Onze tips voor een vakantiepark of hotel in de herfstvakantie

Wil je deze herfst een paar dagen of een week weg? Op mijn blog vind je heel veel tips voor een vakantiepark of hotel in de herfstvakantie. Hieronder verzamel ik onze favoriete plekken voor de herfstvakantie. Het zijn zowel fijne plekjes in de natuur als in de stad.

Onze tips voor een vakantiepark of hotel in de herfstvakantie. Wil je deze herfst een paar dagen of een week weg? Op mijn blog vind je heel veel tips voor een vakantiepark of hotel in de herfstvakantie. Hieronder verzamel ik onze favoriete plekken voor de herfstvakantie. Het zijn zowel fijne plekjes in de natuur als in de stad.

Naar een vakantiepark in de herfstvakantie

Hof van Saksen in Drenthe is een van de mooiste vakantieparken van Nederland. Met stijlvolle huisjes, of beter gezegd boerderijen, compleet met een rieten dak. Maar ook heel belangrijk: leuke voorzieningen voor babies, peuters, kleuters, schoolkinderen én tieners. Het heeft zelfs een eigen strandje, dat ligt iets lager dan de rest van het vakantiepark, in deze luwte is de zon dus al snel lekker warm. Ik schreef een review over Hof van Saksen.

Hof van Saksen is luxe vakantiepark in de herfstvakantie, leuk voor kinderen én tieners. Dit is de strandspeeltuin met klimtoren en speeleiland in het water. Het strandje ligt iets lager dan de rest van het vakantiepark, in deze luwte is de zon in de herfstvakantie dus al snel lekker warm.

Vakantiepark Dierenbos is een park dat helemaal in het teken staat van dieren. Het ligt in het bos in Brabant. Daarom is het vakantiepark natuurlijk prachtig in de herfstvakantie. Er is ook een speelmeer, zwembad binnen en buiten en meerdere speeltuin. Cindy ging er heen en schreef over hun weekend in Vakantiepark Dierenbos.

Vakantiepark Dierenbos is ook leuk in de herfstvakantie. Dit park staat helemaal in het teken van dieren. Het ligt prachtig in het bos in Brabant. Dat bos is natuurlijk prachtig in de herfst.

Vakantiepark Landal Rabbit Hill ligt op de Veluwe, een leuke bestemming voor de herfstvakantie dus. Het is een groot park met huisjes en camping, prachtig gelegen in het bos. Er is een binnenzwembad en een buitenzwembad. Daarnaast is er een houten buitenspeeltuin met tokkelbaan. De binnenspeeltuin heeft de kleuren van het bos, net als de bistro die ook in hout en groentinten is. Ik schreef hier over Landal Rabbit Hill.

Ben je net als wij ook fan van Landal? Bekijk dan ook onze andere reviews van Landal parken.

Vakantiepark Landal Rabbit Hill ligt op de Veluwe, een leuke bestemming voor de herfstvakantie dus. Het is een groot park met huisjes en camping, prachtig gelegen in het bos. Er is een binnenzwembad en een buitenzwembad. Daarnaast is er een houten buitenspeeltuin met tokkelbaan. De binnenspeeltuin heeft de kleuren van het bos, net als de bistro die ook in hout en groentinten is.

Vakantiehuis The Oakhouse (review) bij Nijmegen heeft een tuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen, een eigen speel-tuin. Daarnaast is op het vakantiepark nog veel meer te doen. Oh ja en het vakantiehuis heeft ook een prachtig interieur en voelt als thuis.

Onze tips voor een vakantiepark of hotel in de herfstvakantie. Vakantiehuis met kinderen in Nederland: vakantieparken en huisjes. Vakantiehuis The Oakhouse bij Nijmegen heeft een tuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen, een eigen speel-tuin. Daarnaast is op het vakantiepark nog veel meer te doen. Oh ja en het vakantiehuis heeft ook een prachtig interieur en voelt als thuis.

Slapen bij een attractiepark

Stel je voor: slapen in een Safaripark, in een lodge met uitzicht op leeuwen of giraffen. Daarvoor hoef je niet naar Afrika, want dat kan sinds kort in het Safari Resort van de Beekse Bergen. Wij sliepen er een weekend en we waren erg onder de indruk, ik schreef een review van Safari Resort Beekse Bergen. Daarnaast kun je even verderop overnachten in Afrikaanse sferen in het Lake Resort Beekse Bergen.

Op zoek naar een bijzonder vakantiepark in de herfstvakantie? Je kunt slapen in Safari Resort Beekse Bergen en ontbijten met uitzicht op de leeuwen en giraffen.

Daarnaast kun je ook bij een aantal andere attractieparken blijven slapen. Door een weekendje te gaan heb je uitgebreid de tijd om het attractiepark te ontdekken. Overnachten kan bijvoorbeeld bij de Efteling, bij Duinrell en bij Slagharen. Of natuurlijk bij Disneyland Parijs.

Duinrell in de vakantie.

Naar een hotel in de herfstvakantie

Haarlem Hotel Suites heeft mooie appartementen in Haarlem Centrum, in een leuk winkelstraatje. Dennis en ik sliepen hier een keer samen. Maar sommige appartementen zijn voor drie personen en je kunt ook vragen om een babybedje bij te laten plaatsen. Het is ook leuk om Haarlem te combineren met het strand in de herfstvakantie met kinderen!

Haarlem Hotel Suites heeft mooie appartementen in Haarlem Centrum, in een leuk winkelstraatje.

Stayokay heeft een hotel in de wereldberoemde gele Kubuswoningen in Rotterdam. Het heeft privé kamers voor twee, drie, vier of zes personen, kinderstoelen en babybedjes. Zelf sliepen we in een familiekamer, genaamd de Marinierskamer. Compleet met klimwand, ringen, zitzak en verrekijker. Vorig jaar bezochten we dit hostel in het centrum van Rotterdam in de herfstvakantie. Ik schreef een review van Stayokay Rotterdam en verzamelde onze tips in Rotterdam met kids.

Zoek je een hotel in de herfstvakantie? Stayokay Rotterdam in de Kubuswoningen is leuk budget hotel met kinderen.

Nog een leuk hotel voor de herfstvakantie: Stayokay Gorssel bij Deventer. Dit hostel is een oud Noors jachthuis en heeft een bijzondere houten buitenkant. Er is een terras en tuin met veel faciliteiten voor kinderen, zoals een speelplaats, sportveld en tafeltennis. Binnen is er daarnaast een binnenspeelruimte met onder meer een tafelvoetbaltafel, sjoelbak, boeken en spelletjes. Je kunt slapen in familiekamers of in een wikkelhouse in het groen. Bekijk ook onze review van Stayokay Gorssel.

Stayokay Gorssel: mooi hostel in het groen. Zoek je een betaalbaar hotel op de grens van Gelderland en Overijssel? Stayokay Gorssel is een budget hotel vlakbij Deventer, leuk met kinderen en tieners. Met buitenspeeltuin en sportfaciliteiten, maar er is ook een binnenspeelruimte. Bovendien ziet het Noorse jachthuis er prachtig uit.

Naar de camping in de herfstvakantie

De Lemeler Esch bij Ommen is een camping met een trekkershut, boslodge en chalet. Het heeft speeltuintjes op de velden, een zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé en hooiberg. Bovendien is de heide in de herfst ook nog steeds mooi. Roos schreef een review over De Lemeler Esch.

De Lemeler Esch bij Ommen is een camping met een trekkershut, boslodge en chalet. Het heeft speeltuintjes op de velden, een zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé en hooiberg. In de herfst is de heide ook nog steeds mooi.

Over heide gesproken: vorige herfst bezochten we Landal Gooise Heide. Op dit park is een kleine speeltuin en een restaurant. Geen groot kindervermaak dus, wel lekker spelen in de natuur. Daarnaast zijn er wandeltochten langs heides en door bossen. Fijn voor hondenliefhebbers: je mag je hond meenemen. De safaritenten worden in de herfst knus verwarmd. Speelpark Oud Valkeveen zit niet ver weg, net als speelbos ’t Laer en restaurant Heidezicht. We schreven een review over Landal Gooise Heide.

Leuk alternatief voor een vakantiehuis in de herfstvakantie: safaritenten glamping Landal Gooise Heide, midden in het bos.

Ook fijn: nog even naar zee, ook al is het misschien niet zo warm. Geversduin (review) is een gezinscamping in het duin- en bosgebied van het Noordhollands Duinreservaat, vlakbij zee. Er is een grote houten speeltuin in een mega zandbak, springkussen en waterpompen. Ook is er een voetbalveld, padelbaan, belevingspad, uitkijktoren, minimarkt, snackbar, restaurant en recreatiezaal. Naast kinderen, zagen we hier ook opvallend veel tieners. De laatste keer sliepen we er in een heel bijzonder huisje half onder de grond: de Duin Onder.

Maud mocht met haar gezin overnachten in een heel bijzonder huisje: de Duin Onder. Dit gezellige huisje ligt ingebouwd in een heuvel, je slaapt dus onder de grond, net als een vos, konijn of muis. Om het huisje heen zit een tuin die je kunt afsluiten, heel geschikt voor kleine kinderen dus. Van binnen is het prachtig ingericht, met veel oog voor detail.

Nog meer tips voor de herfstvakantie

Zoek je nog meer leuke ideeën voor een hotel of vakantiepark in de herfstvakantie?

Natuurhuisje verhuurt vakantiehuisjes in de natuur. Wil je op een eiland zitten, in het bos of op een erf? Wil je dat er een zwembad is? Je kunt selecteren op van alles.

Fletcher heeft veel hotels met familiekamers, of de mogelijkheid een bedje bij te plaatsen. Je kunt zoeken op familiekamer, maar bijvoorbeeld ook op zwembad of speeltoestellen.

Stayokay heeft op haar website een lijstje met kindvriendelijke hostels. Ze hebben bijna allemaal familiekamers, ook voor grote gezinnen tot 6 personen. In de vakantie zijn er bij veel hostels kinderactiviteiten.

Bij Booking kun je zoeken op familiekamers, handig! Maar je kunt ook allerlei andere filters toepassen, zoals of er een zwembad, speeltuin of fitness is. Daarnaast staat er altijd bij tot wanneer je kunt annuleren.

Onze tips voor een vakantiepark of hotel in de herfstvakantie. Wil je deze herfst een paar dagen of een week weg? Op mijn blog vind je heel veel tips voor een vakantiepark of hotel in de herfstvakantie. Hieronder verzamel ik onze favoriete plekken voor de herfstvakantie. Het zijn zowel fijne plekjes in de natuur als in de stad.

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je nog veel meer tips voor de herfstvakantie. Daarnaast delen we op Instagram de komende tijd ook leuke tips.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids