Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland


Er komen steeds meer leuke horeca gelegenheden voor gezinnen met kinderen, met een speelhoek of andere leuke faciliteiten. Ik ging op zoek naar de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren. Wat zijn er veel leuke plekken voor kids en gezinnen!

Ik deed een oproep op Facebook wat nou de leukste plekken zijn en jullie kwamen met super veel leuke suggesties! Dankzij jullie is het een overzicht geworden met in iedere provincie leuke plekken.

Weet jij nog een leuk restaurant of hotel om met de kids heen te gaan? Of vind je het leuk om je ervaring te delen? Reacties zijn welkom onder dit artikel, dan kan ik het artikel blijven updaten!

Lees ook de Leuke Update voor kids uitjes en andere tips!

Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland


Inhoudsopgave


Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Gelderland
Utrecht
Flevoland
Noord Holland
Zuid Holland
Zeeland
Noord Brabant
Limburg


Groningen


Het Booze Wijf in Lauwersoog: restaurant met waterspeeltuin en speelzolder. Het ligt in het waterrijke natuurgebied Lauwersoog. Je kunt daar kamperen, maar je kunt er ook van alles huren: een pod, oeverwoning, chalet, trekkershut of een kwelderhuis.

Cantina Mexicana in Groningen: Mexicaans restaurant met een kinderhoek, compleet met kinderfilms, flipperkasten, pooltafel, knutselspullen, boekjes en speelgoed.

Flinders café in Groningen: is de hele dag open en heeft kinderstoelen, kleurplaten en een kinderkaart.

Paleis in Groningen: kleurrijk restaurant in het centrum van Groningen met puzzels en boeken.

🙂 Hotel Miss Blanche in Groningen: mooie familiekamers en appartementen voor een weekendje met kids, midden in het centrum van Groningen.

Grand Café Treslinghuis in Groningen: er zijn kindergerechten maar je kunt ook kleinere porties bestellen van de reguliere kaart en er is een speelhoek.

Beachclub Kaap Hoorn in Haren bij Groningen: strandtent aan het Hoornsemeer, die het hele jaar open is. Er is een speelhoekje binnen en een kindermenu.

De leukste kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland, aan zee, aan een meer of aan een rivier

Café Boonstra in Peize: eetcafé met speelkamer en kinderkaart. Na het eten krijgen de kinderen een cadeautje.

☆ leestip☆


Friesland


🙂 Landal Esonstad in Anjum: hier liggen veel huisjes aan het water, dus je kunt er met een bootje aanmeren. Daarnaast zijn er ook leuke vestinghuisjes. Het park heeft een kleine binnenspeeltuin en ook buiten een speeltuin

De Koppenjan in Jubbega, tussen Heerenveen en Appelscha: pannenkoekenboerderij annex speelboerderij met grote speeltuin en boerderijdieren.

Speelbos Sparjebird in Hemrik bij Drachten: speelnatuur van Staatsbosbeheer, waar je kunt eten bij de Blokhut.

Eetcafé de Meierij in Wijckel, op Camping ‘t Hop: zowel binnen en buiten heb je uitzicht op de speeltuin en er is een spelletjes kist.

☆ leestip☆


Drenthe


De Schapendrift in Orvelte: restaurant met speelhoek binnen en speeltuin buiten, leuk na een bezoek met de kids aan Museumdorp Orvelte.

🙂 Hof van Saksen in Nooitgedacht: is een super luxe park, met stijlvolle huisjes, een mooi meer, luxe restaurants met kinderspeelhoek en een prachtig zwembad. Ik schreef een review over Hof van Saksen.

Orvelte: Museumdorp met kinderboerderij, speeltuin en kindvriendelijk restaurant

☆ leestip☆


Overijssel


De Wolventuin in Stegeren bij Ommen: restaurant bij binnenspeeltuin met veel hout en groen, in de zomer is er ook een binnen- en buitenzwembad.

NuNu in Schalkhaar bij Deventer: vrolijk ingericht restaurant, met een idyllische tuin waar je ‘s zomers op het terras kunt eten, met zandbak speeltuin, dieren en een grote tipi tent, binnen is ook een leuke speelhoek en er zit een winkeltje bij.

Horeca voor kids: de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland, Nunu

Klein Afrika in Oldenzaal: restaurant met speeltuin buiten en binnenspeelruimte, waar alles in het teken staat van de dieren en natuur in Afrika.

Sam Sam in Enschede: café met eetgelegenheid, lezer Claartje schrijft “Mega kind vriendelijk. Goeie kinderkaart met als vaste prik groente of fruit erbij. Leuke speelhoek maar ze echt rommel mogen maken en geweldig personeel.” Wat wil je nog meer!

Het Paradijs in Enschede: kleurrijk vegetarisch restaurant met natuurkunstwerk en binnentuin.

🙂 De Lemeler Esch bij Ommen is een camping met een trekkershut, boslodge en chalet. Het heeft speeltuintjes op de velden, een zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé en hooiberg. Soms wordt er ook yoga georganiseerd, ook kinder yoga en familie yoga. Roos schreef een review over De Lemeler Esch.

‘t Pannekoekhuis, Bornerbroeksestraat 89 in Borne: gezellig traditioneel pannenkoekenhuis.

☆ leestip☆


Gelderland


‘t Zilveren Schaap in Hattem bij Zwolle: restaurant met speelhoek voor kinderen en genoeg ruimte voor kinderwagens en buggy’s.

Restaurant en spelerij De Witte Wieven in Zwiep bij Lochem: in de Achterhoek bestaat de legende van de Witte Wieven, heksen die in de nacht in het bos dwalen. Deze speeltuin met de houten poppen van de Witte Wieven in het heksenbos bestaat dan ook al heel lang. Inmiddels is er in het restaurant ook een binnenspeeltuintje.

Erve Brooks in Gelselaar: binnen en buiten spelen, dieren kijken, pannenkoeken eten en het blotevoetenpad wandelen.

Bij Jansen en Jansen in Gorssel: dit ligt prachtig in het groen en de kinderen kunnen buiten spelen in de speeltuin die het restaurant deelt met de naastgelegen camping (niet zichtbaar vanaf het terras), in de winter kunnen ze in de binnenspeeltuin van het restaurant spelen. Voor kinderen is er een apart buffetje, ouders eten volgens het wining en dining concept, oftewel meerdere kleine gerechten eten in plaats van eentje.

🙂 Parkhotel Valmonte in Berg en Dal onder Nijmegen: mooi hotel met grote tuin met prachtig uitzicht, met familiekamers, binnenzwembad en een ruimte voor tafeltennis en tafelvoetbal.

☆ leestip☆


Utrecht


Het Jagershuis in Lage Vuursche, pannenkoekenrestaurant in het Gooi, de kinderen spelen in een fantastische houten speeltuin, terwijl je zelf lekker in het zonnetje zit.

Buiten in de Kuil in Lage Vuursche: restaurant midden in het bos, waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.

Coffee Corazon in Amersfoort: kindvriendelijke plek voor koffie en broodjes binnen de mooie stadsmuur van Amersfoort. Lezer Annelies schrijft dat het “een heerlijke plek is om met kinderen koffie te drinken of te lunchen. De bovenverdieping is geheel ingericht voor kinderen met leuke zitjes en speelgoed. Het eten is er grotendeels biologisch en het is er heerlijk eten. De appeltaart is echt een aanrader!”

Het Lokaal in Amersfoort: foodhal in twee oude loodsen in het centrum, met producten uit de regio. Met kinderstoelen, een verschoningsplek en zitkuil met keukentje en spulletjes om te kleuren. Ook is het leuk om met de kinderen een kijkje te nemen bij de bakker of de koffiebrander.

Brasserie de Plantage in Veenendaal: een soort mix tussen een bruin bierencafé en een tapasbar, met achterin een speelhoek.

🙂 Landal Amerongse Berg in Overberg: een mooi kleinschalig park, met kindvriendelijke huisjes, zwembad, binnenspeeltuin en buitenspeeltuin, ik schreef hier meer over Landal Amerongse Berg.

Vroeg in Bunnik, naast landgoed Amelisweerd: hip kindvriendelijk restaurant met eigen bakkerij, in een oude boerderij met kindermenu, kinderstoelen en verschoningsruimte.

landal-amerongse-berg-brasserie-de-plantage.png.png


Utrecht centrum

De Rechtbank in Utrecht centrum: restaurant met terras op binnenplaats, met kindermenu en speelgoedmand, je kunt er ontbijten, lunchen, koffie drinken en eten. Op zondag wordt de Rechtbank omgetoverd tot speelparadijs Kids Court.

Sector 3 in Utrecht centrum niet zo ver van het Nijntje Museum: fijne plek voor koffie, ontbijt en lunch, met speelgoed.

Guusjes in Utrecht centrum: speels ingericht restaurant met kleurrijke banken, kindermenu en een speelhoek.

Buurten, in Utrecht Oost en en centrum bij het Spoorwegmuseum: restaurant met kindermenukaart met zowel feestelijke als gezonde gerechtjes, kinderstoelen en verschoningsruimte en een aparte ruimte waarin gespeeld kan worden, met speelgoed en kinderboekjes.


Utrecht buiten het centrum

Soia in Oog in Al in Utrecht Noord West: strandtent aan het kanaal, met speeltuintje buiten en speelhoek binnen en kindermenu.

Vandaag in Utrecht Noord West: all in restaurant met kids buffet en kids corner. Er is ook een vestiging in Amsterdam.

Key West Beachhouse in Utrecht Noord West: hippe strandtent aan de Haarrijnse Plas, met hek er omheen en zeer uitgebreid kindermenu.

Fort aan de Klop in Utrecht Noord West: fijne plek voor lunch of koffie, bij een fort met buiten een mooi terras en grasveld, let wel op de openingstijden.

The Colour Kitchen in Zuilen in Utrecht Noord West: mooi oud schooltje waar je kunt borrelen en eten, met speelhoekje binnen en groot grasveld buiten (met vuurkorven).

Anafora Parkrestaurant Leidsche Rijn bij Utrecht: restaurant met een fijn terras, naast de Bosspeeltuin in het Maximapark.

Geertjeshoeve in Haarzuilens bij de Utrechtse wijk Vleuten: biologisch restaurant bij recreatieve geitenboerderij.

Balijepark in De Meern ten Zuid Oosten van Utrecht: kindvriendelijk restaurant naast speeltuin De Balije.

Loft88 in Utrecht Noord Oost bij Zeist en de Bilt: restaurant met terras en speelruimte en zowel een lunchtkaart als dinerkaart speciaal voor kids.

☆ leestip☆


Flevoland


Het Grote Kabouterbos in Dronten: pannenkoekenrestaurant met buitenspeeltuin.

Tante Truus in Almere: serveert “eerlijkgemaakt” eten uit de buurt, heeft een kindermenu en een speelhoek. Beide restaurants vind je vlakbij de Grote Markt en niet ver van Station Almere.

🙂 Hotel Finn in  Almere: een mooi retro hotel en bovendien kindvriendelijk.

Restaurant Finn in Almere: een hip kindvriendelijk restaurant, tussen de middag kun je er voor de kids onder meer tosti’s krijgen, ‘s avonds is er een kindermenu.

Horeca voor kids de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants en koffiebarren in heel Nederland

Smullen & Spelen in Almere Hout: restaurant annex groene speelplek, met touwslingeren, klauteren, speeltoren, peuterspeelplek en dierenweide, in het restaurant kun je kiezen tussen onder meer pannenkoeken (ook lactosevrij, eiwitvrij of glutenvrij), broodjes en salades.

Hans en Grietje in Zeewolde: pannenkoekhuis in sprookjesthema, sprookjeshuisjes, speeltuin, trampoline, skelters, binnen gebeurt er van alles: een pop die op een orgel speelt, er zijn glijbanen en de tafels draaien. Het is eigenlijk een binnenspeeltuin en buitenspeeltuin waar je ook lekkere pannenkoeken kunt eten. Roos ging er heen en was heel enthousiast.

☆ leestip☆


Noord Holland


De kop van Noord Holland

Echt in Alkmaar: fijne plek om te lunchen of koffie te drinken, terwijl de kids zich in de speelhoek vermaken.

Club Zand in Castricum aan Zee: relaxed strandpaviljoen, de kaart is niet speciaal voor kids, maar bevat wel veel lekkere dingen voor kids: pizza’s, smoothies, broodjes, een ontbijtje en meer. Cathelijne vertelt enthousiast: “Club Zand in Castricum is een fijne stek met kids. Ongedwongen sfeer, lekker eten (oa verse pizza’s en heerlijke salades) en voeten in het zand (en spelende kids binnen handbereik). Life’s a beach.” En dat laatste is dan ook de slogan 🙂

🙂 Controversy Inn in Hoogwoud: slapen in een antieke tram… of een vliegtuig, trein of UFO, hoe cool is dat? Het kan bij Controversy Inn in Noord-Holland. Ook leuk: op het erf van de boerderij is van alles te zien en je kunt veel van de voertuigen in. Cindy schreef een review over Controversy Inn.

🙂 Blooming Hotel in Bergen staat al heel lang op mijn bucket list, maar het komt er om de een of andere reden niet van. Het is een prachtig hotel met zwembad en speelkamer, in het groen en vlakbij het strand en het leuke plaatsje Bergen.

🙂 Strandhotel Nassau-Bergen in Bergen aan Zee: knus hotel met uitzicht op zee en een buitenzwembad.

Onder de Platanen in Velsen-Zuid: pannenkoekenboerderij in recreatiegebied Spaarnwoude, naast Boerderij Zorgvrij, daar kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en er is een speeltuin.

🙂 Hotel Spaarnwoude in Velsen-Zuid: hotel met familiekamers en binnenzwembad,in natuurgebied Spaarnwoude, met veel water.


Haarlem en Zandvoort 

Ubuntu Beach in Zandvoort: strandtent met grote schommel op het strand, lekker schommelen terwijl je naar de zee kijkt. Fijne plek, van ontbijt en lunch, tot borrel en diner. Op het kindermenu staan dingen als ravioli en op vrijdag kun je vaak barbecueën.

🙂 Beachhouse Hotel in Zandvoort: hotel aan het strand, niet ver van het circuit van Zandvoort.

Plazand in Zandvoort: chique strakke beach club met speeltuin, kinderstoelen, verschoningskussen en zeer uitgebreid kindermenu, van boterham met hagelslag tot verse vis of biefstukje met groenten en frietjes.

🙂 Strandzicht Zandvoort: slapen in een appartement aan het strand, met heerlijk terras, compleet met strandspeelgoed en Nintendo Wii.

Thalassa in Zandvoort: strandtent met kindermenu en allerlei speeltoestellen voor kleintjes op het terras en ernaast een speeltuin voor iets grotere kinderen.

Meneer Paprika in Haarlem: speelgoedwinkel en café in een, het café heeft een grote speelhoek met treinbaan.

🙂 Hello I’m local in Haarlem: sfeervol boutique hotel op mooie locatie compleet met bedstede en kamers voor 2 tot 14 personen.

Pippa’s in Haarlem: restaurantje en afhaal met zoveel mogelijk biologische en streekproducten, met speelhoek met grote treinbaan en regelmatig kinderactiviteiten.

Het Veerkwartier in Haarlem: dit ligt aan de Veerplas met een mooi terras en binnen en buiten genoeg plek voor kids.


Hoofddorp en Aalsmeer

Het Speelkasteel in Hoofddorp: speelparadijs en pannenkoekenrestaurant in één.

Restaurant Eetze in Aalsmeer: all you can eat restaurant met kinderspeelruimte met ballenbak en springkussens.


Hoorn, Purmerend en Zaandam 

Turf in Hoorn: restaurant met zandbak voor de kleintjes en een kast met spelletjes en tijdschriften.

De Oorsprong in Purmerend: kindvriendelijke lunchroom, lezer Renee vertelt: “Heerlijk veel plek voor kindjes om te spelen. Lekker & gezonde biologische hapjes/ drankjes.”


Het Gooi

Restaurant Leuk in Bussum: restaurant met een enorme speelkelder voor kinderen.

Paviljoen Heidezicht in Bussum: restaurant aan de rand van de Bussumerheide, met een grote houten speeltuin.

Flinders café in Hilversum: is de hele dag open en heeft kinderstoelen, kleurplaten en een kinderkaart.

Luno Kitchen in Hilversum: leuk om te eten of koffie te drinken met kinderen, op zondag is er zelfs een speelplek waar kinderen vermaakt worden.

☆ leestip☆


Lees ook: Amsterdam met kids en 101 kids restaurants in Amsterdam


Amsterdam Centrum en Zuid

🙂 Vlakbij Amsterdam Centraal, in het nautische Oostelijk Havengebied, zit het Mövenpick hotel (Piet Heinkade 11, Amsterdam), met een prachtig uitzicht over de stad én kinderopvang.

Groot Melkhuis, Vondelpark in Amsterdam: heeft een gigantische speeltuin, met hek er omheen en met babyschommels (die zijn rondom dicht zodat een baby er niet uit kan vallen).

🙂 Bilderberg Jan Luyken, in Amsterdam: hotel om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

@7 in de Rivierenbuurt in Amsterdam: je kunt er ontbijten, lunchen en koffie drinken. Achterin zit een speelhoek voor kids en er is ook een leuke menukaart voor kinderen.


Amsterdam West en Noord

Wijs West aan de Bilderdijkstraat in de Kinkerbuurt in Amsterdam: leuk tentje met speelruimte voor koffie en lunch, met winkeltje erbij en er zijn regelmatig activiteiten voor kids. Lezer Tabitha vertelt: “Ook glutenvrije gebakjes (voor de moeder 😉 top plek en leuke dingen op de kaart. En nog een beetje een shop hoekje.” Naast glutenvrije lekkernijen zijn er ook nog dingen zonder suiker en lactose.

Leescafe Belcampo in de Baarsjes in Amsterdam, in de Kinkerbuurt in West: dit leescafé van de bibliotheek in de hallen heeft een speelhoek voor kinderen en een grote collectie kranten en magazines uit de bibliotheek voor ouders. De Hallen zijn sowieso leuk om een keer heen te gaan.

Terrasmus in het Erasmuspark in Amsterdam: een erg leuk terras voor kinderen, naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat, in de winter gesloten.

IJ-kantine op het NDSM-terrein in in Amsterdam Noord: is een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek en in het weekend kunnen de kids knutselen. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, alleen dat is al een hele belevenis, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen. 


Amsterdam Oost

Rosa & Rita op Oostenburgereiland in de Czaar Peterbuurt in Amsterdam: je eet je biefstuk en pizza, er zijn genoeg kinderstoelen voorhanden en grotere kids kunnen buiten in de autobus spelen.

Blitskikker in de Javastraat in Amsterdam: een winkel met speelgoed en kleding voor kinderen van 0 tot 12 jaar, gezinscafé en kinderkapper in een, kids kunnen cakejes versieren, spelen bij de treintafel, tekenen, pac-mannen of een spelletje doen in de speelhoeken.

🙂 Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam: superhip hotel in het oude Volkskrantgebouw naast metrostation Wibautstraat, met vierpersoonskamer en een sauna met hottub met uitzicht over de stad.

Ginger and Ale in de Watergraafsmeer in Amsterdam: een mooi ruim restaurant met speelhoek en pannenkoeken. Ik schreef er een recensie over, maar het menu is inmiddels flink veranderd.


Amsterdam IJburg

Bij Storm op Zeeburgereiland in Amsterdam: een soort van strandtent bij funsportpark Wind ’n Wheels, met heel veel zand, speelgoed, speeltoestellen en zwembadjes. Lezer Evelien schrijft er over: “Superleuk restaurant waar de kids lekker kunnen rennen en fietsen. Er is een speeltuin met glijbaan en trampoline en een kinderhoek. Ook kinderstoelen, kleurplaten en kindermenu. Ook Ideaal voor kinderfeestjes. Er hangen zitstoelen in het restaurant waar ze in kunnen schommelen. Het restaurant organiseert ook leuke events voor kids als knutselmiddagen, koekjes bakken en vliegen met uilen. Aanrader dus!”

Haddock op Zeeburgereiland in Amsterdam: ‘s zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels op het terras naast de speeltuin, ‘s winters kunnen de kinderen binnen spelen in een grote speelkamer. Dat er voldoende kinderstoelen zijn spreekt voor zich.

Haas & Popi op Lolaland, Pampuslaan 501 in Amsterdam op IJburg: restaurant met speelhoek, open haard en groot terras. Vroeger zat hier Blijburg. Binnenkort wordt naast Lolaland het nieuwe strand van Amsterdam geopend.

Wat is Amsterdam toch mooi (3)

☆ leestip☆


Zuid Holland


Het Zuiderbad in Noordwijk: mooie strandtent met een groot houten speelkasteel en veel speelgoed. Lezer Mieke vertelt enthousiast: “Groot speelkasteel en top horeca met vriendelijke bediening, ook op drukke dagen!” Van die lavendelkleur op de muren en die loungebanken word ik ook vrolijk. Rond kerst is er naast het Zuiderbad Winter Wonderland, daar kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten in de sfeer van een Oostenrijkse Stube.

Strandpaviljoen de Zeester in Noordwijk: strandtent met speeltoestel en naast kindermenu veel dingen die kinderen lekker vinden, zoals tosti´s, pannenkoeken en pizza´s. Gaby schrijft er over: “Voor de gewone ouderwetse gezelligheid. Een speeltoestel voor de kleintjes, mooi overzichtelijk strand, vriendelijke bediening en niet duur!”

Strandhuis Buitengewoon in Noordwijk: zeer kleurrijke strandtent, kindvriendelijk, met hottub, loungebanken en hangmatten.

🙂 Vesper Hotel in Noordwijk: mooi boutique hotel dat achter het Zuiderbad ligt, in een opvallend wit gebouw.

Boerderij ‘t Geertje, Geerweg 7 in Zoeterwoude, tussen Zoetermeer en Leiden: boerderijrestaurant bij boerderij met veel kinderactiviteiten.


Den Haag

Boomhuttenclub in Den Haag centrum: hier kun je ontbijten, lunchen of borrelen terwijl de kinderen heerlijk spelen en klimmen in de “boomhutten” binnen.

Bagels & Beans in Den Haag centrum: heeft een kinderhoek en tuin met zon.

Koffie en Kind in Den Haag: hier kan je kind een aantal ochtenden per week spelen terwijl jij koffie drinkt, met allerlei speelhoeken (blokkenhoek, treintafel, poppenhoek, keukentje, boekenhoek, glijbaan en verkleedkleren) en buiten een natuurtuin met klimrek, glijbaan en tunnels.

Appeltje Eitje in Den Haag: kindvriendelijk en vrolijk ingericht ontbijt- en brunchrestaurant.

=> Bekijk ook: Den Haag met kids


Scheveningen, Duindorp en Kijkduin

Aan het Zwarte pad zitten meerdere leuke strandtenten. Strandpaviljoen Buiten heeft trampolines. Beachclub Culpepper heeft een kindermenu met daarop dingen als een boterham met pindakaas en een gietertje limonade. Bij Patagonia Beach heeft een barbecue en een kindermenu.

🙂 Bilderberg hotel Europa in Scheveningen: kindvriendelijk hotel bij het strand, met familiekamers, kinderstoelen, oppasservice en speeltoestellen naast het hotel.

Ook in Scheveningen zitten veel leuke strandtenten. Bora Bora is een kleurrijke strandtent met kindermenu. Bij Solbeach kun je ook zelf dingen bereiden op je privé barbecue en ze hebben een kindermenu. The Fat Mermaid is een stijlvolle strandtent met kindermenu en biologische producten. Hart Beach Surfrestaurant ligt naast een speeltuin en is in de winter ook open.

🙂 BizStay heeft een aantal hippe kindvriendelijke appartementen vlakbij het strand in Scheveningen: in de haven, in de winkelstraat Keizersstraat en niet ver van het Kurhaus

Het Zuiderstrand bij Duindorp is veel rustiger dan het nabijgelegen Scheveningen. Strandpaviljoen Zuid is een strandtent met op de kaart “serieuze” gerechten voor kinderen. Niet ver hiervandaan vind je ‘t Speelduin, een leuke houten speeltuin in de duinen.

Kijkduin ligt nog een stukje verder naar het Zuiden. Beachclub Titus heeft een speeltuin op het strand en een kindermenu.

🙂 Vakantiepark Kijkduin in Kijkduin bij Den Haag: hier kun je slapen in een strandhuisje, overdag lekker met de kids spelen op het strand en in de avond lekker rustig de zon in de zee zien zakken.


Rotterdam en omgeving 

Restaurant Bazar in Rotterdam: kleurrijk mediterraan restaurant, met kindermenu, maar ook veel andere toegankelijke gerechten voor kinderen, ook erg leuk om te ontbijten. 🙂 Hotel Bazar is het bijbehorende hotel.

Juffrouw van Zanten in Kralingen en in Rotterdam West: leuk tentje met terras, speelhoek en gezonde menukaart.

🙂 Parkhotel Rotterdam: kindvriendelijk hotel in het centrum van de stad, met familiekamers en kinderstoelen.

Koffiebar Croos in Rotterdam: fijne plek voor koffie of lunch, met speelhoek voor kinderen, aldus lezer José => heb jij ook een tip? Laat het weten via de reacties onder dit artikel!

🙂 Villa Augustus in Dordrecht: hotel en restaurant in watertoren met prachtige tuin erbij.

Parckhoeve in Schiedam: omheind terras aan het water, naast de grote houten speeltuin Fort Drakesteijn, met heel veel verschillende speeltoestellen. Je kunt ook ijsjes en frietjes halen bij de kiosk. Voor kleintjes is er ook nog een kinderboerderij.

Peter Pan in Mijnsheerenland: dit is het pannenkoekenrestaurant op Recreatieoord Binnenmaas bij Dordrecht. Dit recreatiegebied in de Hoeksche Waard heeft een grote speeltuin, een kinderboerderij en een openluchtzwembad.

🙂 De Vreemde Vogel in Vlaardingen: buitenhotel met kamers in bijvoorbeeld een vliegtuig of vogelhuisje, een tuincafé en leuke activiteiten.

☆ leestip☆


Zeeland


Strand Café Dok in Noordwelle bij Renesse: met uitgebreid kindermenu, buitenspeeltuin met allerlei bootjes en binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes, onderdeel van Strandpark De Zeeuwse Kust.

Molen de Jonge Johannes in Serooskerke: speelboerderij en restaurant, met terras met speeltuin en ruimte om te spelen binnen.

Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke bij Goes: speelweide, binnenspeeltuin, half overdekt touwenparcours en restaurant met terras.

🙂 Hotel Zuiderduin in Westkapelle: hotel aan de Zuid West kant van Walcheren met familiekamers, kidsclub en buitenzwembad, vlakbij familiestrand.

🙂 Strandpark Zeeland in Vlissingen: hier kun je slapen in een strandhuisje.

Oase in Domburg: mooie strakke strandtent met uitgebreid kindermenu en kinderspeelhoek. Karin vertelt: “Mooi strand en bij minder weer een fijne speelkamer voor kindjes!”

🙂 Roomport Beach Resort in Kamperland: hier kun je slapen in strandhuisjes.

🙂 Molecaten Park Hoogduin in Cadzand: hier kun je huisjes op het strand huren, met een prachtig uitzicht op zee.

☆ leestip☆


Noord Brabant


Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek: slapen, ontbijten, borrelen en dineren in een Safaripark, in het restaurant of in je lodge, met uitzicht op leeuwen of giraffen. Wil je meer zien, kijk dan even naar onze onze review van Safari Resort Beekse Bergen.

De Gerrithoeve in Oisterwijk: is een speelboerderij met een restaurant, kinderen kunnen behalve buiten spelen ook binnen in een heuse zandspeeltuin spelen.

Bij De Neut in Westerhoven: restaurant met pizza, pasta en pannenkoeken, lezer Tanja schrijft: “Daar hebben ze t helemaal begrepen. Van stijlvolle speelruimte in t restaurant, peuter speelbak, tot ijs bolletjes uitzoeken als toetje. De toiletten hebben veel ruimte en wasbakken in variabele hoogtes. Zelfs rolstoel vriendelijk.”

De Bistro van Camping het Goeie Leven in Eerde bij Veghel: lekker eten, een prachtig terras met zandbak en groot grasveld waar de kinderen lekker kunnen ravotten, verderop de speeltuin van de camping en naast de bistro is de speelruimte van de camping. Kijk wel even goed naar de openingstijden.

Stadscafé de Spaarbank in Tilburg: met terras en speeltuin, binnen een speelhoek, zeer uitgebreide menukaart voor kinderen variërend van kroketten tot gamba’s.

De Boshut bij Hartje Groen in Schaijk bij Oss: deze natuurcamping heeft een leuk terras met speelkeukentje en zandbak. Aan de overkant ligt het Docus de Das Avonturenpad, dat is een speelbos, waarbij kinderen tijdens een wandeling opdrachten doen in de natuur, je volgt de bordjes en onderweg kom je meerdere speelplekken tegen.

☆ leestip☆


Limburg


La Selva in Roggel tussen Venlo, Weert en Roermond: restaurant met grote houten speeljungle in het zand, in sommige periodes is het alleen toegankelijk voor gasten van Recreatiepark de Leistert.

De Nachtegaal in Meerssen: restaurant met speeltuin ernaast, met dieren erbij.


Maastricht

Ristorante Il Giardino in Maastricht: niet specifiek op kinderen gericht, maar kindvriendelijk zoals alleen Italianen dat kunnen zijn, met heerlijke pasta’s en goede wijnen. Mijn zusje ging er met haar dreumes heen en vertelt: “We kwamen binnen en de ober had al een kinderinzetje op een stoel gezet voordat ik het doorhad. Tijdens het bedienen had de ober steeds even wat aandacht voor dochterlief om haar vertrouwen te winnen, echt op een leuke en passende manier.”

🙂 Bilderberg hotel Europa in Maastricht: hip hotel met familiekamers.

Café Sjiek in Maastricht: beroemd vanwege zijn “zoervleis” (Limburgs stoofvlees), toen ik een vriendin uit Maastricht vroeg waar ik zeker heen moest was dit de plek die ze noemde. Het zit aan een pleintje, waar je ‘s zomers heerlijk op het terras kunt eten. Op de kaart staan allerlei kindergerechten, waaronder een kinderportie zoervleis.

Café Zuid in Maastricht: restaurant met terras aan het water aan de “andere kant” van de Maas in de wijk “Wijck”, met kindergerechten.

Café Zondag in Maastricht: café met kleurrijk terras voor lunch en tapas. Niet per se kindvriendelijk, maar wel gewoon heel leuk.

Cuba Beach Bar op Fun Valley Maastricht in Eijsden: beach bar bij groot recreatieterrein. Er is een dagstrand, buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, klimpark, kano verhuur en ijssalon.

☆ leestip☆


Logeren in heel Nederland


🙂 Fletcher heeft veel hotels met familiekamers, of de mogelijkheid een bedje bij te plaatsen. Je kunt zoeken op familiekamer, maar bijvoorbeeld ook op zwembad of speeltoestellen.

🙂 Farmcamps: slapen op boerderijen verspreid door heel Nederland in Safaritenten, Lodgetenten of appartementen genaamd “BedStay” en op veel boerderijen mogen de kids meehelpen en dieren knuffelen.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

24 reacties
Jet

Haddock is inderdaad zo’n leuke plek, onze drie kinderen spelen altijd in de speelkamer, terwijl we lekker wat eten of drinken.

Marieke

De Bazar in Rotterdam is ook een leuke plek met kinderen, Oosterse sfeer, kleurrijk en lekker eten

Maud

Goed dat je het zegt Marieke, die ben ik helemaal vergeten! In Amsterdam komen we er regelmatig, in Rotterdam zijn we er ook wel eens geweest, super leuke plek!

Annelies

Coffee Corazon in de Krommestraat in Amersfoort is een heerlijke plek om met kinderen koffie te drinken of te lunchen. De bovenverdieping is geheel ingericht voor kinderen met leuke zitjes en speelgoed. Het eten is er grotendeels biologisch en het is er heerlijk eten. De appeltaart is echt een aanrader!

Maud

Dank je Annelies, dat klinkt als een perfect plekje, ik heb hem in de lijst gezet!

Maud

Dat ziet er leuk uit Dick, ik ga er binnenkort even goed naar kijken, dank je! Groeten, Maud

Elke

Spek en bonen in Venlo is echt een aanrader! Een grote tafelzandbak in het midden van de zaak en behalve heerlijke koffie en lunchgerechten ook een winkeltje met superleuke cadeautjes.

Elke

Spek en bonen in Venlo is echt een aanrader! Een grote tafelzandbak in het midden van de zaak, overal speelgoed en behalve heerlijke koffie en lunchgerechten ook een winkeltje met superleuke cadeautjes.

Maud

Hi Elke, dank je, die ga ik opnemen als ik het artikel weer ga updaten! Groeten, Maud

P de bruin

In Kerkrade zit een kinderspeelplaats beneden in de wok. Super leuk om heen te gaan. Zie de link voor meer info over het restaurant.

P de bruin

In amsterdam zit een restaurant met een toffe Kidscorner voor de kids. Het is een soort wok, waar je van alles kan opscheppen. Zeker een aanrader voor iedereen die amsterdam met jongen kinderen bezoekt.

Anne-Marie

Je mist nog een paar hele leuke locaties: Lievelingetjes, Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse (ZH) heeft een leuke speelhoek, Grut en Groot Raadhuisstraat 62, 2101 HJ in Heemstede (NH) ook en De Beslagkom, Zwaaikom 3, 2225 HX Katwijk aan Zee (ZH) heeft een afgesloten ruimte voor met speelgoed de allerkleinsten in het benedengedeelte van het restaurant en een apart afgesloten gedeelte voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat is een soort apekooiruimte met touwen, een glijbaan en nog veel meer. En niet te vergeten heerlijke pannenkoeken 🙂

Karlijn

Hof poppendamme mag niet ontbreken in deze lijst. Heel veel te spelen voor jonge kinderen, kinderbioscoop, luchtkussen. Met daarbij een leuk restaurant met heerlijke dingen. Zomers schijnt t ook fantastisch te zijn met speeltuin buiten en boomgaard.

Sjoukje

De Markies van Karabas in Schoonoord (Drenthe) is super. Een grote ruimte met speelgoed. Een oppas in het weekend die ook met de kids knutselt en een bioscoop.

José

Ken je Koffiebar Croos in Rotterdam al? Het is een fijne nieuwe plek voor koffie of lunch, met speelhoek voor kinderen. 

E Sch

Restaurant Woody’s bij de Holterberg. (Bij Deventer) Speelgelegenheid, zowel binnen als buiten. Pancakes and steaks restaurant.

Wereldrestaurant A1 (Deventer), all you can eat met een grote speelhal en groot aanbod dessert.

St. Tropez, Deventer. Leuke bar/restaurant met speelhoekje. Om dit tripje af te maken, is het leuk om de auto te parkeren op de Worp en dan het centrum te bereiken met het pondje. Een kleine oversteek van nog geen 5 minuten, maar een geweldige belevenis voor de kinderen.

Ook is er op woensdagmiddag in Deventer, ‘spelen op de Brink’ de Brink wordt dan een groot speelparadijs met fietsen, springtouwen, kloslopen etc. Terwijl je geniet op het terras kan je kind leuk spelen op de Brink.

Maud

Hi Eline, wat een boel leuke tips, dank je, die ga ik binnenkort in het artikel opnemen! Ik kom zelf oorspronkelijk uit de regio en mijn vader woont er ook nog, maar ik ken er nog niet zo veel leuke plekken met kinderen, dus ik ga er zeker ook een paar uitproberen! Groeten, Maud

Rebecca

In Ouddorp (ZH) is By Marc vlak bij het strand met een grote buitenspeeltuin voor kinderen naast een groot terras. Heerlijk zitten en wat eten als de kinderen heerlijk spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.