Amsterdam West met kinderen

In Amsterdam West vind je heel veel verschillende wijken die leuk zijn met kinderen. De Houthavens en Spaarndammerbuurt zijn recent opgeknapt tot hippe wijken. Ernaast ligt het bekende Westerpark, een heerlijk stukje groen vol terrassen en speeltuinen. Ook de Baarsjes en Bos en Lommer krijgen steeds meer hotspots. 

In dit artikel vertel ik over de buurten in Amsterdam West, leuk om te bezoeken met kinderen. Ook deel ik bezienswaardigheden. Zoek je horeca in deze buurten? Bekijk dan een van deze artikelen:

De Houthavens en Spaarndammerbuurt

De Spaarndammerbuurt is een mooie oude buurt in Amsterdamse Schoolstijl. Museum het Schip gaat over kunst, architectuur en huisvesting in de stijl van de Amsterdamse School. Dit is de stijl van veel Amsterdamse buurten. Voor kinderen worden er regelmatig workshops georganiseerd.

De oude Houthavens worden momenteel getransformeerd tot een moderne hippe stadswijk. Erg leuk om eens doorheen te wandelen. Bar Hout is een kindvriendelijk restaurant in de Houthavens. Ernaast zit een speeltuin en een voetbalveld/basketbalveld.

Niet ver hiervandaan zit AMAZE van ID&T. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het heel spannend maakt. Amaze is voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar. Zoonlief en ik gingen er heen, in deze review van AMAZE vertellen we meer.

Amsterdam West met kinderen, De Houthavens en Spaarndammerbuurt

Het park Westerpark

Het Westerpark is fantastisch met kids, je kunt er picknicken of op een van de vele terrassen zitten. Natuurspeeltuin het Woeste Westen zit in de noordwesthoek van het park, vlakbij het Westergasterras. Aan de noordkant vind je de Spartelvijver, een kinderbadje. Naast het Westerpark staat Molen de Bloem.

Op Cultuurpark Westergasfabriek vind je onder meer bioscoop het Ketelhuis. In het Westerpark vind je allerlei fijne terrassen.

Regelmatig is de Sunday Market in het Westerpark. Hier bieden ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen hun producten aanbieden, waaronder veel kinderspullen.

Westerpark met kinderen

De wijk Westerpark

Het Paviljoen op het Van Beuningenplein zit naast een speeltuin. Je kunt er ook basketballen en skaten, leuk voor tieners.

Op het Van Limburg Stirumplein zitten wat leuke terrassen. Ook bijzonder: de tramhalte is een kunstwerk.

Van Amsterdamse Bodem heeft met chef en kookboekenschrijver Samuel Levie De Grote Smaken Speurtocht door Amsterdam-West gemaakt. Een gratis routekaart langs zijn favoriete culinaire adressen in Westerpark en Bos en Lommer.

De Baarsjes

Het Erasmuspark is een mooi stadspark in Amsterdam West, aangelegd in de stijl van Mondriaan. In het park vind je ook Terrasmus, een favoriet terras voor veel gezinnen met kinderen in Amsterdam West. Het ligt naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat.

Aan de andere kant van het Erasmuspark vind je The Miracle Garden, een prachtige tuin. Even verderop ligt het Wachterliedplantsoen met speeltuin en Wijkboerderij Wachterlied.

De oude tramremise van de Hallen is een fascinerende plek. In de Hallen zitten allerlei bijzondere winkels, een hotel, een bibliotheek en een bioscoop. Overal zie je de tramrails nog lopen. Zoonlief kon zich zo inbeelden hoe de trams vroeger door die grote deuren naar binnen reden.

Je kunt erg leuk eten in de Foodhallen, een grote hal met allemaal kraampjes met lekker eten, uit heel veel verschillende keukens (lees hier over ons bezoek aan de Hallen).

Niet ver hiervandaan zit Stadsboerderij de Zimmerhoeve.

De Baarsjes met kinderen

Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer en Westpoort

In het verste stukje van Amsterdam West zit een paar hele leuke plekken voor gezinnen met kinderen. De Fruittuin van West is een heuse biologische boomgaard in Amsterdam West. Je kunt hier fruit plukken, spelen, kippen verzorgen, koffie drinken, een broodje eten en lekkere dingen kopen voor thuis.

Speeltuin De Gibraltar is een speeltuinvereniging in Bos en Lommer.

In Amsterdam West zit het Street Art Museum Amsterdam, een (gratis) street art route. In de wijken Geuzenveld en Slotermeer. Leuk met tieners! Bekijk meer street art routes.

Bleekemolens Race Planet for Kids in Westpoort is een indoor speelparadijs voor kinderen die gek zijn op vervoersmiddelen. Er zijn (bots)auto’s, een dubbeldekker, helikopters, scooters, verzin het maar en het is er, ook leuk voor een kinderfeestje.

Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer en Westpoort met kinderen

Osdorp, Slotervaart en de Sloterplas

In Amsterdam West kun je met kinderen lekker zwemmen in de Sloterplas. In Natuurspeeltuin de Natureluur kunnen kinderen ravotten.

Theehuis de Akermolen zit op een dijkje aan de rand van Osdorp de Aker. Met een schattig terras aan het water, leuk als tussenstop bij een fietstocht.

De Overtoom

De Overtoom ligt op de grens van Oud Zuid en Oud West, naast het Vondelpark. Er zitten leuke winkels en horeca.

Ook kun je er even binnenkijken bij de Hollandsche Manege.

Amsterdam met kinderen, De Overtoom op de grens tussen Amsterdam West en Zuid

Wandelen in Amsterdam West met kinderen

Op zoek naar een leuke plekken om te wandelen? Kijk dan naar onze tips in Amsterdam West.