Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

Weet jij nog een leuk festival, markt of ander uitje om met de kinderen heen te gaan? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

Naast hier op Leuk met kids, delen we ook regelmatig leuke tips op Instagram.

Lees ook:

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

September 2022: agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen


In september is de zomer nog niet afgelopen, dus er staan nog een leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

In september en oktober kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken.

Tot 4 september staat Aviodrome in Lelystad in het teken van ruimtevaart. Kids worden astronaut of technicus en leren alles over de ruimte. => meer over Aviodrome.

1- 4 september is Into The Great Wide Open op Vlieland. Dit festival heeft muziek, beeldende kunst, film en kinderactiviteiten.

2 – 4 september is Circusbende in Amsterdam.

2 en 3 september is het theaterfestival Bosjesfestival in Hilversum. Op zaterdag zijn de Kinderbosjes.

2 – 4 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam. => meer Rotterdam.

3 september is het Kinderfestival in de Hortus Haren. Met yoga, theater, muziek, knutselen en lekker eten.

3 en 4 september is Kids @ the park in Hengelo. Er zijn spelletjes, attracties, muziek, theater, terras en een speeltuin.

4 september is er feest in het Amstelpark. Dit voormalige Floriadepark bestaat 50 jaar. => meer over het Amstelpark.

4 september is familiefestival Hembrug Happening in Zaandam.

5 september starten de scholen in de regio Zuid

Tot 7 september staat Ouwehands Dierenpark in Rhenen in het teken van zomersounds. Ontdek welke aapsoort je van kilometers ver hoort zingen in de ochtend. Luister hoe Bumi het jonge olifantje zijn trompetter oefent. Leer meer over de betekenis van de diergeluiden tijdens de game of een van de straattheater acts in het park.

1 – 11 september is in Amsterdam het Nederlands Theaterfestival Jong. Daarbij zijn de beste voorstellingen voor kinderen van het afgelopen seizoen nog één keer te zien.

9 – 11 september is festival de Grazende Zwaan in Nieuw Vennep. Het is een theaterfestival op en om de boerderij.

10 en 11 september is Open Monumentendag. In heel Nederland kun je binnenkijken in monumenten en vaak worden er activiteiten georganiseerd.

10 september is het Weekend van het Varken, georganiseerd door Varkens in Nood. Tien vijfsterren-varkensboeren houden open dag.

16 – 18 september is het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen in Drenthe, vol zoetigheid.

17 en 18 september is het Hortusweekend in de Hortus in Amsterdam. Met tekenworkshops, aanbod van biologische planten, bollen en zaden en een verhalenverteller. => meer over de Hortus.

18 september organiseert Jantje Beton de finale van het NK stoepranden in Arnhem. Je kunt alles over stoepranden lezen op hun site.

18 september is het het nazomerfestival in Tuinen van West in Amsterdam. Met lekker eten, duurzame producten, sport, spel, kunst en muziek. => Bekijk ook de Fruittuin van West.

Op 21 september begint de herfst

24 september is het Pegasus Wandelfestival in Harkerom bij Ede. De culturele beleveniswandeling heeft routes vanaf 4 kilometer.

24 en 25 september kun je naar het Ambacht in Beeld Festival in de Hallen in Amsterdam. Er zijn veel leuke dingen voor kinderen, voor wie oude technieken wil leren.

18 september – 9 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven. Met een kilometerslange route door de stad heen, prachtig verlicht.


Oktober 2022: agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen


De zomer is afgelopen, maar er staan in oktober nog heel veel leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Vooral rond de herfstvakantie wordt er veel georganiseerd. 

1 en 2 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Op heel veel plekken in Nederland kunnen kinderen kennis maken met de wetenschap.

3 – 9 oktober is de Dutch Media Week in Hilversum. Op zondag is er een kinderprogramma.

5 – 16 oktober is De Kinderboekenweek en het thema is Gi-ga-groen. Er zijn overal in Nederland leuke evenementen, vaak in boekhandels en bibliotheken. Bekijk hier onze gigagroene boekentips.

Tot en met 9 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven, met een kilometerslange route door de stad heen, prachtig verlicht. => meer Eindhoven.

Agenda festivals en uitjes voor kinderen in de herfstvakantie

15 en 16 oktober is het Taartrovers Film Festival in Amsterdam Zuid Oost. Met kinderfilms voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Daarnaast kunnen kids zelf aan de slag met bijzondere installaties. => meer Eindhoven.

15 – 30 oktober is kindermediafestival Cinekid in heel Nederland. Naast films, is er het MediaLab, waar je interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops kunt ervaren. => meer over Cinekid.

15 – 30 oktober zijn de Hoge Veluwe Wilde Weken. Dan staat alles in het nationale park in het teken van wilde dieren.

15 – 30 oktober is het festival You’ve got the Power! in Museon-Omniversum in Den Haag. Alles draait om energie, met grootbeeldfilms, fototentoonstelling, workshops en interactieve activiteiten. => meer Den Haag.

15 – 30 oktober is de Oud Hollandse Kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met kermisattracties uit de jaren twintig. => meer over het Zuiderzeemuseum.

Van 17 – 23 oktober is de herfstvakantie in de regio Noord en Midden

18 – 23 oktober kun je pompoenen uithollen bij Pluktuin Amstelveen.

19 – 29 oktober is De Betovering op verschillende locaties in Den Haag. Dit internationaal jeugdkunstfestival is voor kinderen van 2 – 12 jaar. => meer Den Haag.

20 oktober – 6 november is de De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam. => meer Rotterdam.

Van 24 – 30 oktober is de herfstvakantie in de regio Zuid

24 – 29 oktober is het Herfstfestival bij BillyBird park Hemelrijk in Volkel. Met een circusshow en optredens van artiesten en dansgroepen. ’s Avonds kun je een ritje maken in verlichte attracties.

26 – 30 oktober is het Taartrovers Film Festival in Eindhoven. Met kinderfilms voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Daarnaast kunnen kids zelf aan de slag met bijzondere installaties. => meer Eindhoven.

26 – 30 oktober is de beurs Kreadoe in Utrecht. Met heel veel creatieve inspiratie en workshops. => meer Utrecht.

29 oktober is familiehiphopshow Frenk de Slak in Den Haag. Tijdens het 50 jarig bestaan van poppodium Paard speelt Rico van Opgezwolle deze show.

Nog meer tips voor de herfstvakantie

Nog tot het einde van de herfstvakantie kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken.

In de herfstvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie. => meer Natuurmonumenten.

Weet je dat de Efteling prachtig is in de herfst? Aan het einde van de dag is er de show Aquanatura, een prachtige watershow. Het is het mooiste om dat te doen als het al half donker is.

Aviodrome organiseert iedere vakantie leuke activiteiten. => meer over Aviodrome.

Ouwehands Dierenpark heeft ook altijd leuke activiteiten in de herfstvakantie.

☆ In de herfst bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens de herfst(vakantie), zowel binnen als buiten.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Halloween is op 31 oktober en er wordt van alles georganiseerd

Toen Viola met haar Amerikaanse man naar San Francisco verhuisde werd ze ondergedompeld in Halloween. Terug in Amsterdam houdt ze met haar gezin de traditie in ere. In dit artikel deelt ze ideeën om je huis te versieren met Halloween én leuke uitjes.

Ook in sommige Nederlandse steden worden activiteiten georganiseerd. Vaak zijn het Amerikaanse expats die wat leuks organiseren met Halloween.

1 – 30 oktober staat De Julianatoren in Apeldoorn staat in het teken van Halloween. => meer over de Julianatoren.

Datum nog niet bekend

Herfstfestival Roots in the Woods in het Beekpark in Apeldoorn.

Verhalen in de herfst. In de Amsterdamse Pijp organiseren Rialto, CC Amstel en de OBA dit film- en theaterfestival voor kinderen. => meer over de Pijp.

Sprookjesfestival in Arnhem. Met workshops, films, lezingen, voorlezen, dans, theater en meer. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.


November – hier volgt binnenkort een update


In november staan er allerlei festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda, veel in het teken van Sinterklaas, maar niet allemaal. 

Tot en met 6 november is de De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam. => meer Rotterdam.

5 en 6 november is de Natuurwerkdag op verschillende plekken in Nederland. Er staat bij welke locaties geschikt zijn voor kinderen.

6 november om 19:20 wordt bij NPO Zapp de live show van Kinderen voor Kinderen uitgezonden. Dit keer gaat het kinderkoor in een muzikale film op een spannend muziekkamp, het thema is worden wat je wil. Wij zitten traditiegetrouw met pepernoten voor de televisie! De show wordt herhaald op 13 november om 11:05 voorafgaand aan de intocht, dan kijken we nog een keer. De CD van Kinderen voor Kinderen 42 ligt al in de winkel (Bol.com). Bekijk ook deze eerdere show van Kinderen voor Kinderen

6 en 7 november is het Spellenspektakel in de Jaarbeurs Utrecht. Met heel veel bordspellen, speldemonstraties en spelcompetities. => meer Utrecht.

15 november – 6 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland.

20 november is de Kids Goodies Market in De Hallen in Amsterdam. Met allerlei leuke cadeaus voor kinderen. => meer Amsterdam West.

Tot 9 januari toert de voorstelling Hans en Griet (7+) van de Toneelmakerij en Silbersee door Nederland. Dit grimmige sprookje is een mix van opera, theater, zang, hiphop en dans.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

11 november is Sint Maarten

Op 11 november dan knutselen kinderen een lampion voor Sint Maarten en gaan ermee langs de deuren.

Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling.

Daarnaast maakte ik ook een artikel met Sint Maarten tips. Met heel veel liedjes en andere ideeën om het extra leuk te maken.

13 november komt Sinterklaas naar Nederland

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten. Dit jaar is de intocht op zaterdag 13 november, de locatie is nog geheim. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog veel meer leuke Sinterklaasintochten.

Voorafgaand aan de intocht start op 8 november het Sinterklaas journaal bij NPO ZAPP.

Dit jaar zijn er leuke Sinterklaasfilms in de bios, maar ook andere jaren zijn er leuke films verschenen. Sinterklaasfilms van dit jaar en eerdere jaren vind je in mijn overzicht met Sinterklaasfilms.

Weet je dat je een persoonlijke video van Sint voor jouw kind kan maken? Naast de naam en leeftijd van je kind, kun je allerlei onderwerpen kiezen. Sinterklaas kan zelfs vertellen waar de cadeaus liggen. Via de website van Video van Sint bestel je de video.

13 november – 5 december heeft Stadshart Amstelveen heeft een heus Sinterklaas Selfiehuis. Je kunt hier een aantal dagen per week foto’s in Sinterklaas thema maken. Daarnaast kunnen kids de werkkamer van Sinterklaas bezoeken en is er een Pietentrein.

Wil je nog meer over Sinterklaas lezen? Kijk dan even naar het Sinterklaas overzicht op Leuk met kids.

De weken na de intocht zijn vol Sinterklaas activiteiten

In allerlei steden kun je op bezoek bij het Huis van Sinterklaas of het Pietenhuis. Bijvoorbeeld in Dordrecht, in Leiden, in Utrecht en in Weert. Voor Harderwijk is nog niet duidelijk of het doorgaat.

Van 17 – 5 december is Slot Assumburg in Heemskerk het Grote Sinterklaashuis. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in Sinterklaastijd tussen de Pieten te zitten. Er zijn allerlei themakamers, muziek en een speurtocht en je kunt hier zelfs logeren.

13 – 25 november is de Mega Sint Show Party, waarbij Piet Pablo en Love Piet hun hits zingen. Deze show is in verschillende theaters in heel Nederland.

20 – 28 november verandert Aviodrome in Lelystad in SintAIRklaas. Kids kunnen de Sint helpen om cadeautjes per vliegtuig te vervoeren. => meer over Aviodrome.

20, 21, 27 en 28 november en 4 en 5 december strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot in Muiden. => meer over het Muiderslot.

20, 21, 27 en 28 november en 4 en 5 december komt Sinterklaas naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het heet dan de Stad van Sinterklaas.

Sinterklaas komt niet alleen maar aan met de stoomboot, maar ook met de stoomtrein. Op 20 november maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas. Je moet hier wel reserveren.

Een weekendje weg met Sinterklaas

In het weekend van 3 december staan veel Landal parken in het teken van Sinterklaas. Een leuke plek om pakjesavond te vieren met de familie! => bekijk ook onze reviews van verschillende Landal parken.

19 en 26 november heeft vakantiepark Dierenbos pietenweekenden. 3 december vieren ze er het Sinterklaasweekend. => bekijk ook onze review van vakantiepark Dierenbos.

19 en 26 november en 3 december heeft vakantiepark Molke een Sinterklaasweekend. Met pietenactiviteiten, een pietenontbijt, het Sinterklaashuis en een bezoek van de Sint en zijn pieten.

Datum nog niet bekend

Het Sinterklaasmuseum in Westzaan. Dit pop-up museum is maar een paar dagen per jaar open.

Een nieuw uitje

ID&T heeft een nieuw uitje in Amsterdam geopend: AMAZE, vlakbij het Westerpark. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het heel spannend maakt. Amaze is voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar. Zoonlief en ik gingen er heen, in deze review van AMAZE vertellen we meer. => meer Amsterdam West.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

December – hier volgt binnenkort een update


In december staan er heel veel sfeervolle festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Veel staat in het teken van de winter en kerst. 

1 december is de Sint Sing Along van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast een spannend verhaal, verteld door de Sint, zingen kinderen samen met het kinderkoor van Hofplein. => meer Rotterdam.

Tot en met 6 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

1, 8, 15 en 22 december is het Winter Vuurwerkfestival in Scheveningen.

6 december start traditioneel de jaarlijkse kerstserie op NPO ZAPP. Ik heb nog geen informatie over de kerstserie van dit jaar kunnen vinden.

In het weekend van 7 en 8 december kun je op heel veel plekken je eigen kerstboom uitgraven. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Staatsbosbeheer.

12 december wordt in Heerenveen de uitzending van het kerstverhaal Kerst met de Zandtovenaar opgenomen. De uitzending is op 18 en 25 december op NPO Zapp.

13 december wordt de Museumstoomtram in Hoorn de Dickens Express. Per stoomtram reis je naar de kerstmarkt in Medemblik.

14 en 15 december is het Dickens Festijn in boekenstad Deventer. Bijna 1000 personages uit de boeken van van Dickers lopen rond in het oude Bergkwartier. => meer Deventer

17 december – 9 januari zijn de Lumineuze nachten op Kasteel de Haar bij Utrecht. Je maakt een magische wandeling en ontdekt de geschiedenis via videomapping op het kasteel.

Kerstmarkten en winterse sferen

29 november – 20 januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken.

16 november – 5 januari zijn in Leiden zijn de Winter Wonder Weken. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een drijvende ijsbaan en een drijvende kerstmarkt. => meer Leiden.

29 november – 31 december is de Kerstmarkt Maastricht, met ijsbaan en reuzenrad en heel veel lichtjes.

7 december – 5 januari is Winter Wonderland in Zeist. Er is een schaatsbaan, kerstmarkt en springkussen.

7 december – 5 januari is Winter Village in het stadshart van Amstelveen.

7 en 8 december is Sissy-Boy’s Maison de Noël in het West-Indisch Huis in Amsterdam. Met heel veel inspiratie voor kerst in huis, toffe outfits en cadeaus.

12 – 23 december is de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag, waar je kerst in koninklijke sferen kunt doorbrengen. => meer Den Haag.

15 december wordt de Sunday Market in Amsterdam de Funky Xmas Market.

20 – 23 december is de Amsterdamsche Kerstmarkt op het Westergasterrein in Amsterdam. Compleet met ijsbaan en andere leuke dingen voor kids.

21 – 5 januari is het Amsterdamse Winterparadijs rondom de RAI. Je kunt er schaatsen, langlaufen, in het reuzenrad, naar de kerstfilm en lekker eten.

Schaatsbanen en nog meer ijs

9 november – 26 januari is het Cool event Schevingen, met overdekte schaatsbaan.

22 november – 5 januari is Winterparadijs Amersfoort.

1 december en 26 januari kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland in Noordwijk.

18 december – 6 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle. Ik heb in 2019 van een paar mensen gehoord dat het er in de kerstvakantie erg druk is. Met kleine kinderen kun je dus beter een ander moment uitzoeken.

Een aantal dagen in december en januari kun je schaatsen bij het Archeon in Alphen aan de Rijn.

22 december – 6 januari is de kerstvakantie

Deze kerstvakantie zijn er weer veel leuke films in de bioscoop.

20 december – 5 januari is in Museumpark Orientalis van de Heilig Landstichting in Nijmegen het Feest van Licht.

23 – december wordt de Museumstoomtram in Hoorn de Kerst Express. Onderweg stapt de kerstman aan boord.

14 en 15 december en van 21 december – 5 januari is Sprookjeswinterland in Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Wij maakten ook artikel over Sprookjeswonderland.

21 december – 5 januari zijn in Wildlands Aventure Zoo in Emmen de Wildnights. Tickets kun je online aanschaffen.

21 december – 5 januari is het Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Schaatsen tussen de oude treinen door.

21 december – 5 januari is het Kerstival in Museum Catharijne Convent in Utrecht. Met binnen en buiten alles in kerstsfeer.

25 december – 5 januari is Sprookjes van De Haar in Kasteel de Haar.

27 – 30 december is kinderfestival Spruit in Tilburg. Met muziek, theater, dans en films.

21 december – 5 januari heeft Madurodam de Winterweken, dan is het park een aantal avonden open. In het donker met alle lichtjes is het park sprookjesachtig verlicht.

29 en 30 december speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de notenkraker. Het bekende sprookje, in een sprookjeswereld met sneeuw, snoepgoed en betoverende dansen. => meer Rotterdam.

6 – 8 januari is het Kinderen voor Kinderen Kerstvakantieconcert 2022. De officiële kaartjes via BNNVARA zijn helaas uitverkocht, ik hoor soms van vriendinnen dat ze kaartjes kopen van mensen die toch niet kunnen. => meer Kinderen voor Kinderen.

Nog meer leuke activiteiten in de kerstvakantie

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de kerstvakantie.

In de avond zijn bij Ouwehands Dierenpark alle lichtjes van het China Light Festival aan. Maar ook overdag zijn de felle kleuren van de vrolijke installaties al prachtig.

Oud en nieuw

Met oud en nieuw kun je bij Landal vuurwerkvrij verblijven op een aantal parken, heel fijn met kleintjes of huisdieren.

Op 1 januari is op heel veel plekken in Nederland een Nieuwjaarsduik. Je kunt natuurlijk zelf mee doen… of aanmoedigen 😉

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Januari – hier volgt binnenkort een update


In januari staan er relatief weinig festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

Tot en met 6 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

18 januari organiseert IJsclub Siberia Glow in the Park. Het is een lichtjeswandeling in het Gagelbos in Utrecht, met lekker eten.

Tot en met 20 januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken.

22 januari – 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Op 22 januari is op allerlei plekken het Voorleesontbijt.

25 januari is het NK Mens Erger Je Niet! in Emmeloord. Iedereen kan zich aanmelden.

Tot en met 26 januari vieren kleintjes de winter in het nijntje wintermuseum in Utrecht. Het nijntje museum moet je sowieso een keer geweest zijn, ik ging er een paar jaar geleden met de peuter heen.

27 januari – 2 februari wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd in Rotterdam. Het is grotendeels in Wijkpark Oude Westen. Op zaterdag wordt de leeuw ceremonieel ontwaakt, daarna is er een optocht. Maar er zijn ook workshops en pop-up restaurantjes. Als afsluiting is er een vuurwerkshow. => meer Rotterdam.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Februari – hier volgt binnenkort een update


In februari staan er nog niet zo veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Gelukkig wordt er rond de voorjaarsvakantie wel van alles georganiseerd. 

Tot 5 maart heeft Ouwehands Dierenpark een Magic Forest. Als het begint te schemeren en de flamingo’s op stok gaan, de panda’s dutten en de bonobo’s slapen, licht het dierenpark op en ontwaakt het Magic Forest.

Tot 13 maart is de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Dit is een interactieve kunsttentoonstelling door kinderen voor iedereen.

Het interactieve Waterliniemuseum op Fort bij Vechten in Bunnik heeft een nieuwe activiteit. De Waanzinnige Boomhut Doe Expo Ruimte-Reis, gebaseerd op deel 10 van de kinderboekenserie. Verder zijn er tentoonstellingen over water en de romeinen en kun je een virtuele parachutesprong maken.

5 – 27 februari is World of Dinos in Amsterdam. Met levensgrote en bewegende dinosaurussen. => meer Amsterdam Noord.

12, 13, 24, 25 en 26 februari en 5 maart speelt Theater ’t Kapelletje in Rotterdam theatervoorstelling Noodkapje. Een voorstelling waarin oma allemaal sprookjesfiguren tegenkomt. => meer Rotterdam.

Wondr Experience heeft wat nieuws: een popup roller skate baan. Je kunt er ook bij Pink Beach wat eten of drinken. => meer Amsterdam Noord.

Weet je dat de Efteling ook leuk is in het vroege voorjaar? Aan het einde van de dag is er de show Aquanatura, een prachtige watershow. Het is het mooiste om dat te doen als het al half donker is.

14 februari is het Valentijnsdag

Op Leuk met kids vind je inspiratie om te knutselen en lekkere dingen te maken voor Valentijnsdag.

Agenda festivals en uitjes voor kinderen in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens deze vakantie. Binnen en buiten, thuis en buitenhuis.

In de voorjaarsvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

In de krokusvakantie gaan veel klimbossen weer open. Op 19 februari opent Fun Forest bijvoorbeeld. => meer over Fun Forest.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten. Denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen. => meer over Oerrr.

Tot 7 maart kun je schaatsen bij het Muiderslot in Muiden. Daarnaast kun je in de voorjaarsvakantie een carnavalsmasker maken en op tuinsafari. Je kunt natuurlijk ook het kasteel bezoeken. => meer over het Muiderslot.

19 – 27 februari: de voorjaarsvakantie Noord

In de voorjaarsvakantie heeft Move Amsterdam allerlei kidsclub workshops. Bij Move leer je van alles over mobiliteit. => meer Amsterdam Zuid.

18 februari – 6 maart kun je junior rechercheur worden in het Gevangenismuseum in Veenhuizen bij Assen. Daarnaast zijn er in deze oude veenkolonie speurtochten, een klauterbajes, ritje met de Boevenbus en kleuren en tekenen in de tekencel.

Nog tot en met de krokusvakantie organiseert dierentuin Artis in Amsterdam “Warm de winter door”. Ontdek de binnenverblijven tijdens een speurtocht, luister naar winterverhalen over het heelal of doe de winterrondleiding door het park. => meer over Artis.

19 en 20 februari is de Modelbouwshow in Goes. Hier worden gebouwen, auto’s, treinen, boten en vliegtuigen op schaal nagebouwd.

19 – 27 februari heeft de Museumfabriek in Enschede allerlei workshops voor kinderen. Dit museum in een voormalige textielfabriek is een natuurhistorisch museum, kunstmuseum, oudheidkamer en techniekmuseum in één.

19 – 27 februari is Sprookjes in de Krokus, een jeugdfilm -en theaterfestival in de Pijp in Amsterdam. Dit wordt georganiseerd door Rialto, CC Amstel en de OBA. => meer over de Pijp.

22 – 26 februari is het Springkussenfestival op Vliegveld Twente in Enschede.

23 – 27 februari is het Lanter & Fanter festival bij Podium Mozaïek in Amsterdam. Met naast voorstellingen, ook een openlucht schaatsbaan met koek & zopie. => meer Amsterdam West.

26 februari – 6 maart: voorjaarsvakantie Midden en Zuid

In de voorjaarsvakantie staat het Kinderboekenmuseum in Den Haag in het teken van illustrator Mance Post. Kids leren collages maken, linosneden en meer. => meer Den Haag.

23 februari – 5 maart is Utrecht International Comedy Festival. Op 4 maart is kindervoorstelling Camping Pavarotti, een muzikale camping vol met bijzondere personages. De opbrengst gaat naar stichting Het Vergeten Kind.

26 februari – 6 maart organiseert Den Haag Beeld en Geluid de Feitenfabriek. Je wordt opgeleid tot journalist en leert alles over nieuws en nepnieuws. => meer Den Haag.

26 februari – 6 maart is jeugdtheaterfestival Lente Uitjes. Er zijn locaties in Amersfoort, Utrecht, Houten en Leidsche Rijn.

In de voorjaarsvakantie heeft de Kunsthal in Rotterdam extra activiteiten voor kinderen. Zo zijn er familietours door de hoofdtentoonstelling er is er een workshop beeldverhaal maken. => meer Rotterdam.

24 februari – 1 maart is Carnaval

In heel veel steden en dorpen in het Zuiden wordt weer Carnaval gevierd! Weet je dat in Oosterhout Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘op Stelten’ zit? Met een voor kinderen aansprekende collectie en ook een theaterzaal. Compleet met kijkdozen, maskers en poppenkast.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Nieuwe kinderfilms in de bioscoop in februari

Welk kind zong niet uit volle borst mee met Sing? Op 9 februari gaat Sing 2 in première.

16 februari gaat de Nederlandse film Hopper en de Hamster der Duisternis in première.


Maart – hier volgt binnenkort een update


In maart staan er wat leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda.

Tot 13 maart is de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Dit is een interactieve kunsttentoonstelling door kinderen voor iedereen.

11 – 13 maart worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd bij tuincentrum Steck in Utrecht. Het is het openingsweekend van Lentelust, waarmee deze de hele lente het nieuwe voorjaar wordt gevierd.

21 maart begint de lente

In maart en april zijn er op verschillende plekken in het land Lammetjesdagen. Bijvoorbeeld in verschillende natuurgebieden van Natuurmonumenten.

24 maart – 15 mei is de Keukenhof weer open. Er wordt van alles voor kinderen georganiseerd. Tickets kun je boeken via Tours & Tickets en Get Your Guide. Daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het goedkoper.

26 maart gaat Oud Valkeveen in Naarden weer open. => meer over Oud Valkeveen.

26 maart is de Open Torendag in Amsterdam. Leuk om de stad vanuit de lucht te bekijken! => meer tips in Amsterdam.

27 maart is het Taribush Wandel Festival, in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. Er is een avonturentocht voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en een kindertocht voor kleintjes.

27 maart is de Zeldzaam Mooi Markt in Arnhem. Met handgemaakte producten, creatief hergebruik, muziek en een bellenblaas kunstenaar. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.

25 – 27 maart is Creative Life in Utrecht. Je kunt hier creatieve workshops doen en shoppen. Niet speciaal voor kids, maar wel leuk om samen te doen als de kids wat ouder zijn.

28 maart – 3 april is Kaboom Filmfestival in Utrecht. Met heel veel animatiefilms voor kinderen.


April – hier volgt binnenkort een update


In april wordt de agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen weer langer. Zo fijn in de lente!

Veel strandtenten gaan weer open. => bekijk onze lijst met strandtenten.

In maart en april zijn er op verschillende plekken in het land Lammetjesdagen. Bijvoorbeeld in verschillende natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Tussen april en oktober viert de Efteling in Kaatsheuvel haar 70 jarige verjaardag met een tijdelijk sprookje. Via een konijnenhol betreed je het Efteling Wonderland, helemaal in Alice in Wonderland stijl. Daar staat een grote feesttafel met stoelen waar je zo kan aanschuiven.

1 – 3 april is het openingsweekend van Attractiepark Slagharen. Om te vieren dat het park weer open is zijn er extra activiteiten.

1 – 30 april is het Tulpfestival in Amsterdam. Het centrum is dan versierd met tulpen.

1 – 10 april is de Kindermuziekweek, in theaters, muziekscholen en concertzalen. In heel Nederland worden leuke dingen georganiseerd.

3 april is de Zeldzaam Mooi Markt in Den Haag. Met handgemaakte producten, creatief hergebruik, muziek en een bellenblaas kunstenaar.

4 – 10 april is de Nationale Museumweek in heel Nederland.

9 april wordt de Kids Tulpenpluktuin georganiseerd in Lisse. De start van het tulpenseizoen.

9 april gaat Sprookjeswonderland in Enkhuizen weer open. => meer over Sprookjeswonderland.

17 en 18 april is Pasen

Met Pasen wordt op veel plekken een paasvuur georganiseerd.

14 – 22 april kun je op Kasteel Doorwerth bij Wageningen paaseieren zoeken. 16 – 18 april is er in de parktuin van huis Verwolde bij Deventer ook een speurtocht voor kinderen. => meer Deventer

15 – 18 april is het Werkspoorfestival in Utrecht. Met popup keukens, barretjes, muziek en een kinderprogramma.

16 april is de Kids Goodies Market in De Hallen in Amsterdam. Met allerlei leuke cadeaus voor kinderen. => meer Amsterdam West.

16 – 18 april is het Kids Paasweekend in de Pathé bioscopen. Met naast films leuke paas-activiteiten.

17 en 18 april Fort & Food bij Fort Vechten in Bunnik. Met foodtrucks, zoektocht naar het gouden ei, springkussens en schminken.

17 en 18 april is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen in Noord Holland. Leuk voor kleine autofans.

18 april is de Zeldzaam Mooi Markt in Groningen. Met handgemaakte producten, creatief hergebruik, muziek en een bellenblaas kunstenaar.

18 april organiseert Stad van Geheimen in Leiden de Paashazenjacht. In de binnenstad van Leiden kun je acht paashazen spotten. => meer Leiden.

18 april staat de Verkadefabriek in Den Bosch in het teken van Pasen. Met onder meer een familiefilmpaasontbijt, vogelhuisverhaaltjes en theatervoorstellingen.

18 – 24 april is 2 Turven Hoog op Locatie in theaters in Almere en Haarlem. Dit is een theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar.

23 april – 8 mei is de meivakantie

Op sommige scholen zijn de data van de meivakantie net wat anders. Bekijk ook de agenda van mei voor het tweede deel van de meivakantie.

In de meivakantie bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens deze vakantie. Binnen en buiten, thuis en buitenhuis.

Veel musea organiseren tijdens de meivakantie leuke dingen voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

Vanaf 23 april heeft het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen voor peuters en kleuters een tentoonstelling over Boer Boris, met extra activiteiten. Daarnaast zijn er in de meivakantie workshops, audioverhalen en spelletjes. Tijdens het evenement Tussen Kunst & Kidz is er een interactieve theatervoorstelling met Hakim Traidia, maak je een eigen kunstwerk van restafval en kijk je mee over de schouder van schilders. => meer over het Zuiderzeemuseum.

23 en 24 april is Food Festival Venhuizen, vlakbij Enkhuizen. Voor ouders zijn er rollende keukens, voor kinderen er leuke activiteiten.

23 april is in BlueCity Changez, een grote kledingruil in Rotterdam. Met kinderkleding en kleding voor volwassenen. BlueCity is het oude zwembad Tropicana. => meer Rotterdam.

Van 21 april – 25 juni toert de muzikale familievoorstelling De brieven van Mia (9+) door het land. Het gaat over het Syrische meisje Leila dat samen met de Joodse meneer Cohen op zoek gaat naar de verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen.

27 april is Koningsdag

Vlak voor Koningsdag zijn op veel scholen de Koningsspelen. Kinderen voor Kinderen heeft er een nieuw nummer voor uitgebracht: FitTop10.

Op Koningsdag is het tijd om kinderspeelgoed te kopen of verkopen, of je mooiste kunsten te laten zien. De vrijmarkt in Utrecht begint op veel plekken al de nacht ervoor. In Amsterdam zijn het Vondelpark en de NDSM-werf gereserveerd zijn voor kinderen, maar nog veel meer plekken.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Mei – hier volgt binnenkort een update


In mei staan er alweer veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Rond de meivakantie is er van alles te doen, maar ook daarna. 

In Amsterdam is op verschillende plekken zomertheater. Gedurende mei, juni, juli, augustus en september is het Vondelpark Openluchttheater. Op een aantal woensdagen gedurende de hele zomer kun je in het Amsterdamse Bostheater in kijken naar sprookjes en voorstellingen van kinderboeken.

Tot 8 mei is de meivakantie

In de meivakantie bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens deze vakantie. Binnen en buiten, thuis en buitenhuis.

In de meivakantie bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens deze vakantie. Binnen en buiten, thuis en buitenhuis.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft voor peuters en kleuters een nieuwe tentoonstelling over Boer Boris, met extra activiteiten. Daarnaast zijn er in de meivakantie workshops, audioverhalen en spelletjes. Tijdens het evenement Tussen Kunst & Kidz is er een interactieve theatervoorstelling met Hakim Traidia, maak je een eigen kunstwerk van restafval en kijk je mee over de schouder van schilders. => meer over het Zuiderzeemuseum.

30 april – 8 mei heeft filmmuseum Eye in Amsterdam extra films en activiteiten. Bij Taartrovers Maxi Atelier spelen kids van 7-12 jaar met film en beweging. In Cinemini gaan kids van 2-6 jaar op avontuur in verhalen. => meer over EYE.

30 april – 8 mei zijn de Spoorwegspelen in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Op 1 mei kun je kasteelbewoners in kostuum ontmoeten op Kasteel Rosendael in Rozendaal bij Arnhem.

4 – 8 mei is Circusstad Festival in Rotterdam, met allerlei workshops en voorstellingen voor kinderen. => meer Rotterdam.

4 en 5 mei

4 mei is de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Dat deze herdenking plaatsvindt in Madurodam is niet toevallig. Het park is namelijk vernoemd naar oorlogsheld Maduro. => meer over Madurodam.

Op 5 mei zijn er door het hele land Bevrijdingsfestivals. Bevrijdingspop in Haarlem heeft bijvoorbeeld een speciaal kinderfestival.

Na de meivakantie

13 – 15 mei is het Festivalk bij House of Bird in het Diemerbos in Diemen. Met muziek, foodtrucks, proeverijen, natuurexcursies, loungeplekken, silent disco, kindertheater, dj’s en luchtkussen. => meer over House of Bird.

14 mei is Reuring in de stad in Hengelo. Dit is een festival met historische activiteiten.

14 mei is de MegaWandelMarathon in Arnhem. Georganiseerd door Stichting Het Gehandicapte Kind.

14 en 15 mei is de Nationale Molendag. In heel Nederland kun je molens bekijken, een deel organiseert kinderactiviteiten.

15 mei is het One Two Tribute Festival bij Duinrell in Wassenaar. Het landgoed wordt omgetoverd tot muziekfestival met tributebands en alle attracties en het Tikibad zijn ook geopend.

14 – 22 mei is de Art Brut Biënnale in Hengelo. Op het BlijGoed Atelierplein tonen kunstenaars van dagbestedingsateliers hun toegepaste kunstproducten. In de Werkplaats mogen kinderen samen met kunstenaars aan de slag.

19 – 22 mei is Boekids in Den Haag. Dit is een jeugdfestival voor literatuur voor kinderen vanaf 4 jaar. => meer Den Haag.

21 mei is de Kids Goodies Market in De Hallen in Amsterdam. Er zijn allerlei leuke cadeaus voor kinderen.

21 en 22 mei is het Prinsenhof Weekend in Delft. Hier kun je leren over Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Op zondag is het familiedag, met verhalen en levend Stratego.

22 mei is Kinderhulp Held&run in Deventer. Bij deze sponsorloop zamel je geld in, verkleed als superheld. Nationaal Fonds Kinderhulp geeft hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. => meer Deventer

26 mei is Hemelvaart

25 – 29 mei is Rollende Keukens. Dit culinair festival is bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

26 – 29 mei is Hoogte80 Festival in Arnhem. Er is theater, dans en muziek, en een kinderprogramma. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.

26 – 29 mei is Hemeltjelief Festival op de NDSM-werf in Amsterdam. Dit jaarlijkse festival is voor grote en kleine kinderen.

27 mei is een van de Open Boederijdagen. In heel Nederland kun je boerderijen bezoeken.

28 mei is de Bunkerdag. Dan zijn allerlei bunkers in Nederland een dag open.

29 mei is De Hout op Stelten in Cultuurpark de Hout in Alkmaar. Dit is een cultuurfestival voor kinderen van 2 – 9 jaar.

29 mei is het Mooie Kinderboekenfestival in Amsterdam. Hier komen kinderboeken tot leven.

26 mei – 6 juni is het Karavaan Festival in Alkmaar. Met veel voorstellingen speciaal voor kinderen.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Nieuwe kinderfilms in de bioscoop

Shabu is een prachtige jeugddocumentaire, die momenteel in de bioscopen draait. Deze veertienjarige jonge woont in de Peperklip in Rotterdam-Zuid. Zijn droom is om muzikant te worden, maar hij heeft de auto van zijn oma total loss heeft gereden. Daarom moet hij deze zomer hard werken om geld te verdienen. De documentaire laat zien hoe hij dat met vallen en opstaan doet. Pas als hij een concert organiseert loopt het echt goed. We keken deze film met onze kids van 8 en 10, beide vonden het een mooie film en wij ook. Feelgood aanrader dus!


Juni – hier volgt binnenkort een update


In juni start de zomer en dat is goed te zien aan de agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen. 

26 mei – 6 juni is het Karavaan Festival in Alkmaar. Met veel voorstellingen speciaal voor kinderen.

3 juni – 25 september is in het Allard Pierson in Amsterdam een tentoonstelling met de tekeningen van Annemarie van Haeringen. Kinderen kunnen op zoek naar alle, ook verstopte, tekeningen van olifanten. => meer uitjes in Amsterdam.

5 en 6 juni is Pinksteren

4 en 5 juni is Alkmaar de Kaeskoppenstad. Alles staat hier in het teken van de 16e eeuw.

4 – 6 juni is de Tuinfair Midwoud bij Hoorn. Met tuininspiratie, maar ook kinderactiviteiten, theater en brocante.

4 – 6 juni is blues festival Ribs & Blues in Raalte. Het KidsAdventureland heeft gedeeltes voor verschillende leeftijden.

6 juni is Speeldag Utrecht. Op onder andere het Vredenburgplein, de Neude, het Stadhuisplein en het Domplein staan alle grote speelgoedmerken met hun stands en laten zij je kennis maken met het beste van het beste speelgoed. Ook zijn er attracties als springkussens en stormbanen.

6 juni is de Dag van het Kasteel. Kastelen in heel Nederland doen mee.

6 juni is een van de Open Boederijdagen. In heel Nederland kun je boerderijen bezoeken.

Na Pinksteren

7 – 10 juni is de Parkparade in Doetinchem, muziek- en theaterfestival in de Achterhoek.

8 juni is de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Jantje Beton.

12 juni is het Mooie Kinderboekenfestival in Nijmegen. Hier komen kinderboeken tot leven.

10 en 11 juni is Het gras van de buren in Nieuwegein, met info over voedselbossen en voedseltuinen. En foodtrucks, een blotevoetenpad, wildplukwandeling en groene markt.

10 – 19 juni is Oerol, het theaterfestival op Terschelling.

18 juni is Kids ‘n’ Billies in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Muziekfestival voor het hele gezin, met naast muziek ook stoer kindervermaak.

18 en 19 juni is Alles kids in Drenthe in Emmen. Er zijn dansworkshops, een ritje in de historische trein, theatervoorstellingen, springkussens, klimmen, schilderen, zingen en allerlei attracties van bekende attractieparken.

18 en 19 juni Hout Festival in de Haarlemmerhout in Haarlem. Er is een programma voor kinderen in de familietent, waar kinderen kunnen kijken en meedoen. Ook kunnen kinderen knutselen en schminken.

19 juni is de Open Groen Dag in Amsterdam en Almere. Met fiets- en wandeltochten, excursies, lezingen, filmvertoningen en proeverijen, bij grachtentuinen, stadsboerderijen, stadsparken en moestuinen.

19 juni is het Mooie Kinderboekenfestival in Den Bosch. Hier komen kinderboeken tot leven.

Op 21 juni start de zomer

21 juni is de Midzomeravondpicknick in het Muiderslot in Muiden. => meer over het Muiderslot.

17 – 26 juni is de Parade in Eindhoven. Overdag is er een kinderprogramma. => meer Eindhoven.

24 – 26 juni is Reuring festival in Purmerend. Er programma voor kinderen.

25 en 26 juni komen de paarden en rijtuigen van de koning naar Paleis Het Loo.

25 juni – 10 juli is kunstfestival Tweetakt in Utrecht. Met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan.

28 juni – 3 juli het Amsterdam Roots Festival, onder meer in het Oosterpark. Er zijn speciale voorstellingen voor kids.

30 juni – 3 juli is FestiValderAa, een festival met theater en muziek in de Drentse natuur.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Juli – hier volgt binnenkort een update


In juli is de zomer vol op gang, dus staan er lekker veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

28 juni – 3 juli het Amsterdam Roots Festival, onder meer in het Oosterpark. Er zijn speciale voorstellingen voor kids.

30 juni – 3 juli is FestiValderAa, een festival met theater en muziek in de Drentse natuur.

1 – 3 juli is straattheaterfestival Deventer op Stelten, op pleinen en straten in de binnenstad. => meer Deventer

2 – 3 juli is het Africafestival in Hertme, een festival op het gebied van Afrikaanse muziek.

Op 9 juli start de zomervakantie in de regio Midden

1 – 17 juli is de Parade in Den Haag. Overdag is er een kinderprogramma. => meer Den Haag.

8 – 17 juli is het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, met heel veel theater voor kids.

9 juli – 7 september staat Ouwehands Dierenpark in Rhenen in het teken van zomersounds. Ontdek welke aapsoort je van kilometers ver hoort zingen in de ochtend. Luister hoe Bumi het jonge olifantje zijn trompetter oefent. Leer meer over de betekenis van de diergeluiden tijdens de game of een van de straattheater acts in het park.

9 juli – 3 september kun je tijdens de Zoomeravonden picknicken in dierentuin Artis. Met aanstormend muziektalent in de Muziektent en allerlei activiteiten voor kids. => meer over Artis.

13 juli is het Puur Natuur festival in Goes. Met kunst, muziek, theater, shoppen en eten.

Op 16 juli start de zomervakantie in de regio Noord

14 – 17 juli is de Wonderfeel op buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Op zaterdag en zondag zijn er kinderactiviteiten.

16 juli is Theater op ’t Zand in Kootwijk in stuifzandgebied Kootwijkerzand. Met theater, wandelingen en schmink voor kinderen.

16 – 22 juli is Festival op ’t Eiland in Lent bij Nijmegen. Met kindervoorstellingen en andere activiteiten voor kids.

16 – 22 juli is het Taartrovers Film Festival in Eye Filmuseum in Amsterdam. => meer over EYE.

16 juli – 7 augustus is het Kwaku Festival, een multicultureel festival in Amsterdam-Zuidoost. Met onder meer muziek, eten en voetbal.

22 juli – 7 augustus is de Parade in Utrecht. Overdag is er een kinderprogramma.

Op 23 juli start de zomervakantie in de regio Zuid

24 juli is C’est la vie in Emmen. Met muziek, straattheater, vlooienmarkt en kermis.

26 – 31 juli is het Bruis Totaalfestival in Bladel. Met theater, muziek, eten en voor kinderen een speciaal programma.

25 – 27 juli is het Taartrovers Film Festival in Groningen.

Verschillende dagen in juli en augustus

De kastelen van het Geldersch Landschap & Kastelen organiseren deze zomer van alles. Zo heeft Huis Verwolde op 17 juli Montmartremarkt en kunnen kinderen op kasteel Rosendael deelnemen aan de Prinsen- en Prinsessencursus.

Op een aantal dagen juli en augustus zijn altijd de Prinsen en Prinsessendagen in Paleis het Loo. Kinderen mogen dan verkleed komen en kunnen zich laten schminken.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar. Dit is Deventer op Stelten.

Augustus binnenkort volgt hier een update


Ook in augustus staan er weer allerlei leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

Tot 7 september staat Ouwehands Dierenpark in Rhenen in het teken van zomersounds. Ontdek welke aapsoort je van kilometers ver hoort zingen in de ochtend. Luister hoe Bumi het jonge olifantje zijn trompetter oefent. Leer meer over de betekenis van de diergeluiden tijdens de game of een van de straattheater acts in het park.

4 – 7 augustus is fantasy festival Castlefest in op Kasteel Keukenhof in Lisse.

5 – 21 augustus is het Zomerterras in Vlaardingen, met openlucht podiumkunsten. Voor kids is er het Kinderterras en de Kinderdisco.

11 – 14 augustus is Landjuweel op Ruigoord. Bij dit festival zijn er theater, poëzie, beeldende kunst, films, muziek, dans, workshops, eten en drinken en een beeldenroute. Er is een kinderprogramma en een familiecamping.

12 – 21 augustus is het (Junior) Grachtenfestival in Amsterdam. Met klassieke muziek voor kids.

12 – 28 augustus is de Parade in Amsterdam. Overdag is er een kinderprogramma.

13 – 15 augustus is Wonder Weekend in Plantentuin Meise bij Brussel in België. Het is een bijzonder festival voor het hele gezin, met theater, dans, muziek, boeken en meer.

17 – 27 augustus is filmfestival Pluk de nacht in Amsterdam. Op een aantal dagen is er een programma voor kids en tieners.

22 augustus starten de scholen in de regio Midden

25 – 28 augustus is de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem. Een festival met theater, dans, muziek en cabaret. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.

26 – 28 augustus is Circusbende in Amsterdam.

26 – 28 augustus is Proefpark Haarlem in het Kenaupark. Er zijn ook activiteiten voor kinderen.

28 augustus is Leidsche Rijn Festival in Utrecht, met allerlei theatervoorstellingen voor kinderen.

29 augustus starten de scholen in de regio Noord

Op zoek naar tips voor het nieuwe schooljaar? Kijk dan even naar mijn overzicht met terug naar school blogs.


Verschillende dagen in het jaar


Markten en lekker eten

In de zomer is theaterfestival de Parade in verschillende steden.

Zoek je leuke uitjes voor kinderen, kijk dan ook eens naar de agenda van markten en food festivals. De Feelgood Market is op verschillende dagen in Eindhoven, met kraampjes van designers, allerlei workshops, lekker eten en activiteiten voor kinderen. Strijp S is sowieso heel leuk om heen te gaan. Op een aantal zondagen is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten. De Sunday Market is een creatieve markt in Amsterdam. Het Westergasterrein is sowieso een leuke plek om met de kinderen heen te gaan, het is een uitgebreid park met speeltuin. In verschillende steden en op verschillende dagen in het jaar is de Swan Market. Deze lifestyle markt toont allerlei creatief aanbod. De Kinderbeurs XXL wordt op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Je vindt er kinderkleding en speelgoed, tweedehands en nieuw.

Foodfestivals en markten zijn hip, je ziet ze overal. Lepeltje Lepeltje en Festival Trek bezoeken in de lente en zomer verschillende steden. De Pure Markt staat gedurende het zomerseizoen in Amsterdam, Hilversum en Abcoude. Er zijn ook activiteiten voor kids.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

De leuke update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer vol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids. Maar dit keer ook veel nazomer tips, zoals fijne uitjes en leuke knutsel ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids