Buitenpost in Twello: blotevoetenpad, speeltuin, horeca, camping

In Twello bij Deventer vind je een mooi groen uitje genaamd Buitenpost. Met voor kinderen een blotevoetenpad en speeltuin. En voor ouders een restaurant en terras in de tuin. Oh ja en er is ook een camping.

Buitenpost in Twello: blotevoetenpad, speeltuin, horeca, camping. In Twello bij Deventer vind je een mooi groen uitje genaamd Buitenpost. Met voor kinderen een blotevoetenpad en speeltuin. En voor ouders een restaurant en terras in de tuin. Oh ja en er is ook een camping.

Buitenpost is een ruim opgezette groene oase op de grens van Overijssel en Gelderland, van maar liefst twaalf hectare. Het ligt tussen Deventer en Apeldoorn. We gingen er een tijdje geleden geen en willen zeker nog eens terug. Maar ik wil jullie ook niet een klein verslagje onthouden! Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Het blotevoetenpad is opvallend lang, ongeveer tweeënhalve kilometer en het duurt ongeveer een uur. Al is dat natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en snelheid van je kinderen. Door een minibos en een bamboebos, over een evenwichtsbalk, langs bijzondere speelobjecten, en door een waterplas.

Op het einde is er een speeltuin. Met een speelpontje waar kinderen op het water kunnen klooien. En een flink grasveld. Verder is er ook een jeu de boules baan, maar die hebben we niet geprobeerd.

De speeltuin ligt naast het terras, want er is ook een restaurantje in een kas. Met eigen brouwerij en proeflokaal genaamd Davo. Er wordt zoveel mogelijk duurzaam en met eigen producten gewerkt. We hebben hier alleen wat gedronken, maar gaan zeker terug om in de tuin een keer wat te eten.

Oh ja en kunt ook kamperen op de camping. Er zijn kampeerplaatsen, maar er zijn ook safaritenten en een de Waard tent te huur.

Wil je meer weten, kijk dan even op de website van Buitenpost in Twello. Het blotevoetenpad is niet gratis, de actuele prijs vind je op deze website. Daar vind je ook meer over de duurzame doelstellingen van deze mooie plek.

Nog meer groene uitjes

Naast Buitenpost in Twello, vind hier nog veel meer blotevoetenpaden en andere groene uitjes voor ouders en kinderen.

101 natuur uitjes met kinderen en tieners: blotevoetenpad, speelnatuur, natuurspeeltuin, pluktuin, dolhof of klimbos. Wat is heerlijk om de natuur in te gaan met kinderen en tieners en er zijn zo veel leuke uitjes! In deze blog vind je zulke uitjes met kinderen. We verzamelen de fijnste uitjes in heel Nederland. Dit is Jeugdland in Amsterdam Oost in Noord Holland.

Daarnaast delen we op Instagram vaak uitjes en vakanties, zoals dit filmpje van Buitenpost.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids