Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers

Met chenilledraad oftewel pijpenragers kun je heel leuk knutselen. Daarom vind je hier de leukste ideeën met chenille draad.

Vroeger gebruikte opa pijpenragers om zijn pijp mee schoon te maken. Inmiddels ze te koop in alle kleuren van de regenboog. Bovendien wordt het tegenwoordig vaak chenilledraad genoemd. Het is een soort ijzerdraad met een pluizig stofje er omheen. En je kunt er dus fantastisch mee knutselen. Chenille draad is te koop bij Pipoos en bij Bol.com.

Je vindt hier heel vaak knutsel ideeën met chenille draad. De leukste voorbeelden met pijpenragers laat ik in deze blog zien.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Met chenilledraad oftewel pijpenragers kun je heel leuk knutselen. Daarom vind je hier de leukste ideeën met chenille draad.

Een bloem knutselen van vilt en chenilledraad

Leuk als de kids al iets groter zijn: bloemen van vilt en chenilledraad knutselen. Tulpen om precies te zijn.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad

Sport knutselen ideeën met chenille draad

Hoe schattig zijn deze skiërs? Hier vind je de uitleg & meer winter knutsels.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Hoe schattig zijn deze skiërs? Deze wintersport knutsel is wel wat ingewikkelder. Geschikt dus voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Zoonlief maakte samen met manlief deze tennisbaan.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Zoals een tennisbaan van een schoenendoos

Pijpenrager poppetjes en superhelden maken

Corrien knutselde deze leuke poppetjes met houten kralen, pijpenragers, oogjes, verf, cocktailprikkers, papier en lijm. Het idee voor de poppetjes vond Corrien bij Pipoos, daar komen de knutselspullen ook vandaan.

poppetjes voor de juffen en meesters knutselen met wat lekkers

Veel jongens zijn gek op superhelden, dan is deze spiderman doos leuk om te knutselen. De doos was al bijna helemaal rood, het laatste stukje wit werd met stift ingekleurd, daarna werd spiderman er op getekend. Het spinnenweb is van pijpenragers.

Spiderman superhelden schoenendoos

Dieren knutselen met chenille draad

Van deze vlinder van een toiletrol krijg je toch meteen een lente-gevoel? Hier vind je de uitleg & meer vlinder knutsels.

Vlinder knutselen

Een kroon knutselen met chenilledraad

Van pijpenragers maak je heel makkelijk een kroon. Doordat er ijzerdraad in zit kun je het namelijk heel goed modelleren.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Knutselen voor Koningsdag en Oranje: kroon van pijpenragers

Ons meisje en ik maakten deze koning en koningin van toiletrollen. Ze was toen peuter of kleuter. Om het “hoofd” deden we een gouden pijpenrager.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Knutselen voor Koningsdag en Oranje: koning en koningin van wc rollen

Een hartje van pijpenragers maken

Van chenilledraad kun je allerlei vormen maken. Dit hartje vouw je van twee pijpenragers.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Zoals een hartje van pijpenrager knutselen.

Knutsel ideeën voor de feestdagen met pijpenragers

Voor dit paasei reeg ons meisje strijkkralen om een chenille draad.

Voor dit paasei reeg kleine meis strijkkralen om een chenille draad. Het laatste stukje draad boog ze om, zodat het paasei ergens aan kan hangen. Er aan klipte ze een paaskuikentje, die vind je vaak bij de kringloopwinkel. Ons meisje was 9 jaar en zat in groep 6.

Onze jongen knutselde deze haas. Of is het een konijn? Hij was destijds peuter of kleuter. Hij maakte dit knutselwerkje met watten en pijpenragers. Daarnaast gebruikte hij gekleurd papier voor de oren en neus.

Haas van watten en pijpenrager. Of is het een konijn?

Paaseieren zoeken is nog leuker met een zelfgemaakt paasmandje. We gebruikten blikjes en plastic bakjes. En maakten hengsels van pijpenragers. Hier vind je de uitleg & meer knutsels voor Pasen.

Een paasmandje knutselen voor Pasen.

Voor Sint Maarten lampionnen gebruiken we ook vaak chenilledraad. Deze lampions ofwel Chinese lantaarns zijn heel makkelijk om zelf te maken.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen. Een Chinese lantaarn kun je heel snel maken.
Sinterklaas ideeën

Van pijpenragers kun je deze leuke Pietjes maken, maar ook andere poppetjes. Hier vind je de uitleg & meer Sinterklaas knutsels.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Van chenille draad oftewel pijpenragers en pompons kun je deze pietjes maken, maar ook andere leuke poppetjes

Sint en Piet zijn ook leuk om te knutselen met WC rollen, gekleurd papier en pijpenragers. Hier vind je de uitleg & meer Sinterklaas knutsels.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Sinterklaas en Piet van wc rollen knutselen
Kerst ideeën

Zoonlief timmerde veel op school veel en wilde een boompje timmeren.  Naast hout en spijkers, gebruikte hij pijpenragers oftewel chenille draad en Zpaghetti lint om deze kerstboom te knutselen.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Een kerstboom timmeren met chenille draad en lint.

WC rollen worden bij ons thuis altijd opgespaard door de kinderen. Zoonlief besloot in rond kerstmis deze sneeuwpop te knutselen. Hij verfde een rolletje wit met plakkaatverf. Na het drogen maakten hij met zwarte stift de ogen mond en knopen. Van oranje gekleurd papier maakte hij een hoed en wortel neus. Met twee in elkaar gedraaide chenille draden maakte hij een sjaal.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers.. Deze sneeuwpop maakten we van een wc rolletje en verf. We maakten nog veel meer met wc rollen.

Deze kerstkaars maakten we van een wc rolletje. Hier vind je de uitleg en meer kerst knutsel tips.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Deze kerst kaars maakten we van een wc rolletje, gekleurd papier en chenille draad. We maakten nog veel meer met wc rollen.

Verder lezen

Naast deze ideeën met chenilledraad, vind je hier nog veel meer ideeën om te knutselen, kijk bijvoorbeeld eens naar het overzicht met knutselideeën. Ook op Instagram delen we vaak inspiratie.

Knutselen met chenilledraad: knutsel ideeën met pijpenragers. Met chenilledraad oftewel pijpenragers kun je heel leuk knutselen. Daarom vind je hier de leukste ideeën met chenille draad.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids