Een stopmotion filmpje maken met kinderen: zo doe je dat

Zoonlief maakt graag stopmotion filmpjes. Het zijn filmpjes die je van foto’s maakt. Het is heel makkelijk en het effect is erg leuk. In deze blog laten we zien hoe je een stopmotion filmpje kunt maken met kinderen, want met deze uitleg is het heel makkelijk.

Een stopmotion filmpje ofwel stop motion filmpje is heel leuk om samen met kinderen te maken. Zulke filmpjes maak je door van een serie foto’s een filmpje te maken. Op iedere foto plaats je bijvoorbeeld een roofdier een stukje vooruit. Doordat de foto’s na elkaar geplaatst worden, lijkt het bouwdier te bewegen. Super leuk om te doen!

Een stopmotion filmpje maken met kinderen: zo doe je dat. Zoonlief maakt graag stopmotion filmpjes. Het zijn filmpjes die je van foto's maakt. Het is heel makkelijk en het effect is erg leuk. In deze blog laten we zien hoe je een stopmotion filmpje kunt maken met kinderen.

Een handige app voor stopmotion filmpjes

Je kunt de foto’s natuurlijk met een gewone video app achter elkaar zetten. Maar het makkelijkste is om er een speciale app voor te gebruiken.

Wij gebruiken voor stopmotion filmpjes de app Stop Motion Studio, die vind je op Android en iOS (iPhone en iPad). Deze app werkt eenvoudig. Zoonlief gebruikt de app regelmatig en kon het me dus leren.

Een stopmotion filmpje maken: hier moet je op letten

Wat heel belangrijk is: zorg dat je smartphone camera bij iedere foto precies hetzelfde beeld ziet. Oftewel: beweeg je smartphone niet en zoom niet in of uit. Daarvoor kun je de smartphone op een statief plaatsen. Maar een stapel boeken of stoel kan ook werken als statief.

Nadat je de app hebt geopend, kies je voor “nieuwe film”. Klik op het camera teken om naar het camerascherm te gaan. Bepaal de startscène van je filmpje en neem de eerste foto. Verplaats je dier een klein beetje en neem de volgende foto. Net zo lang tot je alle bewegingen voor je filmpje gefotografeerd hebt.

Druk op het pijltje naar links (onder het camera teken) om naar het bewerkingsscherm te gaan. Als nu op de play knop (het driehoekje) drukt, dan zie je je filmpje. Wanneer je op het tandwiel klikt kun je van alles instellen, zoals de snelheid, de beeldverhouding en wat filters.

De filmpjes van de vos en de vissen die je hierboven ziet zijn stopmotion. We maakten ze met een kijkdoos en de roofdieren uit de HEMA spaaractie, daar vertel ik hier meer over. Daarnaast vind je op Leuk met kids ook heel veel knutsel ideeën. Ook op Instagram delen we regelmatig knutsel tips.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids