Huttopia Versailles review: camping en vakantiepark bij Parijs

Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs. Kijk mee naar onze review van Huttopia Versailles.

Huttopia Versailles review: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs.

Huttopia Versailles is een sfeervolle camping aan de zuidwestkant van Parijs. Leuk als je Parijs wil bezoeken, want met de regionale trein RER sta je in ongeveer drie kwartier onder de Eiffeltoren. (Het is wel een stuk lopen naar de trein.) Daarnaast is het een mooie uitvalsbasis voor het Château de Versailles, oftewel het Kasteel van Versailles.

Wij boekten Huttopia Versailles voor onderweg op de terugweg van de vakantie in de Vendée in Frankrijk. We sliepen er 4 nachten en hadden er dus 3 volle dagen. Op dag 1 ontdekten we met de Hop on hop off bus Parijs. Dag 3 gingen we met de kinderen naar Montmartre, misschien wel de meest sfeervolle wijk van Parijs.

Parijs is natuurlijk enorm overweldigend, voor zowel ouders als kinderen. Daarom bleven op dag 2 op de camping. Je zou ook nog naar het Kasteel van Versailles kunnen gaan. Wat we op dat moment niet wisten: de tuinen van het Kasteel van Versailles zijn gratis toegankelijk. Je kunt een dagje chillen op de camping dus combineren met een wandeling in die tuinen.

De faciliteiten bij camping Huttopia Versailles

Camping Huttopia Versailles heeft genoeg faciliteiten om je een dagje te vermaken. Allereerst een zwembad, met een overkapping, die als het koud is afgesloten kan worden. Het is dus tegelijk een buitenzwembad en binnenzwembad.

Huttopia Versailles: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs. Er is een zwembad met overkapping, dus tegelijk een buitenzwembad en binnenzwembad.

Daarnaast is er een speeltuin voor peuters en kleuters. Voor oudere kinderen en tieners is er een jeu de boules baan en een tafeltennis tafel.

Huttopia Versailles: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs. Er is een speeltuin voor peuters en kleuters. Voor oudere kinderen en tieners is er een jeu de boules baan en een tafeltennis tafel.

Naast de camping ligt ook een groot sportveld, daar is Dennis met de kinderen gaan voetballen. Verder is er een openbare fitness naast de camping.

Huttopia Versailles: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs. Er is een restaurant waar je een simpele pizza kunt eten.

Camping Huttopia Versailles heeft een restaurant waar je een simpele pizza kunt eten. Ik moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat er niet ook wat gezonde maaltijden worden geserveerd. Al is het maar een salade. Maar goed, de kids waren blij met pizza. Het restaurant heeft een mooi terras en een kast met spelletjes.

Pizza in het restaurant.

Toen wij er in het hoogseizoen waren, was er aan het einde van de dag een activiteitenprogramma voor kinderen. Dat is ook logisch, overdag zijn de meeste mensen naar Parijs of het Kasteel van Versailles.

Chalets en tenten bij camping Huttopia Versailles

Bij Huttopia Versailles kun je kamperen, maar dat is misschien minder handig als tussenstop. Je kunt hier ook vakantiehuisjes en tenten huren. Een relaxte plek om te overnachten met kinderen. Daarnaast zijn restaurants in Parijs erg duur, dus het was ook praktisch om een paar keer zelf te koken.

Huttopia Versailles: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs. Dit houten vakantiehuis heet Chalet Evasion.

Wij huurden een houten chalet genaamd Chalet Evasion. Dit chalet heeft een grote schuifdeur, waardoor het ruim voelt. Naast een tafel binnen en buiten zijn er ook twee Lafuma strandstoelen.

Huttopia Versailles: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs. Dit houten vakantiehuis heet Chalet Evasion.

Naast een ouderslaapkamer is er ook een kinderkamer. Deze kinderkamer heeft 3 slaapplekken, een stapelbed en een gewoon bed.

Huttopia Versailles: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs. Dit houten vakantiehuis heet Chalet Evasion en heeft een kinderkamer met stapelbed.

De houten vakantiehuisjes liggen onder de bomen, eigenlijk in een bos. Wij bezochten Parijs tijdens een hittegolf in de zomer. Dan is het heel fijn om verkoeling te kunnen zoeken onder de bomen. Ik was even bang voor muggen, maar die hebben we niet gezien.

Even rustig tekenen in het houten vakantiehuisje. Dit houten vakantiehuis heet Chalet Evasion.

Camping Huttopia Versailles boeken

Je kunt camping Huttopia Versailles boeken bij verschillende organisaties: bij de ANWB en bij Booking.

Naar Parijs met kinderen.

Meer tips in Parijs en Frankrijk

Naast deze review van camping Huttopia Versailles, vind je hier ook andere leuke tips voor Parijs met kinderen en tieners.

Zoek je nog meer tips voor leuk hotel, vakantiepark of camping in Parijs? Bekijk dan onze andere tips om te overnachten in en rond Parijs.

Huttopia Versailles review: camping en vakantiepark bij Parijs. Ga je met je kinderen of tieners naar Parijs, maar wil je overnachten op een rustige plek? Wij vonden camping en vakantiepark Huttopia Versailles een fijne plek aan de rand van Parijs.

Op Leuk met kids vind je ook veel andere kindvriendelijke vakantietips in Frankrijk. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids