Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën

De laatste tijd zie je ze opeens overal: prachtige stoepkrijt tekeningen. Om zorgverleners een hart onder de riem te steken, om iemand te feliciteren of om de buurt op te vrolijken. In dit artikel vind je heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen en wat handige tips.

Onze buurt is opeens vol met stoepkrijt tekeningen. Een tekening waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening! Bij ons in de buurt zag ik zulke prachtige juweeltjes, dat ik besloot ze te verzamelen. Met al die kleurrijke stoepkrijt tekeningen worden de straten veel vrolijker, dus ik hoop dat deze trend blijft!

Heb jij ook leuke ideeën en tips voor stoepkrijt tekeningen? Hebben jullie een prachtig stoepkrijt gemaakt, of in de buurt gefotografeerd? Deel dan jouw foto via info [at] leukmetkids.nl. Dan kan ik hem toevoegen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

De nieuwe hype is stoepkrijt tekeningen maken met afplaktape. Geen wonder, want het resultaat is prachtig. Je begint met het afplaktape, dat plak je op straat in de vorm die je wil maken. Je kunt eventueel ook in de tekening tape plakken. Vervolgens kleur je je figuur in.

Zoals je ziet moeten wij even nieuwe afplaktape kopen, want het is op en we moesten met ons mooie papieren tape verder. We bestellen nu gelijk twee breedtes, die kunnen allebei handig zijn met het tekenen. Je kunt het beste afplaktape voor verven gebruiken. Dat laat namelijk makkelijk los. Bovendien is het gemaakt van papier, dat is milieuvriendelijker dan bij voorbeeld duct tape.

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Wil je je tekening mooi egaal aanbrengen? Teken eerst goed dik met krijt. Wrijf het krijt vervolgens met je handpalm of vingers uit en wordt het mooi egaal. Daarmee wrijf je het beter de tegels in. Dit moet je niet te vaak doen, het is een soort scrub beurt voor je hand. De mijne zijn nu lekker zacht 😉

Je ziet op straat van die mooie tekeningen waarin de kleuren in elkaar overlopen. Dat maak je heel makkelijk. Eerst krijt je twee kleuren naast elkaar, lekker dik. Vervolgens krijt je op de overgang van de twee kleuren een stukje met beide kleuren. Daarna wrijf je het krijt uit om het mooi egaal te maken.

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Je kunt allerlei soorten stoepkrijt kopen. Omdat er momenteel veel gekrijt wordt, gingen we voor een gigantische doos van Crayola bij Bol.com. De kleuren van dit stoepkrijt zijn mooi helder. Mijn ervaring is in het algemeen dat beter knutsel materiaal fijner werkt en langer mee gaat.

Je kunt ook allerlei sjablonen kopen voor stoepkrijt, bijvoorbeeld van SES en Crayola. Daarnaast heeft Jumbo stoepkrijt spelletjes en stempels.

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Geometrische vormen van stoepkrijt

Geometrische vormen zijn de hit van de laatste tijd. Het effect is spectaculair en het is heel makkelijk.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën

Je ziet de gaafste vormen. Rechthoeken, maar bijvoorbeeld ook dieren en hartjes.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - geometrische vormen

De buitenrand plak je af met afplaktape. Vervolgens maak je aan de binnenkant een mooi patroon. En dan kan het grote inkleuren beginnen. Met één kleur per vakje,  of juist meerdere.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - geometrische vormenBij deze zie je mooi hoe gaaf je de kleuren in elkaar kunt laten overlopen. Bij de praktische tips leg ik uit hoe je dat doet.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - geometrische vormen

Plaatjes van stoepkrijt

Dieren van stoepkrijt

Deze uil is met geometrische vormen gemaakt. Eerst tape je de vorm van de uil, daarna maak je het mozaïek patroontje.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - dieren tekenen van geometrische vormen

Ook dit vlinder kunstwerk van stoepkrijt kwamen we tegen op straat, zo mooi. Hier is een profi artiest aan de slag geweest!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - vlinder

Ook mooi: deze visjes van stoepkrijt aan het water van het IJmeer.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Zoals deze visjes van stoepkrijt aan het water van het IJmeer.

Bloemen van stoepkrijt

Met bloemetjes kun je de hele stoep vol kleuren. Gezellig om met de hele straat te doen, ieder voor zijn deur. Of bij de buren op leeftijd voor de deur.

stoepkrijt bloemen

Bloemetjes zijn ook voor veel peuters en kleuters al te doen. Kunnen of willen ze het nog niet, maak de vorm dan zelf, dan kan je kind het inkleuren.

stoepkrijt bloemen

Zon en regenboog van stoepkrijt

Van de regenboog wordt iedereen vrolijk. Deze met wolkjes is extra leuk!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - regenboog met wolken

Achter de wolken schijnt de zon. Soms heel toepasselijk 🙂

zon en wolk

Stoepkrijt met boodschap

Deze mooie zomervakantie stoepkrijt tekening kwam ik op straat tegen. Super vrolijk voor de hele buurt!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Deze mooie zomervakantie stoepkrijt tekening kwam ik op straat tegen. Super vrolijk voor de hele buurt!

Stoepkrijt om te feliciteren

Is er iemand jarig? Dan zijn ballonnen leuk om als verrassing op de stoep te tekenen. Deze kleine of grote artiest heeft wel een heel mooi kunstwerk gemaakt.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - ballonnen om te feliciteren

Vlaggetjes zijn ook leuk, met tekst en leeftijd erbij.  Hiep hiep hoera!

Stoepkrijt om te feliciteren

Stoepkrijt met namen

Wil je iemand verrassen, dan kun je ook zijn of haar naam op de stoep tekenen. Dit is heuse handlettering met stoepkrijt!

namen tekenen

Deze letters in geometrische vormen vind ik ook erg tof. Ook met geometrische tekening erbij natuurlijk.

namen tekenen

Stoepkrijt met hartjes

Hartjes zijn altijd leuk en zeker met een mooie boodschap! Corrien maakte deze met haar dochters.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - hartje met tekst

Dit prachtige hart heeft een glittering er in.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - hartje

Ook leuk: met zijn allen de hele straat vol hartjes tekenen. Lekker kleurrijk!

hartjes tekenen

Stoepkrijt spelletjes

Met stoepkrijt kun je allerlei spelletjes tekenen. Bijvoorbeeld een hinkelbaan. Of een autoparcours van stoepkrijt. Twister kun je ook levensgroot met krijt maken. Op een evenwichtsbalk van stoepkrijt kun je trucjes doen.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - hinkelbaan spelletje

Stoepkrijt voor feestdagen

Tijdens de feestdagen kun je een tijdelijke tekening op straat maken. Tip: maak een foto van je kinderen bij de stoepkrijt tekening. Daarvan kun je een leuk kaartje maken om vrienden of familie een fijne feestdag te wensen.

Stoepkrijt voor Pasen

Bijvoorbeeld een paasei met pasen.

Stoepkrijt voor Pasen - Paasei en hartje

Stoepkrijt voor Koningsdag

Het is weer eens wat anders dan bezet maken met tape. Een tekening voor Koningsdag maken met tape! Bijvoorbeeld een kroon. Of een mooie tekst.

Koningsdag stoepkrijt kroon

Verder lezen 

Zoek je nog naast stoepkrijt tekeningen nog meer tips en ideeën om te knutselen? Kijk dan ook even naar onze knutselideeën voor de lente en de zomer. Op onze Instagram delen we ook vaak knutseltips.

Lente en zomer knutselen: leuke ideeën voor kinderen

Vinden jouw kids het lastig om zich in de tuin te vermaken, of zelfs op het balkon? En heb jij juist behoefte aan af en toe een momentje voor jezelf? Lees dan onze tips voor buitenspelen in je eigen tuin.

Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren

 

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, lekkere recepten en leuke lente uitjes voor kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids