Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

Kamperen is hartstikke leuk, zeker met kinderen. Ze rennen de hele dag buiten rond met andere kinderen. Ik heb wel vrij specifieke eisen over wat ik leuk vind. Een idyllische camping zonder massavermaak, met leuke faciliteiten voor kinderen en waar je bij voorkeur ook kunt zwemmen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel degelijk. Ik vond een heleboel leuke idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Plekken die leuk zijn voor kinderen en ouders.

Ken jij nog meer fantastische idyllische kindvriendelijke campings in Nederland? Tips zijn heel welkom via info [at] leukmetkids.nl. Ben jij ook op een van deze campings geweest? Dan hoor ik ook graag je ervaringen en tips. Ik heb de campings (helaas…) niet allemaal zelf kunnen bezoeken, al zou ik dat graag willen 🙂

Campings veranderen snel. Er komen nieuwe campings bij en oude sluiten. Daarnaast krijgen ze soms een nieuwe eigenaar die de sfeer verandert. Ook veranderen de faciliteiten wel eens. Ik vernieuw dit artikel regelmatig, maar ik adviseer wel om altijd even de informatie die jij belangrijk vindt te checken.

De laatste jaren heb ik ook een aantal wat grotere campings toegevoegd. Als kinderen groter worden willen ze vaak wat meer faciliteiten en vermaak. Maar ook bij die grotere campings probeer ik de charmantere exemplaren te vinden.

Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Kamperen is hartstikke leuk, zeker met kinderen. Ze rennen de hele dag buiten rond met andere kinderen. Ik heb wel vrij specifieke eisen over wat ik leuk vind. Een idyllische camping zonder massavermaak, met leuke faciliteiten voor kinderen en waar je bij voorkeur ook kunt zwemmen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel degelijk. Ik vond een heleboel leuke idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Plekken die leuk zijn voor kinderen en ouders.


Idyllische kindvriendelijke campings in alle provincies van Nederland


Zoek je idyllische kindvriendelijke campings in een specifiek deel van Nederland? Klik dan gelijk door naar een provincie: Groningen / Friesland / Drenthe / Overijssel / Gelderland / Utrecht / Flevoland / Noord Holland / Zuid Holland / Zeeland / Noord Brabant / Limburg / verschillende plekken in Nederland / België en Luxemburg

Kamperen met kinderen 101 idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

kindvriendelijke campings in Groningen


Hayema Heerd in Oldehove bij Winsum: minicamping. Met speeltoestellen, zandbak, boerderijdieren en stro zwembad. Daarnaast is er een terras. Je kunt slapen in een stro-iglo en stro-kasteel.

De Watermolen in Opende tussen Groningen en Drachten: kleine camping aan waterplas met strandje. Er is een bistro en een speeltuin en bij het meertje ook een kabelbaan, waterspeeltoestel en uitkijktoren.

De Bronzen Eik in Sellingen bij Stadskanaal: vlakbij gemeentelijk zwembad De Barkhoorn, dat gratis toegankelijk is. Er is een restaurant met terras, FootGolf en kindersanitair op de camping. Daarnaast zijn er vakantiewoningen en trekkershutten. De verhuurlocaties kun je ook boeken via Booking.com.

Seedune op Waddeneiland Schiermonnikoog: autoluw eiland en camping met alleen tenten en vouwwagens. Je kunt kamperen in een duinpan. Ook zijn er zandbakjes, speeltuintje, tafeltennistafel en midgetgolfbaan. Naast de camping zijn een zwembad, tennisbanen, voetbalveldje en speelbos.

Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat


kindvriendelijke campings in Friesland


Landal Esonstad vlakbij Lauwersoog: wat grotere camping. Onderdeel van een Landal park in de vorm van een dorpje. Er is een binnenzwembad en een strand. Ook zijn er een buitenspeeltuin, indoor speeltuin, tafeltennis, tennis en bowlingbaan. Daarnaast is er een brasserie.

It Dreamlân in Kollumerpomp bij Dokkum: idyllische kleine camping. Met waterspeelplaats, trampoline en skelters. Er zijn een natuurkampeerterrein en stijlvolle huisjes.

Boscamping Appelscha: camping in het bos. Met mooie speeltuin. Er is ook verhuur van chalets, lodge tenten en trekkershutten, een deel daarvan heeft eigen sanitair.

FarmCamps de Geele Bosch in Oldeholtwolde bij Heerenveen: safaritenten en lodgetenten bij de boer op een melkveehouderij. Naast koeien is er een paard, ezel, geiten, hond, konijntjes en poezen. Ook zijn er speeltoestellen, Water Pret Weide, kijkraam bij melkput, boerderijwinkel, zelfgemaakt boerenijsje en huifkartocht. De tenten hebben een eigen toilet.

Stortemelk op Vlieland: camping in de duinen. In het seizoen worden hier ook allerlei culturele evenementen georganiseerd. Ook het vermaak voor de kinderen is anders dan anders. Er is een speeltuin en een restaurant met terras. Je kunt ook slapen in een boshuisje of duinhuisje.

De Friese meren

Watersportcamping Heeg: gelegen in het bekende watersportdorp. Er is dus volop zeilles, verhuur van zeilboten, surfplanken, kano’s en sloepen. Ook is er een Beach Bar en allerlei leuke extra’s, zoals Dutchtub, privékok en oppas. Verhuur van chalets en pipowagen.

Welgelegen in Workum bij Hindeloopen: camping met b&b, vakantiehutten en pipowagens. Er is een natuurbad, zandbak, skelters en trampoline. Ook kun je er terecht voor een bootje, kitesurfen en sauna. Daarnaast zijn er creatieve en sportieve workshops, ontbijt en pizza, soms gezamenlijke barbecue. De B&B kun je ook boeken via Booking.

’t Hop in Wijckel bij Lemmer: wat grotere camping aan vaarwater. Met binnenzwembad, mini kinderboerderij, speeltuin en babyroom.

Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland


kindvriendelijke campings in Drenthe


Noord Drenthe

Hunzepark in Gasselternijveen tussen Assen en Stadskanaal: wat groter vakantiepark met camping en huisjes. Er is een zwembad, speeltuin, tafeltennis, klimmuur, boogschieten en tennis. Ook is er kanoverhuur, bolderkarverhuur, winkeltje en eetcafé. De safaritenten hebben eigen sanitair.

Kampeerboerderij de Broekse Hoeve in Gieterveen tussen Assen en Stadskanaal: idyllische camping. Met zwembad, speeltoestellen en boerderijdieren.

Norgerberg in Norg bij Roden: mooie camping met veel voorzieningen. Een zwembad dat overdekt kan worden en een grote houten speeltuin. Verder zijn er een belevingspad, voetbalkooi, basketbalveld, tafeltennis en wellness. Verhuur van mooie bungalows, chalets, safaritenten en een boomhut. Er zijn ook kampeerplaatsen met privé sanitair en op een deel van de velden is een speeltuintje.

Lente van Drenthe in Gasselte: camping die ook leuk is voor tieners. De camping heeft een zwembad, speeltuin, kabelbaan, tennisbaan, boulderhal en skatebaan. Op de camping is een klein winkeltje, een café en een snackbar. Er zijn safaritenten en chalets te huur, te boeken via Booking.com. Vlakbij is ook een meer met waterpark. Je kunt daarnaast sup’s en kano’s huren.

Alinghoek in Drouwen tussen Assen en Stadskanaal: wat grotere camping aan de rand van natuurgebied. Er is een zwembad, speeltuin en ook midgetgolf.

Vakantiepark Diana Heide in Amen bij Assen: wat grotere camping. Met eetcafe, speeltuinen, airtrampoline, tafeltennis, midgetgolf en skelters. Daarnaast een strandbad, beachvolleybal en vissen. Er zijn chalets te huur met eigen badkamer en ook tenten en trekkershutten.

De Vledders in Schipborg op de grens van Groningen en Drenthe: wat grotere camping op boerderijlandgoed. Bij recreatieplas, met speeltuintjes, overdekte speelplek en manege met ponyrijden. Met ruime kampeerplaatsen, trekkershutten, tenten en retrocaravannetjes. Er is ook een familiedouche en babyroom.

Zuidwest Drenthe

Landclub Ruinen in Ruinen bij Hoogeveen: bijzondere camping in het groen. Met natuurspeeltuin, airtrampoline en binnenspeeltuin in natuurlijke kleuren. Op de camping is een binnenzwembad en naast de camping ligt ook een openbaar buitenzwembad. Er zijn veel natuurlijke kinderactiviteiten en sport. Ook is er een kinderboerderij en kunnen kids ponyrijden.

De Blauwe Haan in Uffelte bij Meppel: mooi aangelegde camping met veel hout. Er is een kinderzwembadje, waterspeelplaats, buitenspeeltuin, houten binnenspeeltuin met klimmuur, restaurant en terras. Er is ook een eenouderveld. Daarnaast zijn er safaritenten, chalets, tenten, retro caravans en een hidden house.

De Drenthse Roos in De Wijk bij Zuidwolde: camping in het Reestdal. Met zwembad, speeltuin, kano’s, terras en broodjesservice. Daarnaast is er een trekkershut en bed & breakfast.

Zuidoost Drenthe

Farmcamps Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg bij Emmen: safaritenten en lodgetenten bij de boer. Op een biologische boerderij met naast melkkoeien ook pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen en een alpaca. Je kunt je boerenknechtdiploma halen en boerengolf doen. De tenten hebben een eigen toilet, sommige hebben ook een badtrailer.

Farmcamps Fleur Stables badtrailer kamperen op de boerderij

Camping Buitenland in Nieuw Amsterdam bij Emmen: bijzondere camping. Er is een meertje, zwembad, speeltuin, voetbalveld, tafeltennis en tennis. Ook is er een Buitenbar, vers brood en kampvuurplek. Daarnaast zijn er regelmatig optredens, dus het is niet voor rustzoekers.

Camping Zwinderen in Zwinderen bij Coevorden en Emmen: kleine camping naast openbaar openluchtzwembad. Met speeltuin, zandbad en tafeltennistafel op het veld. Er is ook een dierenknuffelweide. Daarnaast is er een snackbar en verkoop van broodjes. Ook zijn er tenten en chalets, een deel daarvan heeft een eigen badkamer.


kindvriendelijke campings in Overijssel


De Vossenburcht in IJhorst bij Zwolle en Meppel: wat grotere camping. Er is een zwembad met kinderzwembad, speeltuin, zandbak, air trampoline en pannakooi. Ook is er een terras en snackbar. Verhuur van cottages, boomhutten, trekkershutten, huisjes, tenten en stacaravans.

Ommen en omgeving

De Lemeler Esch in Lemele bij Ommen: sfeervolle natuurcamping. Met speeltuintjes op de velden, zwembad, speelnatuur en vliegerveld. Daarnaast is er een Boscafé en soms wordt er ook yoga georganiseerd. Een aantal velden is autovrij. Er zijn huurlocaties zoals een trekkershut, boslodge en chalet. Ook zijn er kampeerplekken met privé sanitair. Roos schreef een review over De Lemeler Esch.

Camping De Lemeler Esch buitenzwembad

Huttopia de Roos in Beerze bij Ommen: de eerste Huttopia camping in Nederland, voorheen camping De Roos. Met zwemsteigers aan de Overijsselse Vecht en in een zijtak van de Vecht een strandje. Er zijn verschillende speeltuinen tussen de plekken. Ook zijn er sportveldjes en een vliegerveld, toen wij er waren organiseerden gasten daar iedere avond slagbal. In de zomer is er een foodtruck en een bar met gezelschapsspelletjes. Daarnaast worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. Verder zijn er chalets en huurtenten met eigen sanitair. Ik schreef hier een review over Huttopia de Roos, wij vonden de sfeer heel leuk.

Familiecamping De Belten in Rheeze bij Ommen en Hardenberg: wat grotere camping met brasserie. Met binnenzwembad en buitenzwembaden en er zijn speeltuinen op de velden. Verder is er een speelstrand bij de vijver. Ook verhuur van tenten, stacaravans en huisjes.

Rheezerwold in Hardenberg bij Ommen en Hardenberg: wat grotere camping. Er is een binnenzwembad en een buitenzwembad. Daarnaast zijn er speeltuinen en uitgebreide sportfaciliteiten. Daardoor is het ook leuk voor wat grotere kinderen. Verhuur van allerlei accommodaties en er zijn campingplaatsen met privé sanitair.

Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland - Huttopia de Roos review

Hengelo, Almelo en Enschede

De Witte Berg in Ootmarsum bij Tubbergen en Almelo: wat grotere camping. Met buitenzwembad en zwemvijver. Ook is er een speeltuin met airtrampoline, binnenspeeltuin, midgetgolf, trekkerrijden en ponyrijden. Achter de camping is een wandelplad langs het beekdal. Daarnaast zijn er een restaurant en een winkeltje. Verhuur van lodges, bungalows, tenten, chalets en een groepsaccomodatie. Sommige kampeerplaatsen hebben privé sanitair.

Erfgoed Bossem in Lattrop bij Oldenzaal: landgoed met oude boerderij. Er zijn allerlei bijzondere logeerplekken, waaronder safaritenten, minihuisjes en eeen kleine camping. Ook is er table d’hote. Je kunt ook boeken via Booking.com.

Mooi Delden bij Enschede: camping naast gemeentezwembad. Met kinderboerderij, speeltoestellen en midgetgolf.

Salland en de Holterberg

Eelerberg in Hellendoorn, bij de Holterberg: natuurcamping. Met zwembad, tafeltennis en natuurontdekspeelplaats. Er is een gezinsveld met speelvoorzieningen voor kleine kinderen. Ook is er een pannenkoekenhuis en fietsverhuur. Er zijn chalets te huur en kampeerplaatsen met eigen sanitair.

Vakantiepark Mölke in Zuna tussen Rijssen en Nijverdal: wat groter stijlvol vakantiepark. Het ligt op de groene Sallandse Heuvelrug, aan het riviertje de Regge. Er zijn heel veel faciliteiten voor kinderen. Bijvoorbeeld een binnenzwembad, speeltuin binnen en buiten, kanostijger, knutselacademie en restaurant. Je kunt er kamperen, ook met met privé sanitair, maar er zijn ook chalets en stacaravans.

De Holterberg, bij Holten en Rijssen: wat grotere camping aan de voet van de Holterberg. Met zwembad, airtrampoline, recreatieruimte, overdekte speeltuin, jeugdhonk, dierenparkje en beachpannaveld. Op een aantal velden staat een speeltuin. Er zijn chalets en stacaravans en daarnaast heeft een aantal kampeerplaatsen eigen sanitair.

Stadscamping Deventer: camping in de leuke oude stad Deventer. Met een voetveer ga je naar de oude binnenstad.


kindvriendelijke campings in Gelderland


De noordkant van de Veluwe

Molecaten Park De Koerberg in Heerde op de Veluwe bij Zwolle: wat groter vakantiepark. Met zwembad met kinderbad, speeltuinen, sportveld, basketbalveld, tennisbaan en tafeltennis. Ook zijn er een bistro, een snackbar en een winkeltje. Er zijn tenten, vrolijk gekleurde chalets en bijzondere houten bungalows te huur.

De Wildhoeve in Emst op de Veluwe: een grote camping maar toch idyllisch en met heel fijne faciliteiten. Er zijn speeltuintjes op alle velden, binnenbad, buitenbad en waterspeeltuin. Daarnaast ligt de camping in het bos met heel veel konijntjes. Ook is er een bistro en supermarkt. Er is sanitair met uitgebreide voorzieningen voor baby’s en kinderen. Ik schreef hier een review over De Wildhoeve.

camping de Wildhoeve

Kampeerhoeve Bussloo in Wilp bij Apeldoorn: op loopafstand van recreatiemeer Bussloo. Er is een speeltuin met zandbak. Ook is er een boerderij met allerlei dieren en een huiskamer met keukentje.

De zuidkant van de Veluwe

De Bosgraaf in Lieren tussen Apeldoorn en Loenen: wat grotere camping. Met grote speeltuin en speeltuintjes op sommige velden. Daarnaast is er een voetbalveld, volleybalveld, jeu de boules, tennisbaan, BMX-crossbaan, zwembad en sauna’s. Ook is er een winkeltje en eetcafé. Er zijn lodges, chalets en safaritenten te huur. Een deel van de kampeerplaatsen heeft ook eigen sanitair.

Landal Rabbit Hill in Uddel op de Veluwe: groot park met camping. Het is prachtig gelegen in het bos. Er is een binnenzwembad en een buitenzwembad. Ook is er een houten buitenspeeltuin met tokkelbaan en binnenspeeltuin in de kleuren van het bos. Net als de bistro, die ook in hout en groentinten is. Er zijn ook stacaravans en safaritenten te huur. Ik schreef hier over Landal Rabbit Hill.

de Bistro op Landal Rabbit Hill

Landgoed Old Putten in Elburg: historische buitenplaats. Met kleuterbad, zandbak, schommels, klimrek, tennisbaan en kampvuurplaats in het bos. Ook zijn er mooie verhuurlocaties, kindersanitair en babywasruimte.

In de rimboe in Ermelo: idyllische camping in het bos. Met zwembad en houten speeltuintje. Ook is er een herberg. Je kunt er kamperen, maar er zijn ook huisjes en safaritenten huur.

De Achterhoek en Liemers

FarmCamps Den Branderhorst in Hengelo: safaritenten en lodgetenten bij de boer. Op een melkveebedrijf en zorgboerderij, met ook schapen, paar varkens, pony’s, konijnen, poezen en een hond. Ook kun je ponyrijden, je “eigen” konijntje of kip bij de tent verzorgen. De tenten hebben een eigen badkamer.

Lolotte in Neede: idyllische camping waar spelen in de natuur centraal staat. Met zwembad en peuterbad. Ook zijn er speeltuintjes en zandbakken op de velden. De animatie is gericht op buitenspelen. Eens per week is er vegetarische aanschuiftafel. Daarnaast is er een apart veld voor éénoudergezinnen. Verder zijn er blokhutten, huisjes en huurtenten. Jildert schreef hier een review over Camping Lolotte.

Camping Lolotte

Hoeve Lochem aan de Berkel in Lochem: safaritenten op de boerderij. Met koeien, schapen, kippen, konijnen en een pony. Er is een speelplek reuzenschommel en zandbank met waterpomp. Aan water en met privé steiger, waar je kunt zwemmen of kanoën.

Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk: stijlvolle luxe en groene camping. Met sauna, binnenzwembad en buitenzwembad. Ook is er een speeltuin, sportveld, kano, tennis, minigolf en skelters en fietsen. Er zijn chalets, bungalows en lodgetenten. Daarnaast zijn er kampeerplaatsen met privé sanitair.

De Brommels in Woold bij Winterswijk: boerderijcamping met winkeltje met streekproducten. Selma vertelt: “Geweldig voor kinderen. Ze mogen helpen geiten melken en flesjes geven. Ook kunnen ze met de geiten wandelen. Er is een speeltuintje en er zijn skelters. Soms is er een kampvuur. De kinderen zie je dan ook nauwelijks! Het is een fijne kleine gemoedelijke camping en de ligging is prachtig, echt vakantie!”

Omgeving Arnhem en Nijmegen

Landal Coldenhove in Eerbeek: Landal park met camping. Het ligt midden in de natuur, je loopt zo het bos in. Met zwembad, speeltuin, binnenspeeltuin, dierenweide, klimwand en restaurant. Ik schreef hier over ons weekendje hier naar Landal Coldenhove.

Bij Ons in Groesbeek bij Nijmegen: idyllische minicamping. De kippen leggen verse eitjes. Met hottub, relaxplekken, speeltuin, pony’s en kampvuur. Ook is er een tipi, trekkershut, pipowagen en blokhut.

De Lievelinge in Vuren: camping met hippie sfeer. Met meer met strandje, speeltuin en speelveld. Ook is er een restaurant, bibliotheek, winkeltje, kampvuur, tafeltennis en kinderboerderij, Daarnaast zijn er regelmatig evenementen, geen plek voor rustzoekers dus. Je kunt leuke accommodaties huren.


kindvriendelijke campings in Utrecht


De Zeven Linden in Baarn: idyllische camping midden in een bosgebied. Op de kampeervelden zijn speeltuinen voor kinderen tot 6 of tot 12 jaar. Ook is er een terras, een mini winkeltje met vers brood, een tafeltennistafel en kampvuurkuil. Voor kinderen is er kleinschalig vermaak in een oude circustent en in het bos. Daarnaast is er een grote leestafel in de toiletruimte. waar ook kindersanitair is. De camping ligt niet ver van openluchtzwembad De Vuursche, Ik schreef hier een review over Camping de Zeven Linden.

Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

Buitengoed De Boomgaard in Bunnik: camping in boomgaard. Met speelvijver, zwembad, speeltuin, zandbak, boerderijdieren en vers brood service. De camping ligt wel dichtbij snelweg.

Boerenerf in Woudenberg bij Amersfoort: camping op de Utrechtse Heuvelrug. Met dieren en speeltuintjes. Gelegen aan zwemplas het Henschotermeer.

RCN Het Grote Bos in Doorn: camping op de Utrechtse Heuvelrug. Met groot buitenbad, waterglijbaan, speeltuin en midgetgolfbaan. Er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd. In het bos is een survivalparcours. Er zijn chalets, bungalows en tenten te huur.

t Oortjeshek in Kamerik bij Woerden: boerderijcamping. Met speeltoestellen midden op het veld. Er is kanoverhuur en bed & breakfast. Het ligt vlakbij een restaurant en een recreatieterrein met kinderboerderij en peuterbad. Je kunt hier ook safaritenten van FarmCamps huren.


kindvriendelijke campings in Flevoland


In Flevoland hebben we nog veel minder idyllische kindvriendelijke campings gevonden dan in andere delen van Nederland. Als je een tip hebt horen we die graag!

Emmeloord

Vakantiepark Eigen Wijze in Bant bij Emmeloord: glamping in safaritenten en lodgetenten die je als groep kunt huren voor een familieweekend of vriendenweekend. Met speeltoestellen, airtrampoline, tennisbaan, sportveld en skelters. Er is overal water, dat is oppassen met kleintjes. Een deel van de accommodaties heeft ook eigen sanitair.

Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

De Veenkuil in Bant bij Emmeloord: natuurkampeerterrein in het Kuiderbos. In een deel van de Kuinderplas kun je zwemmen en vissen. Daarnaast is er een waterpomp bij het water. Ook is er een reeënkijkhut en kun je de boot van de boswachter lenen. Er zijn allerlei bijzondere slaapplaatsen, zoals een kampeervlot en een boomplateau. 

Netl De Wildste Tuin in Kraggenburg bij Emmeloord: camping bij park. Met zwemstrandjes, strandtent, natuurspeeltuin, bamboejungle en afgesloten zandbak “kids woestijn”. Heel leuk voor kinderen die graag ravotten in de natuur. Roos probeerde het uit met man en zoon en deelde haar ervaringen in dit artikel.

Netl de Wildste Tuin

Lelystad

Buytenplaets Suydersee in Lelystad: je kunt hier slapen in een pipowagen, trekkershut, rioolbuis, boomhut of tuinhuisje. Maar er is ook een speciaal deel voor wildkamperen oftewel bushcamping. Daarnaast zijn er broodjesservice, ijsverkoop, dierenweide met alpaca’s en een BBQ- en kampvuurplaats. Zwemparadijs de Koploper is op loopafstand.

Almere

De Kemphaan in Almere: autovrije natuurcamping op bijzonder landgoed. Op Stadslandgoed De Kemphaan vind je onder meer Stichting Aap met de apeneilanden, de stadsboerderij, een klimparcours, bos en labyrint. Hier zit ook Almere Jungle, daar kun je op alle werelddelen bijzondere dieren en prachtige bloemen zien én lekker spelen.


kindvriendelijke campings in Noord Holland


Texel

Landal Sluftervallei in De Cocksdorp: wat grotere camping in de duinen vlakbij het strand. Er is een overdekt zwembad met peuterbad, speeltuin en waterspeelplaats. Ook is er een sportveld, tafeltennis, tennis, midgetgolf en fietsverhuur. Naast kamperen kun je safaritenten en stacaravans huren. Verder zijn er plaatsen met privé sanitair.

Weilust in De Cocksdorp: minicamping op schapenboerderij. Met skelters, trekkers, zandbak, schommel, glijbaantje, trampoline en tafeltennistafel.

De kop van Noord Holland

FarmCamps Fleur Stables in Oudesluis bij Callantsoog: safaritenten bij de boer. Op een paardenpension met ongeveer 50 paarden en pony’s. Daarnaast zijn er schapen, geiten, konijnen, poezen, kippen en honden. Kinderen mogen meehelpen in de paardenstallen, meerijden op de tractor of een ritje op een pony maken. Het ligt 10 kilometer van het het strand van Callantsoog. Een deel van de tenten heeft eigen sanitair.

Farmcamps Fleur Stables kamperen op de boerderij

Tempelhof in Callantsoog: wat grotere camping vlakbij het strand. Er zijn speeltuinen, waterspeeltuin, airtrampoline, binnenzwembad, sporthal, tennisbaan en pannaveld. Daarnaast is er kindersanitair en bij sommige plekken ook privé sanitair.

Strand49 in Sint Maartensbrug tussen Callantsoog en Petten: idyllische plek op 3 kilometer van het strand. Er zijn kampeerplekken met eigen sanitair en huisjes. Daarnaast zijn er speeltuintjes en een campingwinkel.

Het Bos Roept in Slootdorp bij Wieringerwerf: natuurkampeerterrein aan het water. Met een glazen kas met keuken. Er is een speelplaats voor de kinderen en een vuurplaats. Je kunt hier ook met de boot komen.

Veerhof in Oostwoud bij Medemblik, Hoorn en Enkhuizen: kleine camping met eigen vaarwater en haventje. Je kunt hier kano’s en fluisterbootjes huren. De camping heeft paarden en ook plek voor paarden van bezoekers. Ook is er voor kleintjes een speeltuintje.

Dijk en Meer in Andijk bij Enkhuizen: leuke hippie camping aan het IJmeer, met zwemstijgers. Ook is er een ponyranch, tennisbaan, jeu de boulesbaan en pizzaovens. Naast de camping liggen een speeltuin en een overdekt zwembad. Vlakbij is er een vliegerveld, supermarkt, bowling en midgetgolf. Je kunt kamperen, maar er zijn ook Bell tenten met privé sanitair, een circuswagen en Tiny houses te huur.

Het midden van Noord Holland

Geversduin in Castricum aan Zee: gezinscamping in het duin- en bosgebied van het Noordhollands Duinreservaat. Er is een grote houten speeltuin in een mega zandbak, springkussen en waterpompen. Ook is er een belevingspad, uitkijktoren, minimarkt, snackbar, restaurant en recreatiezaal. Miriam schreef een review over camping Geversduin.

Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat

Twisk de Hooiberg in Bakkum: kleine boerencamping vlakbij het strand. Met boerderijdieren, speeltuin, fietsjes en karretjes.

Camping Bakkum in Castricum aan Zee: waarschijnlijk de bekendste camping van Nederland. Door de hippie sfeer de favoriete camping van heel veel Amsterdamse gezinnen met kinderen. Het ligt vlakbij het strand, je loopt zo de duinen in. Er zijn veel faciliteiten, waaronder een speelveld, ijswinkel, restaurants, winkel, picknicktafels en speeltuin.

gepimpte stacaravan met mint groen

De Lakens in Bloemendaal aan Zee: camping aan het strand en in de duinen. Met restaurant, wellnessbus, sauna en surfen. Lezer Doede vertelt: “Hoewel dit een heel grote camping is, is het toch intiem, omdat alles mooi verdeeld is in velden en er veel ruimte is. Voor kinderen is dit het absolute walhalla. Op het familieveld waar wij stonden heeft elke plek z’n eigen zandbak en trampoline. Dit veld heeft 15 plekken, rond met een speelplaats in het midden met waterbanen en klimrekken. En tien minuten stiefelen over de duinen en je ligt in de zee.”

De Zeevangshoeve in Edam: camping aan recreatiestrandje aan het Markermeer/IJsselmeer. Bij een veehouderij met melkkoeien en schapen, maar ook hangbuikzwijntjes, kippen. konijnen en pony’s. Er is broodjesservice, speeltoestellen, boerderijkantine met leestafel en een picknick veld met kampvuurplaats.

Camping Zeeburg in Amsterdam

Amsterdam en omgeving

In het fruit in Zuidoostbeemster bij Purmerend: idyllische plek waar je onder de fruitbomen kampeert. Met trampoline, klimboom , kippen, schapen, eigengemaakte jam en fruit plukken. Er is ook een Bed and Breakfast, te boeken via Booking.com.

Boerententencamping Aemestellehoeve in Ouderkerk aan de Amstel bij Amsterdam: camping bij een boerderij aan de Amstel. Met terras en speeltractors.

Camping Zeeburg in Amsterdam: idyllisch is deze camping niet. Maar het is wel een prima uitvalsbasis om de stad te bezoeken. De tentenvelden staan vol jongeren, letterlijk met de scheerlijnen door elkaar. De caravanvelden en pipowagens zijn veel rustiger. Aan de rand van de stad, met supermarkt en leuk restaurant met terras en kinderspeelgoed.

Landal Gooise Heide tussen Huizen en Blaricum: safaritenten in de natuur. Op het park is een kleine speeltuin en een restaurant. Geen groot kindervermaak dus, wel lekker spelen in de natuur. Ook worden er yogalessen en bootcamp georganiseerd voor volwassenen. Daarnaast zijn er wandeltochten langs heides en door bossen. Speelpark Oud Valkeveen zit niet ver weg, net als speelbos ’t Laer en restaurant Heidezicht.

Het Gooi

Landal Gooise Heide in Huizen: glamping met safaritenten in de natuur, met op loopafstand verschillende heides. Het park heeft een speeltuin, een buiten gym en een bosrestaurant. Geen groot kindervermaak dus, maar vooral lekker spelen in de natuur. We schreven een review over Landal Gooise Heide.

Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. De safaritenten glamping Landal Gooise Heide liggen midden in het bos. Wij verbleven in de 4-6-persoons safaritent. Deze tent heeft twee slaapkamers, een met een 2-persoonsbed en een met twee stapelbedden. De woonkamer heeft een grote tafel, zithoek, keuken en veel ruimte. Daarnaast heb je een eigen badkamer. Buiten op de veranda zijn zowel een picknicktafel als een loungehoek. Fijn voor hondenliefhebbers: je mag je hond meenemen. Sommige safaritenten zijn ook speciaal voor honden uitgerust, bijvoorbeeld met een bench en bakken. 


kindvriendelijke campings in Zuid Holland


Hier vind je niet zo veel idyllische kindvriendelijke campings als in veel andere delen van Nederland. Maar we vonden een paar leuke plekken. Tips zijn natuurlijk heel welkom!

TaarTenTuin in Aarlanderveen bij Alphen aan den Rijn: safaritenten met bedstedes in het groen. Met verhuur van fietsen en kano’s.

FarmCamps Stolkse Weide in Stolwijk bij Gouda: safaritenten en lodgetenten bij de boer op melkveebedrijf. Met dierenweide en knuffelschuur, peuterhoek, overdekte speelzolder en Hooi Hooi Speelschuur. Met Water Pret Weide waar de kids kunnen spelen in en bij het water, sloten zijn afgezet voor kleintjes. Meehelpen op de boerderij: koeien uit de wei halen, de koeien en kalfjes voeren en de stal netjes houden. In omgeving zijn er polders, slootjes, molens en mooie oude dorpen. Alle tenten hebben een eigen toilet, sommige ook een badkamer.

Vakantiepark Kijkduin bij Den Haag: hier kun je slapen in een strandhuisje. Overdag speel je lekker met de kids op het strand, terwijl je in de avond lekker rustig de zon in de zee kunt zien zakken.

Delftse Hout, Delft: wat grotere camping. Op vijftien minuten van het centrum van Delft. Met buitenzwembad en grote speeltuin. Verhuurlocaties kun je ook boeken via Booking.com.

Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

Molecaten Waterbos, Rockanje, Voorne-Putten: wat grotere camping vlakbij het strand. Met speeltuin, pannaveld, speelvijver, skelters, bolderkarren en tafeltennis. Er zijn ook allerlei soorten safaritenten, caravans en chalets. Een deel van de kampeerplekken heeft privé sanitair.

Qurios ECO Grevelingenstrand in Ouddorp: dit is niet echt kamperen, maar je zit hier wel midden in de natuur. Dit kleinschalige resort ligt op de Brouwersdam aan het water. Op de grens van Zeeland en Zuid Holland. De cottages liggen in het zand en aan het water. Dit is dus een ideale plek voor kinderen die graag met zand bouwen en ouders die graag naar het water kijken.

Schouwen Duiveland met kinderen - Qurios Vakantiepark ECO Grevelingenstrand - huisje


kindvriendelijke campings in Zeeland


Schouwen Duiveland

Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse: wat grotere camping vlakbij zee. Het is onderdeel van een groter strandpark, met een aantal mooie horecagelegenheden en supermarkt. Daarnaast is er een speeltuin binnen in de vorm van strandhuisjes en er is een binnenzwembad. Buiten is er een waterspeeltuin en een speeltuin in de vorm van een schip. Ook zijn er een huisjes en lodges met eigen sanitair.

Strandpark de Zeeuwse Kust - Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Nederland

Hof van Renesse in Noordwelle: idyllische camping en b&b. Er is een zwembad met ligbedden, speeltuin en restaurant. De kamers zijn ook te boeken via Booking.com.

Duinoord in Burgh Haamstede: wat grotere camping vlakbij zee. Met speeltuintjes en peuterbad.

Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland

RCN de Schotsman in Kamperland op Noord Beveland: grote camping aan het Veerse Meer. Veel faciliteiten voor watersporters: surfschool, zeilschool en bootverhuur. Naast het park zijn een waterskibaan en een aquapark. Er zijn een openluchtzwembad, speeltuin, sportvelden en tennisbaan. Verhuur van chalets, bungalows en appartementen.

Roompot Beach Resort in Kamperland op Noord Beveland: hier kun je slapen in een strandhuisje. Wakker worden met een prachtig uitzicht op zee.

Strandpark Zeeland in Vlissingen op Walcheren: safaritenten en chalets aan de rand van Vlissingen, bij het Nollestrand.

De Boshoek in Serooskerke op Walcheren: kleine idyllische boerderijcamping. De camping ligt deels in boomgaard, vlakbij het strand. Met speeltuin en zandbak.

FarmCamps Mariekerke in Meliskerke op Walcheren: safaritenten en lodgetenten bij de boer op veeteelt- en akkerbouwbedrijf. Met melkschapen, koeien, schotse hooglanders, geiten, kippen, eenden, ganzen, nandoe’s en reuze konijnen. Er is ook een boerderijwinkel met schapenkaasjes. Daarnaast is er een maisdoolhof, bloemenplukveld, Hooi Hooi Speelschuur en Water Pret Weide.

Minicamping De Visser in Zoutelande op Walcheren: minicamping vlakbij strand. koelkast, diepvries, magnetron, fietsen, recreatieveld, speeltoestellen, eigen badkamer in de buurt van kampeerplaats mogelijk, strandcabine mogelijk, geen auto’s op de camping, boerderijdieren. De chalets zijn te boeken via Booking.com.

Zeeuws Vlaanderen 

Molecaten Park Hoogduin in Cadzand: hier kun je slapen in strandhuisjes en kampeer cabins, maar ook gewoon kamperen. Het is een wat groter vakantiepark aan zee. Met speeltuin, airtrampoline, tafeltennis en verhuur van fietsen en bolderkarren. Vlakbij zit ook een strandtent.

De Wachtsluis in Retranchement: kleine boerderijcamping op loopafstand van zee en het Zwin. Het Zwin is een natuurgebied bij een uitloper van de zee, met een strand. Er is een speelweide met kabelbaan, trampoline en voetbaldoeltjes. Binnen spelen kan in de landbouwschuur. Er zijn ook kampeerplaatsen met privé sanitair.

De Zwinhoeve in Retranchement: wat grotere camping aan het Zwin en op loopafstand van zee. Het Zwin is een natuurgebied bij een uitloper van de zee, met een strand. Er zijn twee speeltuinen, tafeltennis, tafelvoetbal en een pannakooi. Ook is er een brasserie. Naast kamperen, kun je ook kleurrijke lodges en chalets huren.


kindvriendelijke campings in Noord Brabant


Omgeving Roosendaal en Breda

Landgoed Ottermeer in Wouwse Plantage bij Bergen op Zoom: natuurcamping. Er is een zwemven met ondiep stuk voor kleintjes en je kunt er kanoën. Ook zijn er een kinderboerderijtje, speeltoestellen en skelters. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er plaatsen om een speelhuisje. Daarnaast zijn er huisjes en pipowagens.

FarmCamps Breehees in Goirle bij Tilburg: safaritenten bij de boer op een paardenpension en melkveebedrijf. Met koeien, paarden, pony’s, varkens en konijnen. Voor kinderen zijn er boerenknechtdiploma, boerengolf, safari in de Brabantse bossen en spannende verhalen van boer Sjef. Alle tenten hebben een eigen toilet, sommige ook een badkamer.

Beekse Bergen in Hilvarenbeek: bij het safaripark hoort ook een camping, een huisjespark en een safari resort. Leuk als je een paar dagen naar het safaripark of speelland Beekse Bergen wil. Wij bezochten het Safari Resort Beekse Bergen.

speelland Beekse Bergen naast de camping

De Lieve Wies in Boxtel via Campspace: Cindy ging een weekendje kamperen in achtertuin. Ze parkeerden hun busje in de flinke weide van deze boerderij. Zoals deze zijn er nog veel meer achtertuinen in heel Nederland, waar je je tent kunt neerzetten, of een huisje kunt huren. Cindy schreef een review over haar weekendje weg via Campspace.

Omgeving Den Bosch 

Hartje Groen in Schaik bij Oss: prachtige natuurcamping met oog voor sfeervolle details. Met speelmeertje, kabelbaan over het meertje, speeltuinen en sportveldjes op de velden en skelters. Ook is er een Boshut voor ontbijt, lunch en borrel. Op sommige dagen is er daarnaast table d’hote. Verder is er een huiskamer met bibliotheek en spelletjeskast. Ik schreef hier een review over camping Hartje Groen.

Campingtip Hartje Groen (2)

Dierenbos in Vinkel bij Den Bosch: een vakantiepark dat helemaal in het teken staat van dieren. Het ligt prachtig gelegen in het bos en heeft een met camping en vakantiehuisjes. De verhuurtenten hebben eigen sanitair. Er is ook een speelmeer, zwembad binnen en buiten en meerdere speeltuin. Cindy ging er heen en schreef over hun weekend in Vakantiepark Dierenbos.

Vakantiepark Dierenbos in het Brabantse Vinkel

Het Goeie Leven in Eerde bij Veghel: idyllische camping voor jonge gezinnen met kleine kinderen, grotendeels autovrij. Met zwembad, waterpoel met speelzand, tafeltennis, trampoline en andere speeltoestellen. Daarnaast is er een binnenspeelruimte. Er is een leuke bistro met terras. Daarnaast is de buurtsuper in de molen op loopafstand. Er zijn ook safaritenten, huurcaravans en tipi´s. Ik schreef hier een review over camping het Goeie Leven. Dit is een van onze favoriete idyllische kindvriendelijke campings in Nederland.

Camping tip Het Goeie Leven sfeervol met zwembad in Nederland Brabant

Omgeving Eindhoven

De Achterste Hoef in Bladel, onder Eindhoven: wat grotere camping aan recreatiemeertje. Deze camping is ook leuk voor grotere kinderen en tieners. Met buitenzwembad en binnenzwembad, binnenspeeltuin en buitenspeeltuin , fietscrossbaan, sportveld, golfbaan, mini golf, kidsclub en jeugdlounge. Je kunt hier hier ook een chalet, safaritent, bungalow of trekkershut huren.

De Steenuil in Oirschot boven Eindhoven: speelboerderij met camping, de hele dag spelen dus. Bij de speelboerderij kun je binnen en buiten spelen en natuurlijk zijn er dieren. Ook kun je er wat eten en drinken.


kindvriendelijke campings in Limburg


Het noorden van Limburg 

Straoterhof in Haler bij Weert: boerderijcamping. Er is zwembad, speeltuin en airtrampoline.

BreeBronne in Maasbree bij Venlo: vakantiepark aan recreatieplas met strand en beachbar. Je kunt hier sups en elektrische waterfietsen huren. Daarnaast zijn er een binnenzwembad, speeltuin binnen en buiten, bistro en Italiaans restaurant. Verhuur van lodges en glamptenten.

Op Den Boender in Castenray bij Venlo: idyllische hippe camping. Met safaritenten, gepimpte caravans en speeltoestellen bij de kampeerplaatsen. Er is een ridderkasteel, skelters en dieren. Daarnaast is er een terras en zijn er luie stoelen en picknicktafels.

Bovensbos in Helden bij Venlo: kleine camping. Met boerderijdieren, paarden, zwembad, kindersanitair, fietsjes en skelters.

Bergerhof in Sevenum bij Venlo: camping met zwembad, speeltoestellen, kampvuurplaats en dierenweide.

Maastricht en omgeving

Camping Valkenburg: ideaal als je Maastricht wil bezoeken. Camping met zwembad, speeltuin, sportveld, tafelvoetbal, tafeltennis en jeu de boules. In de zomer is er een foodtruck. Deze camping is onderdeel van het Citykamp concept van Huttopia.

De Linde in Sibbe bij Valkenburg en Maastricht: kleine camping. Met zwembad, speeltuin, tipi, terras en kampwinkel.

Panoramacamping Gulperberg in Gulpen: luxe terrassencamping. Met binnenzwembad, buitenzwembad en verschillende speeltuinen. Daarnaast zijn er een winkel en restaurant. Je kunt hier ook winterkamperen. Naast kampeerplaatsen zijn er ook allerlei soorten safaritenten, chalets en lodges met eigen sanitair.

De Oosterdriessen in Oost-Maarland bij Maastricht: wat grotere camping zonder poespas. Aan meer met zandstrand, surfstrand en speeltuin.

Camping tip Het Goeie Leven sfeervol met zwembad in Nederland Brabant 9


kindvriendelijke campings in België en Luxemburg


In België zijn er niet zo heel veel idyllische kindvriendelijke campings als in Nederland, maar ik heb wel een paar leuke gevonden.

Grimbergen vlakbij Brussel: handig gelegen camping voor een tussenstop op weg naar het zuiden. Deze passantencamping ligt naast een restaurant. Ook ligt het naast het gemeentelijk zwembad, dat in de zomermaanden open is.

De Belgische Ardennen

Tro do way in Bertogne: kleine camping met restaurant, speeltuin en trampoline. Het kinderzwembad werkt alleen als er voldoende water uit de bronnen komt. Deze camping is ook in de winter open.

Tonny in Amberloup: camping aan de rivier de Ourthe. Met taverne, terras met haardvuur, ontbijtservice, jeu de boules en speeltuin. Ook is er een binnenspeelruimte met tafeltennistafel en tafelvoetbal. Daarnaast zijn er chalets en caravans.

De la Semois in Florenville: idyllische camping. Voor kids zijn er dieren, speeltuin en ook een binnenspeelruimte. Daarnaast zijn er een tipi, yurt en gipsy caravan.

Ardennen Camping in Bertrix: grote camping met zwembad. Daarnaast zijn er allerlei survival activiteiten, zoals kajakken, mountainbiken, speleo en boogschieten. Naast kamperen kun je ook een chalet of tent huren.

Luxemburg

Wies-Neu in Dillingen: camping aan de rivier de Sauer, op de grens met Duitsland. Het is een camping met een gemoedelijke sfeer en de rivier zorgt voor veel speelplezier. Een deel van de plaatsen is direct aan de rivier. Dit is dan ook een fijne plek voor wie van outdoor vakanties houdt. Roos schreef een review over deze camping in Luxemburg.

Auf Kengert in Larochette-Medernach: camping in boomgaard. Met speeltuin buiten en binnen. Daarnaast is er een zwembad en een restaurant. Ook zijn er tenten die je kunt boeken via Booking.com en TUI.


Nog meer idyllische kindvriendelijke campings in Nederland


Boek je graag via een organisatie? Deze organisaties bieden een aantal leuke idyllische kindvriendelijke campings in Nederland aan.

Farmcamps verhuurt safaritenten op boerderijen in heel Nederland. Overal worden ook leuke dingen voor kinderen georganiseerd. Veel tenten hebben eigen sanitair.

Landal heeft een parken met huisjes in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Schotland, Tsjechië en Hongarije. Daarnaast zijn er ook parken met campings in Nederland en België.

Estivant is een organisatie voor eenoudervakanties. Ze zijn actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Nederland, Oostenrijk, Slovenië, Spanje en Turkije.

Marina Parcs heeft bijzondere accomodaties bij jachthavens in Amsterdam, Naarden, Almere en Lelystad. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Havenlodge, woonboot of safaritent.

Campspace maakt het mogelijk om te kamperen bij andere mensen in de achtertuin. Dat kan in Nederland, maar ook in andere landen. Dat is weer eens wat anders!


Idyllische kindvriendelijke campings buiten Nederland


Ben je op zoek naar idyllische kindvriendelijke campings in andere landen dan Nederland? Ik verzamelde ook leuke plekken in Frankrijk en Duitsland. Daarnaast vind je op Leuk met kids reviews van verschillende idyllische kindvriendelijke campings in Nederland. Heb je oudere kids? Kijk dan ook naar mijn overzicht met tienercampings in Nederland.

101 camping tips voor tieners in Nederland, die ook leuk zijn voor ouders Kamperen met kinderen: idyllische kindvriendelijke campings in Frankrijk 101 idyllische kindvriendelijke campings en vakantiehuisjes in Duitsland en Denemarken

Mis jij jouw favoriete plek in dit lijstje idyllische kindvriendelijke campings in Nederland? Deel jouw tip via info [at] leukmetkids.nl! Want we zijn altijd op zoek naar campings die leuk zijn voor kinderen en hun ouders.

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids