De leukste street art routes voor kinderen en tieners

Wij zijn gek op street art routes. Het is een leuke creatieve manier om te wandelen met kids. En er komen steeds meer leuke street art routes bij. In dit artikel verzamelen we de leukste street art routes voor kinderen en tieners.

We wandelen graag street art routes met de kinderen, eentje is inmiddels al tiener. Het zijn ook vaak toffe plekken om foto’s van je kinderen te maken, overal zie prachtige achtergronden. Bij tieners hoef je dat helemaal niet te doen, die hebben zelf hun smartphone bij de hand om foto’s en filmpjes voor Snapchat, Tiktok en Instagram te maken! Ook fijn: het is een gratis uitje en er is altijd wel een leuk restaurant op de route.

Tip voor creatieve kinderen: maak een foto van je favoriete graffiti kunstwerk. Dat kun je thuis namaken, door het te tekenen of te knutselen.

De leukste street art routes voor kinderen en tieners. Wij zijn gek op street art routes. Het is een leuke creatieve manier om te wandelen met kids. En er komen steeds meer leuke street art routes bij. In dit artikel verzamelen we de leukste street art routes voor kinderen en tieners.

Street art routes in Rotterdam

In Rotterdam worden regelmatig street art kunstenaars uitgenodigd, die kunstwerken aanbrengen op oude gebouwen. Zo is een toffe sfeer ontstaan in deze buurten. Waar dit soort straatkunst in veel steden in een bepaalde buurt is geconcentreerd, is het in Rotterdam in veel buurten zichtbaar.

De street art routes leiden je langs deze prachtige graffiti, zowel in het centrum als daarbuiten. Je kunt een app downloaden, met kaarten en informatie tijdens de routes. Die ging bij ons op de telefoon speaker, zodat de kids konden meeluisteren naar de info, dat vonden ze heel leuk. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Street art routes in Deventer

In Deventer wordt onder de noemer Street Art Streets straatkunst in beeld gebracht. De wandeling langs die straatkunst koop je onder meer bij de VVV. Of bij PUNT in het Havenkwartier. Zowel binnen als buiten kun je lunchen en voor kinderen is er alle ruimte. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Street art routes in Amsterdam

Ook in Amsterdam vind je steeds meer street art. In Amsterdam West zit het Street Art Museum Amsterdam, een (gratis) street art route. In de wijken Geuzenveld en Slotermeer. We hebben deze route nog niet gedaan, hij staat nog op onze bucketlist. Leuk om te combineren met de Fruittuin van West voor kinderen of Amaze van ID&T voor tieners.

Het NDSM-terrein in Amsterdam Noord was vroeger een industriegebied, dat zie je nog heel goed terug. Het is een combinatie van oude scheepshistorie en nieuwe hippe dingen. Wij vinden het heerlijk om hier te wandelen, vooral ook vanwege de prachtige street art die je hier ziet. Daarnaast zit hier street art museum Straat. Even wat eten of drinken kan bijvoorbeeld bij IJver. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Les Sables d’Olonne in Frankrijk

Ben je in de Vendée aan de westkust van Frankrijk? Ga dan zeker naar les Sables d’Olonne. Een leuke stad aan zee, met een heel bijzonder buiten museum. L’Ile Penotte is een schattig klein quartier, met afbeeldingen van schelpen en mozaiek op de gevels. Het is eigenlijk een gratis buiten museum verspreid over een paar steegjes. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Lille in Frankrijk

Wij zijn gek op Lille in Noord Frankrijk. Het street art restaurant dat we vorige keer bezochten is helaas gesloten. Maar er is inmiddels wel een street art route in Lille, goede reden om snel terug te gaan!

De leukste street art routes voor kinderen en tieners. Wij zijn gek op street art routes. Het is een leuke creatieve manier om te wandelen met kids. En er komen steeds meer leuke street art routes bij. In dit artikel verzamelen we de leukste street art routes voor kinderen en tieners. Zoals hier in Lille.

Nog meer tips

Wil je van deze stedentrip een weekendje weg van maken? Kijk eens naar ons lijstje met leuke hotels of ons lijstje met leuke vakantiehuisjes.

Wil je een fiets huren om de graffiti te bekijken? Bajabikes verhuurt fietsen en heeft fietstours in veel steden die je in deze blog ziet.

Daarnaast kun je Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Ook in veel van de steden in deze blog kan dat. Leuk om te combineren met een street art route!

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke uitjes voor kinderen en tieners. Ook delen we regelmatig tips op Instagram.

Aangezien we street art routes alle vier leuk vinden, gaan we er nog veel meer zoeken. Als je over een tijdje terugkomt, is dat artikel dus waarschijnlijk uitgebreid. En tips zijn ook welkom!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids