Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies

Cindy en haar gezin hebben sinds kort een Volkswagenbus. Ze hebben er zin in om binnen- en buitenland te gaan ontdekken in hun familiecamper. Voordat ze deze zomer een aantal weken op pad gaan, kunnen ze alvast wat weekendtrips maken. En ze begonnen op zo’n 5 kwartier rijden van huis in het Noord-Brabantse Boxtel. Voor Campspace mochten ze een nacht kamperen in de achtertuin.

“De Lieve Wies” wordt gerund door de vriendelijke en gastvrije Eva en Maarten. Samen met hun twee dochters Wiesje en Lieve (snap je hem), wonen ze in de witte boerderij. Eigenaresse Eva omschrijft het principe van Campspace als de Airbnb van je achtertuin… en wat voor achtertuin!

Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies

Nu zijn we als familie uit Amsterdam al verwend met onze stadstuin, maar dit is echt even wat anders. Een ruim weiland met een weelderig bloemenveld en overal om je heen groen. Het voelt meteen ontspannen. Je hoort de vogeltjes, ruikt het gras… ja we zijn de stad uit en op het platteland.

Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies

Snel de schoenen uit en met blote voetjes in het gras. De kinderen ontdekken de grote ingebouwde trampoline en wij pakken even de spullen uit. Luifel uitdraaien, stoeltjes en tafeltje uitklappen en we zijn klaar om te kamperen. Hoera voor de camper, wat is dat snel allemaal.

Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies met Volkswagenbusje

Direct bij aankomst worden we begroet door een paar kippen en schattige kuikentjes. Dochter Puck bestempelt ze direct als het schattigste dat ze oooooit heeft gezien. Maar ook de lieve hond Sproet wordt meteen geknuffeld. De kinderen vermaken zich prima. Het waterbakje van de kippen is favoriet bij Loek en Puck is niet van de trampoline weg te krijgen. Als we aan het einde van de dag marshmallows roosteren bij de vuurplaats is het kampeersprookje compleet.

kijken naar de dieren bij boerderij De Lieve Wies

Slapen op de Lieve Wies

Mocht je geen eigen kampeermiddel hebben dan heeft De Lieve Wies ook een B&B aan huis. Bovendien is er de mogelijkheid om een vouwwagen te huren en daarmee te kamperen in de achtertuin van deze boerderij.

keukentje op boerderij De Lieve Wies

Als je met een eigen tent, camper of caravan komt, dan is er een keukentje. Je kunt hier gebruik maken van onder andere een koffiezetapparaat, waterkoker en koelkast. Ook is er een toiletgebouw voor gasten. Je staat maximaal met twee anderen op het veld.

boerderij De Lieve Wies

De omgeving

De boerderij ligt vlakbij natuurgebied de Kampina en er is genoeg te zien en te doen met kinderen. In dat gebied zijn meerdere wandelroutes, ook van een paar kilometer. Op fietsafstand zijn er veel terrasjes met speeltuinen en bijvoorbeeld een midgetgolfbaan. Ook het nabijgelegen dorpje Oisterwijk is sfeervol en gezellig. In Boxtel vind je het Oertijdmuseum, met dino’s. Ten zuiden van Boxtel zit in Liempde het Gouden Woud, een natuurlijke binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

midgetgolfbaan in de Kampina in Brabant

Vind je het leuk om een dagje naar de stad te gaan, dan ligt Den Bosch vlakbij. Ook Eindhoven is niet ver weg, voor kleine autofans is het DAF Museum daar leuk.

speeltuin

Campspace

Camp anywhere is de slogan van Campspace: “Kamperen weer cool maken en het wordt nog cooler als je het overal kunt doen”. Op de site kies je je campingstijl. Denk aan “kamperen bij de boer”, “fun met kids”, “ontsnap uit de stad” of “camper”.

Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies

Campspace startte in Leiden heeft inmiddels wereldwijd plekken in de aanbieding, waar je gezellig kunt kamperen in de achtertuin. Van Ontario in Canada tot een verblijf in de Surinaamse jungle, maar ook dichterbij huis in Nederland en België. Dat is weer eens wat anders dan een grote camping 🙂

Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies

Verder lezen

Zoek je nog meer leuke campings? Kijk dan even naar het overzicht met idyllische kindvriendelijke campings in Nederland.

Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids