Amsterdam Noord wordt steeds hipper. De oude Van der Pekbuurt is helemaal opgeknapt en er zijn leuke winkeltjes gekomen. Ook de industriële NDSM werf is recent vernieuwd. Overhoeks is juist een helemaal nieuwe wijk aan het IJ. Ben je gek op landelijke oude dijkjes, dan zit je ook goed in Amsterdam Noord met kinderen.

Van der Pekbuurt en Overhoeks

Als je vanaf CS met de grote pont oversteekt kom je bij Overhoeks en de Buiksloterham. Overhoeks is een nieuw wijkje aan het IJ met een aantal leuke attracties. De Tolhuistuin is het voormalige bedrijfsrestaurant van Shell met een park en is tegenwoordig een culturele vrijplaats, met een heuse Schommeltuin. In de oude Shell-toren zit Amsterdam Lookout (Overhoeksplein 5) de toren met uitzicht over Amsterdam, waar durfals ook kunnen schommelen. This is Holland (Overhoeksplein 51) is een “5D vliegervaring”, een film alsof het een vlucht over Nederland is, de Flight experience is letterlijk Nederland in vogelvlucht (kinderen moeten daarvoor minimaal 102 centimeter zijn). Vlakbij zit ook het EYE Filmmuseum (IJpromenade 1), met voor kinderen een videotour, een speurtocht, een filmische speeltuin, in de vakantie workshops en iedere zondag een film voor de kleintjes met aansluitend een spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes.

Als je iets verder Noord in gaat kom je bij de Van der Pekbuurt, een oude arbeidersbuurt die de afgelopen jaren hip is geworden. Er zitten heel veel leuke cafeetjes en winkels. Achter de Van der Pekstraat zit speeltuin Volewijck (Heimansweg 33).

Eten en drinken

Bij Fashion & Tea (Van der Pekstraat 40) kun je lunchen en leuke spulletjes kopen, voor kinderen is er een tuin en speelgoed. Café de Ceuvel (Korte Papaverweg 2) is een vrolijk hippie café waar sociaal en eco hoog in het vaandel staat, ze hebben er speelgoed. De Verbroederij (Johan van Hasseltweg 21) is een café met stadsstrand. Het is een initiatief voor de buurt, met onder andere een moestuin.

Winkels

RecycleKid (Van der Pekstraat 101), met tweedehands kinderkleding en speelgoed en nieuwe producten gemaakt van gerecycled materiaal, van merken als Greentoys, Londji, Maison Indigo, Studio Roof en Plan Toys.

Amsterdam met kinderen, Van der Pekbuurt en Overhoeks: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

NDSM-terrein

Het NDSM-terrein was vroeger een industriegebied, dat zie je nog heel goed terug. Het is ook een prachtig gebied om foto’s van je kinderen te maken, overal zie prachtige achtergronden. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, alleen dat is al een hele belevenis, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen.

Eten en drinken

De IJ-kantine (Mt. Ondinaweg 15) is een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek. Bij Strand Noord vind je ook De Pllek (TT Neveritaweg 59), een stadsstrand. Ook heel leuk: de varende Pannenkoekenboot, die vertrekt vanaf de NDSM werf.

Winkels

Op het NDSM-terrein vind je iedere maand ook de grote vlooienmarkt in de IJ-hallen (T.T. Neveritaweg 15), waar je onder meer kinderspulletjes kan kopen.

NDSM werf met kinderen: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

De oude dijkjes van Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord zijn nog heel veel mooie oude dijken. Als je een fiets huurt is het leuk om daar langs te fietsen, of te wandelen, voor een auto zijn ze niet zo geschikt. De Buiksloterdijk kun je beginnen bij de Marjoleinstraat, hier vlak achter ligt Buiksloterkerk, een mooie oude kerk uit 1609.

De Nieuwendammerdijk staat vol met mooie oude dijkhuisjes, een deel van dijk is aan twee kanten bebouwd, een deel maar aan een kant waardoor de bewoners uitkijken op de met gras begroeide dijk, veel bewoners hebben picknicktafels neergezet, heel idyllisch. Op het meest oostelijke puntje van de Nieuwendammerdijk zit een speeltuintje. Achter de Nieuwendammerdijk ligt het kleinste kerkje van Amsterdam (Meerpad 9).

Ook de Schellingwouderdijk is leuk om langs te fietsen. Aan het einde kun je even wat eten en drinken in het lunchcafé van de Landmarkt (Schellingwouderdijk 339).

Nog een stukje verder ligt de Durgerdammerdijk, een prachtig dorpje aan het water van het IJ, je kunt hier even wat eten of drinken Zuyderziel (Durgerdammerdijk 73) of in het weekend bij Theetante Durgerdam (Durgerdammerdijk 53).

Amsterdam met kinderen, De oude dijkjes van Amsterdam Noord: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

Verder in Noord

In Noord vind je een heel groot park: het Noorderpark, vroeger heette dit het Florapark en Volewijckspark. Aan de zuidkant van het park zit een leuke speeltuin. Aan de noordkant van het park ligt het binnen- en buitenzwembad het Noorderparkbad (Sneeuwbalweg 5), met Grand Café Noorderpark (Sneeuwbalweg 5), met een mooi ruim terras. Nog een stukje noordelijker ligt Krijtmolen d’Admiraal (Noordhollandschkanaaldijk 21), prachtig geleden aan het water.

Aan de westkant van Noord ligt Natuurspeeltuin Amsterdam Noord (Meteorenweg 272), waar kinderen lekker vies kunnen worden. Clip ‘n Climb (Sportpark Kadoelen 4) is een klimhal bij een binnenspeeltuin, waar kinderen goed gezekerd worden en tegen allerlei wanden kunnen klimmen. Wij gingen er heen met een kinderfeestje, alle aanwezig jongetjes vonden het fantastisch.

Eten en drinken

Helemaal aan de rand van Noord zit Proost en Stroop (Meteorenweg 272), waar je in het stadse groen pannenkoeken kunt eten op een ruim terras, met trampoline en schommelstoelen, binnen is een speelhoek. Coffeebar MOK (Gedempt Hamerkanaal 75) is een leuke vintage huiskamer met speelhoek.

Winkels

Bij de Jumbo Foodmarkt (Gedempt Hamerkanaal 223) vinden onze kinderen boodschappen doen heel leuk, er zit namelijk een cafeetje bij, waar je alles mag eten dat je in de winkel kunt kopen, waaronder heel veel versgemaakt eten, zoals sushi en pizza. Op het Buikslotermeerplein zitten veel winkels met kinderkleding, waaronder een H&M, een We en een C&A.

Amsterdam Noord met kinderen: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.