Camping tip: De Zeven Linden & Bosbad de Vuursche

Het is best een uitdaging om dichtbij de Randstad een leuke idyllische camping te vinden, maar ze bestaan gelukkig wel. Zo vind je in Baarn Camping de Zeven Linden, prachtig in het bos.
Camping tip: De Zeven Linden & Bosbad de Vuursche in Baarn

Op veel velden vind je in het midden een speeltuin. Ideaal, want terwijl je kinderen zich daar urenlang vermaken zit jij lekker voor je tent of caravan. Wat mij betreft een must zolang kinderen nog niet zelfstandig naar de speeltuin kunnen. De speeltuintjes bij de Zeven Linden zijn voor kinderen tot 6 jaar of tot 12 jaar, op de plattegrond zie je de leeftijd per speeltuin. Mijn tip: de leukste speeltuinen en dus de meeste vriendjes voor de kids vind je op veld I en J. Voor iets grotere kinderen is er ook een sportveld en een huttenbos.
Camping tip: De Zeven Linden & Bosbad de Vuursche in Baarn

Bij de camping is een kleine kampwinkel met vers brood en een terras. In de vakantieperiodes worden er voor kinderen wat activiteiten georganiseerd, zoals knutselen in de circustent, sporten en spelletjes doen. Ook wordt er vaak een kampvuur gemaakt bij de kampvuurplaats.
Camping tip: De Zeven Linden & Bosbad de Vuursche in Baarn

Het sanitair van de camping is netjes en er zijn speciale ruimtes voor kinderen, met lage toiletten en wasbakken, babybadje, kinderdouches en familiedouches (een normale en een lage douche naast elkaar in een hokje). In het grootste sanitair gebouw staat een steigerhouten leestafel met tijdschriften er op. Ook zijn er steigerhouten banken, handig als je even op een van je gezinsleden moet wachten 🙂

Ongeveer 600 meter bij de camping vandaan vind je Bosbad de Vuursche, echt zo’n mooi traditioneel buitenbad, die helaas steeds zeldzamer worden. Naast een recreatiebad en een wedstrijdbad is er ook een peuterbad. Om het zwembad heen zijn mooie groene ligweiden. Bij het zwembad vind je ook midgetgolf. Er is een zandpad paralel aan de weg, waarover je met de kids rustig kan lopen.
Camping tip: De Zeven Linden & Bosbad de Vuursche in Baarn

In de buurt van de camping is veel te doen, bijvoorbeeld:
*Vanaf de camping loop of fiets je zo het bos in voor een boswandeling.
*Kasteel Groeneveld en Paleis Soestdijk liggen op een paar kilometer afstand. In Kasteel Groeneveld is tot eind 2016 de tentoonstelling “Nederland is een feest!”, waar prenten uit het boek ‘Nederland’ van Charlotte Dematons zijn uitvergroot en de basis vormen voor de spellen op zolder. Erg leuk om te combineren met een drankje op het terras van het kasteel en een wandeling door het omliggende park.

kasteel Groeneveld Camping de Zeven Linden in Baarn
*Hoeve Ravenstein ligt ook op een paar kilometer afstand, bij deze biologische boerderij met winkel en terras kunnen kinderen de dieren op de boerderij bekijken en er zijn fietsjes en traktoren om mee te spelen.
*Speelpark Oud Valkeveen in Naarden is een mooi traditioneel mini pretpark.
* Spelekids in Loosdrecht is een indoor speeltuin die voor ouders goed te doen is en voor kinderen een groot feest. Niet te groot en niet te druk, prima dus. Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
*In Bussum zitten twee leuke horeca gelegenheden. Restaurant Leuk heeft een enorme speelkelder voor kinderen. Paviljoen Heidezicht is een restaurant aan de rand van de Bussumerheide, met een grote houten speeltuin.
*Op de site van Vorstelijk Baarn vind je meer over Baarn.
*Ik schreef een tijdje geleden een artikel over uitjes, restaurants, winkeltjes, speeltuinen en kinderboerderijen in het Gooi en de Vechtstreek.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids