Camping Bakkum: kamperen, hippe stacaravans en luxe huisjes

Camping Bakkum is voor mij toch echt de camping der campings. Jaren geleden kampeerden we er al eens en dit keer sliepen we in een tof huisje onder de sterren. Kijk mee naar ons fotoverslag van Camping Bakkum, met leuke strand tips in de omgeving. 

Dit weekend trokken we Noord Holland in op uitnodiging van Holland Boven Amsterdam. Deze organisatie brengt de parels en verborgen schatten van het gebied onder de aandacht. Voor mij is het gebied boven de hoofdstad natuurlijk geen onbekend terrein, aangezien we in Amsterdam wonen. Veel van onze vrienden zijn er na hun studie buiten de stad gaan wonen, vaak lekker dicht bij zee. Ook Camping Bakkum is geen onbekend terrein, want veel Amsterdammers hebben er als seizoensgasten een stacaravan. Des te leuker om er een van de nieuwe luxe huisjes uit te proberen.

Camping Bakkum kamperen, hippe stacaravans en luxe huisjes

Camping Bakkum kamperen, hippe stacaravans en luxe huisjes

Het dorp genaamd Camping Bakkum 

Camping Bakkum is een dorp op zichzelf. Een gezellig dorp waar iedereen vrolijk is, want je bent op vakantie of een weekendje de stad uit. Op het Ontmoetingsplein komt het hele dorp samen. Er zijn daar meerdere restaurantjes met uitzicht op de speeltuin. Maar je kunt ook bij een van de verschillende afhaalrestaurantjes terecht, of je nou frietjes, pizza, ijsjes of vis wil.

het dorpsplein van camping bakkum

Voor boodschappen is er de Spar. Ik heb nog nooit een camping supermarkt gezien met zo’n groot winkelschap voor pannenkoeken 🙂 Er is ook een kampeerwinkel, vanzelfsprekend met tafelzeil in allerlei kleurtjes.

het dorpsplein van camping bakkum

Bij het Ontmoetingsplein is ook een heuse kinderboerderij, met deze twee eigenwijze vrienden. Daarnaast is er een airtrampoline.

kinderboerderij van camping Bakkum

Even verderop is het gigantische Speelveld, met speeltuin, tennisbaan, voetbalveld en andere sportvelden.

grote speeltuin van camping bakkum

Bij het Speelveld komen ook de kinderen bij elkaar voor de activiteiten met Eeki. Deze mascotte is bij de kleine seizoensgasten van Bakkum heel populair. Met Eeki kun je samen dansen, moestuinieren en op avontuur. Marielle nam deze foto.

Eeki

De Duinroos: luxe huisje op Camping Bakkum

We sliepen in de vierpersoons Duinroos. Dit heerlijke luxe huisje is een van de nieuwste aanwinsten van Camping Bakkum. Op hetzelfde deel van de camping staat ook de Duinzicht, dat is een zespersoons huisje. Beide soorten huisjes staan in het duinlandschap en delen een aantal heel fijne faciliteiten. Ook hebben ze beide een bed waar je onder de sterrenhemel kunt slapen.

Weekendje weg met kinderen: een huisje op Camping Bakkum, genaamd de Duinroos

Het huisje is een soort tiny house, dat toch heel ruimtelijk voelt. Dat komt door de grote ramen aan alle kanten, maar ook doordat het heel handig is ingedeeld. En niet onbelangrijk: het is sfeervol ingericht in kleuren die prachtig in de omgeving passen.

de zithoek in de Duinroos

Vanuit de woonkamer loop je langs de keuken de gang in. Aan deze gang zitten de badkamer en het toilet verstopt. Aan het einde van de gang is de eerste slaapkamer.

doorkijk van de zithoek en keuken naar de slaapkamer n de Duinroos

Daarnaast zit er in de gang een trap naar een tof slaapzoldertje. Recht boven het bed zit een groot dakraam. Als er sterren zijn, dan kun je ze vanuit je bed bekijken. Wij keken naar de wolken, ook heel rustgevend. Ben je klaar met de sterren of de wolken, dan is er ook een verduisterend rolgordijn 😉

slapen onder de sterren

Buiten zit je op de veranda onder een tarp aan een robuuste eettafel. Of natuurlijk op de rotan loungestoelen. De huisjes staan in het zand, zoals veel plekken op Camping Bakkum. Door al dat hout krijg je echt het gevoel van een strandtent.

Weekendje weg met kinderen: een huisje op Camping Bakkum, genaamd de Duinroos

In dit filmpje laat ik je de binnenkant zien, dan krijg je nog wat meer een idee hoe het er uitziet.

Uitzicht op de speeltuin

Vanaf je veranda heb je uitzicht op een grote speeltuin, met een waterspeelplaats en een houten klimrek. Onze kids renden gelijk naar de waterspeeltuin en wilden daar eigenlijk niet meer vandaan komen. We wilden eigenlijk op het plein in een van de restaurantjes eten, maar de kinderen wilden veel liever met hun nieuwe vriendjes in de speeltuin blijven. Ook goed, dan halen we even wat bij de Spar!

waterspeeltuin op camping Bakkum bij Duinroos en Duinzicht speeltuin op camping Bakkum bij Duinroos en Duinzicht

Relaxen in de sauna

Als je in een Duinroos of een Duinzicht huisje zit, dan kun je gebruik maken van de gezamenlijke sauna ruimte. Hier vind je naast een gewone sauna, ook een infrarood sauna en een Turks stoombad. Tussendoor kun je even afkoelen in de douche of wat lezen op een relaxstoel. Toen ik er was had ik het rijk voor mezelf alleen 🙂

sauna op camping Bakkum bij Duinroos en Duinzicht

Kamperen op Camping Bakkum

Je kunt op Camping Bakkum natuurlijk ook gewoon met je tent of caravan terecht. Je kunt in het bos kamperen op het Zeeduin of in de duinen van het Commissarisveld.

We hebben een aantal jaar een caravan gehad, toen hebben we ook op Camping Bakkum gekampeerd. Kleine meis was net geboren en kleine man was een peuter. We hebben toen op een van de Speelplaatsen van het Commissarisveld gestaan. Dit zijn de kampeerplaatsen aan de speeltuin, ideaal met kleintjes.

kamperen op camping Bakkum

Stacaravans kijken op Camping Bakkum

Camping Bakkum is natuurlijk bekend geworden door de seizoensplaatsen. Heel veel gezinnen met kinderen uit de stad vinden op Camping Bakkum hun eigen tweede huisje. Het is dan ook super leuk om even rond te lopen op Bakkum om de juweeltjes te bewonderen. Sommige mensen maken er zo’n mooi paradijsje van!

gepimpte stacaravan met geel gepimpte stacaravan met roze gepimpte stacaravan met mint groen

Bij dat paradijsje hoort vaak een veranda en het stoerste is natuurlijk als je die veranda zelf gebouwd hebt. Ook de binnenkant wordt vaak volledig gepimpt. Deze twee laatste foto’s zijn van Mariëlle, zij heeft een stacaravan op Bakkum.

gepimpte stacaravan met veranda

gepimpte stacaravan met kabouter

Naar het strand

Vanaf Camping Bakkum kun je op verschillende plekken naar het strand. Mariëlle legde me het verschil uit. Aan de noordwest zijde van Camping Bakkum staat een bordje “strand”, aan het uiteinde van de Grote Veldweg. Als je deze weg helemaal rechtdoor gaat, dan kom je op strand Bakkum. Ga je aan het einde van de verharde weg linksaf, dan ga je richting strand Castricum.

Wandelen naar strand Bakkum

Strand Bakkum is vanaf de camping is het ongeveer twintig minuten lopen. Je loopt door de duinen, erg mooi, maar voor kleintjes is het natuurlijk wel een stevige wandeling. Als je het bord strand volgt vanaf Camping Bakkum, dan hoef je alleen maar rechtdoor te lopen. Al snel verandert de verharde weg in een zandpad met houtsnippers. Er zijn mensen die er fietsen, maar de meeste mensen wandelen op dit pad.

wandelen naar strand Bakkum

wandelen naar strand Bakkum

Strand Bakkum is een hel rustig strand, heerlijk op warme zonnige dagen, wanneer veel andere stranden erg druk kunnen zijn.

zwemmen bij strand Bakkum De enige strandtent op dit strand is een eenvoudig houten strandpaviljoen genaamd Bad Noord. Wij huurden er een zonnescherm voor op het strand en kochten er wat ijsjes en biertjes. Je kunt er ook een kipsaté of een hamburger eten.

Bad Noord op strand Bakkum

Fietsen naar strand Castricum 

Strand Castricum is wat verder weg, maar de weg ernaartoe is verhard, dus dat kun je met de fiets doen. De vaste “bewoners” van de stacaravans op Bakkum hebben bijna allemaal fietsen staan. Je kunt op Camping Bakkum daarnaast fietsen huren, ook kinderfietsen en familie-tandems. Strand Castricum is wat drukker, zeker op warme zonnige dagen. Wij gingen daarom dit keer niet naar dit strand, maar zijn er al een paar keer eerder geweest.

Met kinderen is Deining aan Zee een heel fijn strandpaviljoen. Het heeft buiten een speeltuin met huisje en klimrek. Binnen is er ook een speelhuisje. Op de kaart staan allerlei gerechten voor kinderen.

strand Castricum met Deining aan Zee

Club Zand is ook een relaxed strandpaviljoen. De kaart is niet speciaal voor kids, maar bevat wel veel lekkere dingen voor kids. Je zit er met je voeten in het zand en met je spelende kids binnen handbereik. Life’s a beach. En dat laatste is dan ook de slogan 🙂

strand Castricum met Deining aan Zee

Verder lezen 

Op de site van Camping Bakkum vind je meer informatie over de camping. Zoek je meer leuke tips in Noord Holland? Kijk dan even op de website van Holland Boven Amsterdam. Daar vind je leuke uitjes, restaurants en plekken om te overnachten. Ook hebben ze een agenda met evenementen.

Miriam bezocht ook al eens het zusje van Camping Bakkum: Camping Geversduin. Ook dat is een camping vlakbij zee, maar wel weer heel anders.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids