Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

Weet jij nog een leuk festival, markt of ander uitje om met de kinderen heen te gaan? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

Update: door alle maatregelen is het niet duidelijk of evenementen doorgaan. Ook worden veel evenementen op het laatste moment toch geannuleerd. Deze agenda wordt daarom voorlopig niet vernieuwd. 

Lees ook:

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

November 2021: festivals en uitjes voor kinderen


In november staan er allerlei festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda, veel in het teken van Sinterklaas, maar niet allemaal. 

5 en 6 november is de Natuurwerkdag op verschillende plekken in Nederland. Er staat bij welke locaties geschikt zijn voor kinderen.

6 november om 19:20 wordt bij NPO Zapp de live show van Kinderen voor Kinderen uitgezonden. Dit keer gaat het kinderkoor in een muzikale film op een spannend muziekkamp, het thema is worden wat je wil. Wij zitten traditiegetrouw met pepernoten voor de televisie! De show wordt herhaald op 13 november om 11:05 voorafgaand aan de intocht, dan kijken we nog een keer. De CD van Kinderen voor Kinderen 42 ligt al in de winkel (Bol.com). Er is ook een Kerstvakantieconcert, maar de kaartjes zijn helaas al uitverkocht (BNNVARA website). => meer Kinderen voor Kinderen

6 en 7 november is het Spellenspektakel in de Jaarbeurs Utrecht. Met heel veel bordspellen, speldemonstraties en spelcompetities. => meer Utrecht.

15 november – 6 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland.

20 november is de Kids Goodies Market in De Hallen in Amsterdam. Met allerlei leuke cadeaus voor kinderen. => meer Amsterdam West.

Tot 9 januari toert de voorstelling Hans en Griet (7+) van de Toneelmakerij en Silbersee door Nederland. Dit grimmige sprookje is een mix van opera, theater, zang, hiphop en dans.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

11 november is Sint Maarten

Op 11 november dan knutselen kinderen een lampion voor Sint Maarten en gaan ermee langs de deuren.

Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling.

Daarnaast maakte ik ook een artikel met Sint Maarten tips. Met heel veel liedjes en andere ideeën om het extra leuk te maken.

13 november komt Sinterklaas naar Nederland

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten. Dit jaar is de intocht op zaterdag 13 november, de locatie is nog geheim. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog veel meer leuke Sinterklaasintochten.

Voorafgaand aan de intocht start op 8 november het Sinterklaas journaal bij NPO ZAPP.

Dit jaar zijn er leuke Sinterklaasfilms in de bios, maar ook andere jaren zijn er leuke films verschenen. Sinterklaasfilms van dit jaar en eerdere jaren vind je in mijn overzicht met Sinterklaasfilms.

Weet je dat je een persoonlijke video van Sint voor jouw kind kan maken? Naast de naam en leeftijd van je kind, kun je allerlei onderwerpen kiezen. Sinterklaas kan zelfs vertellen waar de cadeaus liggen. Via de website van Video van Sint bestel je de video.

13 november – 5 december heeft Stadshart Amstelveen heeft een heus Sinterklaas Selfiehuis. Je kunt hier een aantal dagen per week foto’s in Sinterklaas thema maken. Daarnaast kunnen kids de werkkamer van Sinterklaas bezoeken en is er een Pietentrein.

Wil je nog meer over Sinterklaas lezen? Kijk dan even naar het Sinterklaas overzicht op Leuk met kids.

De weken na de intocht zijn vol Sinterklaas activiteiten

In allerlei steden kun je op bezoek bij het Huis van Sinterklaas of het Pietenhuis. Bijvoorbeeld in Dordrecht, in Leiden, in Utrecht en in Weert. Voor Harderwijk is nog niet duidelijk of het doorgaat.

Van 17 – 5 december is Slot Assumburg in Heemskerk het Grote Sinterklaashuis. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in Sinterklaastijd tussen de Pieten te zitten. Er zijn allerlei themakamers, muziek en een speurtocht en je kunt hier zelfs logeren.

13 – 25 november is de Mega Sint Show Party, waarbij Piet Pablo en Love Piet hun hits zingen. Deze show is in verschillende theaters in heel Nederland.

20 – 28 november verandert Aviodrome in Lelystad in SintAIRklaas. Kids kunnen de Sint helpen om cadeautjes per vliegtuig te vervoeren.

20, 21, 27 en 28 november en 4 en 5 december strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot in Muiden. => meer over het Muiderslot.

20, 21, 27 en 28 november en 4 en 5 december komt Sinterklaas naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het heet dan de Stad van Sinterklaas.

Sinterklaas komt niet alleen maar aan met de stoomboot, maar ook met de stoomtrein. Op 20 november maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas. Je moet hier wel reserveren.

Een weekendje weg met Sinterklaas

In het weekend van 3 december staan veel Landal parken in het teken van Sinterklaas. Een leuke plek om pakjesavond te vieren met de familie! => bekijk ook onze reviews van verschillende Landal parken.

19 en 26 november heeft vakantiepark Dierenbos pietenweekenden. 3 december vieren ze er het Sinterklaasweekend. => bekijk ook onze review van vakantiepark Dierenbos.

19 en 26 november en 3 december heeft vakantiepark Molke een Sinterklaasweekend. Met pietenactiviteiten, een pietenontbijt, het Sinterklaashuis en een bezoek van de Sint en zijn pieten.

Datum nog niet bekend

Het Sinterklaasmuseum in Westzaan. Dit pop-up museum is maar een paar dagen per jaar open.

Een nieuw uitje

ID&T heeft een nieuw uitje in Amsterdam geopend: AMAZE, vlakbij het Westerpark. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het heel spannend maakt. Amaze is voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar. Zoonlief en ik gingen er heen, in deze review van AMAZE vertellen we meer. => meer Amsterdam West.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen


December 2019 – hier volgt binnenkort een update


In december staan er heel veel sfeervolle festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Veel staat in het teken van de winter en kerst. 

1 december is de Sint Sing Along van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast een spannend verhaal, verteld door de Sint, zingen kinderen samen met het kinderkoor van Hofplein.

5 december wordt de Sunday Market in Amsterdam de Sinterklaas Market.

Tot en met 6 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

1, 8, 15 en 22 december is het Winter Vuurwerkfestival in Scheveningen.

6 december start traditioneel de jaarlijkse kerstserie op NPO ZAPP. Ik heb nog geen informatie over de kerstserie van dit jaar kunnen vinden.

In het weekend van 7 en 8 december kun je op heel veel plekken je eigen kerstboom uitgraven. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Staatsbosbeheer.

12 december wordt in Heerenveen de uitzending van het kerstverhaal Kerst met de Zandtovenaar opgenomen. De uitzending is op 18 en 25 december op NPO Zapp.

13 december wordt de Museumstoomtram in Hoorn de Dickens Express. Per stoomtram reis je naar de kerstmarkt in Medemblik.

14 en 15 december is het Dickens Festijn in boekenstad Deventer. Bijna 1000 personages uit de boeken van van Dickers lopen rond in het oude Bergkwartier.

17 december – 9 januari zijn de Lumineuze nachten op Kasteel de Haar bij Utrecht. Je maakt een magische wandeling en ontdekt de geschiedenis via videomapping op het kasteel.

Kerstmarkten en winterse sferen

29 november – 20 januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken.

16 november – 5 januari zijn in Leiden zijn de Winter Wonder Weken. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een drijvende ijsbaan en een drijvende kerstmarkt.

29 november – 31 december is de Kerstmarkt Maastricht, met ijsbaan en reuzenrad en heel veel lichtjes.

7 december – 5 januari is Winter Wonderland in Zeist. Er is een schaatsbaan, kerstmarkt en springkussen.

7 december – 5 januari is Winter Village in het stadshart van Amstelveen.

7 en 8 december is Sissy-Boy’s Maison de Noël in het West-Indisch Huis in Amsterdam. Met heel veel inspiratie voor kerst in huis, toffe outfits en cadeaus.

12 – 23 december is de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag, waar je kerst in koninklijke sferen kunt doorbrengen.

15 december wordt de Sunday Market in Amsterdam de Funky Xmas Market.

20 – 23 december is de Amsterdamsche Kerstmarkt op het Westergasterrein in Amsterdam. Compleet met ijsbaan en andere leuke dingen voor kids.

21 – 5 januari is het Amsterdamse Winterparadijs rondom de RAI. Je kunt er schaatsen, langlaufen, in het reuzenrad, naar de kerstfilm en lekker eten.

Schaatsbanen en nog meer ijs

9 november – 26 januari is het Cool event Schevingen, met overdekte schaatsbaan.

22 november – 5 januari is Winterparadijs Amersfoort.

1 december en 26 januari kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland in Noordwijk.

18 december – 6 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle. Ik heb in 2019 van een paar mensen gehoord dat het er in de kerstvakantie erg druk is. Met kleine kinderen kun je dus beter een ander moment uitzoeken.

Een aantal dagen in december en januari kun je schaatsen bij het Archeon in Alphen aan de Rijn.

22 december – 6 januari is de kerstvakantie

Deze kerstvakantie zijn er weer veel leuke films in de bioscoop.

20 december – 5 januari is in Museumpark Orientalis van de Heilig Landstichting in Nijmegen het Feest van Licht.

23 – december wordt de Museumstoomtram in Hoorn de Kerst Express. Onderweg stapt de kerstman aan boord.

14 en 15 december en van 21 december – 5 januari is Sprookjeswinterland in Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Wij maakten ook artikel over Sprookjeswonderland.

21 december – 5 januari zijn in Wildlands Aventure Zoo in Emmen de Wildnights. Tickets kun je online aanschaffen.

21 december – 5 januari is het Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Schaatsen tussen de oude treinen door.

21 december – 5 januari is het Kerstival in Museum Catharijne Convent in Utrecht. Met binnen en buiten alles in kerstsfeer.

25 december – 5 januari is Sprookjes van De Haar in Kasteel de Haar.

27 – 30 december is kinderfestival Spruit in Tilburg. Met muziek, theater, dans en films.

21 december – 5 januari heeft Madurodam de Winterweken, dan is het park een aantal avonden open. In het donker met alle lichtjes is het park sprookjesachtig verlicht.

29 en 30 december speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de notenkraker. Het bekende sprookje, in een sprookjeswereld met sneeuw, snoepgoed en betoverende dansen.

6 – 8 januari is het Kinderen voor Kinderen Kerstvakantieconcert 2022. De officiële kaartjes via BNNVARA zijn helaas uitverkocht, ik hoor soms van vriendinnen dat ze kaartjes kopen van mensen die toch niet kunnen. => meer Kinderen voor Kinderen.

Nog meer leuke activiteiten in de kerstvakantie

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de kerstvakantie.

In de avond zijn bij Ouwehands Dierenpark alle lichtjes van het China Light Festival aan. Maar ook overdag zijn de felle kleuren van de vrolijke installaties al prachtig.

Oud en nieuw

Met oud en nieuw kun je bij Landal vuurwerkvrij verblijven op een aantal parken, heel fijn met kleintjes of huisdieren.

Op 1 januari is op heel veel plekken in Nederland een Nieuwjaarsduik. Je kunt natuurlijk zelf mee doen… of aanmoedigen 😉

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen


Januari 2020 – hier volgt binnenkort een update


In januari staan er relatief weinig festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

Tot en met 6 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

18 januari organiseert IJsclub Siberia Glow in the Park. Het is een lichtjeswandeling in het Gagelbos in Utrecht, met lekker eten.

Tot en met 20 januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken.

22 januari – 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Op 22 januari is op allerlei plekken het Voorleesontbijt.

25 januari is het NK Mens Erger Je Niet! in Emmeloord. Iedereen kan zich aanmelden.

Tot en met 26 januari vieren kleintjes de winter in het nijntje wintermuseum in Utrecht. Het nijntje museum moet je sowieso een keer geweest zijn, ik ging er een paar jaar geleden met de peuter heen.

27 januari – 2 februari wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd in Rotterdam. Het is grotendeels in Wijkpark Oude Westen. Op zaterdag wordt de leeuw ceremonieel ontwaakt, daarna is er een optocht. Maar er zijn ook workshops en pop-up restaurantjes. Als afsluiting is er een vuurwerkshow.


Februari 2020 – hier volgt binnenkort een update


In februari staan er nog niet zo veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Gelukkig wordt er rond de voorjaarsvakantie wel van alles georganiseerd. 

1 februari organiseert De Vechtsebanen in Utrecht een grote Jeugd Elfstedentocht voor kinderen. De opbrengst van de schaatstocht gaat naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), zij doen onderzoek naar het kinderhart.

7 – 9 februari is het Little Italy Event in de Westergasfabriek in Amsterdam.

14 februari is het Valentijnsdag

Op Leuk met kids vind je inspiratie om te knutselen en lekkere dingen te maken voor Valentijnsdag.

17 – 23 februari: de voorjaarsvakantie Noord

15 en 16 februari is de Modelbouwshow in Goes. Hier worden gebouwen, auto’s, treinen, boten en vliegtuigen op schaal nagebouwd.

15 – 23 februari is Sprookjes in de Krokus, een jeugdfilm -en theaterfestival in de Pijp in Amsterdam. Dit wordt georganiseerd door Rialto, CC Amstel en de OBA.

15 – 28 februari zijn de politieweken in het PIT Veiligheidsmuseum. Je kunt dan vragen stellen aan een echte agent. Lees ook onze review van het PIT.

15 februari – 1 maart staat Beeld en Geluid in het teken van Kinderen voor Kinderen. Wij bezochten Kinderen voor Kinderen in Beeld en Geluid, een aanrader!

24 februari 1 maart: voorjaarsvakantie Midden en Zuid

22 februari – 1 maart kun je in het Maritiem Museum op zoek naar nieuwe vormen van energiewinning op zee. Lees ook onze review van het Maritiem Museum.

23 februari – 1 maart is jeugdtheaterfestival Lente Uitjes. Er zijn locaties in Amersfoort, Utrecht, Houten en Leidsche Rijn.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten. Denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

23 – 25 februari is Carnaval


Maart 2020 – hier volgt binnenkort een update


In maart staan er wat leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda.

5 – 8 maart is het Café Theater Festival in Utrecht. Er zijn verschillende voorstellingen die geschikt zijn voor kinderen.

Op 14 maart is de Museumnacht Kids, op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

21 maart – 10 mei is de Keukenhof weer open. Er wordt van alles voor kinderen georganiseerd. Tickets kun je boeken via Tours & Tickets, I Amsterdam en Tiqets. Daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het goedkoper.

22 maart is het Taribush Wandel Festival, in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. Er is een avonturentocht voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en een kindertocht voor kleintjes.

27 maart – 5 april is de Kindermuziekweek, in theaters, muziekscholen en concertzalen. In heel Nederland worden leuke dingen georganiseerd.

27 maart – 14 juni is kunstfestival Tweetakt in Utrecht. Met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan.

27 – 29 maart is Creative Life in Utrecht. Je kunt hier creatieve workshops doen en shoppen.

28 maart – 3 april is Kaboom Filmfestival in Utrecht. Met heel veel animatiefilms voor kinderen.

Kinderfilms in première in maart

4 maart gaat Disneyfim Onward in première.

27 maart komt Disneyfilm Mulan in de bioscoop.

https://youtu.be/0jnXsAQwYuo


April 2019 – hier volgt binnenkort een update


In april wordt de agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen weer langer. Zo fijn in de lente!

In maart en april is op verschillende plekken in het land Lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag. Bij Natuurmonumenten is het op verschillende plekken in Nederland. Ook in Soest, Ottoland bij Dordrecht en Amsterdam zijn bijvoorbeeld lammetjesdagen.

27 maart – 5 april is de Kindermuziekweek. In theaters, muziekscholen en concertzalen in heel Nederland worden leuke dingen georganiseerd.

Het Flower Festival Lisse is op verschillende dagen in april. Op 4 april is er de Kids Tulpenpluktuin en op 18 april is er het Kindercorso.

4 en 5 april is Kom in de Kas in heel Nederland. In veel kassen worden activiteiten voor kinderen georganiseerd.

10 – 13 april is het Werkspoorfestival in Utrecht. Met popup keukens, barretjes, muziek en een kinderprogramma.

12 en 13 april is Pasen

Met Pasen wordt op veel plekken een paasvuur georganiseerd.

12 en 13 april is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen in Noord Holland. Leuk voor kleine autofans.

13 – 19 april is 2 Turven Hoog op Locatie in theaters in Almere en Haarlem. Dit is een theaterfestival voor de allerkleinsten, van 1 tot 5 jaar.

25 april – 10 mei is de meivakantie

In de meivakantie staat Beeld en Geluid weer in het teken van Kinderen voor Kinderen. Wij gingen in de vorige vakantie al naar Kinderen voor Kinderen in Beeld en Geluid, een aanrader!

26 april is de try out van het Mooie Kinderboekenfestival in Hoogeveen. Hier komen 15 kinderboeken tot leven.

27 april is Koningsdag

Op Koningsdag is het tijd om kinderspeelgoed te kopen of verkopen, of je mooiste kunsten te laten zien. De vrijmarkt in Utrecht begint op veel plekken al de nacht ervoor en er is een speciale vrijmarkt voor kinderen in Park Lepelenburg: Koningskinderen. In Amsterdam zijn het Vondelpark en het Artisplein traditioneel gereserveerd zijn voor kinderen, maar nog veel meer plekken.

29 april – 3 mei is Circusstad Festival in Rotterdam, met allerlei workshops en voorstellingen voor kinderen.


Mei 2019 – hier volgt binnenkort een update


In mei staan er alweer veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Rond de meivakantie is er van alles te doen, maar ook daarna. 

In Amsterdam is op verschillende plekken zomertheater. Gedurende mei, juni, juli, augustus en september is het Vondelpark Openluchttheater. Op een aantal woensdagen gedurende de hele zomer kun je in het Amsterdamse Bostheater in kijken naar sprookjes en voorstellingen van kinderboeken.

2 en 3 mei is het Uk en Puk festival is in Theater Kikker in Utrecht. Op 8 en 9 mei is het bij Podium Hoge Woerd in De Meern. Het is een leuk theateruitje voor kleine kinderen in de meivakantie. Lees ook ons verslag van een eerdere versie.

4 mei is de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Dat deze herdenking plaatsvindt in Madurodam is niet toevallig. Het park is namelijk vernoemd naar oorlogsheld Maduro. Lees ook onze review van Madurodam.

5 mei is bevrijdingsdag

Op 5 mei zijn er door het hele land Bevrijdingsfestivals. Bevrijdingspop in Haarlem heeft bijvoorbeeld een speciaal kinderfestival.

9 en 10 mei is Food Festival Venhuizen, vlakbij Enkhuizen. Voor ouders zijn er rollende keukens, voor kinderen een kindertent, speurtocht en spelletjes.

9 mei is Reuring in de stad in Hengelo. Dit is een festival met historische activiteiten.

17 mei is Kinderhulp Held&run in Deventer. Bij deze sponsorloop zamel je geld in, verkleed als superheld. Het geld gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp, voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

17 mei is de Dag van het Park op allerlei plekken in Nederland en België.

20 – 24 mei is Rollende Keukens. Dit culinair festival is bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

21 mei is Hemelvaart

21 mei is het Hemeltjelief Festival op de NDSM-werf in Amsterdam. Dit jaarlijkse festival is voor grote en kleine kinderen.

21 mei is het Op De T Festival in Bergen op Zoom. Er zijn bandjes, een festivalmarkt, een grote kinderhoek en een container voor jongeren.

21 – 24 mei is Hoogte80 Festival in Arnhem. Er is theater, dans en muziek, en een kinderprogramma.

21 – 24 mei is Thomas de Trein in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

22 mei en 1 juni zijn de Campina Open Boerderijdagen. In heel Nederland kun je op bezoek bij de boer.

23 mei is de Kids Goodies Market in De Hallen in Amsterdam. Er zijn allerlei leuke cadeaus voor kinderen.

23 en 24 mei is Keltfest in Vijfhuizen. Dit festival neemt je mee terug naar de tijd van de Kelten.

24 mei is De Hout op Stelten in Cultuurpark de Hout in Alkmaar. Dit is een cultuurfestival voor kinderen van 2 – 9 jaar.

31 mei en 1 juni is Pinksteren

29 mei – 1 juni is Taste of Amsterdam. Dit culinair festival in het Amstelpark heeft ook ene kinderprogramma. In het Amstelpark is ook een grote speeltuin.

30 mei – 1 juni is de Tuinfair Midwoud bij Hoorn. Met tuininspiratie, maar ook kinderactiviteiten, theater en brocante.

31 mei en 1 juni is de Kinderkaravaan in Alkmaar. Dit theaterfestival is speciaal voor kinderen.

31 mei en 1 juni is de Appelparade op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Hier kun je tussen de boomgaarden shoppen op een markt met lekkere dingen, muziek en theater.

31 mei en 1 juni is blues festival Ribs & Blues in Raalte. Het KidsAdventureland heeft gedeeltes voor verschillende leeftijden.

31 mei en 1 juni is het Kids Fun Festival in het Máximapark in Utrecht. Er zijn allerlei attracties voor kinderen en een foodtruckplein voor ouders.

31 mei en 1 juni is kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe in Diever en Dwingeloo. Er zijn sprookjesvoorstellingen voor kinderen, sprookjesachtige tuinen, speurtochten en meer.

31 mei is het Mooie Kinderboekenfestival in Amsterdam. Hier komen 15 kinderboeken tot leven.

Datum nog niet bekend

De Nationale Molendag. In heel Nederland kun je molens bekijken, een deel organiseert kinderactiviteiten.

Cultureel stadsfestival A Walk In The Park in Park Vreugd en Rust in Voorburg.

De Veiligheidsdag in Almere, voor kleine fans van de politie, brandweer en ambulance.

Kermis de Klop in Utrecht. Dit is echt zo’n mooie ouderwetse kermis in het groen bij Fort de Klop.


Juni 2019 – hier volgt binnenkort een update


In juni start de zomer en dat is goed te zien aan de agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen. 

22 mei en 1 juni zijn de Campina Open Boerderijdagen. In heel Nederland kun je op bezoek bij de boer.

7 – 10 juni is de Parkparade in Doetinchem, muziek- en theaterfestival in de Achterhoek.

9 en 10 juni is Boekids in Den Haag. Dit is een jeugdfestival voor literatuur voor kinderen vanaf 4 jaar.

12 juni is de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Jantje Beton.

14 juni is het Mooie Kinderboekenfestival in Den Bosch. Hier komen 15 kinderboeken tot leven.

14 – 23 juni is Oerol, het theaterfestival op Terschelling.

Op 15 juni is het BuitenGewoon Kinderfestival op Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee.

15 en 16 juni is Alles kids in Drenthe in Emmen. Er zijn dansworkshops, een ritje in de historische trein, theatervoorstellingen, springkussens, klimmen, schilderen, zingen en allerlei attracties van bekende attractieparken.

16 juni is Hout Festival in de Haarlemmerhout in Haarlem. Er is een programma voor kinderen in de familietent, waar kinderen kunnen kijken en meedoen. Ook kunnen kinderen knutselen en schminken.

20 juni is de Kids Goodies Market in De Hallen in Amsterdam. Met allerlei leuke cadeaus voor kinderen.

20 juni is het Kinderfestival in Haren. Met yoga, theater, muziek, knutselen en lekker eten.

Op 21 juni start de zomer

22 juni is Kids ‘n’ Billies in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Naar eigen zeggen is dit het stoerste muziekfestival voor het hele gezin, met naast muziek ook allerlei ander stoer kindervermaak.

21 – 23 juni is de Theater Avenue in Nijmegen. Een festival met theater, dans, muziek en cabaret.

21 – 30 juni is de Parade in Rotterdam. Overdag is er een kinderprogramma.

27 – 30 juni is Reuring festival in Purmerend. Er is een Kidzmiddag voor kinderen.

27 juni is het Wildgroei Festival op Landgoed ´t Stort in Maarn. Met allerlei duurzame en creatieve activiteiten, ook voor kids.

27 – 30 juni is het Kiind Weekend op Camping Lolotte in Neede. Een minifestival met kamperen, workshops, samen eten en spelen.

30 juni is Kid Dynamite Jazz Festival op Katendrecht in Rotterdam. Dit familiefestival heeft optredens van gevestigde jazzartiesten en upcoming bands.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen


Juli 2019 – hier volgt binnenkort een update


In juli is de zomer vol op gang, dus staan er lekker veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

In juli en augustus kun je op een aantal dagen kamperen op Pampus, via Campspace. Cindy ging kort geleden met Campspace kamperen in de achtertuin van een boerderij, maar dit is weer eens wat anders!

In juli is het Taartrovers Film Festival in het Groninger Forum in Groningen en het Eye Filmuseum in Amsterdam.

Op zondagen in juli en augustus is Zondag in het Park in Zoetermeer, met telkens een ander thema.

2 – 10 juli het Amsterdam Roots Festival in het Oosterpark. Er zijn speciale voorstellingen voor kids.

Op 6 juli start de zomervakantie in de regio Zuid

5 – 7 is FestiValderAa, een festival met theater en muziek in de Drentse natuur.

Van 5 – 14 juli is de Parade in Den Haag. Overdag is er een kinderprogramma.

5 – 14 juli is het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, met heel veel theater voor kids.

Vanaf 6 juli is er in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de tentoonstelling Kleren maken de vrouw. Kids leren hier over stoffen en oude handwerk- en repareertechnieken, maar ook hoe je zelf kleding een langer leven geeft.

6 en 7 juli is Kinderfestival de Junglefabriek in Alkmaar. Met theater, zang, dans, wetenschap, muziek, sport en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Op 6 en 7 juli is het Africafestival in Hertme, een festival op het gebied van Afrikaanse muziek.

6 en 7 juli is het KinderMuziekFestival in Bergen aan Zee.

7 juli is het International Kids Festival Amsterdam in het Amsterdamse Bos. Dit kinderfestival is voor kinderen tot 12 jaar. Met muziek, workshops, schminck, yoga, trampolines, foto booth, kinderkleding, gezond eten en bar voor de ouders.

Op 13 juli start de zomervakantie in de regio Noord

13 juli is het Puur Natuur festival in Wolphaartsdijk in Zeeland. Met kunst, muziek, theater, shoppen en eten.

13 – 17 juli is het Vrije Vogel Festival in Amsterdam op Zeeburgereiland, 20 – 24 juli in Oud West. Het is een kindertheaterfestival in de open lucht.

13 – 19 juli is Festival op ’t Eiland in Lent bij Nijmegen, met kindervoorstellingen en andere activiteiten voor kids.

18 – 21 juli is de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Voor kids is er het Blagenparadijs, met knutselen, maar ook een crossbaan.

18 – 21 juli is cultuurfestival Taribush Kuna in Dwingeloo. Voor kids zijn er workshops en voorstellingen.

19 juli – 4 augustus is de Parade in Utrecht. Overdag is er een kinderprogramma.

Op 20 juli start de zomervakantie in de regio Midden

20 juli is Theater op ’t Zand in Kootwijk in stuifzandgebied Kootwijkerzand. Met theater, wandelingen en schmink voor kinderen.

21 juli is C’est la vie in Emmen. Met muziek, straattheater, vlooienmarkt en kermis.

23 – 28 juli is het Bruis Totaalfestival in Bladel. Met theater, muziek, eten en voor kinderen een speciaal programma.

Op een aantal dagen juli en augustus zijn Prinsen en Prinsessendagen in Paleis het Loo. Kinderen mogen dan verkleed komen en kunnen zich laten schminken.


Augustus 2019 – hier volgt binnenkort een update


Ook in augustus staan er weer allerlei leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

1 – 4 augustus is fantasy festival Castlefest in op Kasteel Keukenhof in Lisse. Voor kinderen is er het Kinderrijk.

2 – 4 augustus is het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen in Drenthe, vol zoetigheid.

Pluk MINI is op 4 augustus in Utrecht en op 18 augustus in Amsterdam. Kids kunnen kijken naar De Gruffalo, griezelgruffalo-maskers maken, kinderyoga doen en swingen in de Pluk MINI disco.

Op 8 augustus is Circusbende op de NDSM, het circusevenement in Amsterdam.

8 – 11 augustus is Landjuweel op Ruigoord. Bij dit festival zijn er theater, poëzie, beeldende kunst, films, muziek, dans, workshops, eten en drinken en een beeldenroute. Er is een kinderprogramma en een familiecamping.

8 – 11 augustus is de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem, een festival met theater, dans, muziek en cabaret.

9 – 18 augustus is het (Junior) Grachtenfestival in Amsterdam, met klassieke muziek voor kids.

Van 9 – 25 augustus is de Parade in Amsterdam. Overdag is er een kinderprogramma.

15 – 17 augustus is Wonder Weekend in Plantentuin Meise bij Brussel in België. Het is een bijzonder festival voor het hele gezin, met theater, dans, muziek, boeken en meer.

16 augustus – 1 september is het Zomerterras in Vlaardingen, met openlucht podiumkunsten. In het weekend kunnen kinderen knutselen op het Kinderterras.

19 augustus starten de scholen in de regio Zuid

13 – 25 augustus is de Rialto Kinderfilmzomer in Amsterdam. Iedere woensdag, zaterdag en zondagmiddag kun je kinderfilms bekijken en kleuren, knutselen en met LEGO bouwen. 15 tot en met 24 augustus zijn er tijdens het zomerfestival World Cinema Amsterdam speciale familiefilms.

23 – 25 augustus is Proefpark Haarlem in het Kenaupark. Er zijn ook heel veel activiteiten voor kinderen.

25 augustus is het Nickelodeon Familie Festival in Almere.

26 augustus starten de scholen in de regio Noord

29 augustus – 1 september is Into The Great Wide Open op Vlieland. Dit festival heeft muziek, beeldende kunst, film en kinderactiviteiten.

31 augustus en 1 september is Kids @ the park in Hengelo. Er zijn spelletjes, attracties, muziek, theater, terras en een speeltuin.

31 augustus en 1 september wordt de zomer afgesloten bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens bij Utrecht.


September 2019 – hier volgt binnenkort een update


In september is de zomer nog niet afgelopen, dus er staan nog een leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

1 september is familiefestival Hembrug Happening in Zaandam.

2 september starten de scholen in de regio Midden

5 – 15 september is in Amsterdam het Nederlands Theaterfestival Jong. Daarbij zijn de beste voorstellingen voor kinderen van 2 jaar tot 14 jaar van het afgelopen seizoen nog één keer te zien.

6 en 7 september is het theaterfestival Bosjesfestival in Hilversum. Op zaterdag zijn de Kinderbosjes.

6 – 8 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam.

8 september is Leidsche Rijn Festival in Utrecht, met allerlei voorstellingen voor kinderen.

13 – 15 september is festival de Grazende Zwaan in Nieuw Vennep. Het is een theaterfestival op en om de boerderij.

14 en 15 september is het KinderMuziekFestival in de Tolhuistuin in Amsterdam.

21 september is de Lichtjesavond op Slot Zuylen in Oud-Zuilen bij Utrecht.

22 september organiseert Jantje Beton het NK stoepranden. Je kunt alles over stoepranden lezen op hun site.

22 september is de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. Voor kinderen is er in beide plaatsen een Mini Dam tot Damloop.

27 – 29 september is het Hippe Happen Festival in Grote Wielen bij Den Bosch. Er zijn heel veel rollende keukens en ook allerlei dingen voor kids.

28 en 29 september is het Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Kinderen hun oude kleding pimpen.

28 en 29 september kun je naar het Ambacht in Beeld Festival in de Hallen in Amsterdam. Er zijn veel leuke dingen voor kinderen, voor wie oude technieken wil leren.

Langerlopende uitjes

In september en oktober kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken. Op 7, 14, 21 en 28 september zijn de Landelijke Fruitplukdagen. Heel veel fruittelers stellen die dagen hun boomgaard open om fruit te komen plukken, op allerlei plekken in Nederland.

13 september – 13 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven, met een kilometerslange route door de stad heen, prachtig verlicht.


Oktober 2021 – hier volgt binnenkort een update


De zomer is afgelopen, maar er staan in oktober nog heel veel leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Vooral rond de herfstvakantie wordt er veel georganiseerd. 

2 en 3 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Op heel veel plekken in Nederland kunnen kinderen kennis maken met de wetenschap.

2 en 3 oktober is herfstfestival Roots in the Woods in het Beekpark in Apeldoorn.

5 – 10 oktober is de Dutch Media Week in Hilversum. Bij Beeld en Geluid zijn er ook veel activiteiten voor kinderen.

6 – 17 oktober is De Kinderboekenweek en het thema is worden wat je wil. Er zijn overal in Nederland leuke evenementen, vaak in boekhandels en bibliotheken.

9 en 10 oktober is het Boerenfeestweekend bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens bij Utrecht. => meer Utrecht

Tot en met 10 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven, met een kilometerslange route door de stad heen, prachtig verlicht. => meer Eindhoven.

Agenda festivals en uitjes voor kinderen in de herfstvakantie

4 – 31 oktober heeft Micropia in Amsterdam de tijdelijke tentoonstelling Een betere wereld begint bij microben. Hier leer je hoe microben de toekomst duurzamer maken. => meer over Micropia.

13 – 31 oktober is kindermediafestival Cinekid in heel Nederland. Naast films, is er het MediaLab, waar je interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops kunt ervaren. => meer over Cinekid.

14 – 31 oktober is de De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam, 21 – 31 oktober in Park Zypendaal in Arnhem. Een wandeltocht door het donker met licht, geluid en geur.

16 – 31 oktober is in Ouwehands Dierenpark de Expeditie Aap. Tijdens Expeditie Aap leer je alles over apen en hoe we ze kunnen behouden.

16 – 31 oktober staat Aviodrome in Lelystad in het teken van ruimtevaart. Kids worden astronaut of technicus en leren alles over de ruimte.

16 – 31 oktober is de Museumkidsweek in musea in heel Nederland. Er zijn familie tentoonstellingen en een escape game. => alle kindvriendelijke musea.

16 – 31 oktober zijn de Hoge Veluwe Wilde Weken. Dan staat alles in het nationale park in het teken van wilde dieren.

16 oktober – 9 januari toert de voorstelling Hans en Griet (7+) van de Toneelmakerij en Silbersee door Nederland. Dit grimmige sprookje is een mix van opera, theater, zang, hiphop en dans.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Van 16 – 24 oktober is de herfstvakantie in de regio Noord en Midden

15 – 23 oktober is De Betovering op verschillende locaties in Den Haag. Dit internationaal jeugdkunstfestival is voor kinderen van 2 – 12 jaar. => meer Den Haag.

16 oktober is de Kids Goodies Market in De Hallen in Amsterdam. Met allerlei leuke cadeaus voor kinderen. => meer Amsterdam West.

16 en 24 oktober neemt archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum je mee naar de 17e eeuw. Op verschillende dagen zijn er workshops en historische acteurs die je van alles leren.

16 – 24 oktober is de Oud Hollandse Kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met kermisattracties uit de jaren twintig. => meer over het Zuiderzeemuseum.

16 – 24 oktober is Techlab XL in het Spoorwegmuseum. Met allerlei demonstraties en proeven leer je over stoom, stroom en techniek.

16 – 24 oktober is Verhalen in de herfst. In de Amsterdamse Pijp organiseren Rialto, CC Amstel en de OBA dit film- en theaterfestival voor kinderen. => meer over de Pijp.

18 – 21 oktober zijn in het Stedelijk Museum in Amsterdam interactieve familierondleidingen over duurzame energie. Tijdens de familierondleiding in Stedelijk Museum Amsterdam onderzoek je verschillende vormen van duurzame energie. => meer Amsterdam Zuid.

Van 23 – 31 oktober is de herfstvakantie in de regio Zuid

23 – 31 oktober is het Sprookjesfestival in Arnhem. Met workshops, films, lezingen, voorlezen, dans, theater en meer.

27 – 31 oktober is het Taartrovers Film Festival in Eindhoven. Met kinderfilms voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Daarnaast kunnen kids zelf aan de slag met bijzondere installaties. => meer Eindhoven.

27 – 31 oktober is de beurs Kreadoe in Utrecht. Met heel veel creatieve inspiratie en workshops. => meer Utrecht.

Nog meer tips voor de herfstvakantie

Nog tot het einde van de herfstvakantie kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken.

In de herfstvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie. => meer Natuurmonumenten.

Weet je dat de Efteling prachtig is in de herfst? Aan het einde van de dag is er de show Aquanatura, een prachtige watershow. Het is het mooiste om dat te doen als het al half donker is.

☆ In de herfst bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens de herfst(vakantie), zowel binnen als buiten.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Halloween is op 31 oktober en er wordt van alles georganiseerd

Toen Viola met haar Amerikaanse man naar San Francisco verhuisde werd ze ondergedompeld in Halloween. Terug in Amsterdam houdt ze met haar gezin de traditie in ere. In dit artikel deelt ze ideeën om je huis te versieren met Halloween én leuke uitjes.

1 – 31 oktober staat De Julianatoren in Apeldoorn staat in het teken van Halloween. => meer over de Julianatoren.

23 oktober – 7 november staat Bobbejaanland in België in het teken van Halloween.

30 oktober geeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor Halloween een Griezelconcert.

Kinderfilms in première in oktober

Eind september ging Berend Botje en het mysterie van het ei in première. => lees meer over deze film.

6 oktober gaat De Grote Sinterklaasfilm: trammelant in Spanje in première. => lees meer over deze film en andere Sinterklaasfilms.

Vanaf 14 oktober draait grootbeeldfilm Dino’s van de Zuidpool in het Omniversum. => meer Den Haag.


Verschillende dagen in het jaar


Markten en lekker eten

Zoek je leuke uitjes voor kinderen, kijk dan ook eens naar de agenda van markten en food festivals. De Feelgood Market is op verschillende dagen in Eindhoven, met kraampjes van designers, allerlei workshops, lekker eten en activiteiten voor kinderen. Strijp S is sowieso heel leuk om heen te gaan. Op een aantal zondagen is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten. De Sunday Market is een creatieve markt in Amsterdam. Het Westergasterrein is sowieso een leuke plek om met de kinderen heen te gaan, het is een uitgebreid park met speeltuin. In verschillende steden en op verschillende dagen in het jaar is de Swan Market. Deze lifestyle markt toont allerlei creatief aanbod. De Kinderbeurs XXL wordt op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Je vindt er kinderkleding en speelgoed, tweedehands en nieuw.

Foodfestivals en markten zijn hip, je ziet ze overal. Lepeltje Lepeltje en Festival Trek bezoeken in de lente en zomer verschillende steden. De Pure Markt staat gedurende het zomerseizoen in Amsterdam, Hilversum en Abcoude. Er zijn ook activiteiten voor kids.

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, maar ook leuke recepten en knutsel ideeën en zelfs weekendjes weg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel lezen dus!

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids