Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée

Op zoek naar een idyllische duurzame boederijcamping in Frankrijk? Eco camping Domaine de l’Oiselière heeft een zwembad en heel veel speelruimte voor kinderen. Tijd voor een review van Domaine de l’Oiselière, in het binnenland van de Vendée.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Op zoek naar een idyllische eco boederijcamping in Frankrijk? Camping Domaine de l’Oiselière heeft een zwembad en heel veel speelruimte voor kinderen. Tijd voor een review van Domaine de l’Oiselière, in het binnenland van de Vendée.

Domaine de l’Oiselière: een ruim opgezette eco camping

Ben je op zoek naar een rustige eco camping op het Franse platteland? Dan is Domaine de l’Oiselière een aanrader. Het centrum van de camping is de oude boerderij. Hier vind je de receptie, een winkeltje en het restaurant. Er omheen ligt de rest van de camping.

Prachtige wilde bloemen.

Kinderen hebben hier ontzettend veel plek om te spelen. Bovendien waren er ook veel Nederlandse kinderen, toen wij er waren in de zomervakantie. We hebben hier weinig tieners gezien, wel veel peuters, kleuters en kinderen in de basisschool leeftijd.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Het uitzicht vanuit onze cottage.

Domaine de l’Oiselière heeft het Europees Ecolabel. Dat betekent onder meer een gering energiegebruik, watergebruik en afvalproductie, naast gebruik van hernieuwbare energiebronnen en stoffen die minder schadelijk zijn voor het milieu. Dit is dus een eco camping.

Ook fijn: dit is een relatief goedkope camping in de Vendée in Frankrijk. We zagen dat campings aan de populaire kust ongeveer anderhalf keer zo duur zijn. En het is een leuk alternatief voor Huttopia.

Het zwembad van Domaine de l’Oiselière

Domaine de l’Oiselière heeft een klein zwembad. Met een peuterbad aan het zwembad vast. Om het zwembad heen staan stoelen en ligbedden.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Domaine de l’Oiselière heeft een klein zwembad. Met een peuterbad aan het zwembad vast. Om het zwembad heen staan stoelen en ligbedden.

De speeltuinen van Domaine de l’Oiselière

De speelplekken voor kinderen zijn verdeeld over de camping. Zo is er een ruim opgezette natuurspeeltuin. Daarnaast is er genoeg ruimte voor balspellen.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. De speelplekken voor kinderen zijn verdeeld over de camping. Zo is er een ruim opgezette natuurspeeltuin.

Daarnaast is er een mini stukje bos, waar kinderen kunnen spelen en hutten bouwen. Favoriet bij onze kinderen: de tokkelbaan met klimnet.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Er is mini stukje bos, waar kinderen kunnen spelen en hutten bouwen. Favoriet bij onze kinderen: de tokkelbaan met klimnet.

Ook is er een overdekte speelschuur met een podium, speelgoed, tafeltennistafels en een batmintonveld. De kinderen kunnen hier lekker spelen als het regent. Of juist midden op de dag als de zon erg fel is. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Even verderop is er ook nog een bibliotheek. Er staat hier ook een flinke kast met bordspellen.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Even verderop is er ook nog een bibliotheek. Er staat hier ook een flinke kast met bordspellen.

Op de camping staan heel veel fietsen, die je gewoon kunt gebruiken. Vooral de kinderen vonden dat fantastisch, die reden de hele dag met hun vriendjes op de fiets over de camping. Er zijn verschillende maten fietsen. Al waren er weinig voor hele kleine kinderen. Maar voor onze kinderen (8 en 10 jaar) was er altijd wel een fiets beschikbaar.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Op de camping staan heel veel fietsen, die je gewoon kunt gebruiken. Vooral de kinderen vonden dat fantastisch, die reden de hele dag met hun vriendjes op de fiets over de camping.

Vermaak op de camping

Toen wij er in de zomervakantie waren, werden er iedere dag activiteiten georganiseerd. Daardoor leerden de kinderen meteen hun vriendjes kennen. Daarnaast is er ook een keer per week een optreden in de speelruimte. Hier lopen campinggasten en mensen uit de omgeving gezellig door elkaar heen.

Verwacht hier geen massaal vermaak, maar wel leuke sportieve activiteiten en knutselen. Zo maakten de kinderen deze kunstwerkjes van brooddeeg en schelpen.

Zo maakten de kinderen deze kunstwerkjes van brooddeeg en schelpen.

Daarnaast gingen de kids onder leiding van de campingmedewerkers sporten. Maar natuurlijk ook vaak op andere momenten, gewoon met elkaar.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Verwacht hier geen massaal vermaak, maar wel leuke sportieve activiteiten en knutselen.

Een paar keer per week kwamen er mensen van een manege langs. Kinderen konden dan op paarden en ponies een rondje over de camping rijden. Dat vonden onze kids erg leuk. Op de camping zijn ook wat boerderijdieren, peuters en kleuters mogen helpen met voeren.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Een paar keer per week kwamen er mensen van een manege langs met paarden. Kinderen konden dan een rondje over de camping rijden op deze paarden en ponies. Dat vonden onze kids erg leuk.

Het restaurant van Domaine de l’Oiselière

De camping heeft een restaurantje, waar je fijn kunt eten. Iets gezonds voor mij en frietjes enzo voor de rest 😉

Vers eten in het restaurant.

Kampeerplaatsen, tenten en cottages bij Domaine de l’Oiselière

Bij Domaine de l’Oiselière kun je met je eigen tent, camper of caravan komen. Hiervoor zijn er aparte kampeerdvelden.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Bij Domaine de l’Oiselière kun je met je eigen tent, camper of caravan komen. Hiervoor zijn aparte kampeerdvelden.

Daarnaast zijn er tenten te huur, verschillende soorten lodges. Die staan ook op het kampeerveld.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Er zijn tenten te huur, verschillende soorten lodges. Die staan op het kampeerveld.

Verder zijn er heel veel verschillende stacaravans, de cottages. Deze staan op verschillende plekken op de camping.

Premium Cottage op Domaine de l’Oiselière

Wij boekten de Premium Cottage van 40m2. Deze cottage heeft een mooi terras, dat gedeeltelijk overdekt is. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Deze cottage is voor een stacaravan behoorlijk ruim. De woonkamer zit aan het terras vast.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Er zijn kampeerplaatsen, tenten en cottages. Dit is de premium cottage.

Er zijn twee badkamers en drie slaapkamers. Heel fijn: de ramen hebben horren en verduisterende rolgordijnen.

En uitzicht vanaf je terras op deze vrienden, dat is toch fantastisch?

Ons uitzicht vanaf ons terras.

Uitjes met kinderen in de omgeving

Eco camping Domaine de l’Oiselière ligt in Frankrijk in de regio Pays-de-la-Loire, in het departement Vendée. Het bekende historische themapark Puy du Fou is iets meer dan een half uur rijden. Je kunt ook de steden La Roche sur Yon en Nantes bezoeken.

De dichtstbijzijnde stranden van de Atlantische kust zijn ongeveer een uur rijden. Een leuk stadje aan de kust is Les Sables d’Olonne.

Montaigu in de Vendée.

In de directe omgeving is niet zo veel te doen. Wij vonden dat prima, omdat de kinderen zich op de camping zo goed vermaakten en het deze week erg warm was. Bovendien verbleven we hiervoor een paar dagen in Rouen en gingen we hierna naar een camping aan de kust van de Vendée.

Meer weten over Domaine de l’Oiselière

Wil je meer weten over eco camping Domaine de l’Oiselière, kijk dan op de website. Wij hebben Domaine de l’Oiselière geboekt via de website van de ANWB. Daarnaast kun je ook voor een nachtje boeken via Booking.

Domaine de l’Oiselière review: eco camping in de Vendée. Op zoek naar een idyllische eco boederijcamping in Frankrijk? Camping Domaine de l’Oiselière heeft een zwembad en heel veel speelruimte voor kinderen. Tijd voor een review van Domaine de l’Oiselière, in het binnenland van de Vendée.

Op Leuk met kids vind je nog veel meer kindvriendelijke vakantietips in Frankrijk. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids