Overnachten in Parijs: hotel of camping met kinderen en tieners

Op zoek naar een leuke plek om te overnachten in Parijs? Ik maakte een lijstje met plekken om te slapen in Parijs. Mooie plekken in Parijs voor kinderen en tieners, of je nou op zoek bent naar een hotel, vakantiepark of camping.

Ga je een paar dagen naar Parijs? Of wil op doorreis overnachten in Parijs? Dit is mijn eigen shortlist als we in de lichtstad willen overnachten. Sommige hebben we zelf bezocht, andere staan nog op onze wensenlijst. Bij hotels in het centrum let ik er altijd op of er een goede parkeergarage is. Er kunnen altijd dingen veranderen, dus check altijd even of de dingen die je belangrijk vindt er nog zijn.

Lees ook onze tips in Parijs: de hop on hop off bus en een dagje Montmartre met kids.

Overnachten in Parijs: hotel of camping met kinderen en tieners. Op zoek naar  een leuke plek om te overnachten in Parijs? Ik maakte een lijstje met plekken om te slapen in Parijs. Mooie hotels maar ook campings in Parijs, voor kinderen en tieners.

Hotels in Parijs voor kinderen en tieners

Grand Hôtel De Turin in de buurt van Montmartre en de Sacré Coeur. In een 19e-eeuws Parijs gebouw met familiekamers.

Novotel Paris Gare de Lyon ligt in het centrum van Parijs niet ver van Place de la Bastille. Het heeft een zwembad, fitnesscentrum en familiekamers. Luce sliep hier met haar gezin en vond het een fijn hotel. Zwemmen na een dag in Parijs is heerlijk.

Overnachten in Parijs: hotel of camping met kinderen en tieners. Novotel Paris Gare de Lyon ligt in het centrum van Parijs niet ver van Place de la Bastille. Het heeft een zwembad, fitnesscentrum en familiekamers. Luce sliep hier met haar gezin en vond het een fijn hotel.

Helzear Montparnasse Suites heeft appartementjes op ruim een kilometer van de Jardin du Luxembourg. Ook is er een binnenplaats met terras.

Hôtel Odessa Montparnasse zit in een mooi gebouw. Niet ver van Saint Germain-des-Prés, het Quartier Latin en de Jardin du Luxembourg.

Novotel Paris 20 Belleville ligt op een paar kilometer ten noorden van Place de la Bastille. Een hip hotel waarvan sommige kamers een extra slaapbank voor kinderen hebben.

The Student Hotel Paris La Defense: hip hotel in de zakenwijk aan de oostkant van Parijs. Met gedeelde keuken, game area en gym. Daarnaast zijn er 4-persoonskamers.

Novotel Saclay ligt ten zuidwesten van Parijs. Cathelijne vond dit hotel erg fijn. Er is een grote tuin, minigolf en zwembad. Bovendien betaal je voor kinderen niet voor overnachting en ontbijt.

Overnachten in Parijs: hotel of camping met kinderen en tieners Novotel Saclay ligt ten zuidwesten van Parijs. Cathelijne vond dit hotel erg fijn. Er is een grote tuin, minigolf en zwembad. Bovendien betaal je voor kinderen niet voor overnachting en ontbijt.

Campings en huisjes met kinderen en tieners in Parijs

Camping de Paris ligt in het Bois de Boulogne aan de Seine, ten westen van het centrum van Parijs. Daarnaast is er een speeltuin, volleybalveld en fietsverhuur. Je kunt hier stacaravans, roulottes en tenten huren.

Sandaya Camping Paris in Maisons-Laffitte is een camping aan de noordwestkant van Parijs op een eiland in de Seine. Met buitenzwembad en waterspeeltuin, speeltuin, tafeltennis en winkeltje. Er zijn cottages, maar ook hutten op palen, een soort boomhutten.

Huttopia Versailles is een sfeervolle camping aan de zuidwestkant van Parijs. Leuk als je Parijs wil bezoeken of het Château de Versailles. Met zwembad, speeltuin, jeu de boules en tafeltennis. Naast de camping ligt daarnaast een groot sportveld en een openbare fitness. Je kunt hier ook huisjes en tenten huren.

Wij sliepen hier toen we Parijs bezochten. Het was heel fijn om na een dag Parijs nog even te kunnen zwemmen en chillen. Bovendien zijn restaurants in Parijs erg duur, dus was ook praktisch om een paar keer zelf te koken. Ook kun je in het restaurant een simpele pizza eten. Met de RER trein ben je snel in Parijs. Bekijk ook onze review van Huttopia Versailles.

Overnachten in Parijs: hotel of camping met kinderen en tieners. Huttopia Versailles is een sfeervolle camping aan de zuidwestkant van Parijs. Leuk als je Parijs wil bezoeken of het Château de Versailles. Met zwembad, speeltuin, jeu de boules en tafeltennis. Je kunt hier ook huisjes en tenten huren.

Hotel of camping in de buurt van Disneyland

Disneyland Parijs ligt voor veel vakantiebestemmingen onderweg. Je kunt hier een hotel of resort boeken, in combinatie met tickets. Zo sliep Corrien met haar gezin in Newport Bay Club, een hotel in Amerikaanse stijl. Er is een zwembad en een fitnesscentrum.

Camping Les Etangs Fleuris ligt op ruim een half uur rijden van Disneyland. Er is een zwembad, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en sportveld.

Overnachten in Parijs: hotel of camping met kinderen en tieners. Disneyland Parijs ligt voor veel vakantiebestemmingen onderweg. Je kunt hier een hotel of resort boeken, in combinatie met tickets. Maar er zijn ook campings in de buurt.

Meer tips in Frankrijk

Naast deze adresjes om te overnachten in Parijs, vind je op Leuk met kids vind je nog meer tips voor Parijs met kids en tieners. Daarnaast vind je hier ook andere vakantietips in Frankrijk. Ook delen we regelmatig tips op Instagram.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids