Kindvriendelijke restaurants en hotels: uit eten en slapen met kinderen

Kindvriendelijke restaurants en hotels: uit eten en slapen met kinderen

Er komen steeds meer leuke horeca gelegenheden voor gezinnen met kinderen, met een speelhoek of andere leuke faciliteiten. Ik ging op zoek naar de leukste kindvriendelijke hotels, restaurants, koffiebarren en andere horeca voor kinderen. Wat zijn er veel leuke plekken om uit eten te gaan voor kids en gezinnen!

Weet jij nog een leuke kindvriendelijke restaurants of hotels om met de kinderen heen te gaan? Of vind je het leuk om je ervaring te delen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl! Dan kan ik dit artikel blijven updaten!

Lees ook de Leuke Update, vol kids nieuwtjes en musthaves

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Ideeën om te knutselen met peuter en kleuter
Kindvriendelijke restaurants en hotels: uit eten en slapen met kinderen

Inhoudsopgave


Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Gelderland
Utrecht
Flevoland
Noord Holland
Zuid Holland
Zeeland
Noord Brabant
Limburg


Groningen


Waddenweelde in Pieterburen: hotel met familiekamers. Met binnenzwembad en sauna en naast Zeehondencentrum Pieterburen.

Paviljoen Appelbergen in Glimmen bij Haren: bij dit paviljoen kun je pannenkoeken eten, maar ook allerlei andere dingen. Buiten is er een terras met speeltuin.

Cantina Mexicana in Groningen: Mexicaans restaurant met een kinderhoek. Compleet met kinderfilms, knutselspullen, boekjes en speelgoed. Voor grotere kinderen zijn er ook flipperkasten en een pooltafel.

Flinders café in Groningen: is de hele dag open en heeft kinderstoelen, kleurplaten en een kinderkaart.

Paleis in Groningen: kleurrijk restaurant in het centrum van Groningen met puzzels en boeken.

Hotel Miss Blanche in Groningen: mooie familiekamers en appartementen voor een weekendje met kids. En dan ook nog midden in het centrum van Groningen.

Grand Café Treslinghuis in Groningen: restaurant met speelhoek. Er zijn kindergerechten maar je kunt ook kleinere porties bestellen van de reguliere kaart.

Beachclub Kaap Hoorn in Haren bij Groningen: strandtent aan het Hoornsemeer, die het hele jaar open is. Binnen is er ook een speelhoekje en een kindermenu.

De leukste kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland, aan zee, aan een meer of aan een rivier

Café Boonstra in Peize: eetcafé met speelkamer en kinderkaart. Na het eten krijgen de kinderen bovendien een cadeautje.


Friesland


Landal Esonstad in Anjum: hier liggen veel huisjes aan het water, dus je kunt er met een bootje aanmeren. Daarnaast zijn er ook leuke vestinghuisjes. Het park heeft een kleine binnenspeeltuin en ook buiten een speeltuin.

Stayokay Terschelling: heeft uitzicht op zee. Er is een terras en een tuin. In de vakanties zijn er activiteiten voor kinderen, zoals krabbetjes vangen of een sporttoernooi.

De Pannekoektrein in Marrum bij Dokkum: hoe leuk is het om pannenkoeken te eten in een trein?

De Kruidhof in Buitenpost bij Dokkum: bij deze prachtige “hortus van Fryslân” is een Tuincafé met verse streekproducten. Ook zijn er twee natuurlijke speeltuinen. Er is een kleine speeltuin voor kleintjes, met zandbak met klimheuvel en glijbaan. Daarnaast is er er een grote speeltuin voor wat grotere kinderen, met klimtoren, kabelbaan, watertoestellen en kookpot.

Speelbos Sparjebird in Hemrik bij Drachten: hier kun je eten bij de Blokhut, maar ook spelen in de speelnatuur van Staatsbosbeheer.

De Koppenjan in Jubbega, tussen Heerenveen en Appelscha: pannenkoekenboerderij annex speelboerderij met grote speeltuin en boerderijdieren.

Speelbos Sparjebird in Hemrik bij Drachten: speelnatuur van Staatsbosbeheer, waar je kunt eten bij de Blokhut.


Rond de Friese meren

Stayokay in Heeg: hostel in het watersportgebied, met privé kamers tot en met 6 personen. Er is een tuin en een sportveld. Ook worden er in de vakantie activiteiten georganiseerd, zoals kanovaren en vlotbouwen.

Omke Jan in Woudsend: restaurant aan water en het is dus met bootje te bereiken. Binnen is mooie grote ruimte en er is ook speelgoed.

Beachclub Lemmer in Lemmer: strandtent aan het IJsselmeer. Op het strand is een speeltuin, binnen is er een speelhoek. Daarnaast zijn er een paar kindergerechten.

De Kuilart in Koudum niet ver van Balk: vakantiepark aan een groot meer. Met grand café, jachthaven, zwembad, tennisbaan, speeltuin, voetbalveld, skateramp en tafeltennistafel. Er zijn heel veel verhuuraccomodaties, waarvan een deel aan het water.

Kameleondorp Terherne bij Sneek: spelen in het teken van Hielke en Sietse uit de Kameleon boeken. Het ligt in een waterrijk gebied, met Avonturen Eiland, overdekt boerenspeelerf en rondvaart. Bij het bezoek kun je een lunch in de natuur boeken of zelf pizza bakken.

Picknickers in Terherne: kleurrijke strandtent aan de Zoutepoel. Met speelgelegenheid en op de menukaart ook een aantal gerechten voor kinderen.

Meer van Lenten in Terherne: strandtent met omheinde speeltuin. Je kunt hier naast een uitgebreide “volwassen” kaart, ook pannenkoeken kunt eten.

Eetcafé de Meierij in Wijckel, op Camping ‘t Hop: zowel binnen en buiten heb je uitzicht op de speeltuin en er is een spelletjes kist.


Drenthe


Familiehotel Paterswolde op de grens van Groningen en Drenthe: hotel aan het Paterswoldermeer, met familiekamers. Er is een binnenzwembad, sauna en Turks stoombad.

De Schapendrift in Orvelte: restaurant met speelhoek binnen en speeltuin buiten. Leuk na een bezoek met de kids aan Museumdorp Orvelte.

Hof van Saksen in Nooitgedacht: is een super luxe park, met stijlvolle huisjes. Gelegen aan een mooi meer. Er zijn luxe restaurants met kinderspeelhoek en een prachtig zwembad. Ik schreef ook een review over Hof van Saksen.

De Kleine Moere in Grollo bij Assen: strandpaviljoen aan waterplas met strand en houten speeltuin. Bij outdoor belevenissenpark en klimbos.

De Bospub in Dwingelo bij Hoogeveen: ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld. Na een wandeling eet je hier pannenkoeken of iets anders. Alles ademt de sfeer van het bos, ook het speeltuintje.

Paviljoen Nijstad in Hoogeveen: strandtent aan het water van recreatiegebied Nijstad. Op de kaart staan verse en lokale producten. Alle gerechten zijn ook in kinderformaat te bestellen, maar er is ook een beach box voor kids.

‘t Hoes van Hol-An in Aalden bij Emmen: pannenkoeken eten in een Saksische pannenkoekenboerderij. Je kunt eten in de oude koestal, maar ook in de tuin. Buiten is er ook een speeltuin.

De Drentse Koe in Ruinerwold bij Meppel: speel- en ijsboerderij, waar je ook kunt lunchen. Er is een speelweide en ook een overdekte speelschuur met boerderijthema. Er zijn tractoren, kabelbaan, dieren, waterspeeltuin en heel veel speeltoestellen.

Orvelte: Museumdorp met kinderboerderij, speeltuin en kindvriendelijk restaurant


Overijssel


Kakelbont in Tilligte bij Denekamp: kleurrijk restaurant met groot terras. Er is een speeltuin met allerlei dingen voor verschillende leeftijden.

De Wolventuin in Stegeren bij Ommen: restaurant bij binnenspeeltuin met veel hout en groen. In de zomer is er ook een binnen- en buitenzwembad.

De Lemeler Esch bij Ommen is een camping met een trekkershut, boslodge en chalet. Het heeft speeltuintjes op de velden, een zwembad, speelnatuur, vliegerveld, Boscafé en zelfs een hooiberg. Soms wordt er ook yoga georganiseerd, zowel kinder yoga als familie yoga. Roos schreef een review over De Lemeler Esch.


Salland

Hof van Salland in Hellendoorn: hotel en vakantievilla’s op het platteland. Er is een restaurant, zwembad, tennisbaan en speeltuin met airtrampoline.

Woody’s Pancakes & Steaks in Holten: pannenkoeken, burgers en steaks op de Holterberg. De kinderen kunnen zowel binnen als buiten spelen.

NuNu: kindvriendelijk restaurant met speeltuin bij Deventer

NuNu in Schalkhaar bij Deventer: fijn Australisch restaurant met mooie speeltuin. Er is een idyllische tuin met terras en relax stoelen, met uitzicht op een leuke ouderwetse speeltuin en een opvallende tent. Wij gingen erheen een schreven een review over restaurant NuNu.

Meadow op het Deventer Stadsstrand: popup strandtent in het zomerseizoen.

St. Tropez in Deventer. leuke gastrobar met speelhoekje aan de Brink. Een lezer vertelt er over: “Om dit tripje af te maken, is het leuk om de auto te parkeren op de Worp en dan het centrum te bereiken met het pondje. Een kleine oversteek van nog geen 5 minuten, maar een geweldige belevenis voor de kinderen.” In het zomerseizoen is er ook nog twee keer per week Spelen op de Brink. Dan is de Brink een speelparadijs met fietsen, springtouwen en kloslopen. Terwijl je geniet op het terras kan je kind leuk spelen.


Twente

Klein Afrika in Oldenzaal: restaurant met speeltuin buiten en binnenspeelruimte, waar alles in het teken staat van de dieren en natuur in Afrika. Je kunt hier pannenkoeken eten, maar ook andere dingen.

‘t Hoogspel in Ambt Delden: restaurant met speeltuin bij het terras. Het ligt vlakbij Kasteel Twickel.

Fox in Denekamp: restaurant met indoor speeltuin. In de zomer is er Fox Beachclub.

Sam Sam in Enschede: café met eetgelegenheid, lezer Claartje schrijft “Mega kind vriendelijk. Goeie kinderkaart met als vaste prik groente of fruit erbij. Leuke speelhoek waar ze echt rommel mogen maken en geweldig personeel.”

Het Paradijs in Enschede: kleurrijk vegetarisch restaurant met natuurkunstwerk en binnentuin.

‘t Pannekoekhuis, Bornerbroeksestraat 89 in Borne: gezellig traditioneel pannenkoekenhuis.

Strandpaviljoen Lageveld in Wierden: eenvoudige strandtent in recreatiegebied Het Lageveld. Het ligt bij een zwemplas met strandje, daarnaast is er ook een speelbos, speeltuin, waterspeeltuin en een ballenlijn.


Gelderland


Achterhoek 

De Witte Wieven in Zwiep bij Lochem: in de Achterhoek bestaat de legende van de Witte Wieven, heksen die in de nacht in het bos dwalen. Deze speeltuin met de houten poppen in het heksenbos bestaat dan ook al heel lang. Inmiddels is er in het restaurant ook een binnenspeeltuintje.

Erve Brooks in Gelselaar bij Lochem: binnen en buiten spelen, dieren kijken, pannenkoeken eten en nog het blotevoetenpad wandelen.

Stayokay in Kring van Dorth bij Lochem en Gorssel: hostel met bijzondere houten buitenkant. Met terras en tuin met kampvuurplaats. Er zijn veel faciliteiten voor kinderen, zoals een speelplaats, sportveld en tafeltennis. Regelmatig zijn er ook kinderactiviteiten.

De Neeth in Aalten: pannenkoekenboerderij met grote speeltuin. Met speelhuisjes, springkussen, trampoline, kabelbaan en konijnen. De pannenkoekenboerderij heeft ook een speelzolder.

Bij Jansen en Jansen in Gorssel: ligt prachtig in het groen. De kinderen spelen buiten in de speeltuin van de naastgelegen camping. Binnen spelen ze in de binnenspeeltuin van het restaurant. Voor kinderen is er een apart buffetje, terwijl ouders eten volgens het wining en dining concept, oftewel meerdere kleine gerechten combineren.

De Heikamp in Ruurlo: restaurant en pannenkoekenhuis met speeltuin. Je vindt hier ook Klimbos Achterhoek, Doolhof Ruurlo, een kabouterpad en een laarzenpad.

Welgelegen in Groenlo: prachtig gerenoveerd restaurant met een hele leuke kinderkaart. In de mooie tuin met kas hebben kinderen de ruimte.

De Neeth in Aalten: pannenkoekenboerderij met grote speeltuin. Met speelhuisjes, springkussen, trampoline, kabelbaan en konijnen. De pannenkoekenboerderij heeft ook een speelzolder.


Apeldoorn en de Veluwe

De Ossenstal in Epe, tussen Zwolle en Apeldoorn: prachtig in het bos. Er is een speeltuin, maar je kunt ook lekker heerlijk wandelen of een speurtocht doen. – De Ossenstal in Epe!

‘t Zilveren Schaap in Hattem bij Zwolle: restaurant met speelhoek voor kinderen. Voor kinderwagens en buggy’s is er ook genoeg ruimte.

Soap in Apeldoorn: stadsstrand op het Zwitsalterrein. Er is een speeltuintje en voldoende speelruimte. Voor kinderen is er ook een pannenkoek of een boterham.

Buds Tolhuis No.11 in Uddel bij Apeldoorn op de Veluwe: restaurant in oud tolhuis. Binnen is er een speelruimte en buiten een speeltuin naast het terras. Dit restaurant ligt vlakbij Landal Rabbit Hill.

Fletcher Hotel Epe-Zwolle in Epe: hotel in het bos van de Veluwe. Met speeltuin, zwembad, bowling, tennis en sauna. Daarnaast zijn er familiekamers.

‘t Jagersnest in Ermelo: familierestaurant met allerlei faciliteiten voor kinderen. Buiten is er een Speel- en Doepark, binnen is er een speelhoek. In de zomer is er ook een zwembad. Bij een kinderpannenkoek mogen de kinderen zelf hun pannenkoek met snoep versieren.


Arnhem en Nijmegen

De Houtzagerij in Otterlo: restaurant in de kleuren van het bos, gelegen op de Hoge Veluwe. Er is een indoor speeltuin bij.

De Brugkabouter in Eerbeek bij Dieren: kleurrijk pannenkoekenrestaurant. Buiten is er een grote buitenspeeltuin en in de zomer een maisdoolhof. Ook fijn: een lezer vertelde dat er goede schaduwplekken buiten zijn. Voor slecht weer is er daarnaast binnen een speelruimte. Naast pannenkoeken kun je ook andere gerechten kiezen.

De Pannekoekenbakker in Doesburg: pannenkoekenrestaurant met terras en speeltuin.

Brasserie Thialf in Arnhem: hip restaurant in een oude sportkantine. Ernaast ligt een sport en speelplein.

Pannekoekhuis Schaarsbergen in Arnhem: leuk traditioneel pannenkoekenhuis in het groen. Met een indrukwekkende hoeveelheid creatieve pannenkoeken. Er is ook een groot terras en een speeltuin.

Pannenkoeken Aan de Linge in Hemmen tussen Wageningen en Nijmegen: stijlvolle pannenkoekenboerderij. Behalve heel veel verschillende pannenkoeken, kun je hier ook wat anders eten. Er is een idyllisch terras met een speeltuin met trampoline.

Fletcher Doorwerth-Arnhem in Doorwerth: hotel met familiekamers. Buiten is er een tuin met buitenzwembad, tennisbaan en een speeltuin. Binnen is er een binnenzwembad, sauna en kidscorner. Ook is er een restaurant.

Zandziebar in Slijk-Ewijk bij Nijmegen en Arnhem: strandje met gratis toegankelijk speeleiland. Wat eten of drinken kun je bij de kiosk met terras. Je kunt er ook waterfietsen, SUP-planken en kano’s huren.

Parkhotel Valmonte in Berg en Dal onder Nijmegen: mooi hotel met grote tuin met prachtig uitzicht. Er zijn familiekamers, binnenzwembad en ook een ruimte voor tafeltennis en tafelvoetbal.


Utrecht


Het Jagershuis in Lage Vuursche: pannenkoekenrestaurant in het Gooi. De kinderen spelen in een fantastische houten speeltuin, terwijl je zelf lekker in het zonnetje zit.

Buiten in de Kuil in Lage Vuursche: restaurant midden in het bos. Kinderen spelen heerlijk buiten.

De Pannekoekenbakker in Maarsen: modern pannenkoekenhuis aan de Maarsseveense Plassen. Op het terras zijn twee trampolines. Er vlakbij is ook een strandje.

Coffee Corazon in Amersfoort: kindvriendelijke plek voor koffie en broodjes. Het ligt binnen de mooie stadsmuur van Amersfoort. De bovenverdieping is geheel ingericht voor kinderen met leuke zitjes en speelgoed.

Het Lokaal in Amersfoort: foodhal in twee oude loodsen in het centrum, met producten uit de regio. Met kinderstoelen, een verschoningsplek en zitkuil met keukentje en spulletjes om te kleuren. Ook is het leuk om met de kinderen een kijkje te nemen bij de bakker of de koffiebrander.

Zandfoort aan de Eem in Amersfoort: kleurrijke hippie strandtent in het centrum van Amersfoort. Op het strand staan een waterpomp, schommel en glijbaan. Binnen is er een speelruimte en op de kaart staan heel veel lekkere dingen voor kinderen. Je kunt er ook je kinderfeestje vieren.

Brasserie de Plantage in Veenendaal: een soort mix tussen een bruin bierencafé en een tapasbar, met achterin een speelhoek. Wij gingen hierheen toen we verbleven op Landal Amerongse Berg in Overberg. Dat is een mooi kleinschalig park, met kindvriendelijke huisjes, zwembad, binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

landal-amerongse-berg-brasserie-de-plantage.png.png


Utrecht centrum

Utrecht heeft heel veel leuke kindvriendelijke restaurants in het centrum. Maar vergeet ook de leuke plekken aan de rand van de stad niet!

De Rechtbank in Utrecht centrum: restaurant met terras op binnenplaats. Er is een kindermenu en ook een speelgoedmand. Je kunt er ontbijten, lunchen, koffie drinken en eten. Op zondag wordt de Rechtbank daarnaast omgetoverd tot speelparadijs Kids Court.

Sector 3 in Utrecht centrum niet zo ver van het Nijntje Museum: fijne plek voor koffie, ontbijt en lunch. Ook is er speelgoed.

Stayokay Utrecht centrum: dit hostel ligt midden in het centrum. Het heeft privé kamers tot zes personen en er zijn babybedjes. Er zijn ook kamers in de stijl van Nijntje en het Spoorwegmuseum.

Guusjes in Utrecht centrum: speels ingericht restaurant met kleurrijke banken, kindermenu en een speelhoek.

Buurten, in Utrecht Oost en en centrum bij het Spoorwegmuseum: restaurant met kindermenukaart met zowel feestelijke als gezonde gerechtjes. Er zijn kinderstoelen en verschoningsruimte. Daarnaast is er een aparte ruimte waarin gespeeld kan worden, met speelgoed en kinderboekjes.


Utrecht West

Key West Beachhouse in Utrecht Noord West: hippe strandtent aan de Haarrijnse Plas, met hek er omheen.

Fort aan de Klop in Utrecht Noord West: fijne plek voor lunch of koffie. Gelegen bij een fort met buiten een mooi terras en grasveld. Let wel op de openingstijden.

Vandaag in Utrecht Noord West: all in restaurant met kids buffet en kids corner.

The Colour Kitchen in Zuilen in Utrecht Noord West: mooi oud schooltje waar je kunt borrelen en eten. Er is ook een speelhoekje binnen en groot grasveld buiten (met vuurkorven).

Mr. Black and the White Ox in Utrecht West: kleurrijk restaurant met tuin om lekker te ravotten. In de tuin is ook buitenspeelgoed. Op Mr. Black’s memory staan allerlei dingen uit het restaurant. Het menu staat op een puzzel, dus eerst puzzelen, voordat je kan zien wat je kan eten. Elke tweede zondag van de maand is er Mr. Black’s kidsclub.

Soia in Oog in Al in Utrecht West: strandtent aan het kanaal. Met speeltuintje buiten en speelhoek binnen. Er is ook en kindermenu.

Anafora Parkrestaurant Leidsche Rijn bij Utrecht: restaurant met een fijn terras. Dit ligt naast de Bosspeeltuin in het Maximapark.

Geertjeshoeve in Haarzuilens bij de Utrechtse wijk Vleuten: biologisch restaurant bij recreatieve geitenboerderij.


Utrecht Oost

Balijepark in De Meern ten Zuid Oosten van Utrecht: kindvriendelijk restaurant naast speeltuin De Balije.

Loft88 in Utrecht Noord Oost bij Zeist en de Bilt: restaurant met terras en speelruimte. Daarnaast is er zowel een lunchtkaart als dinerkaart speciaal voor kids.

Vroeg in Bunnik, naast landgoed Amelisweerd: hip kindvriendelijk restaurant met eigen bakkerij. Het zit in een oude boerderij. Er is ook een kindermenu, kinderstoelen en verschoningsruimte.

Theehuis Rhijnauwen in Bunnik: dit ligt vlakbij het mooie Fort Rhijnauwen en Landgoed Amelisweerd. Je kunt hier pannenkoeken eten, maar ook allerlei andere lekker dingen. Bij het terras in de tuin is een leuke houten speeltuin. Het ligt aan het water van de Kromme Rijn, dus je kunt er ook met een boot aanmeren.

PAND Pannenkoek in Schalkwijk bij Utrecht: pannenkoekenhuis met een bijzonder leuke inrichting. Veel industriële meubels, tapijten en planten. Maar er staan ook een echte caravan, boot, auto en tractor. Kinderen kunnen zowel binnen als buiten spelen. Je kunt hier behalve pannenkoeken ook andere dingen eten en er is een heuse ijshoek. Dit restaurant werd door meerdere lezers getipt.


Flevoland


Het Grote Kabouterbos in Dronten: pannenkoekenrestaurant met buitenspeeltuin. Ook is er het Kabouterpad van boswachterij Roggebotzand.

Strandpaviljoen Bremerbaai in Biddinghuizen: strandtent aan het Veluwemeer. Naast de strandtent ligt een strandje met ballenlijn en een speeltuin. Deze strandtent ligt ook vlakbij pretpark Walibi.

Hans en Grietje in Zeewolde: pannenkoekhuis in sprookjesthema. Buiten zijn er sprookjeshuisjes, speeltuin, trampoline en skelters. Binnen gebeurt er van alles: een pop die op een orgel speelt, er zijn glijbanen en de tafels draaien. Het is eigenlijk een binnenspeeltuin en buitenspeeltuin waar je ook lekkere pannenkoeken kunt eten. Roos ging er heen en was heel enthousiast.

Almere en omgeving

Tante Truus in Almere: serveert “eerlijkgemaakt” eten uit de buurt, heeft een kindermenu en een speelhoek. Vlakbij de Grote Markt en ook niet ver van Station Almere.

Hotel Finn in  Almere: mooi retro hotel en bovendien kindvriendelijk.

Restaurant Finn in Almere: hip kindvriendelijk restaurant. Tussen de middag kun je er voor de kids onder meer tosti’s krijgen, maar ‘s avonds is er een kindermenu.

Marina Muiderzand in Almere: in de jachthaven kun je slapen in een Duinhuis, chalet of safarilodge. In de jachthaven is een pannaveld en Strandbad Duin met strand, zwemvlotten, waterspeeltoestel en speeltuin.

Poort Dok in Almere: paviljoen op het Almeerderstrand, dat is een mooi breed strand aan het IJmeer.

Smullen en Spelen in Almere Hout: pannenkoekenhuis annex groene speelplek. Naast het terras ligt een speeltuin met groot houten speeltoestel, trampoline en verschillende schommels. Daarnaast is er een natuurspeeltuin met schapen. In het restaurant kun je kiezen tussen onder meer pannenkoeken (ook lactosevrij, eiwitvrij of glutenvrij), broodjes en salades.

Kindvriendelijke restaurants en hotels: uit eten en slapen met kinderen - Smullen en Spelen in Almere met speeltuin


Noord Holland


Texel

Stayokay in Den Burg op Texel: kindvriendelijk hostel met terras en tuin met grasveld en kinderspeelplaats. Er is een familiekamer, tafeltennistafel, huiskamer en spelletjeshoek. Tijdens de weekenden en vakanties zijn er ook activiteiten voor kids.

Catharinahoeve in Den Burgh op Texel: eethuis in een oude boerderij. Buiten is er een grote speeltuin, maar ook binnen is er een leuke speelplek. Er zijn pannenkoeken, maar ook allerlei andere gerechten.


De kop van Noord Holland

Pannenkoekenvallei in Den Helder: tof houten pannenkoekenhuis. Binnen is er een speelkamer, buiten is er een zandbak. Het zit naast de Klimvallei.

Paal Zes in Julianadorp: mooie strandtent met een fijne relaxte sfeer. Er zijn kleurpotloden en een leuke kaart voor kids, met bijvoorbeeld zalmfilet en een salade met kip.

Strandrestaurant Woest in Callantsoog: sfeervolle strandtent waar je lekker kunt eten, met kindergerechten. De kinderen kunnen tekenen, het strand is breed en schoon en je kan ook nog redelijk parkeren op zomerse dagen.

Controversy Inn in Hoogwoud: slapen in een antieke tram… of een vliegtuig, trein of UFO, hoe cool is dat? Ook leuk: op het erf van de boerderij is van alles te zien en je kunt veel van de voertuigen in. Cindy schreef een review over Controversy Inn.

Zilte Zoen in Schoorl: dit restaurant ligt onderaan het Klimduin. Binnen is er ook een speelhoek.

Jan van Scorel in Schoorl: hotel met familiekamers. Gelegen aan de Schoorlse Duinen, vlakbij het Klimduin. Met binnenzwembad, sauna, speeltuin en restaurant.


Omgeving Alkmaar

Blooming Hotel in Bergen: een prachtig hotel met zwembad en ook een speelkamer. Het ligt in het groen en daarnaast vlakbij het strand en het leuke plaatsje Bergen.

Strandhotel Nassau-Bergen in Bergen aan Zee: knus hotel met uitzicht op zee. Er is ook een buitenzwembad.

De Bolle Buik in Heerhugowaard bij Alkmaar: pannenkoekenhuis met grote speeltuin en pierenbadje. Je kunt hier ook hamburgers eten.

Echt in Alkmaar: fijne plek om te lunchen of koffie te drinken, terwijl de kids zich in de speelhoek vermaken.

Stayokay Egmond: ligt vlakbij zee en heeft een tuin. Er zijn familiekamers en kinderactiviteiten in vakanties en weekenden.

Club Zand in Castricum aan Zee: relaxed strandpaviljoen. De kaart bevat veel lekkere dingen voor kids. Cathelijne vertelt enthousiast: “Club Zand in Castricum is een fijne stek met kids. Ongedwongen sfeer, lekker eten, voeten in het zand en spelende kids binnen handbereik. Life’s a beach.” En dat laatste is dan ook de slogan 🙂

Onder de Platanen in Velsen-Zuid: pannenkoekenboerderij in recreatiegebied Spaarnwoude. Ernaast ligt Boerderij Zorgvrij, daar kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en er is een speeltuin.

Hotel Spaarnwoude in Velsen-Zuid: hotel met familiekamers en binnenzwembad. Gelegen in natuurgebied Spaarnwoude, met veel water.


Haarlem en Zandvoort 

Ubuntu Beach in Zandvoort: strandtent met grote schommel op het strand. Lekker schommelen, terwijl je naar de zee kijkt. Fijne plek, van ontbijt en lunch, tot borrel en diner. Op het kindermenu staan dingen als ravioli en op vrijdag kun je ook vaak barbecueën.

Beachhouse Hotel in Zandvoort: hotel aan het strand en niet ver van het circuit van Zandvoort.

Plazand in Zandvoort: chique strakke beach club. Er is een speeltuin, kinderstoelen en verschoningskussen. Daarnaast is er een zeer uitgebreid kindermenu.

Strandzicht Zandvoort: slapen in een appartement aan het strand. Met heerlijk terras, strandspeelgoed en Nintendo Wii.

Thalassa in Zandvoort: strandtent met kindermenu. Ook zijn er allerlei speeltoestellen voor kleintjes op het terras en ernaast een speeltuin voor iets grotere kinderen.

Meneer Paprika in Haarlem: speelgoedwinkel, maar ook een fijn café. Het café heeft een grote speelhoek met treinbaan.

Hello I’m local in Haarlem: sfeervol boutique hotel op mooie locatie. Er zijn kamers voor 2 tot 14 personen en ook een bedstede.

Het Veerkwartier in Haarlem: dit ligt aan de Veerplas. Het heeft een mooi terras. Daarnaast is er binnen en buiten genoeg plek voor kids.


Hoofddorp en Aalsmeer

Het Speelkasteel in Hoofddorp: dit speelparadijs heeft ook nog een pannenkoekenrestaurant.

Restaurant Eetze in Aalsmeer: all you can eat restaurant. Er is een met kinderspeelruimte met ballenbak en ook springkussens.


Enkhuizen, Hoorn, Purmerend en Zaandam 

Pannenkoekenstation in Opperdoes bij Medemblik en Enkhuizen: pannenkoekenhuis voor treinen fans, met een kleine speeltuin. Er is hier ook modelspoorbaan De Bijenstal. Daarnaast kun je hier in het weekend ook komen met de stoomtram vanuit Hoorn.

Ootje Konkel in Scharwoude bij Hoorn: hip pannenkoekenhuis met speelruimte. Op het terras kijk je uit over de visvijver. Grappig: de menukaart is in het Westfries en je kunt ook andere dingen eten.

Turf in Hoorn: restaurant met zandbak voor de kleintjes en ook een kast met spelletjes en tijdschriften.

In het fruit in Zuidoostbeemster bij Purmerend: idyllische camping, je kunt hier onder de fruitbomen kamperen. Er is hier een trampoline, klimboom, kippen, schapen. Ook is er eigengemaakte jam en kun je fruit plukken. Daarnaast is er een Bed and Breakfast, te boeken via Booking.com.

De Oorsprong in Purmerend: kindvriendelijke lunchroom. Lezer Renee vertelt: “Heerlijk veel plek voor kindjes om te spelen. Lekkere gezonde biologische hapjes en drankjes.”

Poort van Amsterdam in Uitdam: hotel in resort aan het Markermeer, er zijn ook vakantiehuizen. Dit park is gebouwd in de Zaanse stijl en ligt aan het IJsselmeer, met een strandje, restaurant en meerdere speeltuinen.


Het Gooi

Restaurant Bruis in Blaricum: heeft buiten een speeltuin en binnen speelhuisjes, tunnelwand, gamezone en bioscoop.

Restaurant Leuk in Bussum: restaurant met een enorme speelkelder voor kinderen.

Paviljoen Heidezicht in Bussum: restaurant aan de rand van de Bussumerheide. Er is ook een grote houten speeltuin.

Marina Parcs in Naarden: in de jachthaven bij het Naarderbos kun je slapen in een Havenlodge of woonboot. Voor kinderen is er een waterspeeltuin en natuurzwembad.

Flinders café in Hilversum: is de hele dag open. Het heeft kinderstoelen, kleurplaten en daarnaast een kinderkaart.

Luno Kitchen in Hilversum: leuk om te eten of koffie te drinken met kinderen. Op zondag is er zelfs ook een speelplek waar kinderen vermaakt worden.

Nautisch Kwartier in Huizen: hotel aan het Gooimeer. Er zijn sloepjes te huur en er zijn ook familiekamers. Naast restaurant Dickens ligt een speeltuin in de vorm van een schip.


Lees ook: Amsterdam met kids en 101 kids restaurants in Amsterdam


Amsterdam Centrum

Amsterdam heeft misschien wel de meeste kindvriendelijke restaurants van Nederland. Of zou ik er zo veel kennen omdat ik er zelf woon?

De Pizzabakkers zit op verschillende plekken in de stad en is heel kindvriendelijk. Kids kunnen ook speeldeeg krijgen om lekker in te kneden. Ook zijn er kinderstoelen.

De Burgermeester zit op verschillende plekken in de stad. Hier eet je echt lekkere hamburgers en ze hebben ook burgers in kindermaatjes.

Hotel Jakarta Amsterdam, Oostelijk Havengebied: ingericht in hippe Indonesische stijl. Het heeft een zwembad en ligt op het mooie Java-eiland. Onderin zit een bakkerij, waar je ook koffie kunt drinken. Vanuit de sky lounge heb je daarnaast een prachtig uitzicht.

Rosa & Rita: in de Czaar Peterbuurt in Amsterdam. Je eet biefstuk en pizza. Er zijn genoeg kinderstoelen en grotere kids kunnen daarnaast buiten in de autobus spelen.

Pension Homeland in Amsterdam: stoer vintage hotel op het oude Marineterrein. Het is er omheen lekker groen, dus als het mooi weer is kun je heerlijk buiten zitten. Het water is echter niet afgeschermd.

Dignita Hoftuin vlakbij Waterlooplein: hier kun ontbijten, brunchen of lunchen. Ze serveren seizoensproducten op een idyllisch plekje in het groen, met een grasveld er omheen.

Brasserie Nel vlakbij de Utrechtsestraat: restaurant in de oude witte Amstelkerk. Het terras zit aan het Amstelveld, waar ook een voetbalgoal en een speeltuintje is.


Amsterdam Zuid

De Bazar in de Pijp: mediterraan restaurant in een gigantische ruimte met vrolijke kleuren. Het is er altijd druk, dus reserveren is wel verstandig. Je kunt er ook heel leuk ontbijten.

Stayokay Vondelpark ligt letterlijk in het Vondelpark. Het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen. Er zijn ook kinderstoelen en kinderbedjes.

Groot Melkhuis, Vondelpark: heeft een gigantische speeltuin, met hek er omheen. Er zijn ook babyschommels .

Bilderberg Jan Luyken in Amsterdam: hotel om de hoek van het Vondelpark. Je kunt er daarnaast een oppas regelen.

Conscious Hotel the Tire Station naast het Vondelpark: hip en milieuvriendelijk hotel.

Happy Italy in de Rivierenbuurt: dit wordt met recht een Fast Italian genoemd. De pizza’s staan snel vers op tafel. De speelhoek is buiten het zicht en daarom niet geschikt voor kleinere kinderen.

Restaurant Vandaag in de Rivierenbuurt: all you can eat buffet met verlaagd Kidsbuffet en een Kidskitchen, waar kinderen koekjes kunnen bakken. Er is een speelkamer en daarnaast oppas.

Htel Serviced Apartments in Amsterdam Buitenveldert: hier kun je een appartement huren, ideaal met kinderen.


Amsterdam West

Wijs West aan de Bilderdijkstraat in de Kinkerbuurt: leuk tentje met speelruimte voor koffie en lunch. Er zit ook een winkeltje en er zijn regelmatig activiteiten voor kids.

Leescafe Belcampo in de Baarsjes, in de Kinkerbuurt in West: dit is leescafé van de bibliotheek in de hallen. Het heeft een speelhoek voor kinderen. Daarnaast is er een grote collectie kranten en magazines uit de bibliotheek voor ouders. De Hallen zijn sowieso leuk om een keer heen te gaan.

Conscious Hotel Westerpark in Westerpark: een milieuvriendelijk en hip hotel.

Terrasmus in het Erasmuspark: een erg leuk terras voor kinderen. Het ligt naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat. Het is in de winter gesloten.


Amsterdam Noord

IJ-kantine op het NDSM-terrein in in Amsterdam Noord: is een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord. Met een grote kinderspeelhoek en in het weekend kunnen de kids ook knutselen. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, alleen dat is al een hele belevenis. 

Proost en Stroop is een restaurant met gewone en bijzondere pannenkoeken, maar ook borrelhappen, broodjes, salade, soep en een wisselend hoofdgerecht. Het is een soort strandtent in het groen, met hangmatten, speelkarretjes en soms een zwembadje. Binnen is er daarnaast een speelhoek.


Amsterdam Oost

Stayokay Zeeburg in de Indische Buurt: heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen. Daarnaast zijn er kinderbedjes.

Blitskikker in de Javastraat in de Indische Buurt: concept-store. Het is een winkel met speelgoed en kleding voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast is het een gezinscafé en kinderkapper. Kids kunnen cakejes versieren, spelen bij de treintafel, tekenen, pac-mannen of een spelletje doen in de speelhoeken.

Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam: superhip hotel in het oude Volkskrantgebouw naast metrostation Wibautstraat. Met vierpersoonskamers en daarnaast een sauna met hottub met uitzicht over de stad.

Marina Parcs in de nieuwe wijk Amstelkwartier: slapen in een havenlodge op het water.


Amsterdam IJburg

Bij Storm op Zeeburgereiland: een soort van strandtent bij funsportpark Wind ’n Wheels. Met heel veel zand, speelgoed, speeltoestellen en zwembadjes.

Haddock op Zeeburgereiland: ‘s zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels op het terras naast de speeltuin. ‘s Winters kunnen de kinderen binnen spelen in een grote speelkamer. Dat er voldoende kinderstoelen zijn spreekt voor zich.

MOJA op Steigereiland: dit is ligt een verborgen pareltje aan het water. Het heeft binnen een mini indoor speeltuin en buiten op het terras een speeltuintje voor de kids.

Haas & Popi op Lolaland op IJburg: restaurant met speelhoek, open haard en groot terras. Vroeger zat hier Blijburg. Naast het nieuwe strand van Amsterdam.

House of Bird in Diemen: kindvriendelijk restaurant in het groen van het Diemerbos. Het is een proeflokaal voor bier van de Bird Brewery en een prachtig plekje in de natuur voor vogelspotters. Maar ook een heerlijke plek voor kinderen die van ravotten houden en voor ouders die even lekker op het terras willen zitten.

Kindvriendelijke restaurants en hotels: uit eten en slapen met kinderen


Zuid Holland


Boerderij ‘t Geertje, Geerweg 7 in Zoeterwoude, tussen Zoetermeer en Leiden: boerderijrestaurant bij boerderij met veel kinderactiviteiten.

Rederij De Vrijheid in Gouda: strandpaviljoen gebouwd uit zeecontainers, bij stadsstrand.

Duinrell in Wassenaar: bij dit attractiepark kun je blijven slapen. Door een weekendje te gaan heb je uitgebreid de tijd om het attractiepark te ontdekken.


Katwijk en Noordwijk 

Lievelingetjes in Lisse: conceptstore waar je even lekker een kop koffie drinkt terwijl de kids spelen.

Beachclub C in Noordwijk (voorheen het Zuiderbad): mooie strandtent met een groot houten speelkasteel en veel speelgoed. Lezer Mieke vertelt enthousiast: “Groot speelkasteel en top horeca met vriendelijke bediening, ook op drukke dagen!” Van die lavendelkleur op de muren en die loungebanken word ik ook vrolijk. Rond kerst is er naast het Zuiderbad Winter Wonderland, daar kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten in de sfeer van een Oostenrijkse Stube.

Strandpaviljoen de Zeester in Noordwijk: strandtent met speeltoestel. Naast een kindermenu zijn er ook veel andere dingen die kinderen lekker vinden. Gaby schrijft er over: “Voor de gewone ouderwetse gezelligheid. Een speeltoestel voor de kleintjes, mooi overzichtelijk strand, vriendelijke bediening en niet duur!”

Strandhuis Buitengewoon in Noordwijk: zeer kleurrijke kindvriendelijke strandtent. Met hottub, loungebanken en hangmatten.

Vesper Hotel in Noordwijk: mooi boutique hotel dat achter het Zuiderbad ligt, in een opvallend wit gebouw.

De Beslagkom in Katwijk: pannenkoekenrestaurant. Anne-Marie vertelt: “Er is een afgesloten ruimte met speelgoed voor de allerkleinsten beneden en een apart gedeelte voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat is een soort apekooiruimte met touwen, een glijbaan en nog veel meer.”


Den Haag

Den Haag heeft behalve veel kindvriendelijke restaurants, maar ook veel fijne strandtenten!

Boomhuttenclub in het centrum: hier kun je ontbijten, lunchen of borrelen. Terwijl je lekker zit, kunnen de kinderen heerlijk spelen en klimmen in de “boomhutten” binnen.

Bagels & Beans in het centrum: heeft een kinderhoek en tuin met zon.

Dudok in het Centrum: bekend bij politiek Den Haag, maar ook geschikt voor kinderen. Met tuin, kinderstoelen en ook een heuse kinderkaart.

Happy Tosti in het centrum: hier hebben ze heel veel verschillende tosti’s.

Little V in het centrum: Vietnamees restaurant aan een pleintje met een speeltuin. Vlakbij de Grote Marktstraat.

Stayokay Den Haag in het centrum: heeft privé kamers voor twee, drie, vier, vijf of zes personen. Er zijn daarnaast kinderbedjes.

Koffie en Kind aan de Laan van Poot: hier kan je kind een aantal ochtenden per week spelen terwijl jij koffie drinkt. Er zijn allerlei speelhoeken binnen en buiten een natuurtuin met klimrek, glijbaan en tunnels.

Appeltje Eitje in de Prins Hendrikstraat: kindvriendelijk en vrolijk ingericht ontbijt- en brunchrestaurant.

Gastropub en Brouwerij Van Kinsbergen in het Zeeheldenkwartier: binnen is de inrichting stoer, buiten is er een terras.

Mama Kelly op de Binckhorst: hip ruim restaurant, met kip en kreeft op de kaart.

=> Bekijk ook: Den Haag met kids


Scheveningen

Aan het Zwarte pad zitten meerdere leuke strandtenten.

Strandpaviljoen Buiten heeft trampolines.

Beachclub Culpepper heeft een kindermenu met daarop dingen als een boterham met pindakaas en een gietertje limonade.

Patagonia Beach heeft een barbecue en een kindermenu.

Bilderberg hotel Europa in Scheveningen: kindvriendelijk hotel bij het strand. Met familiekamers, kinderstoelen en speeltoestellen naast het hotel. Er is eveneens een oppasservice.

Ook bij de boulevard zitten veel leuke strandtenten.

Bora Bora is een kleurrijke strandtent met kindermenu.

Bij Solbeach kun je ook zelf dingen bereiden op je privé barbecue en ze hebben een kindermenu.

The Fat Mermaid is een stijlvolle strandtent met kindermenu en ook biologische producten.

Hart Beach Surfrestaurant ligt naast een speeltuin en is ook in de winter open.

BizStay heeft een aantal hippe kindvriendelijke appartementen. Ze liggen vlakbij het strand in Scheveningen: in de haven, in de winkelstraat Keizersstraat en niet ver van het Kurhaus.


Duindorp en Kijkduin

Het Zuiderstrand bij Duindorp is veel rustiger dan het nabijgelegen Scheveningen.

Strandpaviljoen Zuid is een strandtent met op de kaart “serieuze” gerechten voor kinderen. Niet ver hiervandaan vind je ook ‘t Speelduin, een leuke houten speeltuin in de duinen.

Kijkduin en Loosduinen liggen nog een stukje verder naar het Zuiden.

Beachclub Titus heeft een speeltuin op het strand en een kindermenu.

Vakantiepark Kijkduin in Kijkduin bij Den Haag: hier kun je slapen in een strandhuisje. Dat betekent dus overdag lekker met de kids spelen op het strand en in de avond rustig de zon in de zee zien zakken.

Pluk! Den Haag in Loosduinen: biologische stadstuin. Met binnen een lunchroom met grote kinderhoek. Buiten zijn er daarnaast dieren en een zandbak, door de heemtuin kunnen kids lekker struinen.


Rotterdam

Restaurant Bazar in Rotterdam: kleurrijk mediterraan restaurant. Er is een kindermenu, maar ook veel andere toegankelijke gerechten voor kinderen. Ook erg leuk om te ontbijten. 🙂

Hotel Bazar is het bijbehorende hotel.

Juffrouw van Zanten in Kralingen en in Rotterdam West: leuk tentje met terras, speelhoek en ook een gezonde menukaart.

Parkhotel Rotterdam: kindvriendelijk hotel in het centrum van de stad. Met familiekamers en ook kinderstoelen.

Koffiebar Croos in Rotterdam: fijne plek voor koffie of lunch en er is ook een speelhoek.

SS Rotterdam: op dit cruiseschip kun je overnachten, hoe tof is dat?

Stayokay in Rotterdam: hotel in de wereldberoemde Kubuswoningen. Het heeft privé kamers voor twee, drie, vier of zes personen, kinderstoelen en babybedjes.


De omgeving van Rotterdam

Villa Augustus in Dordrecht: hotel en restaurant in watertoren met prachtige tuin erbij. Je kunt hier ook lekkere dingen voor thuis kopen.

Parckhoeve in Schiedam: omheind terras aan het water. Het ligt naast de grote houten speeltuin Fort Drakensteijn, met heel veel verschillende speeltoestellen. Je kunt ook ijsjes en frietjes halen bij de kiosk. Voor kleintjes is er ook nog een kinderboerderij.

De Witte Brug in Lekkerkerk: kleinschalig hotel met kinderspeelruimte, restaurant, buitenzwembad en sauna.

De Vreemde Vogel in Vlaardingen: buitenhotel met kamers in bijvoorbeeld een vliegtuig of vogelhuisje. Er is een tuincafé en er zijn daarnaast leuke activiteiten.

De Koningshoeve in Klaaswaal bij Dordrecht: boerderij met speeltuin met trampoline. Daarnaast zijn er ook een skelterbaan en een maisdoolhof. Binnen is er een speelhoek, tafelvoetbal en speelmachines.

‘t Sonnetje in Maasland bij Schiedam: pannenkoekenhuis met speelkamer voor de kinderen. Buiten is er een terras. Naast pannenkoeken staan er ook andere gerechten op de kaart. Een lezer vertelde: “Als de boer aanwezig is kun je de stallen zien en de koeien!”


Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

Klokshuys in Vierpolders bij Brielle en Hellevoetssluis: mooi duurzaam houten pannenkoekenhuis in fruitboomgaard. Er is ook een blotenvoetenpad en je kunt een picknick boeken in de boomgaard.

Boerderij de Buytenhof in Rhoon bij Rotterdam en Hellevoetssluis: deze theeschenkerij met speeltuin heeft ook een bloemen- en fruitpluktuin. Naast pannenkoeken hebben ze ook andere lunchgerechten en taart.

De Pannekoekenbakker Zuidland in Simonshaven bij Spijkenisse: pannenkoekenhuis aan het water. Er is een grote speeltuin.

Cape Helius in Hellevoetsluis: hotel in houten beach resort in pastel kleuren. Het ligt bij de jachthaven in de Haringvliet, dus het is ideaal voor watersportliefhebbers. Er is ook een speeltuin.

Bij Marc in Ouddorp: restaurant achter de duinen, naast speeltuin.

Landal Ouddorp Duin: strand resort in de duinen. Zwemmen kun je in zee of het binnenzwembad. Om te spelen is er een klimduin en ook een binnenspeeltuin.

Paal 10 in Ouddorp: strandtent met speeltuin.


Zeeland


Schouwen Duiveland en Tholen

Strandclub Zee op Schouwen Duiveland: mooie stijlvolle strandtent op de Brouwersdam. De strandclub staat op palen, dus je kijkt uit over zee. Als het wat kouder is zit je lekker onder een dekentje op verwarmde kussens. Er is ook een winkeltje met vooral kleding.

Beachclub Perry’s op Schouwen Duiveland: aan de voet van de Brouwersdam. Op het strand staan een paar kleine speel- en sporttoestellen.

Strand Café Dok in Noordwelle bij Renesse op Schouwen Duiveland: restaurant met terras. Er is een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en ook binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes. Ook is er een uitgebreid kindermenu. Het is onderdeel van Strandpark de Zeeuwse Kust.

Pannekoekenmolen de Graanhalm in Burgh-Haamstede op Schouwen Duiveland: eten bij een oude molen. Je kunt binnen of buiten eten, in de tuin. De kinderen spelen ondertussen in de leuke ouderwetse speeltuin. Er is ook een winkeltje met souvenirs en lekkere dingen.

Oesterdam Resort op Tholen: luxe hotel suites en villa’s aan het water. Met restaurant, bootverhuur en fietsverhuur.

Lees ook: Schouwen-Duiveland met kids 


Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland

De DAM in Vrouwenpolder op Walcheren: strandrestaurant met grote strandspeeltuin en kindermenu. De houten speeltuin heeft ook een mooie vuurtoren.

Molen de Jonge Johannes in Serooskerke op Walcheren: speelboerderij en restaurant. Met terras met speeltuin en ook een ruimte om te spelen binnen.

Hof Poppendamme in Serooskerke op Walcheren: restaurant met binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

Oase in Domburg op Walcheren: mooie strakke strandtent. Voor kids is er een uitgebreid kindermenu en kinderspeelhoek. Karin vertelt: “Mooi strand en bij minder weer ook een fijne speelkamer voor kindjes!”

Stayokay in Oostkapelle bij Domburg: slapen in een heus kasteel of een van de bijbehorende koetshuizen. Met Spelletjeskast en tafeltennistafel en ook kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie.

Strandpark Zeeland in Vlissingen op Walcheren: hier kun je slapen in een strandhuisje.

Hotel Zuiderduin in Westkapelle op Walcheren: hotel met familiekamers, kidsclub en buitenzwembad. Vlakbij familiestrand gelegen, waar het hotel ook een Beachclub Zuiderduin heeft.

De Banjaard in Kamperland op Noord Beveland: strandtent naast speeltuin. Het is een zelfbedieningsterras.

Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke bij Goes op Zuid-Beveland: restaurant met terras. Er is een speelweide en binnenspeeltuin, met daarin ook een half overdekt touwenparcours.


Zeeuws Vlaanderen 

Roomport Beach Resort in Kamperland: hier kun je slapen in strandhuisjes, dat is dus wakker worden met een prachtig uitzicht op zee.

Molecaten Park Hoogduin in Cadzand: nog meer huisjes op het strand.


Noord Brabant


De westkant van Brabant

 

Vrouwenhof in Roosendaal: vroeger alleen een speeltuin, nu met pannenkoekenhuis. Het pannenkoekenrestaurant is vrolijk en strak hip ingericht. De speeltuin is zo’n ouderwets grote speeltuin.

Het Houtse Meer in Den Hout, bij Oosterhout: paviljoen aan het Houtse meer. Er is een kindermenu, maar op de kaart staan nog veel meer lekkere dingen voor kinderen.

Koeckers in Den Hout bij Oosterhout: pannenkoekenhuis met heel veel plekken om te spelen. Buiten is er een hele grote speeltuin en midgetgolf. Daarnaast is er binnen een speelkelder. Ook zijn speurtochten. Deze plek is ook leuk voor wat oudere kinderen. Je krijgt dukaten waarmee je het winkeltje iets kunt uitkiezen.

Dennenlucht in Breda: groot pannenkoekenrestaurant. Buiten is er een grote houten speeltuin. Ook binnen is er een speelruimte.

Belcrum Beach in Breda: kleurrijk stadsstrand met picknickbanken en hangmatten.


Midden Brabant

Efteling in Kaatsheuvel: leuk om een weekendje heen te gaan, je kunt namelijk ook overnachten in Efteling sfeer.

De Roestelberg in Kaatsheuvel, in de buurt van de Efteling: restaurant in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Je kunt hier pannenkoeken eten, maar ook allerlei andere gerechten. Er is een speeltuintje en je kunt lekker wandelen.

De Gerrithoeve in Oisterwijk: is een speelboerderij met een restaurant. Kinderen kunnen behalve buiten spelen ook binnen in een heuse zandspeeltuin spelen.

Stadscafé de Spaarbank in Tilburg: met terras en speeltuin. Binnen is er ook een speelhoek. Uitgebreide menukaart voor kinderen variërend van kroketten tot gamba’s.

Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek: slapen, ontbijten, borrelen en dineren in een Safaripark. In het restaurant en het terras eet je met uitzicht op leeuwen of giraffen. Wil je meer zien, kijk dan even naar onze onze review van Safari Resort Beekse Bergen.


De oostkant van Brabant

De Bistro van Camping het Goeie Leven in Eerde bij Veghel: lekker eten, een prachtig terras met zandbak en groot grasveld waar de kinderen lekker kunnen ravotten. Even verderop is ook de speeltuin van de camping en naast de bistro is de speelruimte. Kijk wel even goed naar de openingstijden.

De Boshut bij Hartje Groen in Schaijk bij Oss: deze natuurcamping heeft een leuk terras met speelkeukentje en zandbak. Aan de overkant ligt daarnaast het Docus de Das Avonturenpad, dat is een speelbos. Kinderen doen tijdens een wandeling opdrachten in de natuur. Je volgt de bordjes en onderweg kom je meerdere speelplekken tegen.

De 7 Dwergen in Cuijk, tussen Nijmegen en Boxmeer: pannenkoekenhuis met een grote speeltuin. Alles staat hier in het teken van het sprookje.

De Pannekoekenbakker in Eersel onder Eindhoven: groot pannenkoekenhuis met speeltuin binnen en buiten. Kinderen gaan via een glijbaan naar de binnenspeeltuin.

De Pannekoekenbakker in Zeeland bij Uden en Oss: buiten spelen de kinderen op trampolines en in de houten speeltuin. Binnen is het knus ingericht als ouderwetse blokhut. Yep, kindvriendelijke restaurants zijn in Brabant vaak een pannenkoekenhuis!

Bij De Neut in Westerhoven bij Eindhoven: restaurant met pizza, pasta en pannenkoeken. Het heeft een bijzondere inrichting, met speelruimte en een toffe ijscorner. Buiten is er een terras.


Limburg


Spek en Bonen in Venlo: kindvriendelijke winkel en café. Elke vertelt: “Er is een grote tafelzandbak in het midden van de zaak en behalve heerlijke koffie en lunchgerechten ook een winkeltje met superleuke cadeautjes.”

La Selva in Roggel tussen Venlo, Weert en Roermond: restaurant met grote houten speeljungle in het zand. In sommige periodes is het alleen toegankelijk voor gasten van Recreatiepark de Leistert.

De Pannekoekenbakker in Plasmolen: pannenkoekenhuis met speeltuin in Noord Limburg.


Maastricht

Maastricht is een hele leuke stad en heeft veel kindvriendelijke restaurants!

Dormio Resort Maastricht ligt niet ver van het centrum van de stad. Op het stijlvolle resort is ook een zwembad, speeltuin en kids club.

Ristorante Il Giardino in Maastricht: niet specifiek op kinderen gericht, maar kindvriendelijk zoals alleen Italianen dat kunnen zijn. Met heerlijke pasta’s en goede wijnen.

Bilderberg hotel Europa in Maastricht: hip hotel met familiekamers.

Café Sjiek in Maastricht: beroemd vanwege zijn “zoervleis”: Limburgs stoofvlees. Toen ik een vriendin uit Maastricht vroeg waar ik zeker heen moest was dit dan ook de plek die ze noemde. Het zit aan een pleintje, waar je ‘s zomers op het terras kunt eten. Op de kaart staan ook allerlei kindergerechten, waaronder een kinderportie zoervleis.

Stayokay in Maastricht: dit hostel ligt aan de Maas en aan een stadspark, tegenover het Bonnefantenmuseum. Het heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen en heeft ook babybedjes.

Zuid in Maastricht: restaurant met terras en kindergerechten. Gelegen aan het water aan de “andere kant” van de Maas in de wijk “Wijck”.

Zondag in Maastricht: café met kleurrijk terras voor lunch en tapas. Niet per se kindvriendelijk, maar wel gewoon heel leuk.

Cuba Beach Bar op Fun Valley Maastricht in Eijsden: beach bar bij groot recreatieterrein. Er is ook een dagstrand, buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, klimpark, kano verhuur en ijssalon.

De Nachtegaal in Meerssen: restaurant met speeltuin ernaast, met dieren erbij.


Logeren in heel Nederland


Fletcher heeft veel hotels met familiekamers, of de mogelijkheid een bedje bij te plaatsen. Je kunt zoeken op familiekamer, maar bijvoorbeeld ook op zwembad of speeltoestellen.

Farmcamps betekent slapen op boerderijen verspreid door heel Nederland. In Safaritenten, Lodgetenten of appartementen genaamd “BedStay”. Op veel boerderijen mogen de kids ook meehelpen en dieren knuffelen.

Stayokay heeft op haar website een lijstje met kindvriendelijke hostels. Ze hebben bijna allemaal familiekamers, ook voor grote gezinnen tot 6 personen. In de vakantie zijn er bij veel hostels kinderactiviteiten.

Heerlijkehuisjes.nl verhuurt vakantiehuisjes en appartementen, bij particulieren en in parken.

Weet jij nog leuke sfeervolle kindvriendelijke restaurants en hotels, of andere horeca voor kinderen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update