Stayokay Gorssel review: budget hotel met kinderen en tieners

Zoek je een betaalbaar hotel op de grens van Gelderland en Overijssel? Stayokay Gorssel is een budget hotel in de Achterhoek vlakbij Deventer en Zutphen, leuk met kinderen en tieners. Met buitenspeeltuin en sportfaciliteiten, maar er is ook een binnenspeelruimte. Bovendien ziet het Noorse jachthuis er prachtig uit. Kijk mee in onze review van Stayokay Gorssel.

Stayokay Gorssel ligt in de Achterhoek en wordt vooral veel door gezinnen met kinderen bezocht. Deze jeugdherberg ligt tussen Deventer, Zutphen, Gorssel en Lochem in het groen. Toen dochterlief een nachtje bij opa en oma ging logeren, boekten we met zoonlief een nachtje in dit bijzondere Noorse jachthuis. We bezochten Deventer en Zutphen, maar genoten ook van de groene plek. Wat zijn hier verrassend veel leuke dingen voor kinderen en tieners!

Stayokay Gorssel review: budget hotel met kinderen en tieners. Zoek je een betaalbaar hotel op de grens van Gelderland en Overijssel? Stayokay Gorssel is een budget hotel in de Achterhoek vlakbij Deventer en Zutphen, leuk met kinderen en tieners. Met buitenspeeltuin en sportfaciliteiten, maar er is ook een binnenspeelruimte. Bovendien ziet het Noorse jachthuis er prachtig uit. Kijk mee in onze review van Stayokay Gorssel.

Het Noorse jachthuis vormt het centrum van deze Stayokay. In dit gebouw vind je de receptie en het restaurant, maar ook de speelkamer. In de winter is het heerlijk knus in dit houten gebouw. Maar in de zomer kun je ook op een van de terrassen zitten. Op het landgoed rondom het jachthuis vind je de slaapplekken.

Uitzicht over het Achterhoekse platteland.

Het restaurant van Stayokay Gorssel

Het restaurant is verdeeld over verschillende kamers van het Noorse jachthuis. Daardoor zijn er allemaal gezellige kleine ruimtes. Het ontbijt is inbegrepen bij je kamer, dat is praktisch. Je kunt eventueel ook een lunchpakket meenemen. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Je kunt bij Stayokay Gorssel ook een betaalbaar driegangen diner reserveren, ideaal met kinderen. Voor zoonlief betaalden we daarbij de helft van het reguliere tarief. Na een soep kon je kiezen uit een buffet er was en een toetje na. Na een dagje struinen door Zutphen was het heerlijk om snel de kamer in te richten en aan te schuiven. Ook belangrijk: het restaurant kiest zo veel mogelijk lokale en biologische producten.

Je kunt bij Stayokay Gorssel ook een betaalbaar driegangen diner reserveren, ideaal met kinderen. Voor zoonlief betaalden we daarbij de helft van het reguliere tarief. Na een dagje struinen door Zutphen was het heerlijk om snel de kamer in te richten en aan te schuiven. Ook belangrijk: het restaurant kiest zo veel mogelijk lokale en biologische producten.

De binnenspeelkamer bij Stayokay Gorssel

Na het eten verplaatsten we naar een andere ruimte, voor een drankje en een spelletje. Maar als snel ontdekten we dat er boven een binnenspeelruimte is! Met onder meer een tafelvoetbaltafel, sjoelbak, boeken en spelletjes. Er is ook een televisie, fijn als de mannen een voetbalwedstrijd willen zien. Maar het is ook de ideale plek om vriendjes te maken. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Buitenspelen en sporten bij Stayokay Gorssel

Dit hostel ligt midden in groen. Kinderen hebben dus alle ruimte om te ravotten en de speelplek heeft speeltoestellen en sportfaciliteiten. Zo zijn er een kabelbaan, nestschommel, wipwap en klimrek. Maar ook een voetbalveldje en een tafeltennistafel. Een speelplek voor kinderen en voor tieners dus. Er is ook een terras naast dit speelveld.

Slapen in een familiekamer, huisje of wikkelhouse

Wij boekten een driepersoons-kamer, maar kregen een vierpersoon-kamer. Geen luxe kamer, dat verwacht je ook niet bij een hostel, maar wel schoon en met leuke details.

Stayokay Gorssel Achterhoek: budget hotel met kinderen en tieners. Een betaalbaar hotel op de grens van Gelderland en Overijssel, bij Deventer en Zutphen. Wij boekten een driepersoons-kamer, maar kregen een vierpersoon-kamer. Geen luxe kamer, dat verwacht je ook niet bij een hostel, maar wel schoon en met leuke details.

Je kunt ook een familiekamer boeken, dat is een klein huisje. Deze hebben net als alle andere kamers een eigen badkamer.

Je kunt ook een familiekamer boeken, dat is een klein huisje. Deze hebben net als alle andere kamers een eigen badkamer.

Wij gingen maar één nacht en konden daardoor helaas geen wikkelhouse boeken. Als je twee of meer nachten gaat lijkt me dat wel heel leuk. Ze liggen aan de rand van het landgoed, met uitzicht over het Achterhoekse platteland.

Stayokay Gorssel Achterhoek: budget hotel met kinderen en tieners. Je kunt hier een wikkelhouse boeken. Ze liggen aan de rand van het landgoed, met uitzicht over het Achterhoekse platteland.

Verder lezen

Wil je meer weten, kijk dan even op de site van Stayokay Gorssel. Daar kun je natuurlijk ook reserveren.

Ga je een dagje naar Deventer? Bekijk dan al onze kindvriendelijke tips in Deventer.

Stayokay Gorssel review: budget hotel met kinderen en tieners. Zoek je een betaalbaar hotel op de grens van Gelderland en Overijssel? Stayokay Gorssel is een budget hotel in de Achterhoek vlakbij Deventer en Zutphen, leuk met kinderen en tieners. Met buitenspeeltuin en sportfaciliteiten, maar er is ook een binnenspeelruimte. Bovendien ziet het Noorse jachthuis er prachtig uit. Kijk mee in onze review van Stayokay Gorssel.

Daarnaast vind je op Leuk met kids nog veel meer leuke hotels voor kinderen en tieners. Ook delen we op Instagram regelmatig leuke tips.

Dit artikel is een samenwerking door middel van affiliate links, daarover lees je hier meer. Vanzelfsprekend mag je er op vertrouwen dat dit artikel onze eigen mening bevat. We gaan vaker naar Stayokay hostels en hebben in dit geval zelf het initiatief genomen voor deze samenwerking.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids