Vlinders knutselen met wc rollen

Vlinders knutselen met wc rollen #leukmetkids

Het einde van de zomer nadert, maar we willen nog wel even het gevoel van de zomer vasthouden. Op een regenachtige middag besloot dochterlief dat ze een vlinder wilde knutselen en ik moest natuurlijk ook mee doen.

Vlinders knutselen met wc rollen #leukmetkids

Vlinders knutselen met wc rollen #leukmetkidsWat je nodig hebt zijn lege wc rollen, gekleurd papier, lijm, stiften en eventueel oogjes, pijpenragers en glitters (wij kochten al het knutselmateriaal bij deĀ Hema). De voelsprieten van pijpenragers zette ik vast met een nietje, de rest met lijm. De wc rol verfden we, maar je kunt er ook gekleurd papier omheen plakken.

Vlinders knutselen met wc rollen

Dochterlief van vier jaar besloot de vleugels met stiften te tekenen en de vlinder te versieren met kerst sterren. Voor haar knipte ik de vleugels.

Vlinders knutselen met wc rollen

Zoonlief van zes spaart zelf de lege toiletrollen, zodat hij zeker weet dat we ze niet bij het oud papier gooien, hij sloot dus ook al snel aan. Voor hem tekende ik de vleugels en liet hem ze zelf uitknippen, later maakte hij ze zelf. Hij besloot verf ook voor de vleugels te gebruiken. Net een echte vlinder toch?


šŸŽŖ 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
ā­ Update: kids hotspots & musthaves
šŸ’Œ Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog šŸ’« Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeĆ«n en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.