Landal Rabbit Hill met kids: de natuur in met Oerrr van Natuurmonumenten

Landal Rabbit Hill met kids: de natuur in met Oerrr van Natuurmonumenten

Wat een fijne afsluiting van de vakantie: een weekend in de natuur met Landal en Oerrr, het kinderprogramma van Natuurmonumenten. We deden inspiratie op voor hoe we de kids over de natuur kunnen leren op een speelse manier. Daarnaast genoten we van de natuur in en om Landal Rabbit Hill op de Veluwe. 

Landal is al bijna 15 jaar sponsor van Natuurmonumenten. Sinds kort zijn ze ook hoofdsponsor van Oerrr, het kinderprogramma van Natuurmonumenten. Om dat te vieren mochten we dit weekend komen kijken wat die samenwerking inhoudt. In dit artikel laat ik je zien hoe de kinderen aan de slag gaan met Oerrr en laat ik het Landal park Rabbit Hill zien.

Landal Rabbit Hill met kids: de natuur in met Oerrr van Natuurmonumenten

Landal Rabbit Hill met kids: de natuur in met Oerrr van Natuurmonumenten

De natuur ontdekken met Oerrr

Wat ik leuk vond om te horen: de samenwerking tussen Natuurmonumenten en Landal is op heel veel vlakken. Landal doneert aan Natuurmonumenten om de natuur in Nederland nog mooier te maken. Maar andersom leert Landal ook van Natuurmonumenten. Daarnaast helpt Natuurmonumenten Landal met het nog natuurlijker maken van de parken.

Zo zagen we dat er op Landal Rabbit Hill op verschillende plekken wilde bloemen worden ingezaaid, wat fijn is voor bijen. En dat is nou juist wat ik zo leuk vindt aan de Landal parken: dat ze in het groen liggen en de kinderen er workshops kunnen doen waarmee ze over de natuur leren.

Kinderen zijn belangrijk voor de natuur. Wie als kind gefascineerd raakt door de natuur, zal dat zijn hele leven blijven. Dat is de filosofie van Natuurmonumenten en ik geloof dat ze daar gelijk in hebben. Ik ben helemaal geïnspireerd geraakt, dus daar zie je de komende tijd hier zeker meer van terug.

Knutselen met materialen uit de natuur

Onze kids zijn echte buitenkinderen. Ze zijn gek op lekker buiten rommelen en knutselen met de spullen die ze daar vinden. Onder leiding van Oerrr van Natuurmonumenten gingen ze aan de slag.

Knutselen met natuurlijke materialen op Landal Rabbit Hill onder leiding van Oerrr en Natuurmonumenten

Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. De overgrote meerderheid van de gewassen is voor de bestuiving afhankelijk van bijen. Met andere woorden, zonder bijen zouden we heel veel bloemen moeten missen, maar ook allerlei voedselgewassen.

Bijen hebben op hun beurt bloemen nodig en dan bij voorkeur wilde bloemen. De kinderen maakten zaadbommen, dat zijn bolletjes van aarde gemengd met zaadjes van wilde bloemen. Aan het einde van de workshop mochten ze ze ook uitstrooien, op een mooie plek centraal op het park.

Knutselen met natuurlijke materialen op Landal Rabbit Hill onder leiding van Oerrr en Natuurmonumenten

Bij een bij denk je al snel aan een bijenkorf, maar wilde bijen zijn vaak “solitaire bijen”. Die solitaire bijen leven in kleine holletjes, voor hun is een insectenhotel een fijne plek. De kinderen knutselden allebei een bijenhotel. Dat krijgt een mooi plekje in onze nieuwe tuin. Waar we vanzelfsprekend ook wilde bloemen gaan zaaien, want de bijen hebben ook een insectenrestaurant nodig 😉

Knutselen met natuurlijke materialen op Landal Rabbit Hill onder leiding van Oerrr en Natuurmonumenten

Onze kids werden voor deze gelegenheid begeleid door medewerkers van Oerrr. In het reguliere entertainment programma van Rabbit Hill zitten ook veel groene activiteiten voor kinderen, waaronder een insectenhotel en een vogelhuisje timmeren. Als de de app van Landal op je telefoon hebt, dan kun je het programma voor de komende dagen bekijken. Hiermee krijg je een idee van wat er wordt georganiseerd.

Bloemen en bijen bij jou in de buurt 

Wil je zelf ook aan de slag met wilde bloemen en een insectenhotel? Op de website van Oerrr kun je gratis het actiepakket voor kinderen aanvragen. Daarin zit een zakje zaadjes voor wilde bloemen, maar ook een folder met ideeën om zelf aan de slag te gaan. Op Leuk met kids leg ik uit hoe je een insectenhotel maakt.

actiepakket Oerrr Natuurmonutenten wilde bloemen en bijen

Wandelend de natuur ontdekken 

Aan de rand van Landal Rabbit Hill ligt een Wilde Dieren Pad. Onder leiding van een dame van het entertainment team gingen de kids op zoek naar sporen van wilde dieren.

Wandelend met kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

Op het Wilde Dieren Pad staan paaltjes met voetafdrukken van verschillende dieren. Alle kinderen kregen een boekje, waarin over een aantal dieren die daar leven een verhaaltje staat. Daarnaast hoort bij ieder dier ook een opdracht die kinderen zelf kunnen doen.

Wandelend met kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

Fietsend de natuur ontdekken 

De Veluwe is bij uitstek een gebied om op de fiets te ontdekken. Op Landal Rabbit Hill zijn verschillende fietsen te huur. Kinderfietsen en fietsen met kinderzitjes, maar ook bakfietsen. Terwijl de kleine man zelf fietste, kwam kleine meis gezellig bij mij in de bakfiets zitten. Bij de receptie kun je gratis fietstochten vinden, waaronder een voor kinderen die je met een app kunt doen.

Met een bakfiets al fietsend met de kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

Daarnaast gingen we ook nog het bos in met twee boswachters van Natuurmonumenten, maar dan zonder kinderen. We maakten een tocht door het groene buitengebied, langs Assel en Radio Kootwijk.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

Aangezien we heel vroeg waren opgestaan, dampte het water op dit vennetje nog helemaal. Het was helaas niet zo zonnig als we hadden gehoopt, maar af en toe liet de zon zich toch zien.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

De boswachter wees ons op allerlei dingen die je normaal niet ziet. Zo liet hij deze paddenstoelen zien. De officiële naam ben ik alweer vergeten, voor mij zijn het zijn een soort grote elfenbankjes. Als ik ze binnenkort in het bos tegenkom met de kinderen, dan gaan we er zeker een mooi sprookje bij verzinnen.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

De boswachter wees ons ook op open gewoelde plekken in het bos, die zijn van wilde zwijnen. Net toen hij dat vertelde stak een stukje verderop een wild zwijn over. Een prachtig sterk mannetje, maar dat ging veel te snel voor een foto.

Fietsend de natuur ontdekken op de Veluwe rondom Landal Rabbit Hill

Op verschillende parken van Landal kun je een fietstocht met boswachters van Natuurmonumenten maken. Dat is echt een aanrader. Wil je wat zien, dan kun je kleine kinderen beter niet meenemen, want je moet wel stil zijn 😉

Landal Rabbit Hill

Het weekend met Oerrr en Natuurmonumenten werd georganiseerd op Landal Rabbit Hill. Dit park ligt in het bos op de Veluwe. Vlakbij het park liggen de Julianatoren en de Apenheul. Ook Klimbos Garderen en Klimbos Veluwe liggen in de buurt.

Ons huisje in het groen

De huisjes liggen midden in het groen, ons huisje werd omringd door bomen. Het was een 6-persoonsbungalow met sauna (6CE), zo lekker om daar aan het einde van de dag nog even in te ontspannen 🙂

huisje op Landal Rabbit Hill

De kids hadden al snel verschillende hutten rondom het huisje gemaakt. Daar verzamelden ze namelijk dennenappels en allerlei andere dingen die ze vonden in het bos.

in het bos spelen op Landal Rabbit Hill

Het huisje heeft veel ramen, waardoor je ook echt het gevoel hebt dat je midden in het bos zit. De kinderen waren dan ook helemaal enthousiast bij het zien van al die eekhoorntjes, konijntjes en vogeltjes.

eekhoorn op Landal Rabbit Hill

En wat is er nou fijner dan een ontbijtje dat bij je huisje bezorgd wordt en dan met dit uitzicht wakker worden?

ontbijt op Landal Rabbit Hill

Lekker eten in de bistro

De bistro op Rabbit Hill is kortgeleden vernieuwd. De stijl en de kleuren passen prachtig in de bosrijke omgeving: veel hout, planten en de kleuren ecru en groen. Deze schommels willen onze kinderen nu thuis ook wel 🙂

de Bistro op Landal Rabbit Hill

De brasserie heeft op allerlei plekken leuke zitjes, waardoor je er overdag ook rustig een tijdschrift kunt lezen. Onze kids zijn inmiddels groot genoeg om alleen in de binnenspeeltuin te spelen, dus wij zaten lekker rustig in de brasserie.

de Bistro op Landal Rabbit Hill

In de brasserie vind je veel streekproducten op het menu. Ook werken ze zoveel mogelijk met verse en pure producten. Dat spreekt mij heel erg aan: lekker en gezond eten.

de Bistro op Landal Rabbit Hill

Manlief vond de lokale biertjes juist heel aantrekkelijk. De kinderen op hun beurt waren helemaal enthousiast over het Bollo buffet waar ze zelf konden kiezen 🙂

de Bistro op Landal Rabbit Hill

Binnen en buiten spelen

Ook het indoorspeelparadijs naast de brasserie is vormgegeven in kleuren en een stijl die past bij het bos. Kleintjes kunnen laag bij de grond spelen, maar er is ook een high rope parcours, waar grotere kids kunnen klimmen.

Landal Rabbit Hill binnenspeeltuin

Bij de binnenspeeltuin zit ook een knutselruimte. Dochterlief beschilderde een vogelvoederhuisje, aan de pin kun je wat lekkers voor vogels vastmaken. Daarnaast beschilderde ze ook een eekhoorntje van gips. Terwijl dochterlief binnen knutselde, ging zoonlief overigens naar buiten, want daar werd een voetbaltoernooi gehouden.

Landal Rabbit Hill knutselen

Ook buiten is er een grote houten speeltuin, met speeltoestellen voor kinderen in verschillende leeftijden. Je vindt hier ook een grote tipitent, waar activiteiten worden georganiseerd. Denk aan workshops vogelhuisjes en insectenhotels timmeren, maar ook popcorn en marshmallows roosteren.

Landal Rabbit Hill buitenspeeltuin

Bij de speeltuin is ook een tokkelbaan, waar de kinderen kunnen klauteren en klimmen in het bos. Dit tot grote vreugde van mijn zoontje, want hij klimt heel graag.

Landal Rabbit Hill buitenspeeltuin met tokkelbaan

Het binnenzwembad is leuk en overzichtelijk. Het is tot laat open, als het donker is wordt het prachtig verlicht, dat geeft een heel mooi effect.

Landal Rabbit Hill binnenzwembad

Toen wij er waren was het helaas te koud om buiten te zwemmen, dus het zwembad lag er rustig bij. Het ligt heel mooi tussen de bomen.

Landal Rabbit Hill buitenzwembad

Meer weten over Landal Rabbit Hill, Oerrr en Natuurmonumenten

Wil je meer weten over Landal Rabbit Hill en Oerrr van Natuurmonumenten? Informatie over dit park vind je op de site van Landal Rabbit Hill. Informatie over Natuurmonumenten en haar kinderprogramma vind je op site van Oerrr.

Landal heeft wat leuks: de Landal Adventure app, een game om naar buiten te gaan. Een kruising tussen Minecraft en Pokemon Go, maar dan in de natuur. Ik heb de Landal Adventure game app samen met zoonlief getest.

Landal Adventure game app: kruising tussen Minecraft en Pokemon Go in de natuur

Op Leuk met kids kun je van alles lezen over hoe je kinderen in aanraking brengt met de natuur. Wij zijn helemaal geïnspireerd geraakt én we krijgen binnenkort een tuin, dus je zult hier de komende tijd nog veel meer lezen over natuurlijke activiteiten met kinderen.

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke tips. Bijvoorbeeld om de kids te vermaken in en om huis. thuis tips