Handletteren of handlettering: voorbeelden en ideeën

Handlettering is leuk om samen te doen met ouders en kinderen. Maar wat maak je dan? Hier vind je voorbeelden en ideeën voor handletteren.

Potje thee, muziek of podcast op en dan lekker samen met de kinderen handletteren. Ik probeerde het ooit met zoonlief, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we regelmatig met zijn drieën te tekenen, best wel zen!

Handletteren of handlettering: voorbeelden en ideeën. Handlettering is leuk om samen te doen met ouders en kinderen. Maar wat maak je dan? Hier vind je voorbeelden en ideeën voor handletteren.

Wat heb je nodig voor handletteren ?

Voor handletteren heb je niet veel nodig. Hier kun je aan denken:

  • Papier, eventueel met hokjes.
  • Fineliners zoals van Stabilo bij Bol.com of gelpennen zoals van Djeco bij I love speelgoed.
  • Schetspotloden of uitwisbare pennen van Frixion bij Bol.com.
  • Kleurpotloden.
  • Brush pens van Talens Ecoline bij Bol.com.
  • Liniaal en/of geodriehoek.

Iedereen kan handletteren, je moet gewoon beginnen, dan komt het vanzelf. Hopelijk kunnen we je met deze voorbeelden van handletteren inspireren. Tip: teken de belangrijkste dingen eerst met potlood of uitwisbare pen en ga er daarna overheen. En oefen gewoon lekker dingen, het hoeft niet meteen perfect.

Weet je niet waar je precies kunt beginnen en heb je wat meer houvast nodig? Dit boekje laat eerst de basis van handletteren zien en daarna allerlei leuke creatieve toepassingen. Het boek Creatieve Handlettering voor Kinderen is te koop bij Libris en bij Bol.com.

creatieve handlettering voor kinderen

Handletteren: voorbeelden en ideeën

Handletteren met planten en bloemen en seizoenen

Planten, bloemen en seizoenen zijn een mooie basis voor handletteren. De seizoenen lente, zomer, herfst en winter kun je versieren met bijpassende doodles.

Handletteren of handlettering: voorbeelden en ideeën. De seizoenen lente, zomer, herfst en winter kun je versieren met bijpassende doodles.

Voor dit rondje tekende ik eerst de omtrek van een bordje met uitwisbare pen. Met handletteren kun je natuurlijk prachtige quotes maken.

Handletteren of handlettering: voorbeelden en ideeën. Met handletteren kun je natuurlijk prachtige quotes maken. Zoals deze Nederlandstalige quote: ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT DAT GROEIT.

Ons meisje had laatst een logeerpartij in de achtertuin bij een teamgenoot. Voor de camping maakte ze deze handlettering tekening. Ook leuk als je gaat kamperen op een echte camping! Klik rechts voor nog een foto.

De hersenen handletteren

Onze jongen bedacht dit idee om te handletteren: denken en de hersenen in woord en beeld.

Onze jongen bedacht dit idee om te handletteren: denken en de hersenen in woord en beeld.

Beterschap handlettering

Toen de juf van onze jongen ziek was, maakte hij deze beterschap tekening met handlettering.

Toen de juf van onze jongen ziek was, maakte hij deze beterschap tekening met handlettering.

Een kaart handletteren

Met handletteren kun je een mooi persoonlijk kaartje zelf tekenen. Deze maakte ik zelf, maar de kinderen maken ze inmiddels ook.

Handletteren of handlettering: voorbeelden en ideeën. Zoals een kaartje zelf tekenen met handletteren.

Voorbeelden van handletteren met stoepkrijt

Handlettering kan natuurlijk ook met stoepkrijt op de stoep! Hier onder vind je voorbeelden van handletteren met stoepkrijt. Zoek je fijn krijt? Wij zijn fan van het stoepkrijt van Crayola bij Bol.com.

Bekijk hier meer stoepkrijt voorbeelden.

Stoepkrijt tekenen
Stoepkrijt tekenen
Stoepkrijt tekenen

Verder lezen

Zoek je naar meer tips? Kijk dan even in ons overzicht met inspiratie voor tekenen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids