Landal Rabbit Hill review: natuur met Oerrr van Natuurmonumenten

Wat een fijn bosrijk park op de Veluwe: Landal Rabbit Hill. Met een prachtig restaurant, een fijne speeltuinen, een binnenzwembad, een buitenzwembad en nog veel meer voorzieningen voor kids. Daarnaast loop of fiets je zo het natuurgebied in. We laten alles van Landal Rabbit Hill zien in deze review. 

De afgelopen twee jaar zijn we twee keer bij Landal Rabbit Hill op de Veluwe geweest, dit is dus een uitgebreide review. In mei 2019 bezochten we het park voor het eerst. We vonden Rabbit Hill zo fijn, dat we in februari 2021 een weekje boekten. Even lekker er tussenuit in de voorjaarsvakantie. We hebben inmiddels dus van alles van het park en de omgeving gezien.

Landal is al bijna 15 jaar sponsor van Natuurmonumenten. Sinds 2019 zijn ze ook hoofdsponsor van Oerrr, het kinderprogramma van Natuurmonumenten. Om dat te vieren mochten we toen een weekend komen kijken wat die samenwerking inhoudt. Daarover vertel ik je in dit artikel meer. Maar natuurlijk laat ik je ook het park en de bungalows zien.

Landal Rabbit Hill review: natuur met Oerrr van Natuurmonumenten. Wat een fijn bosrijk park op de Veluwe: Landal Rabbit Hill. Met een prachtig restaurant, een fijne speeltuinen, een binnenzwembad, een buitenzwembad en nog veel meer voorzieningen voor kids. Daarnaast loop of fiets je zo het natuurgebied in. We laten alles van Landal Rabbit Hill zien in deze review.

Review Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill ligt in het bos op de Veluwe. Naast bungalows in allerlei soorten en maten, vind je er ook een camping. Vlakbij het park liggen de Julianatoren en de Apenheul. Ook Klimbos Garderen en Klimbos Veluwe liggen in de buurt.

Buitenspelen

Buiten is er een grote houten speeltuin, met speeltoestellen voor kinderen in verschillende leeftijden. Je vindt hier ook een grote tipitent, waar activiteiten worden georganiseerd. Denk aan workshops vogelhuisjes en insectenhotels timmeren, maar ook popcorn en marshmallows roosteren.

Landal Rabbit Hill buitenspeeltuin

Bij de speeltuin is ook een tokkelbaan, waar de kinderen kunnen klauteren en klimmen in het bos. Dit tot grote vreugde van mijn zoontje, want hij klimt heel graag.

Landal Rabbit Hill buitenspeeltuin met tokkelbaan

Onze kids vinden het heerlijk om mee te doen met de sport- en spelactiviteiten die door het activiteitenteam worden georganiseerd. Dat betekent voor ons quality time met zijn tweeën, even lekker bijpraten! Op en rond het multisportveld werden twee keer per dag (behalve op de vertrekdagen) sportieve activiteiten georganiseerd, toen wij hier in de voorjaarsvakantie waren. Denk aan voetbal, hockey, levend stratego en vlaggenroof.

De Leuke Update #37 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Binnenspelen

Binnen is er een indoorspeelparadijs, vormgegeven in kleuren en een stijl die past bij het bos. Kleintjes kunnen laag bij de grond spelen, maar er is ook een high rope parcours, waar grotere kids kunnen klimmen. Het ligt naast de brasserie, fijn als je nog even aan tafel wil blijven zitten, maar de kinderen niet.

Landal Rabbit Hill binnenspeeltuin

Bij de binnenspeeltuin zit ook een knutselruimte. Dochterlief beschilderde een vogelvoederhuisje, aan de pin kun je wat lekkers voor vogels vastmaken. Daarnaast beschilderde ze ook een eekhoorntje van gips.

Landal Rabbit Hill knutselen

Zwemmen

Het binnenzwembad is leuk en overzichtelijk. Het is tot laat open, als het donker is wordt het prachtig verlicht, dat geeft een heel mooi effect.

Landal Rabbit Hill binnenzwembad

Toen wij er waren was het helaas te koud om buiten te zwemmen, dus het zwembad lag er rustig bij. Het ligt heel mooi tussen de bomen.

Landal Rabbit Hill buitenzwembad

Lekker eten in de bistro

De bistro op Rabbit Hill is kortgeleden vernieuwd. De stijl en de kleuren passen prachtig in de bosrijke omgeving: veel hout, planten en de kleuren ecru en groen. Deze schommels willen onze kinderen nu thuis ook wel 🙂

de Bistro op Landal Rabbit Hill

De brasserie heeft op allerlei plekken leuke zitjes, waardoor je er overdag ook rustig een tijdschrift kunt lezen. Onze kids zijn inmiddels groot genoeg om alleen in de binnenspeeltuin te spelen, dus wij zaten lekker rustig in de brasserie.

de Bistro op Landal Rabbit Hill

In de brasserie staan veel streekproducten op het menu. Ook werken ze zoveel mogelijk met verse en pure producten. Dat spreekt mij heel erg aan: lekker en gezond eten.

de Bistro op Landal Rabbit Hill

Manlief vond de lokale biertjes juist heel aantrekkelijk. De kinderen op hun beurt waren helemaal enthousiast over het Bollo buffet waar ze zelf konden kiezen 🙂

de Bistro op Landal Rabbit Hill

Meekijken op Landal Rabbit Hill

Super leuk: in maart 2021 mocht ik het account van Landal op Instagram overnemen. In de stories en tijdlijn van Landal liet ik zien wat wij allemaal hebben gedaan op Rabbit Hill. Van al die stories maakte ik deze IGTV-video. Hierin kun je het hele verhaal nog even rustig bekijken en krijg je een mooie indruk van Landal Rabbit Hill.

Bungalows op Landal Rabbit Hill

De huisjes liggen midden in het groen, tussen de bomen. De kinderen waren dan ook helemaal enthousiast bij het zien van al die eekhoorntjes, konijntjes en vogeltjes.

eekhoorntje in de boom

6-persoonsbungalow 6CE

In 2019 verbleven we in een 6-persoonsbungalow met sauna (6CE). Zo lekker om daar aan het einde van de dag nog even in te ontspannen 🙂

huisje op Landal Rabbit Hill

Het huisje heeft veel ramen, waardoor je ook echt het gevoel hebt dat je midden in het bos zit. En wat is er nou fijner dan een ontbijtje dat bij je huisje bezorgd wordt en dan met dit uitzicht wakker worden?

ontbijt op Landal Rabbit Hill

De kids hadden al snel verschillende hutten rondom het huisje gemaakt. Daar verzamelden ze namelijk dennenappels en allerlei andere dingen die ze vonden in het bos.

Landal Rabbit Hill 6-persoonsbungalow 6CE

12-persoonsbungalow 12L

In 2021 boekten we een weekje weg tijdens de voorjaarsvakantie, heerlijk om er even tussen uit te zijn. Bij aankomst werden we verrast met een upgrade: er bleek een prachtig 12-persoonsbungalow (12L) vrij te zijn gekomen. Wat een luxe, zo’n enorm ruim huis.

Landal Rabbit Hill 12-persoonsbungalow 12L

Het huis is prachtig ingericht, in een stijl die ik erg fijn vind. Daarbij heeft het natuurlijk een fijne ruime woonkamer met twee hele grote banken. Onze kids spelen er hier de Landal Adventure game app op. Daarmee verzamel je eerst punten tijdens een wandeling over het park. Daarna kun je in de app bijvoorbeeld een boomhut bouwen, of een strandhuis als je op een Landal park aan zee zit.

Landal Rabbit Hill 12-persoonsbungalow 12L

Maar terug naar de bungalow, die heeft ook nog 6 mooie slaapkamers en 3 badkamers. Alle ruimte dus voor een gezellig familieweekend met opa en oma en de (klein)kinderen, of een weekend met vrienden. Ook is er een sauna en een zonnedouche, heerlijk om te ontspannen.

Voor het Landal account op Instagram maakte ik deze IGTV-video van de 12-persoonsbungalow op Rabbit Hill. Ik neem je mee naar binnen, zodat je echt een beeld krijgt hoe het er van binnen uitziet.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Landal GreenParks Nederland (@landalnl)

De natuur ontdekken met Oerrr

Zoals gezegd: Landal en Natuurmonumenten werken al jaren intensief samen. Wat ik leuk vond om te horen, is dat de samenwerking tussen Natuurmonumenten en Landal op heel veel vlakken is. Landal doneert aan Natuurmonumenten om de natuur in Nederland nog mooier te maken. Maar Landal leert ook van Natuurmonumenten. Daarnaast helpt Natuurmonumenten Landal met het nog natuurlijker maken van de parken.

Zo zagen we dat er op Landal Rabbit Hill op verschillende plekken wilde bloemen worden ingezaaid, wat fijn is voor bijen. En dat is nou juist wat ik zo leuk vindt aan de Landal parken: dat ze in het groen liggen en de kinderen er workshops kunnen doen waarmee ze over de natuur leren.

Kinderen zijn belangrijk voor de natuur. Wie als kind gefascineerd raakt door de natuur, zal dat zijn hele leven blijven. Dat is de filosofie van Natuurmonumenten en ik geloof dat ze daar gelijk in hebben. Ik ben helemaal geïnspireerd geraakt, dus daar zie je de komende tijd hier zeker meer van terug.

Knutselen met materialen uit de natuur

Onze kids zijn echte buitenkinderen. Ze zijn gek op lekker buiten rommelen en knutselen met de spullen die ze daar vinden. Onder leiding van Oerrr van Natuurmonumenten gingen ze aan de slag.

Knutselen met natuurlijke materialen op Landal Rabbit Hill onder leiding van Oerrr en Natuurmonumenten

Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. De overgrote meerderheid van de gewassen is voor de bestuiving afhankelijk van bijen. Met andere woorden, zonder bijen zouden we heel veel bloemen moeten missen, maar ook allerlei voedselgewassen.

Bijen hebben op hun beurt bloemen nodig en dan bij voorkeur wilde bloemen. De kinderen maakten zaadbommen, dat zijn bolletjes van aarde gemengd met zaadjes van wilde bloemen. Aan het einde van de workshop mochten ze ze ook uitstrooien, op een mooie plek centraal op het park.

Knutselen met natuurlijke materialen op Landal Rabbit Hill onder leiding van Oerrr en Natuurmonumenten

Bij een bij denk je al snel aan een bijenkorf, maar wilde bijen zijn vaak “solitaire bijen”. Die solitaire bijen leven in kleine holletjes, voor hun is een insectenhotel een fijne plek. De kinderen knutselden allebei een bijenhotel. Die kregen een mooi plekje in onze nieuwe tuin. Waar we vanzelfsprekend ook wilde bloemen gaan zaaien, want de bijen hebben ook een insectenrestaurant nodig 😉

Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren - vogelhuisje of insectenhotel zelf knutselen

Onze kids werden voor deze gelegenheid begeleid door medewerkers van Oerrr. In het reguliere entertainment programma van Rabbit Hill zitten ook veel groene activiteiten voor kinderen, waaronder een insectenhotel en een vogelhuisje timmeren. Als de de app van Landal op je telefoon hebt, dan kun je het programma voor de komende dagen bekijken. Hiermee krijg je een idee van wat er wordt georganiseerd.

Bloemen en bijen bij jou in de buurt 

Wil je zelf ook aan de slag met wilde bloemen en een insectenhotel? Op de website van Oerrr kun je gratis het actiepakket voor kinderen aanvragen. Daarin zit een zakje zaadjes voor wilde bloemen, maar ook een folder met ideeën om zelf aan de slag te gaan. Op Leuk met kids leg ik uit hoe je een insectenhotel maakt.

actiepakket Oerrr Natuurmonutenten wilde bloemen en bijen

Wandelend de natuur ontdekken 

Vanaf Landal Rabbit Hill loop je zo het bos in. Naast het park lopen verschillende wandelpaden. Bij de receptie kun je een folder krijgen, waarin deze wandelingen staan beschreven.

het bos bij Landal Rabbit Hill

Aan de rand van Landal Rabbit Hill ligt een Wilde Dieren Pad. Onder leiding van een dame van het entertainment team gingen de kids op zoek naar sporen van wilde dieren.

Wandelend met kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

Op het Wilde Dieren Pad staan paaltjes met voetafdrukken van verschillende dieren. Alle kinderen kregen een boekje, waarin over een aantal dieren die daar leven een verhaaltje staat. Daarnaast hoort bij ieder dier ook een opdracht die kinderen zelf kunnen doen. Met dit boekje kun je ook als gezin de wandeling over het het Wilde Dieren Pad maken.

Wandelend met kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

Fietsend de natuur ontdekken 

De Veluwe is bij uitstek een gebied om op de fiets te ontdekken. Op Landal Rabbit Hill zijn verschillende fietsen te huur. Kinderfietsen en fietsen met kinderzitjes, maar ook bakfietsen. Terwijl de kleine man zelf fietste, kwam kleine meis gezellig bij mij in de bakfiets zitten. Bij de receptie kun je gratis fietstochten vinden, waaronder een voor kinderen die je met een app kunt doen.

Met een bakfiets al fietsend met de kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

Daarnaast gingen we ook nog het bos in met twee boswachters van Natuurmonumenten, maar dan zonder kinderen. We maakten een tocht door het groene buitengebied, langs Assel en Radio Kootwijk.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

Aangezien we heel vroeg waren opgestaan, dampte het water op van in het Kootwijkerveen nog helemaal. Het was helaas niet zo zonnig als we hadden gehoopt, maar af en toe liet de zon zich toch zien.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

De boswachter wees ons op allerlei dingen die je normaal niet ziet. Zo liet hij deze paddenstoelen zien. De officiële naam ben ik alweer vergeten, voor mij zijn het zijn een soort grote elfenbankjes. Als ik ze binnenkort in het bos tegenkom met de kinderen, dan gaan we er zeker een mooi sprookje bij verzinnen.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

De boswachter wees ons ook op open gewoelde plekken in het bos, die zijn van wilde zwijnen. Net toen hij dat vertelde stak een stukje verderop een wild zwijn over. Een prachtig sterk mannetje, maar dat ging veel te snel voor een foto.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

Op verschillende parken van Landal kun je een fietstocht met boswachters van Natuurmonumenten maken. Dat is echt een aanrader. Wil je wat zien, dan kun je kleine kinderen beter niet meenemen, want je moet wel stil zijn 😉

Meer weten over Landal Rabbit Hill, Oerrr en Natuurmonumenten

Wil je meer weten over Landal Rabbit Hill en Oerrr van Natuurmonumenten? Informatie over dit park vind je op de site van Landal Rabbit Hill. Informatie over Natuurmonumenten en haar kinderprogramma vind je op site van Oerrr.

Naast deze review van Landal Rabbit Hill, vind je hier nog meer reviews van Landal parken

Ken je de Landal Adventure app al? Dit is een game om naar buiten te gaan. Een kruising tussen Minecraft en Pokemon Go, maar dan in de natuur. Ik heb de Landal Adventure game app samen met zoonlief getest.

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Op Leuk met kids kun je van alles lezen over hoe je kinderen in aanraking brengt met de natuur. Wij zijn helemaal geïnspireerd geraakt, dus je zult hier de komende tijd nog veel meer lezen over natuurlijke activiteiten met kinderen.

Landal Rabbit Hill review: natuur met Oerrr van Natuurmonumenten. Wat een fijn bosrijk park op de Veluwe: Landal Rabbit Hill. Met een prachtig restaurant, een fijne speeltuinen, een binnenzwembad, een buitenzwembad en nog veel meer voorzieningen voor kids. Daarnaast loop of fiets je zo het natuurgebied in. We laten alles van Landal Rabbit Hill zien in deze review.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids