Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantieWij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Eigenlijk is het veel te veel om allemaal deze herfst te doen, maar dat is helemaal niet erg, volgend jaar is er weer een herfst 🙂 Wil je weten wat we uiteindelijk echt gaan doen in de vakantie? Volg ons dan op Instagram! Tijdens de herfst zullen we deze lijst met kids activiteiten voor de herfstvakantie zeker nog eens updaten.

Lees ook de Leuk met kids agenda, voor festivals en andere uitjes!

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten

Buitenspelen

*Andere speeltuinen in eigen stad ontdekken.

*Stoepkrijten: een hele grote tekening maken of een autoparcours van stoepkrijt maken.

*Stoepranden, net als vroeger. Je staat tegenover elkaar op de rand van de stoep, allebei aan een kant van de straat. Je probeert de bal precies op de stoeprand te gooien en als de bal terugstuitert krijg je een punt.

*Nog een keer marshmallows roosteren op de barbecue.

*Een geocaching speurtocht doen.

*Op het strand kun je heerlijk uitwaaien op een herfstdag, terwijl de kinderen schelpen zoeken.

Het bos in

*Laarzen aan en het bos in gaan, de geur van het bos opsnuiven en herfstmateriaal verzamelen om te knutselen.

*Meer leren over het bos met het Bosboek.

*Lekker vies worden bij de Oerrrr speelnatuur van Natuurmonumenten.

*Ben je bang dat de kids vies en nat worden, kijk dan even naar deze regenjassen, regenbroeken en regenlaarzen.

Binnenspelen

*Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden… en als iedereen verkleed is houd je een modeshow.

*Een groot KAPLA bouwwerk maken. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie.

*Samen yoga doen met de oefeningen in dit leuke boekje of YouTube.

*Dansen op de favoriete muziek van de kids. We maakten een lijstje met de leukste dansnummers en danspasjes voor kinderen op YouTube.

*Een hut maken, onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Wij hebben dit huttenbouw systeem van PL-UG, ik schreef er hier een review over.

*Meer tips voor slecht weer activiteiten vind je in dit artikel.

Spelletjes en boeken

*Een spelletjes-marathon doen, hier vind je de leukste spelletjes voor verschillende leeftijden.

*De smart games spelletjes kun je alleen doen, maar je kunt natuurlijk ook samen naar de oplossing zoeken. Bij de meeste spellen waar je tegen elkaar speelt krijgen kids snel ruzie, dat geeft toch te denken 🙂

*Een dik boek uit de kast pakken en de kinderen heel veel verhalen voorlezen. Zo’n fijne klassieker waar je vroeger zelf ook zo van genoot, dit zijn mijn favoriete kinderboeken.

*Een middagje lekker een luisterboek luisteren en ondertussen bijvoorbeeld kleurplaten kleuren.

*Weer eens verder gaan met leren programmeren voor kinderen.

Knutselen enzo

*Alvast iets knutselen voor Sint Maarten of voor Halloween.

*Een fotoshoot doen met de kids, waarbij je elkaar op de foto zet. In gewone kleding of alvast een kerstfoto met kerstmutsen.

*Een stop motion of kijkdoos maken.

*We gaan zeker handwerken, beide kinderen vinden het heel leuk om iets te maken. Aan de slag met naald of met de naaimachine. Hier vind je heel veel handwerk ideeën voor kinderen.

*Met een textielstift samen een oud shirt of een tas versieren.

*Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek, de rest gaat weg. Van knutselwerkjes die te groot zijn om in te plakken maken we een foto om in te plakken.

*Maak een mooi herfst knutselwerk.

Cocoonen in huis

*Af en toe leggen we de matrassen van het grote bed in de woonkamer voor de televisie. Dan gaan we lekker met zijn allen film kijken. Of we stoeien op het bed zonder er vanaf te kunnen vallen.

*De vakantie is een mooi moment om het oude speelgoed samen uit te zoeken. Wat weg kan geven we aan vrienden, een goed doel, school, kinderdagverblijf of een restaurant met speelhoek. We vinden altijd ook speelgoed terug dat juist helemaal niet weg mag, waar de kinderen nu lekker mee kunnen spelen.

*Tijd om samen de winterkleding uit te zoeken. Hoe leuk is het om die beenwarmers weer aan te kunnen en die leuke gekleurde sjaals en mutsen?

*In de herfstvakantie maken we samen het huis klaar voor de herfst. We halen de kussens en dekentjes weer tevoorschijn, zetten kaarsen neer en hangen dat mooie knutselwerk op.

*We beginnen alweer na te denken over Sinterklaas en Kerst. De eerste dikke speelgoedcatalogus lag alweer op de mat en de kinderen hebben al aangekruist wat ze willen hebben… alles dus 😉

Lekker eten

*Op een koude dag maken we warme chocolademelk, of erwtensoep, want nu mag het weer.

*Kinderkookcafé thuis: de kinderen maken het avondeten, met een beetje hulp.

*Pannenkoeken bakken.

*Iets lekkers bakken, zoals deze koekjes of cupcakes of pizza of pepernoten of speculaasmuffins.

*Pompoensoep maken, waarmee je dan gelijk een Halloween lampion kan maken.

*In de avond is het al koud, maar op een mooie dag kun je overdag nog prima een BBQ of picknick doen.

*Ieder jaar maken we een winterkruidentuintje. Dat kan op een hoekje van de keuken, op de tafel of in de vensterbank.

Lekker laat opblijven

*Laat opblijven en dan in het donker met een zaklamp een “nachtwandeling” maken, een tip van Roos.

*Iedere vakantie komt er minimaal één vriendje logeren, een traditie van Miriam.

Uitjes

In de herfstvakantie worden er buiten de deur allerlei leuke herfst activiteiten voor kids georganiseerd.

*Ga eens één op één met je kind, zonder broer of zus. Dan zijn ze opeens zo relaxed, een tip van Corrien waar we het allemaal hartgrondig mee eens zijn.

Uitjes buiten

*Bij de herfst hoort de appelpluk. Tot het einde van de herfstvakantie kun je op veel plekken zelf appels plukken, lekker idyllisch door de boomgaard lopen.

*Altijd leuk: een dagje naar een attractiepark, bijvoorbeeld de Efteling of Duinrell. In deze parken kun je ook slapen, waardoor je niet alle attracties in één dag hoeft te doen, maar sommige attracties uitstellen tot de volgende dag en andere attracties de volgende dag nóg een keer doen. Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je zelfs tussen de wilde dieren slapen, heel erg tof.

*Bij Sprookjeswonderland in Enkhuizen leren kleintjes traditionele sprookjes kennen in het sprookjesbos, daarnaast is er een speeltuin en leuke attracties voor jonge kinderen. Na de kerstvakantie gaat het een tijdje dicht, dus nu kan het nog.

*Weet je dat Madurodam tegenwoordig behalve een miniatuurstad ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen heeft? Onze kids willen heel graag een keer terug.

*De stad in, op ontdekkingstocht in eigen stad.

Uitjes binnen

*In de herfstvakantie is Legoworld in de Jaarbeurs in Utrecht. En als je er toch bent kun je gelijk even gaan kijken in de nieuwe LEGO winkel. Dat wordt een gezellig uitjes samen met zoonlief 🙂

*Zwemmen is leuk en bovendien is het belangrijk om af en toe te oefenen. Dus hop, naar het zwembad.

*Als het echt lang slecht weer is ga ik een binnenspeeltuin overwegen. Of een klimhal waar kinderen zich makkelijk zelf kunnen zekeren.

*Struinen bij een kringloop, op zoek naar schatten.

*Samen lunchen in een leuk café of restaurant, in dit artikel vind je heel veel kindvriendelijke restaurants in heel Nederland.

Cultuur en musea

*Naar een museum, ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea. Bijvoorbeeld Naturalis of Museum Boerhaave in Leiden, het Maritiem Museum of Villa Zebra in Rotterdam, het Muiderslot in Muiden, NEMO of de Museumtramlijn in Amsterdam, het Nijntje Museum of het Spoorwegmuseum in Utrecht, het DAF Museum in Eindhoven, of het Veiligheidsmuseum in Almere.

*Een festival voor kinderen. In de Leuk met kids agenda deel ik regelmatig leuke festivals en andere uitjes voor gezinnen.

*Naar de bieb om een grote stapel leuke boeken uit te zoeken.

*Veel bioscopen hebben een speciaal kinderprogramma in de vakantie.

*Zoek je nog meer uitjes, kijk dan op de pagina met alle uitjes op Leuk met kids.

Fijne herfstvakantie!! Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer kids herfst activiteiten in de herfstvakantie! Kijk bijvoorbeeld eens naar de Leuk met kids agenda of naar ons overzicht van uitjes met kids

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update