Amsterdam met kinderen: kindvriendelijke tips


In Amsterdam is zo veel te doen voor kinderen, maar het is niet allemaal makkelijk te vinden. Daarom vind je hier alle kindvriendelijke tips in Amsterdam op een rijtje: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, kinderboerderijen, actieve uitjes, winkels voor kinderen, restaurants, hotels en appartementen, leuke vormen van vervoer, kinderfeestjes en festivals. 

Ik woon hier al meer dan twintig jaar. Ooit had ik als student een bijbaantje als fietsgids en mijn liefde voor Amsterdam is altijd gebleven. Onze stad laat ik graag aan de kinderen zien, maar wel op een manier die bij hun past, dus met speeltuinen en kindvriendelijke restaurants op de route. Als we een stad bezoeken, zorgen we altijd dat de kinderen regelmatig even lekker kunnen spelen. Behalve de highlights vind je dus ook heel veel plekken om te spelen op deze website.

Amsterdam met kids: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

De wijken van Amsterdam

Naast de pagina’s per onderwerp, vind je ook voor iedere wijk één pagina, waar alles bij elkaar staat:

  • Centrum: Centrum west met de Haarlemmersstraat en -dijk, Westelijke Eilanden en Jordaan, Centrum Midden met het Centraal Station, de Dam, Utrechtsestraat. Centrum Oost met Oosterdokseiland, Waterlooplein, Plantagebuurt, Czaar Peterbuurt.
  • Zuid: de Pijp, Rivierenbuurt, Buitenveldert, Amstelpark, Vondelpark, Oud Zuid, Beethovenstraat, Hoofddorplein.
  • Oost: Oostelijk Havengebied, Indische Buurt, Oost/Watergraafsmeer, Flevopark, IJburg en Zeeburgereiland, Amsterdam Zuidoost.
  • West: Westerpark, Spaarndammerbuurt, Houthavens, Overtoom, Bos en Lommer, Geuzenveld, Osdorp, Nieuw Sloten, Slotervaart, Westpoort.
  • Noord: Overhoeks, Van der Pekbuurt, NDSM-terrein, Noorderpark, Buikslotermeerplein.
  • Net buiten Amsterdam.

Amsterdam met kinderen: kindvriendelijke tips

In Amsterdam is zo veel te doen voor kinderen, maar het is niet allemaal makkelijk te vinden. Daarom vind je hier van alles voor kids op een rijtje:

Amsterdam met kinderen: kindvriendelijke tips

Heb jij nog tips?

Dit overzicht van activiteiten voor kinderen in Amsterdam is natuurlijk nooit af, dus kindvriendelijke tips zijn altijd welkom. Weet jij nog leuke dingen in Amsterdam die nog missen? Dan hoor ik je tip graag via info [at] leukmetkids [punt] nl. Veel plezier in Amsterdam met kinderen!


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.