Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen

kindvriendelijke restaurants in Amsterdam

In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die kindvriendelijke restaurants, café’s, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. 

Klik snel door naar:
Centrum
West
Zuid
Oost
Noord
Zuidoost
Net buiten Amsterdam
Hotels in Amsterdam: kindvriendelijke plekken om te slapen

Zoek je tips om leuke dingen te doen met kids en leuke winkels? Kijk dan eens naar het artikel Amsterdam met kids.

Als jij tips hebt voor leuke restaurants hoor ik ze ook graag via een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl. Ik heb al heel veel leuke plekken kunnen toevoegen dank zij alle tips!

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen horeca

Zoek je een leuke reisgids? Ik vind Kidsproof Amsterdam een heel leuk boekje om in je tas te hebben, bij ons ligt hij standaard ergens in de kinderkamer omdat zoonlief alle plaatjes van Amsterdam zo leuk vindt.

MEERDERE LOCATIES DOOR DE HELE STAD

De Pizzabakkers op de Haarlemmerdijk 128, Plantage Kerklaan 2 en Overtoom 501 (en in Haarlem) is heel kindvriendelijk, iets oudere kids kunnen er zelfs speeldeeg krijgen om lekker in te kneden. Ook zijn er kinderstoelen.

Heerlijke burgers eet je bij de Burgermeester (o.a. Elandsgracht 130 in de Jordaan, Utrechtsestraat 8 bij het Rembrandtplein, Plantage Kerklaan 37 bij Artis, Albert Cuypstraat 48 in de Pijp).

De Coffee Company heeft door de hele stad heen koffiebarren die vol zitten met ouders. Ook Bagel & Beans zit verspreid over de stad en is erg kindvriendelijk.

AMSTERDAM CENTRUM

Vooral het centrum is lastig, daar is een kinderstoel vaak al veel gevraagd. Gelukkig zit er tegenwoordig zelfs op Amsterdam Centraal Station een kindvriendelijke plek, waar je even rustig kunt wachten op je trein: De Burgerij (IJhal, De Ruijterkade 40B), aan de noordkant van het station, dit is de kant waar je naar de pont naar Noord gaat, met kinderstoelen, burgers op kindermaat en een afgescheiden speelhoek.

Brasserie Harkema (Nes 67) zit niet ver van de Kalverstraat. Het café van het Compagnietheater (Kloveniersburgwal 50) is een grote ruimte, waar soms speelgoed en kleurplaten aanwezig zijn, de variërende schotels zoals nasi en hamburger zijn toegankelijk voor kinderen. Aziatisch restaurant A-Fusion (Zeedijk 130) heeft een kinderstoel, het personeel is leuk met de kinderen en het eten is toegankelijk voor kinderen. Ook in het oude centrum zitten de twee vestigingen van Humpreys (Spuistraat 267 en Nieuwezijds Kolk 23) met kindermenu. Restaurant Noordwest (Noordermarkt 42) zit in het noordelijke deel van de Jordaan, net als Restaurant Il Fiore (Lindengracht 19).

De westkant van het centrum

Als je restaurant Moeders (Rozengracht 251) heet kun je niet anders dan kindvriendelijk zijn. Er is zelfs ook een jaarlijkse moerdagviering.

In het Westelijk Havengebied zit Bickers aan de Werf (Bickerswerf 2) met een prachtig uitzicht over het water en met kindermenu. Vlak om de hoek zit Kinderboerderij de Dierencapel.

De oostkant van het centrum

Naast de OBA zit Vapiano (Oosterdokskade 145 bij CS en Amstelstraat 2) is een self-service concept met Italiaans eten.

Het oude Marineterrein is nu voor iedereen toegankelijk. Kanteen25 richt zich op duurzaamheid en leidt statushouders op als kok. Er is een game room met een speelkast en een bibliotheek met bordspelletjes.

Op Oostenburgereiland bij Rosa & Rita (Conradstraat 471) eet je biefstuk en pizza en er zijn genoeg kinderstoelen voorhanden.

Vlakbij de Stopera en naast de Hermitage zit Dignita Hoftuin (Nieuwe Herengracht 18). Hier kun je ontbijten, brunchen of lunchen met seizoensproducten. Het zit op een idyllisch plekje in het groen, met een grasveld er omheen.

AMSTERDAM WEST

westerpark

In het Westerpark kun je eerst wandelen en naar de speeltuin en daarna naar een van de vele horeca gelegenheden waaronder Pacific Parc, het Westergasterras, de Espressofabriek en de Bakkerswinkel. Niet ver ervandaan zit Café Restaurant Amsterdam (Watertorenplein 6), in een hoge oude machinekamer, met een mooi terras aan een plein, met uitgebreid kindermenu en tekentafel, buiten is een voetbalkooi.

Paviljoen van Beuningen (Van Beuningenplein 21) is zeer kindvriendelijk en zit naast een speeltuin, perfecte plek voor koffie en lunch.

oud west

Bij Bosco (Eerste Constantijn Huygensstraat 9) kun je kleine porties krijgen, en is er speelgoed, een kinderstoel en een verschoningskussen. Cafe Toussaint (Bosboom Toussaintstraat 26) heeft speelgoed, een kinderstoel en een verschoningskussen. WG cafe (Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 52) heeft alles wat je nodig hebt voor kinderen, van verschoningskussen tot speelgoed.

In de Kinkerbuurt heeft Leescafe Belcampo (Hannie Dankbaarpassage 10) een speelhoek voor kinderen, en een grote collectie kranten en magazines uit de bibliotheek voor ouders. Wijs West (Bilderdijkstraat 62) is een leuk tentje met speelruimte voor koffie en lunch, met winkeltje erbij en er zijn regelmatig activiteiten voor kids, ze houden er ook rekening met kinderen die allergisch zijn. Met je handen eten, wat wil je als kind nog meer? Dat kan bij een van de vele Ehtiopiers in de stad waar je van een grote hartige pannenkoek eet. Addis Abbeba (Overtoom 337) heeft daarnaast ook nog wat kinderfaciliteiten.

de baarsjes en bos en lommer

In de Baarsjes zit Edel (Postjesweg 1) met een prachtig terras aan het water. Delicatessewinkel Deli-caat (Admiralengracht 223) in De Baarsjes heeft een speelhoekje en je kunt er ook heerlijk ontbijten. Terrasmus in het Erasmuspark is een erg leuke plek voor kinderen, naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat.

In Bos en Lommer is Theatercafé Mozaiek (Bos en Lommerweg 191) leuk om met kids te eten. Bagels en Beans (Bos en Lommerweg 333) zit altijd vol met papa’s en mama’s met baby’ en peuters, die een mini bananen- smoothie van de zaak krijgen.

Espressobar Buongiorno (Admiraal de Ruiterweg 23, Bos en Lommerplein 114, Jan Evertsenstraat 123, Tussenmeer 255) is een gezellige koffietent op verschillende plekken in Amsterdam West.

AMSTERDAM ZUID

het vondelpark 

In het Vondelpark kun je leuk lunchen bij het Groot Melkhuis. Het heeft een gigantische speeltuin, met hek er omheen en met babyschommels.

Ook in het Vondelpark zit de Vondeltuin (Vondeltuin 7) met allerlei kinderfaciliteiten waaronder een zandbak. Niet open in de winter.

Italiaans restaurant Le 4 Stagioni (Johannes Verhulststraat 32) is gezellig druk en heeft kleurpotloden.

de pijp

Bij de Taart van mijn Tante (Ferdinand Bolstraat 10) eet je heerlijke taartjes.

De bubblegum-roze winkel met café van Blond Amsterdam (Ferdinand Bolstraat 44) is leuk voor een meidendagje.

Lekkere koffie genoeg: bij de Koffiesalon (1e van der Helststraat 66) en de Coffee Company (van Woustraat 92, Van Woustraat 153, Ferdinand Bolstraat 38). Bij het IJscuypje (Eerste van der Helststraat 27) haal je lekkere ijsjes.

de rivierenbuurt

In de Rivierenbuurt zit @7 (Scheldestraat 92), waar je kunt ontbijten, lunchen en koffie drinken. Achterin zit een speelhoek voor kids en er is ook een leuke menukaart voor kinderen.

Vlakbij de RAI zit Happy Italy (Zuidelijke Wandelweg 78), met recht een Fast Italian genoemd, de pizza’s staan snel vers op tafel, helaas is de speelhoek is buiten het zicht en daarom niet geschikt voor kleinere kinderen.

AMSTERDAM OOST

Plancius (Plantage Kerklaan 61) vind je tegenover Artis en heeft kinderstoelen. Lekker lunchen doe je bij Beter & Leuk (1e Oosterparkstraat 73), waar je ook nog wat cadeautjes kunt kopen.

oost en de watergraafsmeer

Lunchroom Lastig (Christiaan Huygensplein 33) is een soort huiskamer met een speelhoek.

Bijvangst (Middenweg 33) is een restaurant dat onbekende vissoorten weer een plek op het duurzame menu geeft, ze hebben een kindermenu en een aparte speelruimte voor kinderen.

Stek Amsterdam (Wibautstraat 95) heeft een kaart die heel toegankelijk is voor kinderen, onder meer met een “kinderbam” er op.

oostelijk havengebied

In het Oostenlijk Havengebied op KNSM-eiland Kanis en Meiland (Levantkade 127) heeft de nautische sfeer die bij het eiland hoort en buiten kun je veel van de scheepvaarthistorie zien en heel veel oude woonboten. In de aankomst- en vertrekhal van de voormalige K.N.S.M zit de Kompaszaal (KNSM-Laan 311), met een prachtig uitzicht over het IJ.

Fifteen van Jamie Oliver (Jollemanhof 9) heeft een culinair kindermenu. Ook dichtbij zit Pakhuis De Zwijger (Piet Heinkade 179) met kindermenu en speelgoed.

Bij La Fucina (Javastraat 99) eet je een pizza en er is er voor de kinderen een speelhoek.

Zeeburgereiland

Tussen Zeeburg en IJburg ligt Zeeburgereiland. Camping Zeeburg (Zuider IJdijk 20), waar je ook als je er niet kampeert lekker kunt eten, midden in het groen. De kids kunnen buiten spelen en even een kijkje nemen op de camping, wat altijd enorm tot de verbeelding spreekt.

Haddock (IJdijk 8) is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. ‘s Zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels naast de zandbak. ‘s Winters kunnen de kinderen binnen spelen in een grote speelkamer. Dat er voldoende kinderstoelen zijn spreekt voor zich.

IJburg

Op IJburg is alles kindvriendelijk, het is een van de meest kinderrijke wijken van Amsterdam. Het grootste eiland van IJburg is Haveneiland. In het winkelcentrum zit een Bagels & Beans (IJburglaan 567) met speelgoed, verschoningskussen en kinderstoelen. Aan de doorgaande weg over IJburg zit Italiaans restaurant Bloem op IJburg (IJburglaan 1289). Even verderop zit Stijldepartment (Pampuslaan 23), een conceptstore met cadeaus, kleding, heerlijke koffie en een speelhoekje voor de kinderen.

In de mooie haven van IJburg zitten verschillende leuke restaurants waar altijd mensen met kinderen zijn. N.A.P. (Krijn Taconiskade 124) heeft kinderstoelen, kleurplaten en wat speelgoed.

Paviljoen Puur (Overdiemerweg 37, Diemen) ligt vlakbij IJburg. Het is gebouwd bij Fort Diemerdam, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Elke zondag van 11:00 tot 18:00 kun je er lunchen of koffie drinken onder de noemer “Lazy Sunday Afternoon”. ‘s Zomers kunnen de kinderen er in het gras rondrennen.

AMSTERDAM NOORD

Proost en Stroop (Meteorenweg 272, aan de kant van de Coentunnel) is een restaurant met gewone en bijzondere pannenkoeken, maar ook borrelhappen, broodjes, salade, soep en een wisselend hoofdgerecht, een soort strandtent in het groen, met hangmatten, speelkarretjes en soms een zwembadje, binnen een speelhoek.

Op het NDSM-terrein in Noord vind je de IJ-kantine (Mt. Ondinaweg 15) is een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen. Alleen dat is al een hele belevenis, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen. Bij Strand Noord vind je ook horecagelegenheid De Pllek (TT Neveritaweg 59), een stadsstrand. Ook heel leuk: de varende Pannenkoekenboot, die vertrekt vanaf de NDSM werf.

Café de Ceuvel (Korte Papaverweg 2) is een vrolijk hippie café waar sociaal en eco hoog in het vaandel staat, ze hebben er speelgoed.

De Verbroederij (Johan van Hasseltweg 21) is een café met stadsstrand. Het is een initiatief voor de buurt, met onder andere een moestuin.

AMSTERDAM ZUIDOOST

Boerderij Langerlust (Provincialeweg 24) ligt tussen Driemond en Amsterdam Zuidoost. De oude boerderij is opgeknapt tot een idyllisch plekje met veel groen en water. Er is een speeltuin bij en je loopt zo het nabijgelegen natuurgebied in.

NET BUITEN AMSTERDAM

Net buiten Amsterdam vind je het Schoolhuis in Holysloot (Dorpsstraat 38, Holysloot), een heel idyllisch plekje. Dit voormalige woonhuis van de dorpsmeester heeft een terras midden tussen de weilanden. Net alsof je op vakantie bent, met je voeten in het gras aan een grote houten tafel.

House of Bird (Diemerbospad 1a in Diemen) is een kindvriendelijk restaurant in het groen van het Diemerbos, maar het is nog veel meer. Een proeflokaal voor bier van de Bird Brewery, dat door de eigenaars gebrouwen wordt. Een prachtig plekje in de natuur voor vogelspotters, daarom heet het ook Vogelhuis. Maar ook een heerlijke plek voor kinderen die van ravotten houden. En voor ouders die even lekker op het terras willen zitten.

In recreatiegebied Spaarnwoude vind je Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen (Genieweg 50, Velsen Zuid), met veel biologische producten. Je kunt er ook kijken op de zorgboerderij met melkvee- en schapenhouderij.

HOTELS IN AMSTERDAM

Bij Htel Serviced Apartments (Teilingen 9) in Buitenveldert kun je een appartement huren, ideaal met kinderen.

In het Westerpark ligt Conscious Hotel Westerpark (Haarlemmerweg 10), een milieuvriendelijk en hip hotel.

Hotel Jakarta Amsterdam (Javakade 766) is ingericht in hippe Indonesische stijl, heeft een zwembad en ligt op het mooie Java-eiland.

Stayokay Zeeburg (Timorplein 21) heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen en kinderbedjes.

Het Volkshotel (Wibautstraat 150) is een superhip hotel in het oude Volkskrantgebouw in Amsterdam Oost naast metrostation Wibautstraat, met vierpersoonskamer en een sauna met hottub met uitzicht over de stad.

Conscious Hotel the Tire Station (Amstelveenseweg 5) is hip en milieuvriendelijk én ligt naast het Vondelpark.

Stayokay Vondelpark (Zandpad 5) ligt letterlijk in het Vondelpark, het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen, kinderstoelen en kinderbedjes.

Bilderberg Jan Luyken (Jan Luijkenstraat 58) zit om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

Vlakbij Amsterdam vind je Resort Poort van Amsterdam , een luxe bungalowpark. Dit park in Uitdam is gebouwd in de Zaanse stijl en ligt aan het IJsselmeer. Er zijn naast een strandje en restaurant ook meerdere speeltuinen.

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips