Gooi en Vechtstreek met kinderen: uitjes, restaurants, speeltuinen en meer

In het Gooi en de Vechtstreek zitten heel veel leuke adresjes voor kinderen! Hier vind je de leukste uitjes, restaurants, winkeltjes, speeltuinen en kinderboerderijen. 

BAARN

Kiddie Kinderscoenen (Laanstraat 89d) heeft heel veel verschillende merken.

Baarn heeft twee grote speeltuinen: Speeltuin Baarn (Jan Steenlaan 2) en Speeltuin Oosterkwartier (Dahliastraat 16). In de winter zijn beide speeltuinen dicht.

Hoeve Ravenstein is een biologische boerderij met winkel en terras kunnen kinderen de dieren op de boerderij bekijken en er zijn fietsjes en traktoren om mee te spelen.

Bij Kasteel Groeneveld kun je drankje een drankje drinken op het terras van het kasteel en een wandeling maken door het omliggende park, soms is er ook een leuke tentoonstelling voor kinderen.

BUSSUM

Strating Kids (Nieuwe Brink 123) heeft heel veel verschillende merkschoenen. Dries Kindermode (Kapelstraat 13) heeft merken als BjornBorg, Gsus, Havaianas, Koeka, Levi’s, Molo, No Tomatoes en Petit Louie. De Gestreepte Koe (Kapelstraat 15) heeft heel veel houten speelgoed.

Restaurant Leuk (Kapelstraat 32) beschikt over een enorme speelkelder voor kinderen. Paviljoen Heidezicht (Randweg 203) is een restaurant aan de rand van de Bussumerheide, met een grote houten speeltuin.

‘S GRAVELAND

You & Mini (Noordereinde 63) verkoopt tweedehands kinderkleding en speelgoed van mooie merken. ’s Graveland (gelegen naast Hilversum) is sowieso een mooi oud dorp om eens te bekijken.

Oerrr Speelnatuur in ’s Graveland bij Hilversum: naast een speeltuin is er ook nog 0,5 hectare bos. Je kunt hier lekker klooien in de natuur, met modder, water, boomstammen en beestjes, allemaal ontzettend mooi aangelegd. Je kunt wat eten bij restaurant Brambergen.

HILVERSUM

Mevrouw Groen (’s Gravelandseweg 46) is een hele mooie winkel aan de rand van het centrum. Je vindt er accessoires voor de kinderkamer (Kitsch Kitchen, Oliver Furniture), boeken, babyspullen (Aden + Anais, Cotton Baby, Snoozebaby), speelgoed  en knuffels (Djeco, Sophie de Giraf, Hippy Skippy, Whisbone Bike) en kinderkleding (Imps & Elfs, Little Dutch, Bergstein, Claesen’s, etc). Heel fijn om rond te neuzen en stiekem te veel geld uit te geven. Ook zo’n leuke winkel is Pretletters (Bussumerstraat 30), een winkel met kinderboeken en speelgoed. Ze hebben van alles: tasjes, kroontjes, dansschoentjes, keukentjes, poppen en poppenwagens, werkbankjes en gereedschap, treinen, auto’s en garages, boerderijdieren, dierentuindieren, dino’s, ridders, elfjes, babyslofjes, sabbeldoekjes, loopfietsen en blokkenkarren, muziekinstrumenten en muziekdoosjes, kleurboeken, puzzels en spelletjes. Ook hier kom je dus met veel te veel naar buiten.

Sparkelized (Schoutenstraat 6) is een een kids spa en chique kinderkledingwinkel voor kinderen tot en met 16 jaar, met merken als Boss, Guess en Timberland. Strating Kids (Kerkstraat 63H-J) heeft heel veel verschillende merkschoenen. Er is ook outlet van Strating op de (Schoutenstraat 19A).

Flinders café (Kerkbrink 2)  is de hele dag open en heeft kinderstoelen, kleurplaten en een kinderkaart. Le Moise (Kerkstraat 67) heeft zwangerschapsmode en baby, peuter en kinderkleding tot 12 jaar van merken als Feetje, LCKR, Noppies en Petit Bateau. In de Kerkstraat zit ook een Prenatal (Kerkstraat 102).

In winkelcentrum Hilvertshof (Groest 86) zitten een H&M en Zara met kinderafdeling. Er zit ook een vestiging van hobbywinkel Pipoos. Leuk eten of koffie drinken met kids kun je in Hilversum bij Luno Kitchen (Kerkstraat 63), op zondag is er zelfs een speelplek waar kinderen vermaakt worden. In dit winkelcentrum zit ook een kleine indoor speeltuin, Kinder Planeet, naast de Pipoos. Aan de rand van het centrum zit kringloopwinkel De Kringloper (Noorderweg 96a).

Wat verder weg zit de Gijsbrecht van Amstelstraat. Speelpakhuis (Gijsbrecht van Amstelstraat 114) heeft een grote verzameling gaaf speelgoed. Pitty Kids (Gijsbrecht van Amstelstraat 148) heeft kleding vanaf de kleine maten van merken als Petit Bateau, Babyface en Mexx. Stoute Schoenen (Gijsbrecht van Amstelstraat 170) verkoopt kinderschoenen. Stoerkids (Gijsbrecht van Amstelstraat 184) heeft mooie kleding en cadeaus van merken als Kidscase, Janod en Jellycat.

Het Mediamuseum van Beeld en Geluid in Hilversum gaat over jouw leven in media: toen, nu en straks. Je kunt er je eigen nieuws maken, bent verslaggever van het journaal, kruipt in de huid van een influencer of maakt je eigen game.

't Gooi en de Vechtstreek met kids

HUIZEN

’t Haagje (Achterbaan 27) is een grote winkel met heel veel mooie spullen voor de kinderkamer, speelgoed en kinderkleding, met merken als Bergstein, Fitz Kitz, Janod, Imps & Elfs, Petit Louie en Z8. Kids Collection (Kerkstraat 19) heeft kinderkleding van merken als BFC, Vingino, Name it, Mim-Pi, Beebielove, Feetje en Salty Dog.

LAGE VUURSCHE

Het Jagershuis is een pannenkoekenrestaurant, waar de kinderen in een fantastische houten speeltuin spelen, terwijl je zelf lekker in het zonnetje zit. Buiten in de Kuil is een restaurant midden in het bos, waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.

Bij Klimbos Gooi-Eemland kunnen klauteraars lekker buiten klimmen.

LAREN

Nest Kids Concept Store (Zevenend 33 B ) heeft mooie design meubels voor kinderen, van merken als Oeuf New York, Engel., Anne-Claire Petit en hun eigen merk. Yukkies (Nieuweweg 3 en 14) heeft kinderkleding van merken als Bellerose, Scotch, Jottum en Ralph Lauren. Just Juniors (Brink 23A) verkoopt merken als Kaporal, Muy Malo, Retour en Vingino.

Speeltuin Ons Genoegen in Laren: ouderwetse speeltuin waar je in de zomer lekker met water kunt spelen.

LOOSDRECHT

Spelekids (Industrieweg 12) is een indoor speeltuin die voor ouders goed te doen is en voor kinderen een groot feest. Niet te groot en niet te druk, prima dus. Drankjes zitten bij de prijs inbegrepen.

MUIDEN

In het Muiderslot in Muiden kun je beleven hoe het vroeger moet zijn geweest in een oud kasteel. Voor kinderen zijn er speurtochten, in de zomer is er een valkenier en in de vakanties zijn er familievoorstellingen en meespeeltheater. Miriam schreef er een verslag over.

NAARDEN

Kinderboerderij De Pluimgraaf (Korte Bedekteweg 1 Y) zit aan de rand van Naarden Vesting, met naast dieren heel veel driewielers. Vlakbij zitten ook een hertenkamp en een speeltuin. Als de kids moe zijn na het bezoek aan de kinderboerderij kun je een mooie wandeling om de vesting heen maken en lekker koffie drinken bij Coffee Culture in Naarden Vesting, waar ook wat leuke winkeltjes zitten.

Speelpark Oud Valkeveen (Oud Huizerweg 2) bestaat al heel lang en zit een beetje tussen een speeltuin en een pretpark in. Het is in de winter dicht.

Aan de rand van Naarden zit een gigantische kringloop: De Kringloper ( Amsterdamsestraatweg 41), een van de weinige goede kringlopen in het Gooi.

WEESP

Stoute Schoenen (Slijkstraat 52, Nieuwstraat 25) verkoopt kinderschoenen.

Speeltuin Don Bosco (‘s-Gravelandseweg 3) ligt aan de noordoost rand van Weesp, maar vlakbij het centrum. De speeltuin is in de winter dicht.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids