een verjaardagsfeestje met slingers knutselen

Ons meisje van bijna 10 jaar bedacht dit verjaardagsfeestje met slingers om te knutselen. Ze maakte een tafelblad van karton en lijmde er rietjes als poten onder. De borden zijn gemaakt van chenilledraad. Voor de vlaggetjes maakte ze masking tape op draad. De poppetjes zijn van Playmobil.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Ons meisje van bijna 10 jaar bedacht dit verjaardagsfeestje met slingers om te knutselen. Ze maakte een tafelblad van karton en lijmde er rietjes als poten onder. De borden zijn gemaakt van chenilledraad. Voor de vlaggetjes maakte ze masking tape op draad. De poppetjes zijn van Playmobil.

Ballonnen of een alternatief maken

Met een ballon kun je deze hanger maken. Het voordeel is dat deze ballon veel langer meegaat dan de originele ballon.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Met een ballon kun je deze hanger maken. Het voordeel is dat deze ballon veel langer meegaat dan de originele ballon.

“Mama, zijn ballonnen eigenlijk niet heel slecht voor het milieu?” vroeg zoonlief een paar jaar geleden. Toen hij net naar school ging zat hij daar op de natuurclub, sindsdien is hij enorm met het milieu bezig. Thuis proberen we alles stapje voor stapje steeds milieuvriendelijker te doen, dus dat hij er zo mee bezig is vind ik alleen maar prima. Regelmatig wordt ik door hem gecorrigeerd, heel grappig. Dus in dit geval zijn we op zoek gegaan naar een milieuvriendelijk alternatief voor ballonnen. Het werden deze milieuvriendelijke papieren honeycomb bollen.

Milieuvriendelijk alternatief voor ballonnen: gekleurde papieren honeycomb bollen

Voor wat oudere knutselaars: zelfgemaakte kristallen als versiering. Leuk om op te hangen in het raam, op een muur of op een prikbord.

DIY: kristallen knutselen

Is er iemand jarig? Dan zijn ballonnen leuk om als verrassing op de stoep te tekenen voor een verjaardag. Deze kleine of grote artiest heeft wel een heel mooi kunstwerk gemaakt met stoepkrijt.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Stoepkrijt tekeningen maken met ballonnen om te feliciteren.

Placemats zelf maken

Placemats kun je zelf maken, zeker als je een lamineermachine hebt. Zo maakte ik voor alle kinderen een mooie placemat met hun naam er op.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Kinderfeestje met zelfgemaakte LEGO versiering en traktatie.

Gezellige lampjes als verjaardag versiering knutselen

Deze lampions ofwel Chinese lantaarns zijn makkelijk zelf te maken. Ik maakte hem met onze jongen van bijna 11 jaar.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Een Chinese lantaarn kun je heel snel maken van gekleurd papier en een pijpenrager ofwel chenille draad.

Voor deze 1001 nachten lantaarn heb ik een gratis printable download gemaakt. Ik maakte hem met ons meisje van 9 jaar en onze jongen van 12 jaar maakte hem zelf.

1001 nachten lantaarn knutselen.

Ook gezellig: deze ster lampion. Ik knutselde hem met mijn dochter in van 7 jaar.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Deze ster lampion is leuk om te knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten.

Een cadeau speels inpakken

Kinderen vinden het heel leuk om cadeaus te geven en het is nog leuker als je het cadeau ook zelf hebt ingepakt. Kijk snel naar deze creatieve ideeën hoe je dat samen met de kinderen doet.

Met deze strik van masking tape ziet het cadeau er gelijk leuk uit. We vouwden eerst een zakje van cadeaupapier en plakten daar de strik op. Doordat het zakje nog plat is kun je het mooi plakken, een ingepakt cadeau is vaak wat bobbelig. Daarna cadeau er in en klaar!

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen.

Een cadeauverpakking maak je nog vrolijker met ballonnen er op. De ballonnen zijn van karton en touwtjes en onderaan zit masking tape.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen.

Kleine cadeautjes zelf maken voor een kinderverjaardag

Voor een vriendin kocht ik deze leuke kaarsenstandaards. Wanneer je ze omdraait kan er een waxinelichtje in. Als grapje maakte ik er deze happy birthday kaarsen bij.

Voor een vriendin kocht ik deze leuke kaarsenstandaards. Wanneer je ze omdraait kan er een waxinelichtje in. Als grapje maakte ik er deze happy birthday kaarsen bij.

Hoe leuk is een zelfgemaakte ketting voor je vriendin, moeder of oma? Om deze hartjes te maken, gebruikten we FIMO klei.

Deze hartjes ketting maakten we van FIMO klei, daar kun je mooie sieraden mee maken.

Ook deze LEGO poppetjes maakten we met FIMO klei. Vervolgens maakten we er een ketting, sleutelhanger en broche van. De sleutelhangers zijn ook leuk als extraatje bij een cadeautje. Zo maakten we de LEGO poppetjes met FIMO klei.

Een zelfgemaakte hanger van FIMO klei.

Met strijkkralen kun je een mooie hartjeshanger knutselen. Zo maakten we dit en andere strijkkralen knutsels.

Strijkkralen hanger hartje

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen als cadeau voor een verjaardag. In sommige schelpjes zit een gaatje. Dat gaatje is ideaal als je een ketting wil maken! Met stevig nylon koord en kraaltjes maakten we deze ketting.

Knutselen met schelpen: ketting zelfmaken

Nog meer knutselen voor een verjaardag

Met een klein doosje bedacht ons meisje van 8 jaar om dit cadeautje te knutselen, voor de verjaardag van haar broer.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Met een ander klein doosje bedacht ons meisje om dit cadeautje te knutselen, voor de verjaardag van haar broer.

Daarnaast maakte ze met 9 jaar deze verjaardagstaart van een doosje en gekleurd papier voor mij.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Ons meisje maakte ze deze verjaardagstaart van een doosje en gekleurd papier voor mij.

Zelf een taart voor een verjaardag knutselen? Kijk hier voor leuke verjaardagstaart recepten.

Super simpele eenhoorn taart

Zelf een traktatie maken? Bekijk hier heel veel traktatie ideeën, de meeste makkelijk en creatief.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen.

Meer inspiratie voor verjaardagen

Naast deze ideeën om te knutselen, vind je op Leuk Met Kids natuurlijk ook nog veel meer andere leuke ideeën voor verjaardagen. Denk aan cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, maar natuurlijk ook heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus of kijk hieronder! Op Instagram delen we daarnaast ook vaak leuke ideeën voor feestjes.

Verjaardag knutselen: leuke ideeën voor jarige kinderen. Op zoek naar leuke ideeën om voor een verjaardag te knutselen? Hier vind je leuke knutsel ideeën voor jarige kinderen.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids