Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

Kamperen met kinderen 101 idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

Kamperen is hartstikke leuk, zeker met (kleine) kinderen, ze rennen de hele dag buiten rond met andere kinderen. Ik heb wel vrij specifieke eisen over wat ik leuk vind: een idyllische camping zonder massavermaak, met leuke faciliteiten voor kinderen en waar je bij voorkeur ook kunt zwemmen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel degelijk. Ik vond een heleboel leuke idyllische kindvriendelijke campings in Nederland, die leuk zijn voor kinderen en ouders. 

Ken jij nog meer fantastische idyllische kindvriendelijke campings in Nederland? Tips zijn heel welkom, je kunt ze delen onder dit bericht! Ben jij op een van deze campings geweest? Dan hoor ik ook graag je ervaringen en tips, ik heb de campings (helaas…) niet allemaal zelf kunnen bezoeken, al zou ik dat graag willen 🙂

Klik snel door naar kindvriendelijke campings in: Groningen / Friesland / Drenthe / Overijssel / Gelderland / Utrecht / Flevoland / Noord Holland / Zuid Holland / Zeeland / Noord Brabant / Limburg / verschillende plekken in Nederland / België en Luxemburg

Kamperen met kinderen 101 idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

kindvriendelijke campings in Groningen


Minicamping Hayema Heerd in Oldehove in Noordwest Groningen: speeltoestellen, zandbak, boerderijdieren en stro zwembad. Er is een terras waar je de hele dag kunt eten en drinken. Je kunt slapen in een stro-iglo en stro-kasteel.

20131112-182749.jpg

De Bronzen Eik in Sellingen, Zuidoost Groningen: naast gemeentelijk zwembad De Barkhoorn dat gratis toegankelijk is. Met 65 plaatsen van minimaal 100m2 aan de rand van grote velden. Er is kindersanitair, à la carte restaurant met terras, FootGolfbaan, vakantiewoningen en trekkershutten. De verhuurlocaties kun je ook boeken via Booking.com.

20131112-181815.jpg

De Watermolen in Opende, Zuidoost Groningen: kleine camping aan waterplas met strandje. Er is een bistro en een speeltuin en bij het meertje een kabelbaan, waterspeeltoestel en uitkijktoren.

Camping Seedune op Waddeneiland Schiermonnikoog: autoluw eiland en camping met alleen tenten en vouwwagens. Je kunt kamperen in een duinpan, er zijn zandbakjes, speeltuintje, tafeltennistafel, midgetgolfbaan. Naast de camping zijn een zwembad, tennisbanen,voetbalveldje en speelbos.

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Friesland


Camping Landal Esonstad vlakbij Lauwersoog: wat grotere camping bij een Landal park in de vorm van een dorpje, met binnenzwembad, strand, buitenspeeltuin, indoor speeltuin, tafeltennis, tennis, bowlingbaan en brasserie.

Boscamping Appelscha: camping in het bos, met mooie speeltuin. Verhuur van chalets, lodge tenten en trekkershutten.

Watersportcamping Heeg: in het bekende watersportdorp, dus volop zeilles, verhuur van zeilboten, kano’s en sloepen, Beach Bar met koffie, broodjes en meer, allerlei leuke extra’s zoals Dutchtub (hottub), privékok en oppas, verhuur van chalets en pipowagen.

FarmCamps de Geele Bosch in Oldeholtwolde bij Heerenveen:  safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveehouderij, met daarnaast paard, ezel, geiten, hond, konijntjes en poezen, speeltoestellen, Water Pret Weide, kijkraam bij melkput, boerderijwinkel, zelfgemaakt boerenijsje en huifkartocht.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Welgelegen in Workum bij Hindeloopen: met natuurbad, zandbak, skelters, trampoline, bootje, kitesurfen, sauna, creatieve en sportieve workshops, ontbijt en pizza, soms gezamenlijke barbecue, naast gewoon kamperen ook glamping: vakantiehutten, pipowagens, VW-bus tenten en retrocaravannetjes.

De Kuilart in Koudum niet ver van Balk: vakantiepark met camping aan een groot meer. Met grand café, jachthaven, zwembad, tennisbaan, speeltuin, voetbalveld, skateramp en tafeltennistafel. Er zijn heel veel verhuuraccomodaties, waarvan een deel aan het water.

Aquacamping De Rakken in Woudsend: bij jachthaven in het Friese merengebied. Met buitenspeeltuin en tennisbaan en verhuur van blokhutten.

‘t Hop in Wijckel bij Lemmer: wat grotere camping, binnenzwembad, aan vaarwater, mini kinderboerderij, speeltuin, babyroom.

20131112-185416.jpg

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Drenthe


Noord Drenthe

Hunzepark in Gasselternijveen tussen Assen en Stadskanaal, Noord Drenthe: wat groter vakantiepark met camping en huisjes, met zwembad, speeltuin, tafeltennis, klimmuur, boogschieten, tennis, kanoverhuur, bolderkarverhuur, winkeltje en eetcafé.

Kampeerboerderij de Broekse Hoeve in Gieterveen tussen Assen en Stadskanaal, Noord Drenthe: idyllisch, zwembad, speeltoestellen, boerderijdieren.

Broekse Hoeve

Camping Alinghoek in Drouwen tussen Assen en Stadskanaal, Noord Drenthe: wat grotere camping, zwembad, speeltuin, midgetgolf, aan de rand van natuurgebied.

Vakantiepark Diana Heide in Amen bij Assen, Noord Drenthe: wat grotere camping, met eetcafe, strandbad, tafeltennis, beachvolleybal, midgetgolf, vissen, skeltjers, airtrampoline en speeltuinen.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Vakantiepark Diana Heide

Camping De Vledders in Schipborg op de grens van Groningen en Drenthe: wat grotere camping op boerderijlandgoed, recreatieplas, ruime kampeerplaatsen, trekkershutten, tenten en retrocaravannetjes, familiedouche en babyroom, snacks en winkel, speeltuintjes en overdekte speelplek, manege met ponyrijden.

20131112-194229.jpg

Zuid Drenthe

Landclub Ruinen in Ruinen bij Hoogeveen: bijzondere camping in het groen. Met natuurspeeltuin, airtrampoline en binnenspeeltuin in natuurlijke kleuren. Op de camping is een binnenzwembad en naast de camping ligt een openbaar buitenzwembad. Er zijn veel natuurlijke kinderactiviteiten en sport. Ook is er een kinderboerderij en kunnen kids ponyrijden. Verhuur van onder meer boomhutten, lodges, eco cottages en safaritenten.

De Blauwe Haan in Uffelte bij Meppel: mooi aangelegde camping met veel hout. Er is een kinderzwembadje, waterspeelplaats, buitenspeeltuin, houten binnenspeeltuin met klimmuur, restaurant en terras. Er is een eenouderveld en je kunt een safaritent, chalet, tent, retro caravan of hidden house huren.

Camping De Drenthse Roos in De Wijk bij Zuidwolde, Drenthe: zwembad, speeltuin, grote plaatsen, trekkershut, bed & breakfast, terras, broodjesservice, kano’s.

20131112-200555.jpg

Boerenbed De Lange Weide in Dwingelo, Drenthe: safaritenten op kindvriendelijke boerderij, met heel veel dieren, speelplaats, skelters, trampoline en pizza oven.

Farmcamps Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg bij Emmen, Drenthe: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een biologische boerderij met melkkoeien, pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen en een alpaca, boerenknechtdiploma halen, boerenijsje, boerengolf.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Farmcamps Hoeve Sonneclaer

Camping Buitenland in Nieuw Amsterdam bij Emmen, Zuidoost Drenthe: bijzondere camping. Er is een Buitenbar, vers brood, meertje, zwembad, speeltuin, voetbalveld, kampvuurplek, tafeltennis, tennis en regelmatig optredens.

Camping Bosbad Zwinderen in Zwinderen bij Coevorden en Emmen, Zuidoost Drenthe: kleine camping naast openbaar openluchtzwembad, met speeltuin, zandbad en tafeltennistafel op het veld, dierenknuffelweide, broodjes, snackbar en verhuur van tenten en chalets.

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Overijssel


Het noordelijke deel van Overijssel 

Camping de Vossenburcht in IJhorst bij Zwolle en Meppel, Overijssel: wat grotere camping met zwembad met kinderzwembad, speeltuin, zandbak, air trampoline, pannakooi, terras en snackbar, verhuur van cottages, boomhutten, trekkershutten, huisjes, tenten en stacaravans.

Camping de Roos in Beerze bij Ommen, Overijssel: idyllisch, kinderbad met strandje, waterpomp, zandbakken en speeltoestellen tussen de plekken, speelhuisje met speelgoed in het theehuis, boeken en spelletjes te leen, babybadje en peuterdouche, autovrij in het hoogseizoen, kinderfietsen te huur.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping de Roos in Beerze bij Ommen, Overijssel

De Lemeler Esch in Lemele bij Ommen: met speeltuintjes op de velden, zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé, hooiberg, kindersanitair, een aantal velden is autovrij, er zijn plekken met privé sanitair, er zijn ook huurlocaties zoals een trekkershut, boslodge en chalet. Soms wordt er ook yoga georganiseerd, ook kinder yoga en familie yoga. Roos schreef een review over De Lemeler Esch.

Natuurcamping De Lemeler Esch in Lemele bij Ommen, Overijssel

Camping Beerze Bulten in Beerze bij Ommen, Overijssel: wat grotere camping met spa, welness, zwemparadijs, gigantische speeltuin, brasserie en musical. Verhuur van lodges, bungalows, trekkershutten, tenten en chalets.

Familiecamping De Belten in Rheeze bij Ommen en Hardenberg, Overijssel: wat grotere camping met binnenzwembad en buitenzwembaden, speeltuinen op de velden, brasserie, verhuur van tenten, stacaravans en huisjes.

Camping Rheezerwold in Hardenberg bij Ommen en Hardenberg, Overijssel: wat grotere camping met binnenzwembad en buitenzwembad, speeltuinen en uitgebreide sportfaciliteiten, daardoor ook leuk voor wat grotere kinderen. Verhuur van allerlei accomodaties, campingplaatsen met gedeeld of privé sanitair.

Hengelo, Almelo en Enschede

FarmCamps De Boderie in Albergen bij Almelo, Overijssel: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een biologische kippenboerderij met ezels, konijnen en poezen, binnen speelruimte, boerderijwinkel met verse eitjes, huisgemaakte producten, een Twentea (een high tea), biologische snacks en pannenkoeken. Helpen met eitjes rapen, sorteren en stempelen, skelterbaan, timmerschuur.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps De Boderie

De Witte Berg in Ootmarsum bij Tubbergen en Almelo, Zuidoost Overijssel: wat grotere camping met buitenzwembad, zwemvijver, speeltuin met airtrampoline, binnenspeeltuin, midget golf, trekker rijden, ponyrijden, restaurant en winkeltje. Verhuur van lodges, bungalows, tenten, chalets en een groepsaccomodatie. Sommige kampeerplaatsen hebben privé sanitair.

Erfgoed Bossem in Lattrop bij Oldenzaal, Zuidoost Overijssel: landgoed met oude boerderij en allerlei bijzondere logeerplekken o.a. safaritenten en mini huisjes en kleine camping, idyllisch, table d’hote, openluchtzwembad in Ootmarsum. Je kunt ook boeken via Booking.com.

20140212-090246.jpg

Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte bij Oldenzaal: zwemvijver met zandstrand, beachvolleybalveld, huifkarhalte, broodjes en maaltijdenservice, boomtoppenpad, speeltoestellen, naast restaurant.

Camping Mooi Delden bij Enschede, Zuid Oost Overijssel: naast gemeente zwembad De Mors, met kinderboerderij, speeltoestellen, midgetgolf.

Salland en de Holterberg

Natuurcamping Eelerberg in Hellendoorn, Overijssel bij de Holterberg: zwembad, gezinsveld met speelvoorzieningen voor kleine kinderen, autovrij, kindersanitair, tafeltennis, natuurontdekspeelplaats, pannenkoekenhuis, wifi bij receptie, fietsverhuur, chalets.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Natuurcamping Eelerberg in Hellendoorn, Overijssel bij de Holterberg

Camping de Holterberg, bij Holten en Rijssen, zuidwest Overijssel: wat grotere camping aan de voet van de Holterberg, zwembad, airtrampoline, recreatieruimte, overdekte speeltuin, jeugdhonk, dierenparkje, beachpannaveld, op een aantal velden staat een speeltuin.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping de Holterberg

Stadscamping Deventer, Overijssel: camping in de leuke oude stad Deventer, met een pontje/voetveer ga je naar de oude binnenstad, ook verhuur van Yurt, tent en caravan.

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Gelderland


Apeldoorn en de Veluwe

De Wildhoeve in Emst op de Veluwe, Gelderland: een grote camping maar toch idyllisch en heel fijne faciliteiten, speeltuintjes op alle velden, binnenbad, buitenbad, waterspeeltuin, in het bos met heel veel konijntjes, bistro, supermarkt, fijn sanitair met uitgebreide voorzieningen voor baby’s en kinderen. Ik schreef hier een review over De Wildhoeve.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Campingtip: De Wildhoeve op de Veluwe Emst Gelderland

Boerenbed Landgoed Tongeren, Epe bij Apeldoorn, Gelderland: safaritenten op biologische boerderij, met heel veel dieren, speelplaats, speelschuur, hot tub en pizza oven.

Landal Rabbit Hill in Uddel op de Veluwe, Gelderland: groot park met camping, prachtig gelegen in het bos. Er is een binnenzwembad en een buitenzwembad, houten buitenspeeltuin met tokkelbaan en binnenspeeltuin in de kleuren van het bos, net als de bistro die ook in hout en groentinten is. Je kunt ook stacaravans en safaritenten huren. Ik schreef hier over Landal Rabbit Hill.

camping Landal Rabbit Hill met binnenzwembad en buitenzwembad

Kampeerhoeve Bussloo in Wilp bij Apeldoorn, Gelderland: op loopafstand van recreatiemeer Bussloo, ruimte plaatsen, speeltuin met zandbak, boerderij met allerlei dieren, op de camping konijnen en mini-pony’s, huiskamer met keukentje.

Kampeerhoeve Bussloo

Camping de Bosgraaf in Lieren tussen Apeldoorn en Loenen, Gelderland: wat grotere camping, grote speeltuin en speeltuintjes op sommige velden, voetbalveld, volleybalveld, jeu de boules, tennisbaan, zwembad, sauna’s, winkeltje, eetcafé.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping de Bosgraaf in Lieren tussen Apeldoorn en Loenen, Gelderland

Camping Landgoed Old Putten in Elburg, Gelderland: historische buitenplaats, mooie verhuurlocaties, kindersanitair en babywasruimte, kleuterbad, zandbak, schommels, klimrek, tennisbaan, kampvuurplaats in het bos.

De Achterhoek en Liemers

FarmCamps Den Branderhorst in Hengelo, Gelderland: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een melkveebedrijf en zorgboerderij, met ook schapen, paar varkens, pony’s, konijnen, poezen en een hond. Met ponyrijden, je “eigen” konijntje of kip bij de tent om te verzorgen.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Den Branderhorst in Hengelo, Gelderland

Camping Lolotte in Neede, Gelderland: idyllische camping waar spelen in de natuur centraal staat, met zwembad en peuterbad, speeltuintjes en zandbakken op de velden, animatie gericht op buitenspelen, eens per week vegetarische aanschuiftafel, er is een apart veld voor éénoudergezinnen, verhuur van blokhutten, huisjes en tenten. Jildert schreef hier een review over Camping Lolotte.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids - camping Lolotte, tussen Neede en Diepenheim in de Achterhoek in Gelderland, idyllische natuurcamping voor kinderen met zwembad vlakbij Lochem, Zutphen en Enschede #leukmetkids #kamperen

Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, Gelderland: stijlvolle luxe en groene camping met binnenzwembad en buitenzwembad, sauna, speeltuin, sportveld, kano, tennis, minigolf, verhuur van skelters en fietsen, verhuur van chalets, bungalows en lodgetenten.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, Gelderland

De Brommels in Woold bij Winterswijk, Gelderland: boerderijcamping met winkeltje met streekproducten. Selma vertelt: “Geweldig voor kinderen. Ze mogen helpen geiten melken en flesjes geven. Ze kunnen met de geiten wandelen. Er is een speeltuintje. Er zijn skelters. Soms is er een kampvuur. De ligging is prachtig. Echt vakantie. De kinderen zie je nauwelijks!! En het is een fijne kleine gemoedelijke camping!”

Omgeving Arnhem en Nijmegen

Landal Coldenhove in Eerbeek, Gelderland: Landal park met camping, midden in de natuur, je loopt zo het bos in. Met zwembad, speeltuin, binnenspeeltuin, dierenweide, klimwand en restaurant. Ik schreef hier over ons weekendje hier naar Landal Coldenhove.

Lief! bungalows op Landal Coldenhove: vrolijke huisjes midden in het Gelderse bos

Boerenbed Hoeve de Betuwe in Dreumel bij Tiel: safaritenten op biologische boerderij, met heel veel dieren, speelplaats, speelschuur, trampoline, voetbalveld en pizza oven.

Minicamping ‘Bij ons’ in Groesbeek bij Nijmegen, Gelderland: idyllisch, kippen met verse eitjes, tipi, trekkershut, pipowagen, blokhut, hottub, relaxplekken, speeltuin, pony’s, kampvuur.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Minicamping ‘Bij ons’ in Groesbeek bij Nijmegen, Gelderland

Camping de Lievelinge in Vuren, op de grens van Gelderland, Utrecht en Noord Brabant: camping met hippie sfeer, allerlei leuke verhuurlocaties en ook gewone plekken, met restaurant, meer met strandje, speeltuin en speelveld, bibliotheek, winkeltje, kampvuur, tafeltennis, kinderboerderij, regelmatig evenementen.

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Utrecht


Camping de Zeven Linden in Baarn, Utrecht: idyllische camping midden in een bosgebied, vlakbij openlucht zwembad De Vuursche, kinderveldjes met speeltuinen voor kinderen tot 6 of tot 12 jaar, zandbakken, tafeltennis, terras, mini winkeltje met vers brood, kindersanitair met babybad, kleinschalig vermaak voor kinderen in een oude circustent en in het bos, grote leestafel in de toiletruimte, kampvuurkuil, trekkershutten, aan de rand van de Randstad. Ik schreef hier een review over Camping de Zeven Linden.

Camping de Zeven Linden in Baarn, Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids

Buitengoed De Boomgaard in Bunnik, Utrecht: in boomgaard, speelvijver, zwembad, speeltuin, zandbak, boerderijdieren, vers brood service, wel dicht bij snelweg.

Camping Boerenerf in Woudenberg bij Amersfoort, Utrecht: dieren, speeltuintjes, aan zwemplas het Henschotermeer, groot veld.

20140212-094128.jpg

Camping t Oortjeshek in Kamerik bij Woerden, Utrecht: speeltoestellen midden op het veld, Bed & Breakfast in hooiberghut, kanoverhuur, restaurant met pitch en putt en eetcafe loopafstand, recreatieterrein met kinderboerderij en peuterbad op 500 meter, zwemwater loopafstand, openlucht zwembad 6 km, BBQ verzorgd door scharrelslagerij mogelijk. Je kunt hier ook Safaritenten van FarmCamps huren.

heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping t Oortjeshek in Kamerik bij Woerden, Utrecht:

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Flevoland


In Flevoland hebben we nog veel minder idyllische kindvriendelijke campings gevonden dan in andere delen van Nederland. Als je een tip hebt horen we die graag!

Vakantiepark Eigen Wijze in Bant bij Emmeloord, Flevoland: glamping in safaritenten en lodgetenten die je als groep kunt huren voor een familieweekend of vriendenweekend, met speeltoestellen, air trampoline, tennisbaan, sportveld en skelters.

De Veenkuil in Bant bij Emmeloord: natuurkampeerterrein in het Kuiderbos. In een deel van de Kuinderplas kun je zwemmen en vissen. Daarnaast is er een waterpomp bij het water. Ook is er een reeënkijkhut en kun je de boot van de boswachter lenen. Er zijn allerlei bijzondere slaapplaatsen, zoals een kampeervlot en een boomplateau. 

Netl De Wildste Tuin in Kraggenburg bij Emmeloord, Flevoland: camping bij park met zwemstrandjes, strandtent, natuurspeeltuin en bamboejungle, nieuw sanitair met babybad, afgesloten zandbak (“kids woestijn”), heel leuk voor kinderen die graag ravotten in de natuur. Roos probeerde het uit met man en zoon en deelde haar ervaringen in dit artikel.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids De Wildste Tuin: park met zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle, Flevoland, Lelystad

Buytenplaets Suydersee / Stadscamping de Houtrib op Buytenplaets Suydersee in Lelystad: stadscamping met speciaal deel voor wildkamperen, maar ook pipowagen, trekkershut, rioolbuis, boomhut en polderhuisje, broodjesservice, ijsverkoop, dierenweide met alpaca’s, BBQ- en kampvuurplaats, zwemparadijs de Koploper op loopafstand.

De Kemphaan in Almere: autovrije natuurcamping op een bijzonder landgoed. Op Stadslandgoed De Kemphaan vind je onder meer Stichting Aap met de apeneilanden, de stadsboerderij, een klimparcours, bos en labyrint. Hier zit ook Almere Jungle, daar kun je op alle werelddelen bijzondere dieren en prachtige bloemen kijken en lekker spelen.

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Noord Holland


Texel

Camping De Shelter, De Koog, Texel, Noord Holland: camping vlakbij het strand, met speeltuin en sportveldje, je loopt zo het bos en de duinen in.

Camping Loodsmansduin, Den Hoorn, Texel, Noord Holland: wat grotere camping vlakbij het strand, zwembad, restaurant, speeltuin, airtrampoline, verhuur van chalets en tenten.

Camping Landal Sluftervallei, De Cocksdorp, Texel, Noord Holland: wat grotere camping in de duinen, vlakbij het strand, met overdekt zwembad met peuterbad, speeltuin, waterspeelplaats, sportveld, tafeltennis, tennis, midgetgolf, fietsverhuur en verhuur van stacaravans.

Minicamping Weilust in De Cocksdorp op Texel: schapenboerderij, skelters, trekkers, zandbak, schommel, glijbaantje, trampoline, tafeltennistafel.

20140215-202109.jpg

De kop van Noord Holland

Het Bos Roept in Slootdorp bij Wieringerwerf: natuurkampeerterrein aan het water. Met een glazen kas met keuken. Er is een speelplaats voor de kinderen en een vuurplaats. Je kunt hier ook met de boot komen.

Strandpark Roots in Callantsoog, Noord Holland: vlakbij het strand, airtrampoline, schommel, sfeervol verlicht.

Roots

Camping Tempelhof in Callantsoog, Noord Holland: wat grotere camping vlakbij het strand, speeltuinen, waterspeeltuin, airtrampoline, binnenzwembad, kindersanitair, privé sanitair bij sommige plekken.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping Tempelhof in Callantsoog

FarmCamps Fleur Stables in Oudesluis bij Callantsoog, Noord Holland: safaritenten bij de boer op paardenpension met ongeveer 50 paarden en pony’s en daarnaast schapen, geiten, konijnen, poezen, kippen en honden. Kinderen mogen meehelpen in de paardenstallen, meerijden op de tractor of een ritje op een pony maken. Je kunt ook een eigen paard meenemen. 10 kilometer van het het strand van Callantsoog.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Fleur Stables in Oudesluis bij Callantsoog, Noord Holland

Strand49 in Sint Maartensbrug tussen Callantsoog en Petten, Noord Holland: idyllische kampeerplekken met eigen sanitair, huisjes, 3 kilometer van het strand, autovrij, speeltuintjes, campingwinkel.

Het midden van Noord Holland

Twisk de Hooiberg in Bakkum, Noord Holland: kleine boerencamping, boerderijdieren, vlakbij het strand, speeltuin, fietsjes en karretjes.

20140212-101116.jpg

Camping Bakkum in Castricum aan Zee, Noord Holland: waarschijnlijk de bekendste camping van Nederland, populair onder hippe yuppen met kinderen, vlakbij het strand, hippie sfeer, veel faciliteiten, speelveld, ijswinkel, restaurant, winkel, picknicktafels, speeltuin.

Camping Geversduin in Castricum aan Zee, Noord Holland: gezinscamping in het duin- en bosgebied van het Noordhollands Duinreservaat, met grote houten speeltuin in een mega zandbak, springkussen, waterpompen, belevingspad, uitkijktoren, minimarkt, snackbar, restaurant, recreatiezaal en leuke verhuurhuisjes. Miriam schreef een review over camping Geversduin.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat, Bakkum

Camping De Lakens in Bloemendaal aan Zee, Noord Holland: aan het strand en in de duinen, met restaurant, wellnessbus, sauna, surfen. Lezer Doede vertelt: “Hoewel dit een heel grote camping is, is het toch intiem omdat alles mooi verdeeld is in velden en er veel ruimte is. Voor kinderen is dit het absolute walhalla, op het familieveld waar wij stonden (15 plekken, rond met een speelplaats in het midden met waterbanen, klimrekken etc) heeft elke plek z’n eigen zandbak en trampoline. En tien minuten stiefelen over de duinen en je ligt in de zee.”

De Lakens

Camping de Zeevangshoeve in Edam, Noord Holland: recreatiestrandje aan het Markermeer/IJsselmeer, veehouderij met melkkoeien en schapen, verder twee hangbuikzwijntjes, kippen. konijnen, pony’s, broodjesservice, speeltoestellen, familiedouche en babybadje, boerderij kantine met leestafel, picknick veld met kampvuurplaats.

Omgeving Amsterdam 

In het fruit in Zuidoostbeemster bij Purmerend, Noord Holland: idyllisch, onder de fruitbomen kamperen, trampoline, klimboom , kippen, schapen, eigengemaakte jam, fruit plukken, Bed and Breakfast, te boeken via Booking.com.

In het fruit

Boerententencamping Aemestellehoeve in Ouderkerk aan de Amstel bij Amsterdam, Noord Holland: bij een boerderij, terras, aan de Amstel, tenten en caravan te huur, speelveld, rondleiding over het bedrijf, speeltractors.

Boerententencamping

Camping Zeeburg in Amsterdam: idyllisch is deze camping niet, maar wel een prima uitvalsbasis om de stad te bezoeken. De tentenvelden staan vol jongeren, letterlijk met de scheerlijnen door elkaar. De caravanvelden en pipowagens zijn veel rustiger. Aan de rand van de stad, met supermarkt en leuk restaurant met terras en kinderspeelgoed.

Camping Zeeburg

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Zuid Holland


Hier vind je niet zo veel idyllische kindvriendelijke campings als in veel andere delen van Nederland. Maar we vonden een paar leuke plekken. Tips zijn natuurlijk heel welkom!

FarmCamps Stolkse Weide in Stolwijk bij Gouda, Zuid Holland: safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveebedrijf met dierenweide en knuffelschuur, peuterhoek, overdekte speelzolder en Hooi Hooi Speelschuur, in omgeving met polders, slootjes, molens en mooie oude dorpen. Met Water Pret Weide waar de kids kunnen spelen in en bij het water, sloten zijn afgezet voor kleintjes. Meehelpen op de boerderij: koeien uit de wei halen, de koeien en kalfjes voeren en de stal netjes houden.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Stolkse Weide in Stolwijk bij Gouda, Zuid Holland

Vakantiepark Kijkduin bij Den Haag: hier kun je slapen in een strandhuisje. Overdag speel je lekker met de kids op het strand, terwijl je in de avond lekker rustig de zon in de zee kunt zien zakken.

Camping Delftse Hout, Delft, Zuid Holland: wat grotere camping, vijftien minuten van het centrum van Delft, buitenzwembad, grote speeltuin. Verhuurlocaties kun je ook boeken via Booking.com.

Molencaten Waterbos, Rockanje, Voorne-Putten, Zuid Holland: wat grotere camping vlakbij het strand, speeltuin, pannaveld, speelvijver, skelters, bolderkarren, tafeltennis, verhuur van allerlei soorten safaritenten, caravans en chalets.

Kamperen met kinderen 101 idyllische kindvriendelijke campings in Nederland - molencaten waterbos

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Zeeland


Hof van Renesse in Noordwelle op Schouwen Duiveland, Zeeland: idyllisch, zwembad met ligbedden, speeltuin, restaurant, ruime kampeerplaatsen, te boeken via Booking.com.

Hof van Renesse

Camping Duinoord in Burgh Haamstede op Schouwen Duiveland, Zeeland: wat grotere camping vlakbij zee, speeltuintjes, peuterbad, in het hoogseizoen koffie en broodjes bij de Bakkerie.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping Duinoord in Burgh Haamstede op Schouwen Duiveland, Zeeland

Strandpark Zeeland in Vlissingen en Roompot Beach Resort in Kamperland: hier kun je slapen in een strandhuisje. Wakker worden met een prachtig uitzicht op zee.

Strandpark de Zeeuwsche Kust in Renesse op Schouwen Duiveland, Zeeland: wat grotere camping vlakbij zee, onderdeel van groter strandpark, met een aantal mooie horecagelegenheden en supermarkt, speeltuin binnen in de vorm van strandhuisjes en buiten in de vorm van een schip, waterspeeltuin.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Strandpark de Zeeuwsche Kust in Renesse op Schouwen Duiveland, Zeeland

Camping de Boshoek in Serooskerke, Zeeland: kleine boerderijcamping, deels in boomgaard, vlakbij het strand, met speeltuin en zandbak, idyllisch.

20140212-105437.jpg

FarmCamps Mariekerke in Meliskerke op Walcheren in Zeeland: safaritenten en lodgetenten bij de boer op veeteelt- en akkerbouwbedrijf, met melkschapen en bijzondere boerderijdieren, zoals blonde ‘d Aquitaine koeien en schotse hooglanders, geiten, kippen, eenden, ganzen, nandoe’s en reuze konijnen. Met boerderijwinkel met schapenkaasjes, maisdoolhof, bloemenplukveld, Hooi Hooi Speelschuur en Water Pret Weide.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Mariekerke in Meliskerke op Walcheren in Zeeland

Minicamping De Visser in Zoutelande op Walcheren in Zeeland: minicamping vlakbij strand, koelkast, diepvries, magnetron, fietsen, recreatieveld, speeltoestellen, eigen badkamer in de buurt van kampeerplaats mogelijk, strandcabine mogelijk, geen auto’s op de camping, boerderijdieren. De chalets zijn te boeken via Booking.com.

Molecaten Park Hoogduin in Cadzand op Zeeuw Vlaanderen: hier kun je slapen in strandhuisjes en kampeer cabins, maar ook gewoon kamperen. Het is een wat groter vakantiepark aan zee, met speeltuin met airtrampoline, tafeltennis en verhuur van fietsen en bolderkarren. Vlakbij zit een strandtent.

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Noord Brabant


De westkant van Brabant

Natuurcamping Landgoed Ottermeer in Wouwse Plantage bij Bergen op Zoom, Noord Brabant (zuidwest): zwemven met ondiep stuk voor kleintjes, klimmen, kanoën, kinderboerderijtje, speeltoestellen, skelters, plaatsen voor gezinnen met jonge kinderen om een speelhuisje, verhuur huisjes en pipowagens.

FarmCamps Breehees in Goirle bij Tilburg, Noord Brabant (midden): safaritenten bij de boer op een paardenpension en melkveebedrijf, met koeien, paarden, pony’s, varkens en konijnen. Met boerenknechtdiploma, boerengolf, safari in de Brabantse bossen en spannende verhalen van boer Sjef.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids FarmCamps Breehees in Goirle bij Tilburg, Noord Brabant

Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Noord Brabant: bij het safaripark hoort ook een camping, een huisjespark en een safari resort, leuk als je een paar dagen naar het safaripark of speelland Beekse Bergen wil. Wij bezochten het Safari Resort Beekse Bergen.

Slapen in Safari Resort Beekse Bergen en ontbijten met uitzicht op de leeuwen en giraffen

De oostkant van Brabant

Vakantiepark Dierenbos in Vinkel bij Den Bosch: een vakantiepark dat helemaal in het teken staat van dieren, prachtig gelegen in het bos , met camping en vakantiehuisjes. Er is ook een speelmeer, zwembad binnen en buiten en meerdere speeltuin. Cindy ging er heen en schreef over hun weekend in Vakantiepark Dierenbos.

Charme camping Hartje Groen in Schaik bij Oss, Noord Brabant (noordoost): prachtige natuurcamping met heel veel oog voor sfeervolle details, met speelmeertje waar je kunt zwemmen, kabelbaan over het meertje, speeltuinen en sportveldjes op de velden, skelters, Boshut voor ontbijt/lunch/borrel, sommige dagen ook table d’hote, stoere huiskamer met bibliotheek en spelletjeskast. Ik schreef hier een review over camping Hartje Groen.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping Hartje Groen in Brabant bij Schaik Oss Den Bosch en Nijmegen

Camping het Goeie Leven in Eerde bij Veghel, Noord Brabant (oost): water op iedere plaats, autovrij, safaritenten, wifi, familiesanitair, voor jonge gezinnen met kleine kinderen, verse broodjes, bistro met terras, zwembadje, winkel met streekproducten, sfeervol idyllisch opgezet, kampvuur plaats, boomgaard met picknick tafels, binnen speelruimte voor kinderen, waterpoel met speelzand, tafeltennis, buurtsuper op loopafstand in een molen. Ik schreef hier een review over camping het Goeie Leven. Dit is een van onze favoriete idyllische kindvriendelijke campings in Nederland.

Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids #leukmetkids Camping tip Het Goeie Leven sfeervol met zwembad in Nederland Brabant

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in Limburg


Het noorden van Limburg 

Boerderijcamping Straoterhof in Haler bij Weert, Noord Limburg:  zwembad met ligbedden, speeltuin, springkussen/airtrampoline, barretje.

Boerderijcamping Stroaterhof

Op Den Boender in Castenray bij Venlo, Noord Limburg: idyllisch, hip, safaritenten, gepimpte caravans, speeltoestellen bij de kampeerplaatsen, terras, ridderkasteel, skelters, kippen, konijnen, cavia’s, varkens, luie stoelen en picknicktafels, aparte gezinsdouche met babybadje.

Camping De Rozenhorst in Lottum bij Venlo, Noord Limburg: idyllisch, onverwarmd zwembad, voorzieningen voor babies, spelletjes en boeken, ijsjes en drankjes, tennisbaan, oude kas met zitmogelijkheid, speeltoestel, skelters, konijnenheuvel, voetbal- en pingpongtafel, pipowagen.

20140212-094504.jpg

Camping Bovensbos in Helden bij Venlo, Noord Limburg: boerderijdieren, paarden, zwembad, kindersanitair, fietsjes en skelters.

Camping Bergerhof in Sevenum bij Venlo, Noord Limburg: zwembad, speeltoestellen, gemeenschappelijke koelkast, kampvuurplaats, dierenweide.

Bergerhof

Maastricht en omgeving

De Gele Anemoon in Wijlre bij Maastricht, Limburg: idyllisch, speeltuintje, peuterbad, babywasruimte, overdekte kookplaats, vuurkorven, klein winkeltje, geen auto’s op het terrein.

De Gele Anemoon

Camping de Linde in Sibbe bij Valkenburg en Maastricht, Limburg: zwembad, speeltuin, tipi, terras, kampwinkel.

Panorama camping Gulperberg in Gulpen, Limburg: luxe terrassencamping met binnenzwembad, buitenzwembad, houten speeltuin, winkel en restaurant. De  verhuurlocaties zijn ook te boeken via VacanceSelect.

Camping de Oosterdriessen in Oost-Maarland bij Maastricht, Limburg: aan meer met zandstrand, speeltuin, wat grotere camping zonder poespas, surfstrand.

Oosterdriessen

☆ leestip over kamperen☆


kindvriendelijke campings in België en Luxemburg


In België zijn er niet zo heel veel idyllische kindvriendelijke campings als in Nederland, maar ik heb wel een paar leuke gevonden.

Grimbergen vlakbij Brussel: handig gelegen camping voor een tussenstop op weg naar het zuiden. Deze passantencamping ligt naast een restaurant. Ook ligt het naast het gemeentelijk zwembad, dat in de zomermaanden open is.

De Belgische Ardennen

Tro do way in Bertogne, Belgische Ardennen: kleine camping met restaurant, speeltuin en trampoline. Het kinderzwembad werkt alleen als er voldoende water uit de bronnen komt. Deze camping is ook in de winter open.

Tonny in Amberloup, Belgische Ardennen: camping aan de rivier de Ourthe. Met taverne, terras met haardvuur, ontbijtservice, jeu de boules en speeltuin. Ook is er een binnenspeelruimte met tafeltennistafel en tafelvoetbal. Daarnaast zijn er chalets en caravans.

De la Semois in Florenville, Belgische Ardennen: idyllische camping. Voor kids zijn er dieren, speeltuin en ook een binnenspeelruimte. Daarnaast zijn er een tipi, yurt en gipsy caravan.

Luxemburg

Wies-Neu in Dillingen: camping aan de rivier de Sauer, op de grens met Duitsland. Het is een camping met een gemoedelijke sfeer en de rivier zorgt voor veel speelplezier. Een deel van de plaatsen is direct aan de rivier. Dit is dan ook een fijne plek voor wie van outdoor vakanties houdt. Roos schreef een review over deze camping in Luxemburg.

Auf Kengert in Larochette-Medernach: camping in boomgaard. Met speeltuin buiten en binnen. Daarnaast is er een zwembad en een restaurant. Ook zijn er tenten die je kunt boeken via Booking.com en TUI.

☆ leestip over kamperen☆


Nog meer idyllische kindvriendelijke campings in Nederland


Boek je graag via een organisatie? Deze organisaties bieden een aantal leuke idyllische kindvriendelijke campings in Nederland aan.

Farmcamps verhuurt safaritenten op boerderijen in heel Nederland, overal worden leuke dingen voor kinderen georganiseerd.

Landal heeft een parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije. Er zijn parken met campings in Nederland en België.

Estivant is een organisatie voor eenoudervakanties, in België, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Nederland, Oostenrijk, Slovenië, Spanje en Turkije.

BoerenBed verhuurt safaritenten op boerderijen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Wales.

Marina Parcs heeft bijzondere accomodaties bij jachthavens in Amsterdam, Naarden, Almere en Lelystad. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Havenlodge, woonboot of safaritent.

Campspace maakt het mogelijk om te kamperen bij andere mensen in de achtertuin. Dat kan in Nederland, maar ook in andere landen. Dat is weer eens wat anders!


Idyllische kindvriendelijke campings buiten Nederland


Ben je op zoek naar idyllische kindvriendelijke campings in andere landen dan Nederland? Ik verzamelde ook leuke plekken in Frankrijk en Duitsland. Daarnaast vind je op Leuk met kids reviews van idyllische kindvriendelijke campings in Nederland.

wpid-101-leuke-idyllische-campings-in-frankrijk-met-kids.jpg.jpeg 101 idyllische kindvriendelijke campings en vakantiehuisjes in Duitsland en Denemarken

Mis jij jouw favoriete plek in dit lijstje idyllische kindvriendelijke campings in Nederland? Deel jouw tip dan onder dit bericht! Want we zijn altijd op zoek naar campings die leuk zijn voor kinderen en hun ouders.


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.