Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kamperen is hartstikke leuk, zeker met (kleine) kinderen, ze rennen de hele dag buiten rond met andere kinderen. Ik heb wel vrij specifieke eisen over wat ik leuk vind: een idyllische camping zonder massavermaak, met leuke faciliteiten voor kinderen en waar je bij voorkeur ook kunt zwemmen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel degelijk, ik vond een heleboel leuke campings! Tussendoor vind je ook mijn favoriete boeken en gidsen over kamperen.

Ken jij ook een fantastische camping? Tips zijn natuurlijk welkom, je kunt ze delen onder dit bericht! Ben jij op een van deze campings geweest? Dan hoor ik ook graag je ervaringen en tips, ik heb de campings (helaas…) niet allemaal zelf kunnen bezoeken, al zou ik dat graag willen 🙂

Klik snel door naar campings in: Groningen / Friesland / Drenthe / Overijssel / Gelderland / Utrecht / Flevoland / Noord Holland / Zuid Holland / Zeeland / Noord Brabant / Limburg / verschillende plekken in Nederland / België en Luxemburg

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Groningen


Minicamping Hayema Heerd in Oldehove in Noordwest Groningen: speeltoestellen, zandbak, boerderijdieren, stro zwembad, terras waar je de hele dag kunt eten en drinken, slapen in een stro-iglo en stro-kasteel.

20131112-182749.jpg

Camping Lauwersoog, Lauwersoog, Noordwest Groningen: wat grotere camping aan het Lauwersmeer met watersport, waterspeeltuin, speelzolder, speeltoestellen, restaurant, in het hoogseizoen is ons rangersclubhuis, heel veel verschillende verhuurhuisjes en chalets, 365 dagen per jaar kamperen, zowel in de zomer als winter.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids ##leukmetkids Camping Lauwersoog, Lauwersoog, Noordwest Groningen

Camping de Bronzen Eik in Sellingen, Zuidoost Groningen: naast gemeentelijk zwembad De Barkhoorn dat gratis toegankelijk is, 65 plaatsen, plaatsen van minimaal 100m2 aan de rand van grote velden, toiletgebouw met vloerverwarming, kindersanitair, à la carte restaurant met terras, FootGolfbaan, vakantiewoningen en trekkershutten.

20131112-181815.jpg

Camping Seedune op Waddeneiland Schiermonnikoog: autoluw eiland, alleen tenten en vouwwagens, kamperen in een duinpan, zandbakjes, speeltuintje, tafeltennistafel, midgetgolfbaan, naast de camping zijn een zwembad, tennisbanen,voetbalveldje en speelbos.

20140215-203122.jpg

☆ leestip over kamperen☆


Friesland


Watersportcamping Heeg in Friesland: in het bekende watersportdorp, dus volop zeilles, verhuur van zeilboten, kano’s en sloepen, Beach Bar met koffie, broodjes en meer, allerlei leuke extra’s zoals Dutchtub (hottub), privékok en oppas, verhuur van chalets en pipowagen.

FarmCamps de Geele Bosch in Oldeholtwolde bij Heerenveen, Friesland:  safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveehouderij, met daarnaast paard, ezel, geiten, hond, konijntjes en poezen, speeltoestellen, Water Pret Weide, kijkraam bij melkput, boerderijwinkel, zelfgemaakt boerenijsje en huifkartocht.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Camping Welgelegen in Workum bij Hindeloopen, Friesland: met natuurbad, zandbak, skelters, trampoline, bootje, kitesurfen, sauna, creatieve en sportieve workshops, ontbijt en pizza, soms gezamenlijke barbecue, naast gewoon kamperen ook glamping: vakantiehutten, pipowagens, VW-bus tenten en retrocaravannetjes.

Camping ‘t Hop in Wijckel bij Lemmer, Friesland: wat grotere camping, binnenzwembad, aan vaarwater, mini kinderboerderij, speeltuin, babyroom.

20131112-185416.jpg

☆ leestip over kamperen☆


Drenthe


Kampeerboerderij de Broekse Hoeve in Gieterveen tussen Assen en Stadskanaal, Noord Drenthe: idyllisch, zwembad, speeltoestellen, boerderijdieren.

Broekse Hoeve

Camping Alinghoek in Drouwen tussen Assen en Stadskanaal, Noord Drenthe: wat grotere camping, zwembad, speeltuin, midgetgolf, aan de rand van natuurgebied.

20131112-194221.jpg

Vakantiepark Diana Heide in Amen bij Assen, Noord Drenthe: wat grotere camping, met eetcafe, strandbad, tafeltennis, beachvolleybal, midgetgolf, vissen, skeltjers, airtrampoline en speeltuinen.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Vakantiepark Diana Heide

Camping De Vledders in Schipborg op de grens van Groningen en Drenthe: wat grotere camping op boerderijlandgoed, recreatieplas, ruime kampeerplaatsen, trekkershutten, tenten en retrocaravannetjes, familiedouche en babyroom, snacks en winkel, speeltuintjes en overdekte speelplek, manege met ponyrijden.

20131112-194229.jpg

Camping De Drenthse Roos in De Wijk bij Zuidwolde, Drente: zwembad, speeltuin, grote plaatsen, trekkershut, bed & breakfast, terras, broodjesservice, kano’s.

20131112-200555.jpg

Farmcamps Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg bij Emmen, Drenthe: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een biologische boerderij met melkkoeien, pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen en een alpaca, boerenknechtdiploma halen, boerenijsje, boerengolf.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Farmcamps Hoeve Sonneclaer

Camping Buitenland in Nieuw Amsterdam bij Emmen, Zuidoost Drenthe: nieuw in 2017, er worden allemaal bijzondere verhuur huisjes gemaakt, met Buitenbar, vers brood, meertje, zwembad, speeltuin, voetbalveld, kampvuurplek, tafeltennis, tennis en regelmatig optredens.

☆ leestip over kamperen☆


Overijssel


Familiecamping De Belten in Rheeze bij Ommen en Hardenberg, Overijssel: wat grotere camping met binnenzwembad en buitenzwembaden, speeltuinen op de velden, brasserie, verhuur van tenten, stacaravans en huisjes.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Familiecamping De Belten in Rheeze bij Ommen en Hardenberg, Overijssel

Camping de Roos in Beerze bij Ommen, Overijssel: idyllisch, kinderbad met strandje, waterpomp, zandbakken en speeltoestellen tussen de plekken, speelhuisje met speelgoed in het theehuis, boeken en spelletjes te leen, babybadje en peuterdouche, autovrij in het hoogseizoen, kinderfietsen te huur.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping de Roos in Beerze bij Ommen, Overijssel

De Lemeler Esch in Lemele bij Ommen: met speeltuintjes op de velden, zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé, hooiberg, kindersanitair, een aantal velden is autovrij, er zijn plekken met privé sanitair, er zijn ook huurlocaties zoals een trekkershut, boslodge en chalet. Soms wordt er ook yoga georganiseerd, ook kinder yoga en familie yoga.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids De Lemeler Esch

FarmCamps De Boderie in Albergen bij Almelo, Overijssel: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een biologische kippenboerderij met ezels, konijnen en poezen, binnen speelruimte, boerderijwinkel met verse eitjes, huisgemaakte producten, een Twentea (een high tea), biologische snacks en pannenkoeken. Helpen met eitjes rapen, sorteren en stempelen, skelterbaan, timmerschuur.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps De Boderie

Erfgoed Bossem in Lattrop bij Oldenzaal, Zuid Oost Overijssel: landgoed met oude boerderij en allerlei bijzondere logeerplekken o.a. safaritenten en mini huisjes en kleine camping, idyllisch, table d’hote, openluchtzwembad in Ootmarsum.

20140212-090246.jpg

Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte bij Oldenzaal: zwemvijver met zandstrand, beachvolleybalveld, huifkarhalte, broodjes en maaltijdenservice, boomtoppenpad, speeltoestellen, naast restaurant.

Het Meuleman

Camping Mooi Delden bij Enschede, Zuid Oost Overijssel: naast gemeente zwembad De Mors , met kinderboerderij, speeltoestellen, midgetgolf.

20140212-091048.jpg

Natuurcamping Eelerberg in Hellendoorn, Overijssel bij de Holterberg: zwembad, gezinsveld met speelvoorzieningen voor kleine kinderen, autovrij, kindersanitair, tafeltennis, natuurontdekspeelplaats, pannenkoekenhuis, wifi bij receptie, fietsverhuur, chalets.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Natuurcamping Eelerberg in Hellendoorn, Overijssel bij de Holterberg

Camping de Holterberg, bij Holten en Rijssen, zuidwest Overijssel: wat grotere camping aan de voet van de Holterberg, zwembad, airtrampoline, recreatieruimte, overdekte speeltuin, jeugdhonk, dierenparkje, beachpannaveld, op een aantal velden staat een speeltuin.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping de Holterberg

Stadscamping Deventer, Overijssel: camping in de leuke oude stad Deventer, met een pontje/voetveer ga je naar de oude binnenstad, ook verhuur van Yurt, tent en caravan.

☆ leestip over kamperen☆


Gelderland


De Wildhoeve in Emst op de Veluwe, Gelderland: een grote camping maar toch idyllisch en heel fijne faciliteiten, speeltuintjes op alle velden, binnenbad, buitenbad, waterspeeltuin, in het bos met heel veel konijntjes, bistro, supermarkt, fijn sanitair met uitgebreide voorzieningen voor baby’s en kinderen. Ik schreef hier een review over De Wildhoeve.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Campingtip: De Wildhoeve op de Veluwe Emst Gelderland

Kampeerhoeve Bussloo in Wilp bij Apeldoorn, Gelderland: op loopafstand van recreatiemeer Bussloo, ruimte plaatsen, speeltuin met zandbak, boerderij met allerlei dieren, op de camping konijnen en mini-pony’s, huiskamer met keukentje.

Kampeerhoeve Bussloo

Camping de Bosgraaf in Lieren tussen Apeldoorn en Loenen, Gelderland: wat grotere camping, grote speeltuin en speeltuintjes op sommige velden, voetbalveld, volleybalveld, jeu de boules, tennisbaan, zwembad, sauna’s, winkeltje, eetcafé.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping de Bosgraaf in Lieren tussen Apeldoorn en Loenen, Gelderland

Camping Landgoed Old Putten in Elburg, Gelderland: historische buitenplaats, mooie verhuurlocaties, kindersanitair en babywasruimte, kleuterbad, zandbak, schommels, klimrek, tennisbaan, kampvuurplaats in het bos.

Old Putten

FarmCamps Den Branderhorst in Hengelo, Gelderland: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een melkveebedrijf en zorgboerderij, met ook schapen, paar varkens, pony’s, konijnen, poezen en een hond. Met ponyrijden, je “eigen” konijntje of kip bij de tent om te verzorgen.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Den Branderhorst in Hengelo, Gelderland

Camping Lolotte in Neede, Gelderland: idyllische camping waar spelen in de natuur centraal staat, met zwembad en peuterbad, speeltuintjes en zandbakken op de velden, animatie gericht op buitenspelen, eens per week vegetarische aanschuiftafel, er is een apart veld voor éénoudergezinnen, verhuur van blokhutten, huisjes en tenten. Jildert schreef hier een review over Camping Lolotte.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids - camping Lolotte, tussen Neede en Diepenheim in de Achterhoek in Gelderland, idyllische natuurcamping voor kinderen met zwembad vlakbij Lochem, Zutphen en Enschede #leukmetkids #kamperen

Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, Gelderland: stijlvolle luxe en groene camping met binnenzwembad en buitenzwembad, sauna, speeltuin, sportveld, kano, tennis, minigolf, verhuur van skelters en fietsen, verhuur van chalets, bungalows en lodgetenten.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, Gelderland

De Brommels in Woold bij Winterswijk, Gelderland: boerderijcamping met winkeltje met streekproducten. Selma vertelt: “Geweldig voor kinderen. Ze mogen helpen geiten melken en flesjes geven. Ze kunnen met de geiten wandelen. Er is een speeltuintje. Er zijn skelters. Soms is er een kampvuur. De ligging is prachtig. Echt vakantie. De kinderen zie je nauwelijks!! En het is een fijne kleine gemoedelijke camping!”

Minicamping ‘Bij ons’ in Groesbeek bij Nijmegen, Gelderland: idyllisch, kippen met verse eitjes, tipi, trekkershut, pipowagen, blokhut, hottub, relaxplekken, speeltuin, pony’s, kampvuur.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Minicamping ‘Bij ons’ in Groesbeek bij Nijmegen, Gelderland

Camping de Lievelinge in Vuren, op de grens van Gelderland, Utrecht en Noord Brabant: camping met hippie sfeer, allerlei leuke verhuurlocaties en ook gewone plekken, met restaurant, meer met strandje, speeltuin en speelveld, bibliotheek, winkeltje, kampvuur, tafeltennis, kinderboerderij, regelmatig evenementen.

☆ leestip over kamperen☆


Utrecht


Camping de Zeven Linden in Baarn, Utrecht: idyllische camping midden in een bosgebied, vlakbij openlucht zwembad De Vuursche, kinderveldjes met speeltuinen voor kinderen tot 6 of tot 12 jaar, zandbakken, tafeltennis, terras, mini winkeltje met vers brood, kindersanitair met babybad, kleinschalig vermaak voor kinderen in een oude circustent en in het bos, grote leestafel in de toiletruimte, kampvuurkuil, trekkershutten, aan de rand van de Randstad. Ik schreef hier een review over Camping de Zeven Linden.

Camping de Zeven Linden in Baarn, Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Buitengoed De Boomgaard in Bunnik, Utrecht: in boomgaard, speelvijver, zwembad, speeltuin, zandbak, boerderijdieren, vers brood service, wel dicht bij snelweg.

20140212-093410.jpg

Camping Boerenerf in Woudenberg bij Amersfoort, Utrecht: dieren, speeltuintjes, aan zwemplas het Henschotermeer, groot veld.

20140212-094128.jpg

Camping t Oortjeshek in Kamerik bij Woerden, Utrecht: speeltoestellen midden op het veld, Bed & Breakfast in hooiberghut, kanoverhuur, restaurant met pitch en putt en eetcafe loopafstand, recreatieterrein met kinderboerderij en peuterbad op 500 meter, zwemwater loopafstand, openlucht zwembad 6 km, BBQ verzorgd door scharrelslagerij mogelijk. Je kunt hier ook Safaritenten van FarmCamps huren.

heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping t Oortjeshek in Kamerik bij Woerden, Utrecht:

☆ leestip over kamperen☆


Flevoland


De Wildste Tuin in Kraggenburg bij Emmeloord, Flevoland: camping bij park met zwemstrandjes, strandtent, natuurspeeltuin en bamboejungle, nieuw sanitair met babybad, afgesloten zandbak (“kids woestijn”), heel leuk voor kinderen die graag ravotten in de natuur. Roos probeerde het uit met man en zoon en deelde haar ervaringen in dit artikel.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids De Wildste Tuin: park met zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle, Flevoland, Lelystad

Stadscamping de Houtrib op Buytenplaets Suydersee in Lelystad: stadscamping met speciaal deel voor wildkamperen, maar ook pipowagen, trekkershut, rioolbuis, boomhut en polderhuisje, broodjesservice, ijsverkoop, dierenweide met alpaca’s, BBQ- en kampvuurplaats, zwemparadijs de Koploper op loopafstand.

☆ leestip over kamperen☆


Noord Holland


Texelcampings De Shelter/Om de Noord, De Koog, Texel, Noord Holland: dit zijn twee campings met gedeelde receptie, vlakbij het strand. Om de Noord is ruim opgezet en overzichtelijk, met speeltuin op het veld en recreatieprogramma. De Shelter is een meer kleinschalige camping met speeltuin en sportveldje, je loopt zo het bos en de duinen in.

Minicamping Weilust in De Cocksdorp op Texel: schapenboerderij, skelters, trekkers, zandbak, schommel, glijbaantje, trampoline, tafeltennistafel.

20140215-202109.jpg

Strandpark Roots in Callantsoog, Noord Holland: vlakbij het strand, airtrampoline, schommel, sfeervol verlicht.

Roots

Camping Tempelhof in Callantsoog, Noord Holland: wat grotere camping vlakbij het strand, speeltuinen, waterspeeltuin, airtrampoline, binnenzwembad, kindersanitair, privé sanitair bij sommige plekken.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping Tempelhof in Callantsoog

FarmCamps Fleur Stables in Oudesluis bij Callantsoog, Noord Holland: safaritenten bij de boer op paardenpension met ongeveer 50 paarden en pony’s en daarnaast schapen, geiten, konijnen, poezen, kippen en honden. Kinderen mogen meehelpen in de paardenstallen, meerijden op de tractor of een ritje op een pony maken. Je kunt ook een eigen paard meenemen. 10 kilometer van het het strand van Callantsoog.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Fleur Stables in Oudesluis bij Callantsoog, Noord Holland

Strand49 in Sint Maartensbrug tussen Callantsoog en Petten, Noord Holland: idyllische kampeerplekken met eigen sanitair, huisjes, 3 kilometer van het strand, autovrij, speeltuintjes, campingwinkel.

Twisk de Hooiberg in Bakkum, Noord Holland: kleine boerencamping, boerderijdieren, vlakbij het strand, speeltuin, fietsjes en karretjes.

20140212-101116.jpg

Camping Bakkum in Castricum aan Zee, Noord Holland: waarschijnlijk de bekendste camping van Nederland, populair onder hippe yuppen met kinderen, vlakbij het strand, hippie sfeer, veel faciliteiten, speelveld, ijswinkel, restaurant, winkel, picknicktafels, speeltuin.

Camping Bakkum

Camping Geversduin in Castricum aan Zee, Noord Holland: gezinscamping in het duin- en bosgebied van het Noordhollands Duinreservaat, dichtbij het ‘stilste strand van Nederland’ bij Heemskerk, met grote houten speeltuin in een mega zandbak, springkussen, waterpompen, belevingspad, uitkijktoren, minimarkt, snackbar, restaurant, recreatiezaal en leuke verhuurhuisjes. Miriam schreef een review over camping Geversduin.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat, Bakkum

Camping De Lakens in Bloemendaal aan Zee, Noord Holland: aan het strand en in de duinen, met restaurant, wellnessbus, sauna, surfen. Zelf ben ik er helaas nog nooit geweest, maar lezer Doede vertelt bij de comments onder dit artikel: “Hoewel dit een heel grote camping is, is het toch intiem omdat alles mooi verdeeld is in velden en er veel ruimte is. Voor kinderen is dit het absolute walhalla, op het familieveld waar wij stonden (15 plekken, rond met een speelplaats in het midden met waterbanen, klimrekken etc) heeft elke plek z’n eigen zandbak en trampoline. En tien minuten stiefelen over de duinen en je ligt in de zee.”

De Lakens

Camping de Zeevangshoeve in Edam, Noord Holland: recreatiestrandje aan het Markermeer/IJsselmeer, veehouderij met melkkoeien en schapen, verder twee hangbuikzwijntjes, kippen. konijnen, pony’s, broodjesservice, speeltoestellen, familiedouche en babybadje, boerderij kantine met leestafel, picknick veld met kampvuurplaats.

Zeevangshoeve

In het fruit in Zuidoostbeemster bij Purmerend, Noord Holland: idyllisch, onder de fruitbomen kamperen, trampoline, klimboom , kippen, schapen, eigengemaakte jam, fruit plukken, Bed and Breakfast.

In het fruit

Boerententencamping in Ouderkerk aan de Amstel bij Amsterdam, Noord Holland: bij een boerderij, terras, aan de Amstel, tenten en caravan te huur, speelveld, rondleiding over het bedrijf, speeltractors.

Boerententencamping

Camping Zeeburg in Amsterdam: idyllisch is deze camping niet, maar wel een prima uitvalsbasis om de stad te bezoeken. De tentenvelden staan vol jongeren, letterlijk met de scheerlijnen door elkaar. De caravanvelden en pipowagens zijn veel rustiger. Aan de rand van de stad, met supermarkt en leuk restaurant met terras en kinderspeelgoed.

Camping Zeeburg

☆ leestip over kamperen☆


Zuid Holland


FarmCamps Stolkse Weide in Stolwijk bij Gouda, Zuid Holland: safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveebedrijf met dierenweide en knuffelschuur, peuterhoek, overdekte speelzolder en Hooi Hooi Speelschuur, in omgeving met polders, slootjes, molens en mooie oude dorpen. Met Water Pret Weide waar de kids kunnen spelen in en bij het water, sloten zijn afgezet voor kleintjes. Meehelpen op de boerderij: koeien uit de wei halen, de koeien en kalfjes voeren en de stal netjes houden.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Stolkse Weide in Stolwijk bij Gouda, Zuid Holland

Camping Delftse Hout, Delft, Zuid Holland: wat grotere camping, vijftien minuten van het centrum van Delft, buitenzwembad, grote speeltuin.

20140212-101621.jpg

Duinrell, Wassenaar, Zuid Holland: deze camping is niet idyllisch, maar juist heel groot, de kinderen vonden het fantastisch. We gingen een weekendje en we sliepen er in een luxe stacaravan, een fijne plek om je even rustig terug te trekken. Bovendien hoefden we niet alle attracties in één dag te doen, maar konden we sommige attracties uitstellen tot de volgende dag en andere attracties de volgende dag nóg een keer doen. ’s Avonds zijn de attracties dicht, maar het park is gewoon open, dus na het eten kun je nog even rustig naar de speeltuin, of een wandeling maken naar het uitkijkpunt. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan Den Haag.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Weekendje Duinrell met kleine kinderen: de leukste dingen om te doen met peuters, kleuters en jonge schoolkinderen

☆ leestip over kamperen☆


Zeeland


Hof van Renesse in Noordwelle op Schouwen Duiveland, Zeeland: idyllisch, zwembad met ligbedden, speeltuin, restaurant, ruime kampeerplaatsen.

Hof van Renesse

Camping Duinoord in Burgh Haamstede op Schouwen Duiveland, Zeeland: wat grotere camping vlakbij zee, speeltuintjes, peuterbad, in het hoogseizoen koffie en broodjes bij de Bakkerie.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping Duinoord in Burgh Haamstede op Schouwen Duiveland, Zeeland

Strandpark de Zeeuwsche Kust in Renesse op Schouwen Duiveland, Zeeland: wat grotere camping vlakbij zee, onderdeel van groter strandpark, met een aantal mooie horecagelegenheden en supermarkt, speeltuin binnen in de vorm van strandhuisjes en buiten in de vorm van een schip, waterspeeltuin.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Strandpark de Zeeuwsche Kust in Renesse op Schouwen Duiveland, Zeeland

Camping de Boshoek in Serooskerke, Zeeland: kleine boerderijcamping, deels in boomgaard, vlakbij het strand, met speeltuin en zandbak, idyllisch.

20140212-105437.jpg

FarmCamps Mariekerke in Meliskerke op Walcheren in Zeeland: safaritenten en lodgetenten bij de boer op veeteelt- en akkerbouwbedrijf, met melkschapen en bijzondere boerderijdieren, zoals blonde ‘d Aquitaine koeien en schotse hooglanders, geiten, kippen, eenden, ganzen, nandoe’s en reuze konijnen. Met boerderijwinkel met schapenkaasjes, maisdoolhof, bloemenplukveld, Hooi Hooi Speelschuur en Water Pret Weide.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Mariekerke in Meliskerke op Walcheren in Zeeland

Minicamping De Visser in Zoutelande op Walcheren in Zeeland: minicamping vlakbij strand, koelkast, diepvries, magnetron, fietsen, recreatieveld, speeltoestellen, eigen badkamer in de buurt van kampeerplaats mogelijk, strandcabine mogelijk, geen auto’s op de camping, boerderijdieren.

20140212-103200.jpg

☆ leestip over kamperen☆


Noord Brabant


Charme camping Hartje Groen in Schaik bij Oss, Noord Brabant (noordoost): prachtige natuurcamping met heel veel oog voor sfeervolle details, met speelmeertje waar je kunt zwemmen, kabelbaan over het meertje, speeltuinen en sportveldjes op de velden, skelters, Boshut voor ontbijt/lunch/borrel, sommige dagen ook table d’hote, stoere huiskamer met bibliotheek en spelletjeskast. Ik schreef hier een review over camping Hartje Groen.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping Hartje Groen in Brabant bij Schaik Oss Den Bosch en Nijmegen

Camping het Goeie Leven in Eerde bij Veghel, Noord Brabant (oost): water op iedere plaats, autovrij, safaritenten, wifi, familiesanitair, voor jonge gezinnen met kleine kinderen, verse broodjes, bistro met terras, zwembadje, winkel met streekproducten, sfeervol idyllisch opgezet, kampvuur plaats, boomgaard met picknick tafels, binnen speelruimte voor kinderen, waterpoel met speelzand, tafeltennis, buurtsuper op loopafstand in een molen. Ik schreef hier een review over camping het Goeie Leven.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping tip Het Goeie Leven sfeervol met zwembad in Nederland Brabant

FarmCamps Breehees in Goirle bij Tilburg, Noord Brabant (midden): safaritenten bij de boer op een paardenpension en melkveebedrijf, met koeien, paarden, pony’s, varkens en konijnen. Met boerenknechtdiploma, boerengolf, safari in de Brabantse bossen en spannende verhalen van boer Sjef.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Breehees in Goirle bij Tilburg, Noord Brabant

Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek: slapen, ontbijten, borrelen en dineren in een Safari park, in het restaurant of in je safaritent of lodge, met uitzicht op leeuwen of giraffen. Als dat niet idyllisch is…. Wil je meer zien, kijk dan even naar onze onze review van Safari Resort Beekse Bergen.

Slapen in Safari Resort Beekse Bergen en ontbijten met uitzicht op de leeuwen en giraffen

Natuurcamping Ottermeerhoeve in Wouwse Plantage bij Bergen op Zoom, Noord Brabant (zuidwest): zwemven met ondiep stuk voor kleintjes, klimmen, kanoën, kinderboerderijtje, speeltoestellen, skelters, plaatsen tussen de fruitbomen en aan het ven, voor gezinnen met jonge kinderen zijn er plaatsen ver van het zwemven, verhuur Tipi, Yurttent en pipowagens.

Ottermeerhoeve

☆ leestip over kamperen☆


Limburg


Boerderijcamping Stroaterhof in Haler bij Weert, Noord Limburg:  zwembad met ligbedden, speeltuin, springkussen/airtrampoline, barretje.

Boerderijcamping Stroaterhof

Op Den Boender in Castenray bij Venlo, Noord Limburg: idyllisch, hip, safaritenten, gepimpte caravans, speeltoestellen bij de kampeerplaatsen, terras, ridderkasteel, skelters, kippen, konijnen, cavia’s, varkens, luie stoelen en picknicktafels, aparte gezinsdouche met babybadje.

Camping De Rozenhorst in Lottum bij Venlo, Noord Limburg: idyllisch, onverwarmd zwembad, voorzieningen voor babies, spelletjes en boeken, ijsjes en drankjes, tennisbaan, oude kas met zitmogelijkheid, speeltoestel, skelters, konijnenheuvel, voetbal- en pingpongtafel, pipowagen.

20140212-094504.jpg

Camping Bovensbos in Helden bij Venlo, Noord Limburg: boerderijdieren, paarden, zwembad, kindersanitair, fietsjes en skelters.

20140212-104844.jpg

Camping Bergerhof in Sevenum bij Venlo, Noord Limburg: zwembad, speeltoestellen, gemeenschappelijke koelkast, kampvuurplaats, dierenweide.

Bergerhof

De Gele Anemoon in Wijlre bij Maastricht, Limburg: idyllisch, speeltuintje, peuterbad, babywasruimte, overdekte kookplaats, vuurkorven, klein winkeltje, geen auto’s op het terrein.

De Gele Anemoon

Camping de Linde in Sibbe bij Valkenburg en Maastricht, Limburg: zwembad, speeltuin, tipi, terras, kampwinkel.

Camping de Linde

Camping de Oosterdriessen in Oost-Maarland bij Maastricht, Limburg: aan meer met zandstrand, speeltuin, wat grotere camping zonder poespas, surfstrand.

Oosterdriessen

☆ leestip over kamperen☆


verschillende plekken in Nederland


In Het Wijland bouwt ieder jaar de camping op een andere plek op, maar altijd in een weiland. Met pipowagen, tipi’s, caravan en lekker eten. Update: in 2017 is er geen locatie, ze zijn voor 2018 op zoek naar een vaste locatie.

20140212-191347.jpg

België en Luxemburg


Baalse Hei in Turnhout vlakbij Antwerpen, België: wat grotere camping, met zwemvijver met strandje en waterspeeltuin, speeltuin, restaurant, roeivijver met bootjes, sportveld, verhuur van trekkershutten, stacaravans en safaritenten.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids camping Baalse Hei in Turnhout vlakbij Antwerpen, België

Camping Grimbergen vlakbij Brussel, België: voor veel mensen een passantencamping voor een overnachting op doorreis naar Frankrijk, naast restaurant en gemeentelijk zwembad van Grimbergen dat in de zomermaanden open is.

Camping Spa d’Or, Jalhay, in de Belgische Ardennen, 271 km van Amsterdam, 3u00 rijden: wat grotere camping met zwembad, speelkasteel, speeltoestellen, sportveld, bibliotheek, fietsverhuur, verhuur van chalets, stacaravans of trekkershutten.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping Spa d'Or, Jalhay, in de Belgische Ardennen

Tro do way in Bertogne, Belgische Ardennen: kleine camping met restaurant, speeltuin met trampoline, kinderzwembad als er voldoende water uit de bronnen komt, camping is ook in de winter open.

Camping Tonny in Amberloup, Belgische Ardennen: aan de rivier de Ourthe, taverne met terras met haardvuur, ontbijtservice, jeu de boules, speeltuin, binnen speelruimte met tafeltennistafel en tafelvoetbal, verhuur van chalets en caravans.

Camping de la Semois in Florenville, Belgische Ardennen: idyllische plek met dieren, speeltuin, binnen speelruimte, verhuur van Tipi, Yurt en gypsy caravan.

Auf Kengert in Larochette-Medernach, Luxemburg: camping in boomgaard met verhuur van chalets, speeltuin buiten en binnen, zwembad, restaurant.


Verder lezen


Ben je op zoek naar campings in Frankrijk? Ik verzamelde er heel veel in dit artikel.

wpid-101-leuke-idyllische-campings-in-frankrijk-met-kids.jpg.jpeg
Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

19 reacties
Sophie

Mooi overzicht! Voor de volgende editie: stadscamping De Berenkuil (in Utrecht); camping De bokkensprong (onder de Amerongse Berg); kamperen bij de boer in de buurt van Margraten (Zuid-Limburg); Camping Op Hoop van Zegen, Noordwijkerhout; Van der Kooij (Terschelling). Mocht je tegen de zomer nog tips voor buitenlandse campings-met-kinderen willen hebben, let me know! M’n lijssie is lang ;0

Geja

Bij toeval kwam ik op je site en wat een handig leuk overzicht.
Ik bekeek er een paar, maar bij eentje vraag ik me af of het echt wel een plek is om met kinderen naar toe te gaan. Kamperen staat voor mij synoniem aan buiten leven, kinderen lekker (het liefste samen met andere kinderen) buiten spelen.

Op de site van de Karnemelk Plaats staat namelijk:
Wij leven in een kwetsbare omgeving.
Kinderen zijn welkom maar wij willen wel benadrukken dat wij geen voetbalveld, tennisbaan, speeltuin, speelweide en zwembad hebben of zijn!

Maud

Beste Geja,
Dank je voor het compliment 🙂 Ik ben er zelf niet geweest, helaas kan ik niet langs alle campings gaan, al zou ik het graag willen. Ik zie het niet staan op hun site, waar zag je dat precies?
Alvast bedankt, Maud

Geja

Hoi Maud,

Onder Tarieven, het eerste * onder de prijzen.
Ik snap dat je niet overal geweest bent, was het maar zo’n feest….

Groetjes, Geja

Maud

Dank, nu zie ik het! Goed om te weten, ik heb hem verwijderd. Gelukkig zijn er in die buurt meer campings!

Doede

Hej Maud, Aan je korte beschrijving kan ik zien dat je nog nooit op de Lakens in Bloemendaal bent geweest. Hoewel dit een heel grote camping is, is het toch intiem omdat alles mooi verdeeld is in velden en er veel ruimte is. Voor kinderen is dit het absolute walhalla, op het familieveld waar wij stonden (15 plekken, rond met een speelplaats in het midden met waterbanen, klimrekken etc) heeft elke plek z’n eigen zandbak en trampoline. En tien minuten stiefelen over de duinen en je ligt in de zee. Ik heb er deze zomer met mijn zoontje een heel prachtige vakantie gehad. Dank voor je mooie site trouwens. Ciao.

Maud

Hi Doede, dank je voor je bericht, we zijn er inderdaad nog niet geweest, hij staat wel op mijn shortlist en als ik dit zo lees krijg ik er nog veel meer zin in! Ik ga je opmerkingen binnenkort even in dit bericht verwerken, heel fijn!

Selma

Absolute aanrader in Gelderland is geitenboerderij camping de brommels. Geweldig voor kinderen. Ze mogen helpen geiten melken en flesjes geven. Ze kunnen met de geiten wandelen. Er is een speeltuintje. Er zijn skelters. Soms is er een kampvuur. De ligging is prachtig. Echt vakantie. De kinderen zie je nauwelijks!! En het is een fijne kleine gemoedelijke camping!

Maud

Hi Jeff, grappig, daar hoor ik heel wisselde meningen over. Misschien gaan we binnenkort eens kijken!

Niels

Hoi, wij togen naar De Zonnehoeve op jouw aanraden maar vonden de camping niet zo kindvriendelijk. Voornamelijk met hagen afgeschermde plaatsen zonder uitzicht, een doolhof voor een kleuter. Als je geluk hebt sta je op dat ene veld met andere kampeerders. De kans dat het senioren zij is dan wel groot… Prima camping hoor, daar niet van. Zeer gastvrij zeker. Wij verkasten naar de buren, camping Kijkuit, daar troffen we meerdere speeltuintjes en speelkameraadjes. En slechts een dijkje verwijderd van ‘zee’.

Maud

Hi Niels, wat vervelend dat het tegenviel en gelukkig hebben jullie een andere leuke camping gevonden! Helaas kan ik niet op alle campings gaan kijken, hoe graag ik dat ook zo willen 🙂 Naast de beschrijving op de website van de camping hoor ik daarom graag ervaringen van vrienden en lezers. Ik ga ze er af halen en even naar de andere camping kijken, dank je!

Maud

Beste Hennie, zijn er bij jullie voorzieningen voor kinderen, zoals een speeltuin en een zwembad? Alvast bedankt, Maud

Sanne

Hey Maud,
Wat een fijn lijstje! Inmiddels hebben we al een hoop campings hiervan bezocht. Favoriet zijn Hartje Groen en het Meuleman.
Wat ons betreft kan het hof van Renesse Van deze lijst geschrapt worden; het zwembad blijkt 600m verderop te zijn en slechts zeer beperkt voor campinggasten beschikbaar te zijn, de enkele speeltoestellen die er staan vallen van ellende uit elkaar. Er is geen restaurant (zoals in de beschrijving staat), de eigenaren ontbreekt het volkomen aan hartelijkheid en matig sanitair waarbij je (ook al betaal je 44 EUR per nacht) je zelf je toiletpapier mee moet nemen. Kortom wat ons betreft jouw lijst met idyllische campings absoluut niet waardig.
Hartelijke groet

Maud

Hi Sanne, dank je voor het compliment en wat goed dat je het zegt, ik ga het bij de volgende update meenemen! Hartje Groen vonden wij ook echt fantastisch. Ken jij nog andere campings die juist aan de lijst moeten worden toegevoegd? Alvast bedankt, Maud

Sanne

Hi Maud,
Welke zeker niet mag ontbreken in je lijst is LoLotte, in Neede, Gelderland. Mooie, ruime plekken in bosachtige omgeving. Op alle veldjes een speeltoestel/zandbak, zwembad en peuterbad, fikkie stoken, kantine en animatie gericht op buitenspelen (hutten bouwen, modderstormbaan etc). Wij vonden dat er een hele leuke, relaxte sfeer hangt. Ook sympathiek; ze hebben er een-oudervelden, voor als je alleen met je kinderen op vakantie gaat.

Maud

Wat een toffe nieuwe camping Sanne, die kende ik nog niet, maar ga ik binnenkort zeker toevoegen, dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.