Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen


Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

Weet jij nog een leuk festival, markt of ander uitje om met de kinderen heen te gaan? Laat dan je tip achter op het reactieformulier onder dit bericht of stuur een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Verschillende dagen in het jaar


Op verschillende data zijn er dj-workshops voor kids, op verschillende locaties in Nederland. De kinderen leren op ieder een eigen dj-set de basic skills: mixen, scratchen en beatmatchen.

In het zomerseizoen is er twee keer per week Spelen op de Brink. Dan is de Brink een speelparadijs met fietsen, springtouwen en kloslopen. Terwijl je geniet op het terras van St. Tropez kan je kind leuk spelen.

In mei, juni, juli, augustus en september is het Vondelpark Openluchttheater, met ieder weekend in de zomer leuke optredens.

Op een aantal woensdagen gedurende de hele zomer kun je in het Amsterdamse Bostheater in Amsterdam kijken naar sprookjes. Ook zijn er voorstellingen van boeken, zoals de Gruffalo, de Waanzinnige Boshut en Over een kleine mol…

Tussen mei en september is Sand in the City achtereenvolgens in Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer en Zwolle. Het is een gigantische zandbak, midden in de binnenstad.

Markten en lekker eten

De Feelgood Market is op verschillende dagen in Eindhoven. Er zijn kraampjes van designers, workshops, massage, gezondheid-adviezen, lekkere hapjes, live- muziek, dans acts, theater en activiteiten voor kinderen. Strijp S is sowieso heel leuk om heen te gaan.

Op een aantal zondagen is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten.

De Sunday Market is een creatieve markt in Amsterdam. Het Westergasterrein is een leuke plek om met de kinderen heen te gaan, het is een leuk park met een speeltuin.

In verschillende steden en op verschillende dagen in het jaar is de Swan Market, een lifestyle markt met allerlei creatief aanbod.

De Pure Markt staat gedurende het zomerseizoen in Amsterdam, Hilversum en Abcoude. Er zijn ook activiteiten voor kids.

Foodfestivals zijn hip, je ziet ze overal. Lepeltje Lepeltje en Festival Trek bezoeken in de lente en zomer verschillende steden.


Oktober 2019


1 oktober – 1 november zijn er op Duinrell 21 levensgrote én bewegende dinosaurussen.

1 – 6 oktober is de VT Wonen & Design Beurs in Amsterdam.

2 – 6 oktober is het Generation Discover Festival in Rotterdam. Over hoe techniek bijdraagt aan een duurzamere samenleving, voor jongeren tussen 8 en 14 jaar.

2 – 13 oktober is De Kinderboekenweek en het thema is Reis Mee. Er zijn overal in Nederland leuke evenementen, vaak in boekhandels.

4 – 13 oktober is de Dutch Media Week in Hilversum, bij Beeld en Geluid zijn er veel activiteiten. Kinderen maken radio in de KinderRadioFabriek, ontdekken het Media Park, gluren televisiestudio’s en leven zich uit GIFjes.

5 en 6 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Op heel veel plekken in Nederland kunnen kinderen kennis maken met de wetenschap.

5 en 6 oktober is het Boerenfeestweekend bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens bij Utrecht.

Op 6 oktober is er er een marathon speciaal voor kinderen bij Madurodam.

6 oktober is de Gooise Kledingbeurs in Hilversum, met heel veel speelgoed en kinderkleding.

Tot en met 13 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven, met een kilometerslange route door de stad heen, prachtig verlicht.

5 – 27 oktober is Lego Bricks in de Zoo in Burgers’ Zoo in Arnhem. Tientallen Lego Bricks-dierfiguren voeren bezoekers langs een centrale route door de dierentuin.

Van 12 tot en met 20 oktober is de herfstvakantie in de regio Zuid

12 oktober is de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Wijkcentrum De Malbak in Blaricum.

13 oktober is de Gooise Kledingbeurs in Schiedam, met heel veel tweedehands en nieuwe kinderkleding en speelgoed.

12 – 20 oktober is het Sprookjesfestival in Arnhem. Met workshops, films, lezingen, voorlezen, dans, theater en meer.

12 – 27 oktober zijn de Hoge Veluwe Wilde Weken. Dan staat alles in het nationale park in het teken van wild.

12 – 27 oktober is kindermediafestival Cinekid in heel Nederland. Op heel veel verschillende locaties kunnen kinderen films en televisieproducties bekijken en op ontdekkingstocht in het MediaLab.

14 – 18 oktober is het Taartrovers Film Festival in het Natlab in Eindhoven.

17 – 19 oktober is het In De Wolken Festival van Ouders van Nu. Dit festival in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen is er voor jonge ouders en bijna ouders.

17 – 23 oktober is Legoworld in de Jaarbeurs in Utrecht. En als je er toch bent kun je gelijk even gaan kijken in de nieuwe LEGO winkel.

18 – 20 oktober is herfstfestival Roots in the Woods in het Beekpark in Apeldoorn. Daarnaast wordt er ook van alles georganiseerd op Landal Miggelenberg en Landgoed ‘t Loo.

18 – 22 oktober zijn de Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum. Ik schreef hier over ons uitje naar Chuggington in het Spoorwegmuseum.

Van 19 tot en met 27 oktober is de herfstvakantie in de regio Noord en Midden

18 – 26 oktober is De Betovering op verschillende locaties in Den Haag. Dit internationaal jeugdkunstfestival voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar.

18 – 27 oktober is de De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam. Je maakt hier een bijzondere wandeltocht door het donker. Met heel veel licht, geluid en geur ga je op avontuur.

19 – 25 oktober is het kindermediafestival Cinekid op het Westergasterrein in Amsterdam. Met films, workshops, games en interactieve installaties. Ik schreef hier over het Cinekid festival.

19 – 26 oktober is Verhalen in de herfst. In de Amsterdamse Pijp organiseren Rialto, CC Amstel en de OBA dit film- en theaterfestival voor kinderen.

19 – 27 oktober is de laatste week dat je dit seizoen Pampus kunt, met Soldatenweek en Museumkidsweek. Op 26 oktober de Nacht van de Nacht, met kaarsjesroute door het fort.

23 oktober er het FamilieFest in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Dit keer gaan families de strijd aan met een computervirus.

24 – 27 oktober is Doe’s Gek in Zwolle. Het is een gigantische overdekte speelplek, met LEGO bouwplaats, kinderboerderij, podium, gamehal, minikermis, hindernissenbaan en pannavoetbalkooien.

25 en 26 oktober kun je naar de jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen in Rotterdam.

26 oktober is in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de “Avond in het buitenmuseum”. Meer dan duizend stormlantaarns brengen de straten en huisjes in gezellige sferen. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen en is het knutselatelier geopend.

Nog meer tips voor de herfstvakantie

Nog tot het einde van de herfstvakantie kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken.

In de herfstvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen, ik maakte een lijst met de leukste musea voor kinderen.

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie.

Halloween is op 31 oktober en er wordt van alles georganiseerd

Toen Viola met haar Amerikaanse man naar San Francisco verhuisde werd ze ondergedompeld in Halloween. Terug in Amsterdam houdt ze met haar gezin de traditie in ere. In dit artikel deelt ze ideeën om je huis te versieren met Halloween én leuke uitjes.

4 – 27 oktober staat De Julianatoren in Apeldoorn staat in het teken van Halloween.

5 – 27 oktober heeft Walibi de Halloween Spooky Days voor kinderen 6 tot 12 jaar.

12 – 28 oktober viert Toverland Halloween Days en Halloween Nights.

16 oktober – 10 november staat Bobbejaanland in België in het teken van Halloween.

19 en 20 oktober is de Halloweenfair West-Friesland bij Enkhuizen.

23 – 25 oktober is Halloween op de Boerderij bij de Boerinn in Kamerik bij Woerden.

26 oktober transformeert de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek tot Halloween Griezel Express.

In oktober wordt avonturenpark Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn. Op 19 en 26 oktober zijn er speciale Halloween avonden.


November 2019


30 oktober – 3 november is de beurs Kreadoe in Utrecht, met heel veel creatieve inspiratie en workshops.

1 – 3 november is de beurs We Are Pregnant in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Voor wie zwanger is of net een kindje heeft.

2 november is de Natuurwerkdag op verschillende plekken in Nederland. Er staat bij welke locaties geschikt zijn voor kinderen.

3 november is de Gooise Kledingbeurs in Amsterdam. Met heel veel tweedehands en nieuwe kinderkleding en speelgoed.

9 november wordt de jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen uitgezonden op NPO3 / ZAPP.

9 en 10 november is het Spellenspektakel in de Jaarbeurs Utrecht. Met heel veel bordspellen, speldemonstraties en spelcompetities.

10 november is de Gooise Kledingbeurs in Deventer. Met heel veel tweedehands en nieuwe kinderkleding en speelgoed.

11 november tot en met 2 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

11 november is Sint Maarten

Op 11 november dan knutselen kinderen een lampion voor Sint Maarten en gaan ermee langs de deuren. Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling. Daarnaast maakte ik ook een artikel met Sint Maarten tips, met heel veel liedjes en andere ideeën om het extra leuk te maken.

16 november komt Sinterklaas naar Nederland

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Dit jaar is de intocht op zaterdag 16 november in Apeldoorn. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog veel meer leuke Sinterklaasintochten.

In allerlei steden kun je op bezoek bij het Huis van Sinterklaas of het Pietenhuis. Bijvoorbeeld in Broek op Langedijk, DordrechtHarderwijk, Leiden, Nijmegen, OosterhoutUtrecht en Weert.

Van 20 tot en met 1 december is Slot Assumburg in Heemskerk het Grote Sinterklaashuis. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in Sinterklaastijd tussen de Pieten te zitten. Er zijn allerlei themakamers, muziek en een speurtocht en je kunt hier zelfs logeren.

De Club van Sinterklaas is jarig en viert hun 20e verjaardag met een Club van Sinterklaas theatertour. Ze komen naar Terneuzen, Middelburg, Rotterdam, Groningen en Utrecht.

16 en 17 november is het Mega Sint Spektakel in De Julianatoren in Apeldoorn.

16 november tot en met 5 december is in het Limburgs Museum in Venlo de Sinterklaastentoonstelling Het avontuur van SuperSint.

Het weekend van 23 en 24 november is vol Sinterklaas activiteiten

20 november tot en met 1 december is Slot Assumburg in Heemskerk het Grote Sinterklaashuis. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in Sinterklaastijd tussen de Pieten te zitten. Er zijn allerlei themakamers, muziek en een speurtocht en je kunt hier zelfs logeren.

23 en 24 november is het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op 23 en 30 november maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas.

23, 24 en 30 november en 1 december strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot in Muiden. Ook de Club van Sinterklaas strijkt hier altijd neer.

Op 23, 24 en 30 november en 1 december wordt Duinrell in Wassenaar omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas.

23, 24 en 30 november en 1 december wordt het Archeon in Alphen aan den Rijn de Stad van Sinterklaas.

Op 23, 24, 29 en 30 november en 1 december is het Sinterklaasmuseum in Westzaan. Dit pop-up museum is maar een paar dagen per jaar open.

Nog geen datum bekend

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een Pietendorp.

Rond Sinterklaas is de Chocoladefabriek van Sint in het Zaans Museum. Kinderen kunnen hier een chocoladewikkel knutselen en helpen de fabrieksmijter van de Sint terug te vinden.

Rond Sinterklaas kunnen kinderen Sinterklaas helpen in het Maritiem Museum in Rotterdam, samen met Professor Plons. De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten en kinderen kunnen helpen. Daarnaast is er een Pietenschool waar kinderen hun Pietendiploma kunnen halen.

Rond Sinterklaas wordt het Limburgs Museum in Venlo omgetoverd tot het Pakhuis van Sinterklaas.


December 2018 – hier volgt binnenkort een update


Tot en met 2 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

In het weekend van 8 en 9 december kun je op heel veel plekken je eigen kerstboom uitgraven, kijk bijvoorbeeld eens op de site van Staatsbosbeheer.

Op 9, 16 en 23 december is het Winter Vuurwerk Scheveningen, als het weer tenminste goed is.

14 tot en met 23 december is de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag, waar je kerst in koninklijke sferen kunt doorbrengen.

Op 15 december is de Sissy Boy kerstmarkt in Amsterdam Noord. Met live muziek, glühwein en limonade, Fashion, Homeland en jonge ondernemers.

15 en 16 december is het Dickens Festijn in boekenstad Deventer, bijna 1000 personages uit de boeken van van Dickers lopen rond in het oude Bergkwartier, van Scrooge tot Oliver Twist.

Op 15 en 16 december is de Christmas Market in de NDSM loods in Amsterdam.

16 december wordt de Sunday Market in Amsterdam de Funky Xmas Market.

Langlopende activiteiten

Tot en met 3 maart is Flevonice in Biddinghuizen, een drie kilometer lange kunstijsbaan in de natuur, met allerlei andere leuke dingen.

10 november tot en met 20 januari is het Cool Event Scheveningen, met overdekte schaatsbaan. In december is ook het Vuurwerkfestival.

14 november tot en met 31 januari is Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland, je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

23 november tot en met 6 januari is Winterparadijs Amersfoort, met een schaatsbaan.

29 november tot en met 20 januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken.

1 tot en met 31 december is de Kerstmarkt Maastricht, met ijsbaan en reuzenrad en heel veel lichtjes.

2 december tot en met 27 januari kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland in Noordwijk.

7 december tot en met 4 januari is Winter Wonderland in Zeist, met schaatsbaan, kerstmarkt en springkussen, er is een aantal speciale familiedagen.

14 december tot en met 1 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle. Ik heb vorig jaar van een paar mensen gehoord dat het er in de kerstvakantie erg druk is. Met kleine kinderen kun je dus beter een andere dag uitzoeken.

In Leiden worden rond kerst allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een drijvende ijsbaan van 8 december tot en met 6 januari en een drijvende kerstmarkt van 14 december tot en met 25 december.

22 december tot en met 6 januari is de kerstvakantie

21 tot en met 30 december is het Amsterdamse Winterparadijs rondom de RAI, waar je kunt schaatsen langlaufen, in het reuzenrad, naar de kerstfilm en lekker eten.

Van 21 december tot en met 6 januari is in Museumpark Orientalis van de Heilig Landstichting in Nijmegen het Feest van Licht.

22 december tot en met 6 januari is Sprookjeswinterland in Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Wij maakten ook artikel over Sprookjeswonderland.

Van 22 december tot en met 6 januari is Winter Village in het stadshart van Amstelveen.

22 december tot en met 6 januari zijn in Wildlands Aventure Zoo in Emmen de Wildnights.

Van 22 december tot en met 6 januari is in PIT Veiligheid in Almere een Brandweer LEGO Expo, meer dan 100.000 LEGO bouwsteentjes.

22 december tot en met 6 januari organiseert het Archeon in Alphen aan de Rijn van alles in de setting van de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Van 22 december tot en met 6 januari zijn er in Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo doemiddagen.

22 december tot en met 6 januari kun je bij het Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht schaatsen tussen de oude treinen door.

Van 22 december tot en met 6 januari is het Kerstival in Museum Catharijne Convent in Utrecht, met binnen en buiten alles in kerstsfeer.

24 tot en met 30 december heet de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik tijdelijk de Kerst Express.

25 december 2018 tot en met 6 januari 2019 is Sprookjes van De Haar in Kasteel de Haar.

Nog meer leuke activiteiten in de kerstvakantie

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de kerstvakantie.

In de kerstvakantie kunnen oudere kids vanaf 10 jaar in The Amsterdam Dungeon op een wel heel bijzondere manier kennis maken met het verleden. Tijdens de kerstvakantie kun je contact maken met de geestenwereld, tijdens een tijdelijke spannende show.

Bij het Aviodrome kun je de nieuwe 4D-film Skymania bekijken, je gaat op avontuur met Thomas en Elsa, terug naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. Ook kun je piloot worden voor een dag.

Oud en nieuw

Met oud en nieuw kun je bij Landal vuurwerkvrij verblijven op een aantal parken, heel fijn met kleintjes of huisdieren.

Op 1 januari is op heel veel plekken in Nederland een Nieuwjaarsduik, op de site van Unox kun je opzoeken waar die bij jou in de buurt is. Om zelf mee te doen… of om aan te moedigen 😉


Januari 2019 – hier volgt binnenkort een update


Tot en met 2 februari is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

18 en 19 januari organiseert IJsclub Siberia Glow in the Park, een lichtjeswandeling in het Gagelbos in Utrecht, met lekker eten.

Van 18 tot en met 20 januari is het Vuur & Vlam Festival in Rotterdam, vuurshows, live muziek, vuurkunstenaars en theater.

Tot en met 27 januari is iedere avond de Nijntje projectie op het Nijntje Museum in Utrecht, het is sowieso leuk om er een keer heen te gaan, ik ging er met de peuter heen.


Februari 2019 – hier volgt binnenkort een update


1 tot en met 3 februari is het Smaakmakers Festival in Alkmaar, wijntuin en biertuin. Voor kids is er ook een disco, skelterbaan, trampoline, mega zeepbel, knutselen en schminken.

1 tot en met 3 februari is Crea Weekend in Gorinchem, met DIY workshops en winkeltjes.

3 februari zijn bij de Westergasfabriek in Amsterdam twee evenementen: de creatieve markt Sunday Market in het teken van Valentijnsdag en het Little Italy Event (dat is het hele weekend).

4 tot en met 10 februari wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd in Rotterdam. Op zaterdag wordt de leeuw ceremonieel ontwaakt, daarna is er een optocht, maar er zijn ook workshops, pop-up restaurantjes en een kooktheater. Als afsluiting is er een vuurwerkshow.

14 februari is het Valentijnsdag, op Leuk met kids vind je inspiratie om te knutselen en lekkere dingen te maken voor Valentijnsdag.

16 tot en met 24 februari is de voorjaarsvakantie in de regio Noord

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in Zeehondencentrum Pieterburen een rondleiding volgen, maar er worden ook activiteiten georganiseerd, zoals een workshop zeemansknopen maken, pastelkenen of een waddensafari.

16 tot en met 24 februari is Sprookjes in de Krokus, een jeugdfilm -en theaterfestival in de Pijp in Amsterdam. Dit wordt georganiseerd door Rialto, CC Amstel, de OBA en de Amsterdamse Jeugdtheaterschool.

16 februari tot en met 3 maart kunnen oudere stoere kids (vanaf 12 jaar) in The Amsterdam Dungeon naar de tijdelijke show Februscary, in de duisternis jagen onverwachte situaties en onvoorziene gasten de bezoeker de stuipen op het lijf.

23 februari tot en met 3 maart is de voorjaarsvakantie in de regio Midden en Zuid.

Op 23 en 24 februari is de Modelbouwshow in Goes, waar gebouwen, auto’s, treinen, boten en vliegtuigen op schaal zijn nagebouwd.

23 februari tot en met 1 maart is theater- en kunstfestival Krokus Kabaal op verschillende locaties in Den Haag.

24 februari is Prentenboekjesfestival Feest in de Stad in de Schouwburg Amstelveen, vol bekende prentenboekfiguren en er is een voorstelling van Agent en Boef en Nijntje op de fiets.

Van 24 februari tot en met 3 maart is jeugdtheaterfestival Lente Uitjes in Amersfoort, Utrecht, Houten en Leidsche Rijn.

3 tot en met 5 maart is Carnaval

Op 16 maart is de Museumnacht Kids, op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

16 maart is Alles is kunst-festival in Rotterdam, waar kinderen kennis kunnen maken met beeldende kunst, theater, dans, muziek, schrijven en illustreren. Georganiseerd door Lemniscaat en de Rotterdamse Bibliotheek.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.


Maart 2019 – hier volgt binnenkort een update


21 maart tot en met 19 mei is de Keukenhof weer open, waar van alles voor kinderen wordt georganiseerd, tickets kun je van te voren boeken via Tours & Tickets, I Amsterdam en Tiqets, daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het ook goedkoper.

24 maart is het Taribush Wandel Festival, in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, met avonturentocht en kindertocht.

29 maart tot en met 16 juni is kunstfestival Tweetakt in Utrecht, met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan.


April 2019 – hier volgt binnenkort een update


Het Flower Festival Lisse is op verschillende dagen in april. Op 6 april is er de Kids Tulpenpluktuin en op 20 april is er het Kindercorso.

5 – 14 april is de Kindermuziekweek, in theaters, muziekscholen en concertzalen in heel Nederland worden leuke dingen georganiseerd.

6 en 7 april is Kom in de Kas in heel Nederland, in veel kassen worden activiteiten voor kinderen georganiseerd.

7 april is het Kinderkorenfestival bij de Nationale Opera in Amsterdam voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 12 juni staat Museum Rotterdam in het teken van Party People Kids en hosten ze speciale museumdagen voor alle mini dancing queens, hip-hop dudes en muziekfans vanaf 6 jaar.

12 – 14 april is Crea Weekend in Hardenberg, met DIY workshops en winkeltjes.

13 – 21 april is de Dolfje Weerwolfje Week, Paul van Loon heeft optredens op verschillende plekken in Nederland.

15 – 23 april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in Almere en Haarlem.

19 – 21 april is het Werkspoorfestival in Utrecht. Met popup keukens, barretjes, muziek en een kinderprogramma.

19 – 22 april is het Taartrovers Film Festival in het Groninger Forum in Groningen.

In maart en april is op verschillende plekken in het land lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag. Bij Natuurmonumenten in Ruinen, Dwingelderveld, Maastricht, Biezenmortel. Ook in Soest, Ottoland bij Dordrecht en Amsterdam zijn bijvoorbeeld lammetjesdagen.

21 en 22 april is Pasen

Met Pasen wordt op veel plekken een paasvuur georganiseerd.

21 en 22 april is Paaspop Zieuwent in de Achterhoek, met op zondag een KinderDOEmiddag.

Op 21 en 22 april is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen (Noord Holland), leuk voor kleine autofans.

27 april is Koningsdag

Op Koningsdag is het tijd om kinderspeelgoed te kopen of verkopen, of je mooiste kunsten te laten zien. De vrijmarkt in Utrecht begint op veel plekken al de nacht ervoor en er is een speciale vrijmarkt voor kinderen in Park Lepelenburg: Koningskinderen. In Amsterdam zijn het Vondelpark en het Artisplein traditioneel gereserveerd zijn voor kinderen, maar nog veel meer plekken.

28 en 29 april is het Uk en Puk Festival in Utrecht, een leuk theateruitje voor kleine kinderen in de meivakantie, ik schreef hier over een eerdere versie. Het Uk en Puk festival is in Theater Kikker in het centrum van Utrecht en Podium Hoge Woerd in De Meern.

28 april tot en met 5 mei staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor, met een theatershow van VET Kindercabaret, een familie-acteerworkshop en workshops van Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. De tentoonstelling Serieus grappig is al wat langer in Beeld en Geluid, die gaat over satire in Nederland.


Mei 2019 – hier volgt binnenkort een update


29 april tot en met 5 mei is het Taartrovers Film Festival in het Eye Filmuseum in Amsterdam.

1 mei is er het FamilieFest in Het Nieuwe Instituut, het thema is: Kraak Het Nieuwe Instituut. Kinderen gaan hutten bouwen in de tuin, families kunnen bijdragen aan een geheime radiozender, er is een workshop free running, een workshop graffiti en een escapetour.

1 tot en met 5 mei is Circusstad Festival in Rotterdam, met allerlei workshops en voorstellingen voor kinderen.

4 mei is het Kinderfestival in het Heracles Station in Almelo, met een show, stormbaan, ballon clown, springkussen, schminken en lekker eten. Gezinnen uit kinderen met weinig geld krijgen gratis kaarten.

5 mei is bevrijdingsdag

Op 5 mei zijn er door het hele land Bevrijdingsfestivals, Bevrijdingspop in Haarlem heeft bijvoorbeeld een speciaal kinderfestival.

11 mei is Reuring in de stad in Hengelo, een festival met historische activiteiten.

Op 11 en 12 mei is de Nationale Molendag. In heel Nederland kun je molens bekijken, een deel organiseert kinderactiviteiten.

17 tot en met 19 mei is het Pimpfestival in Oisterwijk. Je kunt hier gepimpte caravans en campers bekijken.

24 tot en met 26 mei is cultureel stadsfestival A Walk In The Park in Park Vreugd en Rust in Voorburg.

Op 25 mei is de Veiligheidsdag in Almere, voor kleine fans van de politie, brandweer en ambulance.

25 en 26 mei is Keltfest in Vijfhuizen, dit festival neemt je mee terug naar de tijd van de Kelten.

Op 26 mei is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten.

26 mei is De Hout op Stelten in Cultuurpark de Hout in Alkmaar. Dit is een cultuurfestival voor kinderen van 2 tot en met 9 jaar.

26 mei is de Dag van het Park op allerlei plekken in Nederland en België.

30 mei tot en met 2 juni is het Hemelvaartsweekend

Op 30 mei is het Africa Now Festival in het Afrika Museum in Berg en Dal bij Nijmegen.

Van 30 mei tot en met 2 juni zijn de Thomas de Trein dagen in het Spoorwegmuseum.

29 mei tot en met 2 juni is Rollende Keukens, culinair festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

30 mei tot en met 2 juni is Hoogte80 Festival in Arnhem. Er is theater, dans en muziek, en een kinderprogramma.

30 mei is het Hemeltjelief Festival in Amsterdam. Dit jaarlijkse festival is voor grote en kleine kinderen, op Hemelvaartsdag op de NDSM-werf.

30 mei is het Op De T Festival in Bergen op Zoom. Er zijn bandjes, een festivalmarkt, een grote kinderhoek en een container voor jongeren.


Juni 2019 – hier volgt binnenkort een update


31 mei tot en met 3 juni is Taste of Amsterdam, culinair festival in het Amstelpark, met kinderprogramma. In het Amstelpark is ook een grote speeltuin.

7 tot en met 10 juni is de Parkparade in Doetinchem, muziek- en theaterfestival in de Achterhoek.

8 tot en met 10 juni is blues festival Ribs & Blues in Raalte. Het KidsAdventureland heeft gedeeltes voor verschillende leeftijden.

9 en 10 juni is Pinksteren.

30 mei tot en met 10 juni, tijdens Hemelvaart en Pinksteren, is theaterfestival de Kinderkaravaan in Alkmaar.

9 en 10 juni is de Appelparade op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Hier kun je tussen de boomgaarden shoppen op een markt met mooie en lekkere dingen, muziek en theater.

9 en 10 juni is Boekids in Den Haag. Dit is een jeugdfestival voor literatuur voor kinderen vanaf 4 jaar.

9 en 10 juni is Kermis de Klop in Utrecht. Dit is echt zo’n mooie ouderwetse kermis in het groen bij Fort de Klop.

9 en 10 juni is kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe in Diever en Dwingeloo. Er zijn sprookjesvoorstellingen voor kinderen, sprookjesachtige tuinen, speurtochten en een kabouterdorpje.

Na Pinksteren.

12 juni is de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Jantje Beton.

14, 15, 21 en 22 juni is Vadernacht in Dierenpark Amersfoort. De mannen slapen tussen de dino’s en genieten van een bbq.

14 tot en met 23 juni is Oerol, het theaterfestival op Terschelling.

Op 15 juni is het BuitenGewoon Kinderfestival op Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee.

15 en 16 juni is Alles kids in Drenthe in Emmen. Er zijn dansworkshops, een ritje in de historische trein, theatervoorstellingen, springkussens, klimmen, schilderen, zingen en allerlei attracties van bekende attractieparken.

16 juni is Hout Festival in de Haarlemmerhout in Haarlem. Er is een programma voor kinderen in de familietent, waar kinderen kunnen kijken en meedoen. Ook kunnen kinderen knutselen en schminken.

20 tot en met 23 juni is Sail op Scheveningen, dan is Scheveningen de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta.

22 juni is Kids ‘n’ Billies in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Naar eigen zeggen is dit het stoerste muziekfestival voor het hele gezin, met naast muziek ook allerlei ander stoer kindervermaak.

Op 21 juni start de zomer

21 tot en met 23 juni is de Theater Avenue in Nijmegen. Een festival met theater, dans, muziek en cabaret.

21 tot en met 30 juni is de Parade in Rotterdam. Overdag is er een kinderprogramma.

27 tot en met 30 juni is Reuring festival in Purmerend. Er is een Kidzmiddag voor kinderen.

27 tot en met 30 juni is het Kiind Weekend op Camping Lolotte in Neede. Een minifestival met kamperen, workshops, samen eten en spelen.

30 juni is Kid Dynamite Jazz Festival op Katendrecht in Rotterdam. Dit familiefestival heeft optredens van gevestigde jazzartiesten en upcoming bands.


Juli 2019 – hier volgt binnenkort een update


In juli en augustus kun je op een aantal dagen kamperen op Pampus, via Campspace. Cindy ging kort geleden met Campspace kamperen in de achtertuin van een boerderij, maar dit is weer eens wat anders!

Op zondagen in juli en augustus is Zondag in het Park in Zoetermeer, met telkens een ander thema.

2 tot en met 10 juli het Amsterdam Roots Festival in het Oosterpark. Er zijn speciale voorstellingen voor kids.

Op 6 juli start de zomervakantie in de regio Zuid

5 tot en met 7 is FestiValderAa, een festival met theater en muziek in de Drentse natuur.

Van 5 tot en met 14 juli is de Parade in Den Haag. Overdag is er een kinderprogramma.

5 tot en met 14 juli is het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, met heel veel theater voor kids.

Vanaf 6 juli is er in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de tentoonstelling Kleren maken de vrouw. Kids leren hier over stoffen en oude handwerk- en repareertechnieken, maar ook hoe je zelf kleding een langer leven geeft.

6 en 7 juli is Kinderfestival de Junglefabriek in Alkmaar. Met theater, zang, dans, wetenschap, muziek, sport en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Op 6 en 7 juli is het Africafestival in Hertme, een festival op het gebied van Afrikaanse muziek.

6 en 7 juli is het KinderMuziekFestival in Bergen aan Zee.

7 juli is het International Kids Festival Amsterdam in het Amsterdamse Bos. Dit kinderfestival is voor kinderen tot 12 jaar. Met muziek, workshops, schminck, yoga, trampolines, foto booth, kinderkleding, gezond eten en bar voor de ouders.

Op 13 juli start de zomervakantie in de regio Noord

13 juli is het Puur Natuur festival in Wolphaartsdijk in Zeeland. Met kunst, muziek, theater, shoppen en eten.

13 tot en met 17 juli is het Vrije Vogel Festival in Amsterdam op Zeeburgereiland, 20 tot en met 24 juli in Oud West. Het is een kindertheaterfestival in de open lucht.

13 tot en met 19 juli is Festival op ‘t Eiland in Lent bij Nijmegen, met kindervoorstellingen en andere activiteiten voor kids.

18 tot en met 21 juli is de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Voor kids is er het Blagenparadijs, met knutselen, maar ook een crossbaan.

18 tot en met 21 juli is cultuurfestival Taribush Kuna in Dwingeloo. Voor kids zijn er workshops en voorstellingen.

19 juli tot en met 4 augustus is de Parade in Utrecht. Overdag is er een kinderprogramma.

Op 20 juli start de zomervakantie in de regio Midden

20 juli is Theater op ’t Zand in Kootwijk in stuifzandgebied Kootwijkerzand. Met theater, wandelingen en schmink voor kinderen.

21 juli is C’est la vie in Emmen. Met muziek, straattheater, vlooienmarkt en kermis.

23 tot en met 28 juli is het Bruis Totaalfestival in Bladel. Met theater, muziek, eten en voor kinderen een speciaal programma.

Op een aantal dagen juli en augustus zijn Prinsen en Prinsessendagen in Paleis het Loo. Kinderen mogen dan verkleed komen en kunnen zich laten schminken.


Augustus 2019 – hier volgt binnenkort een update


1 tot en met 4 augustus is fantasy festival Castlefest in op Kasteel Keukenhof in Lisse. Voor kinderen is er het Kinderrijk.

2 tot en met 4 augustus is het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen in Drenthe, vol zoetigheid.

Pluk MINI is op 4 augustus in Utrecht en op 18 augustus in Amsterdam. Kids kunnen kijken naar De Gruffalo, griezelgruffalo-maskers maken, kinderyoga doen en swingen in de Pluk MINI disco.

Op 8 augustus is Circusbende op de NDSM, het circusevenement in Amsterdam.

8 tot en met 11 augustus is Landjuweel op Ruigoord. Bij dit festival zijn er theater, poëzie, beeldende kunst, films, muziek, dans, workshops, eten en drinken en een beeldenroute. Er is een kinderprogramma en een familiecamping.

8 tot en met 11 augustus is de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem, een festival met theater, dans, muziek en cabaret.

9 tot en met 18 augustus is het (Junior) Grachtenfestival in Amsterdam, met klassieke muziek voor kids.

Van 9 tot en met 25 augustus is de Parade in Amsterdam. Overdag is er een kinderprogramma.

15 tot en met 17 augustus is Wonder Weekend in Plantentuin Meise bij Brussel in België. Het is een bijzonder festival voor het hele gezin, met theater, dans, muziek, boeken en meer.

16 augustus tot en met 1 september is het Zomerterras in Vlaardingen, met openlucht podiumkunsten. In het weekend kunnen kinderen knutselen op het Kinderterras.

17 augustus tot en met 1 september is TechlabXL in het Spoorwegmuseum.

19 augustus starten de scholen in de regio Zuid

13 tot en met 25 augustus is de Rialto Kinderfilmzomer in Amsterdam. Iedere woensdag, zaterdag en zondagmiddag kun je kinderfilms bekijken en kleuren, knutselen en met LEGO bouwen. 15 tot en met 24 augustus zijn er tijdens het zomerfestival World Cinema Amsterdam speciale familiefilms.

23 tot en met 25 augustus is Proefpark Haarlem in het Kenaupark. Er zijn ook heel veel activiteiten voor kinderen.

24 augustus is er in De Julianatoren de Avontuurlijke Zomeravond. Met Woezel & Pip, de roofvogelshow met Cas de Ranger, Meneer Kaasgaaf die voorleest uit ‘De Avonturen van de Kaasschuit’ en is Mevrouw Suikerspin te zien in haar live kookshow.

25 augustus is het Nickelodeon Familie Festival in Almere.

26 augustus starten de scholen in de regio Noord

29 augustus tot en met 1 september is Into The Great Wide Open op Vlieland. Dit festival heeft muziek, beeldende kunst, film en kinderactiviteiten.

31 augustus is de Piratendag in Batavialand in Lelystad. Het wordt één groot pirateneiland en kinderen kunnen meehelpen het schip de Batavia te bevrijden van de piraten.

31 augustus en 1 september is Kids @ the park in Hengelo. Er zijn spelletjes, attracties, muziek, theater, terras en een speeltuin.

31 augustus en 1 september wordt de zomer afgesloten bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens bij Utrecht.

Langlopend uitjes

In juli en augustus kun je op een aantal dagen kamperen op Pampus, via Campspace. Cindy ging kort geleden met Campspace kamperen in de achtertuin van een boerderij, maar dit is weer eens wat anders!

Op zondagen in juli en augustus is Zondag in het Park in Zoetermeer, met telkens een ander thema.


September 2019 – hier volgt binnenkort een update


1 september is familiefestival Hembrug Happening in Zaandam.

2 september starten de scholen in de regio Midden

5 – 15 september is in Amsterdam het Nederlands Theaterfestival Jong. Daarbij zijn de beste voorstellingen voor kinderen van 2 jaar tot 14 jaar van het afgelopen seizoen nog één keer te zien.

6 en 7 september is het theaterfestival Bosjesfestival in Hilversum. Op zaterdag zijn de Kinderbosjes.

6 – 8 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam.

8 september is Leidsche Rijn Festival in Utrecht, met allerlei voorstellingen voor kinderen.

13 – 15 september is festival de Grazende Zwaan in Nieuw Vennep. Het is een theaterfestival op en om de boerderij.

14 en 15 september is het KinderMuziekFestival in de Tolhuistuin in Amsterdam.

21 september is de Lichtjesavond op Slot Zuylen in Oud-Zuilen bij Utrecht.

22 september organiseert Jantje Beton het NK stoepranden. Je kunt alles over stoepranden lezen op hun site.

22 september is de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. Voor kinderen is er in beide plaatsen een Mini Dam tot Damloop.

27 – 29 september is het Hippe Happen Festival in Grote Wielen bij Den Bosch. Er zijn heel veel rollende keukens en ook allerlei dingen voor kids.

28 en 29 september is het Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Kinderen hun oude kleding pimpen.

28 en 29 september kun je naar het Ambacht in Beeld Festival in de Hallen in Amsterdam. Er zijn veel leuke dingen voor kinderen, voor wie oude technieken wil leren.

29 september is de Gooise Kledingbeurs in Den Bosch, met heel veel tweedehands en nieuwe kinderkleding en speelgoed.

Langerlopende uitjes

In september en oktober kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken. Op 7, 14, 21 en 28 september zijn de Landelijke Fruitplukdagen. Heel veel fruittelers stellen die dagen hun boomgaard open om fruit te komen plukken, op allerlei plekken in Nederland.

Vanaf 7 september is in Museum Rotterdam de expo GIRLPOWER. Deze tentoonstelling over sportende meiden is gemaakt in samenwerking met sporticonen Fatima Moreira de Melo en Leontien van Moorsel.

13 september – 13 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven, met een kilometerslange route door de stad heen, prachtig verlicht.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.



Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.