DIY: een vlinderknuffel maken

DIY: een vlinderknuffel maken

Een van onze nichtjes maakt super mooie knuffels voor onze kids. Een paar jaar geleden maakte ze deze stoere autoknuffel al en nu maakte ze dit schattige vlindertje. Dit leuke idee wil ik natuurlijk even met jullie delen!
DIY: een vlinderknuffel maken
Wil je ook zo’n vlinder maken, of een andere knuffel? Teken dan een vlinder op het juiste formaat op een papiertje. Teken een tweede lijn, overal twee
centimeter buiten de eerste, zodat je een zoomrand hebt. Trek de grootste figuur over op stof, twee keer, voor de voor- en achterkant. Als je verschillende stoffen wil, zoals ons nichtje deed, maak dan eerst deze stoffen aan elkaar en teken daarna de vlinder er op en knip het uit.
DIY: een vlinderknuffel maken
Teken acht rondjes op verschillende stukjes stof (je kunt een schaaltje als mal gebruiken). Maak deze rondjes eerst op de vlinder. Leg daarna de voor- en achterkant van de vlinder met de goede kanten tegen elkaar aan, stik het vast, op een kleine stukje na waardoor je de goede kant naar buiten kunt draaien, vul de knuffel met fiberfil (te koop bij fourniturenzaak of Hema) en maak hem dicht. Maak van stukjes stof twee vlechtjes en bevestig ze als voelsprieten.


šŸŽŖ 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
ā­ Update: kids hotspots & musthaves
šŸ’Œ Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog šŸ’« Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeĆ«n en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.