Les Sables d’Olonne: 6 tips met kinderen

Ben je in de Vendée aan de westkust van Frankrijk? Ga dan zeker naar les Sables d’Olonne. Een leuke stad aan zee, met een heel bijzonder buiten museum.

Les Sables d'Olonne: 6 tips met kinderen. Ben je in de Vendée aan de westkust van Frankrijk? Ga dan zeker naar les Sables d'Olonne. Een leuke stad aan zee, met een heel bijzonder buiten museum.

De Franse westkust heeft mooie lange stranden en dorpjes vol witte huizen met gekleurde luiken. Het is er net wat rustiger is dan aan de Franse zuidkust. Natuurlijk is het hier ook toeristisch, maar de sfeer vonden we relaxter. En die lange zandstranden geven een gevoel van ruimte.

Bretagne kennen veel mensen wel en het is er prachtig. De Vendée ligt net onder Bretagne, maar is bij veel Nederlanders onbekender.

We verbleven er op twee verschillende campings. Een daarvan ligt aan zee: Camping Bel in La Tranche sur Mer, waar we al een review over schreven. De ander ligt in het binnenland: Domaine de l’Oiselière. Vanaf beide campings is het minder dan een uur rijden naar les Sables d’Olonne.

Les Sables d’Olonne met kinderen

L’Ile Penotte is een absolute aanrader. Alleen dit is al voldoende reden om les Sables d’Olonne te bezoeken. Het is een schattig klein quartier, met op de gevels afbeeldingen gemaakt van schelpen en mozaiek. Het is eigenlijk een gratis buiten museum verspreid over een paar steegjes. Neem rustig de tijd om alle mooie details op je in te laten werken. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

In de buurt van l’Ile Penotte zijn leuke winkelstraatjes en een mooie kathedraal. Le Beau Bazar heeft bijzondere prenten. We kochten er een poster en ansichtkaartjes als souvenir. Ook vanaf thuis kun je Le Beau Bazar bezoeken, ze hebben een website.

les Sables d'Olonne

De boulevard en het strand van les Sables d’Olonne liggen mooi in een kom. Die boulevard heet Promenade de l’Amiral Lafargue. Op het strand kun je een parasol met ligbed huren. Ook zitten er chique barretjes onder de promenade. Het strand is in het hoogseizoen wel erg druk. Met jonge kinderen kun je dan bijvoorbeeld beter in de ochtend gaan.

Les Sables d'Olonne: 6 tips met kinderen. De boulevard en het strand van les Sables d'Olonne liggen mooi in een kom. Je kunt er een parasol met ligbed huren. Ook zitten er chique barretjes onder de promenade. Het strand is in het hoogseizoen wel erg druk.

Aan de boulevard ligt een zwembad, la Piscine du Remblai. Wat een bijzondere plek om te zwemmen. Wij hadden helaas niet voor iedereen zwemspullen mee. Dus we moesten het zwembad overslaan, zonde.

Les Sables d'Olonne: 6 tips met kinderen. De boulevard en het strand van les Sables d'Olonne liggen mooi in een kom. Als je op de boulevard omhoog kijkt, zie je bijvoorbeeld deze schildering op een muur.

Les Sables d’Olonne heeft prachtige street art. Als je op de boulevard omhoog kijkt, zie je bijvoorbeeld deze schildering op een muur. Even verderop ligt de haven, met aan de Quai René Guiné allerlei leuke eettentjes. Ook hier vind je een mooie schildering, die de oude industrie van de stad laat zien.

Les Sables d'Olonne: 6 tips met kinderen. Les Sables d'Olonne heeft prachtige street art.

Neem ook het pontje naar de overkant, naar de Quai des Boucaniers en de Quai George V. Daar zitten aan de schaduwzijde veel restaurantjes. Dit pontje gaat over een uitloper van de zee, aan het einde staan twee vuurtorens en een priorij. Deze kerk en muurschilderingen kwamen we in een hoger gelegen straatje tegen.

Les Sables d'Olonne: 6 tips met kinderen. Neem ook het pontje naar de overkant, naar de Quai des Boucaniers en de Quai George V. Daar kun je aan de schaduwzijde dineren. Dit pontje gaat over een uitloper van de zee, aan het einde staan twee vuurtorens en een priorij. Deze kerk en muurschilderingen kwamen we in een hoger gelegen straatje tegen.

Meer tips in Frankrijk

Op Leuk met kids vind je nog veel meer kindvriendelijke vakantietips in Frankrijk. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids