DIY: kristallen knutselen


Zo’n toffe mal om kristallen mee te knutselen stond al heel lang op mijn wensenlijstje. Toen ik hem een paar weken geleden weer zag op Flavourites Live (bekijk hier mijn fotoverslag) besloot ik er eentje mee te nemen, als hulpje van Sinterklaas. Zoonlief is gek op kristallen en alhoewel hij nog niet groot genoeg is om hier zelf mee te knutselen, kunnen we dat natuurlijk wel samen.

DIY: kristallen knutselen met kristalmal

Met de mal teken je de vorm van de kristal, met de achterkant van een keukenmes bereid je vervolgens de vouwen voor, na het vouwen lijm je de kristal vast.

DIY: kristallen knutselen met kristalmal

DIY: kristallen knutselen met kristalmal

In dit filmpje van de kristalmal wordt het ook nog een keer rustig uitgelegd… op de verpakking staat ook een uitleg, maar dit filmpje had ik eerder moeten zien 😉

Zoonlief wilde het overtrekken en knippen natuurlijk ook zelf proberen, dat ging helaas nog niet. Nou heeft hij net als veel jongetjes in zijn klas niet de beste fijne motoriek, dus wie weet zijn er kinderen van zes die het wel kunnen, anders is het ook hartstikke leuk om het samen te doen.

DIY: kristallen knutselen met kristalmal DIY: kristallen knutselen met kristalmal

Wij knutselde al een aantal diamanten voor in de kerstboom, ik word er steeds handiger in 🙂 Bij de mal zaten twee papiertjes die we gebruikten, verder verzamel ik altijd van die mooie printjes uit de Flow (de kartonnen tusselbladen), die zijn ook ideaal voor dit soort knutselklusjes.

DIY: kristallen knutselen met kristalmal

DIY kristallen knutselen

De kristalmal is van De Krantenkapper. Ik kocht de mal bij webshop studiodewinkel op Flavourites Live, daar maakte ik ook onderstaande foto. Zij gaf me ook een leuke tip: versier de randen met wat goudstift of goudverf, voor een mooi antiek effect. Of met leuke stippen 🙂

DIY: kristallen knutselen met kristalmal

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.