Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel

Deze zomer verbleven we bij Huttopia de Roos, een kindvriendelijke natuur camping. De camping ligt in Beerze bij Ommen, een prachtig gebied in het Vechtdal in Overijssel. Er zijn allerlei speeltuinen, je kunt zwemmen in de Vecht en de sfeer is heel gezellig. Tijd voor een review!

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Deze zomer verbleven we bij Huttopia de Roos, een kindvriendelijke natuur camping. De camping ligt in Beerze bij Ommen, een prachtig gebied in het Vechtdal in Overijssel. Tijd voor een review!

Huttopia ken je misschien uit Frankrijk, deze natuurlijke campingketen zie je daar veel. Inmiddels zijn er ook campings in Nederland, waaronder Huttopia de Roos. Toen ik dit voorjaar op Instagram om campingtips vroeg, werd deze camping het vaakst genoemd. Daar gingen we dus heen!

Camping Huttopia de Roos ligt aan de Vecht en je kunt op verschillende plekken fijn zwemmen. Daarnaast zijn er allerlei speeltuinen en sportvelden. De sfeer is heel relaxed, met veel kinderen. Je ziet er peuters, kleuters en basisschoolkinderen, maar ook heel veel tieners. Het is een grote camping, maar ontzettend ruim opgezet, met allemaal verschillende veldjes, die gezellig aanvoelen.

Zwemmen op de camping

De camping ligt aan de Vecht, op de camping liggen er in de Vecht drie zwemsteigers. Daarvan wordt veel gebruik gemaakt door gezinnen met wat grotere kids, zoals die van ons.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel . Camping Huttopia de Roos ligt aan de Vecht. Op de camping liggen er in de Vecht drie zwemsteigers. Daar wordt veel gebruik gemaakt door gezinnen met wat grotere kids, zoals die van ons. 

Daarnaast stroomt er een zijtak van de Vecht over de camping. In deze zijtak is een strandje gemaakt en wat zwemtrapjes. Het strandje is ideaal voor gezinnen met peuters en kleuters. Kleine kinderen kunnen overzichtelijk spelen in het stuk water dat afgesloten is met een houten rand. Maar onze kinderen vonden het hier ook gezellig, ook omdat er een houten toren is waar je vanaf kunt springen.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel . Daarnaast stroomt er een zijtak van de Vecht over de camping. In deze zijtak is een strandje gemaakt en wat zwemtrapjes. Het strandje is ideaal voor gezinnen met peuters en kleuters. Kleine kinderen kunnen overzichtelijk spelen in het stuk water dat afgesloten is met een houten rand. Maar onze kinderen vonden het hier ook gezellig, ook omdat er een houten toren is waar je vanaf kunt springen. 

Huttopia schijnt een vergunning voor een zwembad aangevraagd te hebben bij de gemeente, las ik in de Volkskrant (ook te lezen via Blendle). Of het er nog komt weet ik niet, maar eerlijk gezegd hebben wij het helemaal niet gemist.

Spelen op de camping

Op de camping zijn veel verschillende speeltuinen, op de velden tussen de kampeerplekken en huisjes. Maar niet iedere speeltuin is even groot, ik laat je hier de grootste speeltuinen zien, die onze kids het leukste vonden.

Dit is de speeltuin op het Vliegerveld, naast plek 284. Er is onder andere een klimkasteel, gewone schommels en soort paal met vier schommels. Daarnaast is er op het Vliegerveld veel ruimte om te sporten en natuurlijk vliegeren.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Er zijn veel verschillende speeltuinen, dit is de speeltuin op het Vliegerveld, naast plek 284. Er is onder andere een klimkasteel en soort paal met vier schommels.Daarnaast is er op het Vliegerveld veel ruimte om te sporten en natuurlijk vliegeren. 

Dit is de speeltuin naast plek 162. Er is onder meer een gewone schommel, nestschommel, waterpomp, zandbak, wipwap en ronddraaiende fietsjes.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Er zijn veel verschillende speeltuinen, dit is de speeltuin naast plek 162. Er is onder meer een gewone schommel, nestschommel, waterpomp, zandbak, wipwap en ronddraaiende fietsjes. 

Dit is de speeltuin bij plek 107. Er is onder meer een schommel, klimrek en glijbaantje. Dochterlief (met zwemdiploma) en haar vriendinnen gingen er heen als wij op het terras aan de andere kant van het water zaten.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Er zijn veel verschillende speeltuinen, dit is de speeltuin bij plek 107. Er is onder meer een schommel, klimrek en glijbaantje. Kleine meis en haar vriendinnen gingen er heen als wij op het terras aan de andere kant van het water zaten. 

Dit is de speeltuin naast het strandje, bij plek 14. Er is onder meer een gewone schommel en een nestschommel, een glijbaan, een wipwap en een zandbak.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Er zijn veel verschillende speeltuinen, dit is de speeltuin naast het strandje, bij plek 14. Er is onder meer een gewone schommel en een nestschommel, een glijbaan, een wipwap en een zandbak. 

Sporten en vermaak op de camping

Er zijn op de camping verschillende plekken waar je kunt sporten. Zo zijn er twee voetbalvelden, een volleybalveld en een basket. Ook zijn er binnen een voetbaltafel en tafeltennistafel. Wij stonden aan het vliegerveld, daar werd ook veel gevoetbald, geslagbalt en natuurlijk gevliegerd.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel, er zijn verschillende plekken om te sporten

Toen wij tijdens de zomervakantie camping Huttopia de Roos waren was er zes dagen in de week een animatieprogramma voor kinderen. In de ochtend wordt er geknutseld, vaak met natuur thema’s, allemaal vrij simpel. Meestal stonden er in de middag en avond sporten en spellen op het programma. Ook was er in de avond theater voor kleintjes.

Op camping Huttopia de Roos was in de zomervakantie bijna iedere dag een animatieprogramma voor kinderen. Toen wij er waren alleen op de zaterdagen niet. In de ochtend wordt er geknutseld, vaak met natuur thema's. Meestal stonden er in de middag en avond sporten en spellen op het programma. Ook was er in de avond theater voor kleintjes. 

Daarnaast organiseerde een aantal vaste gasten toen wij er waren iedere avond slagbal. Eerst een halfuurtje voor kinderen tot en met negen jaar, daarna voor oudere kids en volwassenen. Dat vonden de kids ontzettend leuk. Zoonlief en zijn vriendjes deden eerst mee met de jonge groep en gingen daarna kijken bij de oudere groep. Dat slagbal was voor onze kids iedere dag vaste prik, ze leerden er ook veel vriendjes kennen. Ook voor ons was het trouwens vaste prik, om te kijken naar de kids.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Er zijn veel verschillende speeltuinen, dit is de speeltuin. Toen wij er waren organiseerden gasten iedere avond slagbal. Eerst een halfuurtje voor kinderen tot en met negen, daarna voor oudere kids en volwassenen. Dat vonden de kids ontzettend leuk.

Het restaurantje van camping Huttopia de Roos

Op de camping is een afhaalrestaurantje of eigenlijk een food truck. In de zomervakantie was die zes dagen per week open. De ene dag stonden er hamburgers op het menu, de andere dag pizza. Die kun je op het terras opeten of als afhaal meenemen.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Er zijn veel verschillende speeltuinen, dit is de speeltuin. Op de camping is een afhaalrestaurantje of eigenlijk een food truck. In de zomervakantie is die zes dagen per week open. De ene dag stonden er hamburgers op het programma, de andere dag pizza. Die kun je op het terras opeten of als afhaal meenemen. Daarnaast is er een bar waar je de hele dag wat te drinken kunt halen. 

Daarnaast is er een bar waar je wat te drinken kunt halen, om op het terras op te drinken. Daar zag je de hele dag wel mensen zitten. Ook omdat het animatie programma georganiseerd wordt vanuit de tent ernaast. Bij de bar kun je wat spelletjes en boeken lenen. Als het regent kun je in de halfopen tent zitten.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Er zijn veel verschillende speeltuinen, dit is de speeltuin. Op de camping is een afhaalrestaurantje of eigenlijk een food truck. In de zomervakantie is die zes dagen per week open. De ene dag stonden er hamburgers op het programma, de andere dag pizza. Die kun je op het terras opeten of als afhaal meenemen. Daarnaast is er een bar waar je de hele dag wat te drinken kunt halen. 

Kamperen bij camping Huttopia de Roos

Huttopia de Roos is een heel ruim opgezette camping. De camping heeft ongeveer 300 plaatsen, maar het voelt totaal niet druk. Er zijn allerlei verschillende veldjes, die gezellig aanvoelen. Ook zijn er wat kampeerplaatsen waar je apart in het bos staat.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel, de camping ligt aan de Vecht in het Vechtdal

De camping ligt aan de Vecht en een zijtak van de Vecht stroomt over de camping. Daardoor kun je een staanplaats aan het water boeken.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel, de camping ligt aan de Vecht in het Vechtdal

De sfeer op de camping is heel gemoedelijk. Veel mensen kamperen met tenten en vouwwagens, maar we zagen ook een aantal hele mooie gepimpte campers en caravans.

Mooie gepimpte camper

Chalet Toronto op Huttopia de Roos 

Wij boekten zelf een chalet op de camping, die waren dit jaar net nieuw. Huttopia heeft een aantal verschillende accommodaties op hun campings. Wij kozen Chalet Toronto, de ruimste op deze camping. Je weet in Nederland nooit wat voor weer het wordt, dan is wat ruimte wel fijn. Het huisje is helemaal van hout en heeft een fijne sfeer.

Er staan huisjes en tenten op verschillende plekken op de camping. Wij betaalden extra voor een voorkeurslocatie, we kozen een huisje aan het vliegerveld. Vanwege het mooie uitzicht en omdat de kids daar lekker kunnen spelen.

Chalet Toronto op camping Huttopia de Roos 

Woonkamer en veranda

De woonkamer is niet groot, maar voelt ruim door het grote raam. Het is een soort garagedeur met ramen er in, die je omhoog open laat gaan. Naast een tafel met barkrukken, was er een bank. De keuken heeft twee gaspitten en een losse koelkast, geen vaatwasser.

Aan de woonkamer zit een fijne veranda. In het dak van houten spijlen is plexiglas geplaatst, zodat de regen er niet doorheen komt. De mooie bistroset is van het Franse merk Fermob en de zes bistrostoeltjes zijn verrassend stabiel, omdat ze vrij zwaar zijn. Ook de twee loungestoelen van het Franse merk Lafuma zijn fijn.

Chalet Toronto op camping Huttopia de Roos 

Het huisje met de houten veranda deed me denken aan de Deense bizonfarm Ditlevsdal waar we een paar jaar geleden waren. Het nieuwe hout van het huisje rook net zo lekker. En ook hier liepen langharige bruine runderen in het naastgelegen weiland, in dit geval Schotse Hooglanders.
Chalet Toronto op camping Huttopia de Roos 
Slaapkamers

Er zijn twee slaapkamers. De ene slaapkamer heeft een tweepersoonsbed, de andere een driepersoons stapelbed. Daarnaast is er een slaapbank in de woonkamer, maar daar zijn geen gordijnen voor het grote raam. Wij vonden de bedden erg hard, dat was waarschijnlijk omdat ze dit jaar net nieuw zijn. We losten dit op door inflatable matjes te kopen in de plaatselijke kampeerwinkel, die legden we op de bedden. Een tip: kies bij het boeken gelijk een lakenset, wij waren dit vergeten en vijf dagen van tevoren waren ze niet meer beschikbaar. De maten hadden we thuis niet, dus die moesten we gaan kopen.

In beide slaapkamers zit kastruimte, ook om je kleding op hangers op te hangen. Daarnaast zijn er haken om wat aan op te hangen. Onze badkamer had een fijne douche en een wastafel.

Schotse Hooglanders in het Vechtdal

Uitjes in de buurt 

Het Vechtdal is een prachtige streek, met veel natuurgebieden waar je kunt wandelen. Daarnaast zijn er wat stadjes vlakbij en Zwolle wat verder weg.

Naast en over de camping loopt een aantal wandelroutes, die je kunt volgen via de paaltjes met gekleurde pijlen. Bij de receptie kun je van drie wandelroutes de kaartjes halen.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel . Naast en over de camping loopt een aantal wandelroutes, die je kunt volgen via de gekleurde paaltjes. Bij de receptie kun je van drie wandelroutes de kaartjes halen. 

Daarnaast zijn er allerlei wandelgebieden in de buurt. Zo ligt richting Ommen de Sahara. Ja heus, de Sahara, maar dan in Nederland. Deze zandverstuiving is indrukwekkend, het ruikt er bijzonder en het voelt er heel weids. Wij volgden hier een wandelroute die zowel over de Sahara liep, als door het bos er omheen. Bij de parkeerplaats zie je op de wandelkaart het overzicht van de route, we maakten daar een foto van voor we gingen wandelen.

Zo ligt richting Ommen de Sahara. Je heus, de Sahara, maar dan in Nederland. Deze zandverstuiving is indrukwekkend, het ruikt er bijzonder en het voelt er heel weids. Wij volgen hier een wandelroute die zowel over de Sahara liep, als door het bos er omheen. 

Ommen

Ommen is het dichtstbijzijnde stadje. Behalve allerlei praktische winkels, heeft het ook leuke winkels. Zo heeft de Klaproos mooie vintage dameskleding. De Husselmus heeft ook vintage dameskleding, maar ook allerlei tweedehands en nieuwe cadeautjes, waaronder zelfgemaakte poppenkleding, die kleine meis van haar zakgeld kocht. Aan de rand van Ommen vind je daarnaast een openluchtzwembad genaamd de Olde Vechte.

Ommen is het dichtstbijzijnde stadje. Behalve allerlei praktische winkels, heeft het ook leuke winkels. Zo heeft de Klaproos mooie vintage dameskleding. De Husselmus heeft ook vintage dameskleding, maar ook allerlei tweedehands en nieuwe cadeautjes, waaronder zelfgemaakte poppenkleding, die kleine meis van haar zakgeld kocht. Aan de rand van Ommen vind je daarnaast een openluchtzwembad genaamd de Olde Vechte.

De Wolventuin in Stegeren bij Ommen is een restaurant bij binnenspeeltuin met veel hout en groen. In de zomer is er ook een binnen- en buitenzwembad. We zijn hier zelf niet geweest.

Hardenberg

Hardenberg ligt iets verderop. Dit stadje heeft verrassend veel winkels, het heeft duidelijk een centrumfunctie hier in de regio. Als op maandagochtend in andere plaatsen alles dicht is, is hier markt. We gingen naar de markt en lunchten op een terras. En shopten bij Spot Preloved, dat heeft een indrukwekkende hoeveelheid tweedehands dameskleding en kinderkleding.

Bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is een blotevoetenpad, aan de Vecht. De kinderen vonden het erg leuk om hier doorheen te struinen. Door het gras, water en allerlei paadjes.

Bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is een blotevoetenpad, aan de Vecht. De kinderen vonden het erg leuk om hier doorheen te struinen. 

Daarna gingen we even wat lunchen bij restaurant De Rheezerbelten in Hardenberg. Dit restaurant in het bos heeft een speeltuintje en een ruim terras. Je kunt er pannenkoeken eten, maar ook andere gerechten.

Restaurant De Rheezerbelten bij Rheeze, Hardenberg, Marienberg en Beerze

Citytrip met kinderen naar Zwolle

Op een bewolkte dag besloten we vrij spontaan om naar Zwolle te gaan. Wat een toffe stad is dat!

Wat een leuke stad is Zwolle!

We vinden het altijd fijn om met de kids door een stad te wandelen. Ik zoek altijd wat dingen op, maar je komt ook zo veel spontaan tegen op je route. Zo hangen er deze zomer schommels in de buurt van de vestiging gordel rond het oude centrum van Zwolle, om de vrijheid te vieren. Daarmee is een stadswandeling natuurlijk extra leuk, iedere keer op zoek naar de volgende schommel. Op de route kom je allerlei oude gebouwen tegen, de kaart vind je op de site van Visit Zwolle.

We vinden het altijd fijn om met de kids door een stad te wandelen. Ik zoek altijd wat dingen op, maar je komt ook zo veel spontaan tegen op je route. Zo hangen er deze zomer schommels in de buurt van de vestiging gordel rond het oude centrum van Zwolle, om de vrijheid te vieren. Daarmee is een stadswandeling natuurlijk extra leuk, iedere keer op zoek naar de volgende schommel. Op de route kom je allerlei oude gebouwen tegen

Nog een reden om deze zomer naar Zwolle te gaan: Stadsstrand Zwolle. Wij gingen er lunchen op de loungebanken, met uitzicht over het water en je voeten in het zand. Voor kleintjes kun je emmertjes en schepjes meenemen. Kleine meis vond alle geverfde bordjes in Ibiza stijl zo mooi dat ze die allemaal gefotografeerd heeft met mijn telefoon. Het stadsstrand is er al een paar zomers geweest, maar het is niet zeker of het volgend jaar terugkomt.

Nog een reden om deze zomer naar Zwolle te gaan: Stadsstrand Zwolle. Wij gingen er lunchen op de loungebanken, met uitzicht over het water en je voeten in het zand. Voor kleintjes kun je emmertjes en schepjes meenemen. Kleine meis vond alle geverfde bordjes in Ibiza stijl zo mooi dat ze die allemaal gefotografeerd heeft met mijn telefoon. Het stadsstrand is er al een paar zomers geweest, maar het is niet zeker of het volgend jaar terugkomt. 

Lees hier al onze tips in Zwolle met kinderen

Meer weten of boeken

Wil je meer weten over Huttopia de Roos of wil je de camping boeken? Dat kan via Huttopia en via de ANWB.

Huttopia heeft campings in verschillende delen van Frankrijk, maar nu dus ook in Nederland. Daarnaast heeft dochterbedrijf Citykamp campings bij verschillende grote steden, waaronder Camping Valkenburg bij Maastricht.

Huttopia de Roos: review van kindvriendelijke natuur camping in Overijssel. Deze zomer verbleven we bij Huttopia de Roos, een kindvriendelijke natuur camping. De camping ligt in Beerze bij Ommen, een prachtig gebied in het Vechtdal in Overijssel. Tijd voor een review!

Verder lezen 

Zoek je nog meer leuke campings? Kijk dan even naar ons overzicht met idyllische kindvriendelijke campings in Nederland.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids