Overnachten in Amsterdam met kinderen: hotels en appartementen

Amsterdam zijn er heel veel leuke kindvriendelijke hotels, appartementen en zelfs campings voor gezinnen met kinderen. Zowel in het centrum als daarbuiten vind je toffe plekken voor gezinnen.

Overnachten in Amsterdam met kinderen: hotels en appartementen

Amsterdam Centrum

Op het oude Marineterrein ligt Pension Homeland (Kattenburgerstraat 7), een stoer vintage hotel. Het is er omheen lekker groen, als het mooi weer is kun je dan ook heerlijk buiten zitten, maar het water is niet afgeschermd.

Hotel Jakarta Amsterdam (Javakade 766) is ingericht in hippe Indonesische stijl. Het heeft een zwembad en ligt op het mooie Java-eiland. Onderin zit een bakkerij, waar je ook koffie kunt drinken. Vanuit de sky lounge heb je een prachtig uitzicht.

Amsterdam Zuid

Conscious Hotel the Tire Station (Amstelveenseweg 5) is hip en milieuvriendelijk én ligt naast het Vondelpark.

Stayokay Vondelpark (Zandpad 5) ligt letterlijk in het Vondelpark. Het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen, kinderstoelen en kinderbedjes.

Bilderberg Jan Luyken (Jan Luijkenstraat 58) zit om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

Bij Htel Serviced Apartments (Teilingen 9) in Buitenveldert kun je een appartement huren, ideaal met kinderen.

Amsterdam Oost

Stayokay Zeeburg (Timorplein 21) heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen en kinderbedjes.

Het Volkshotel (Wibautstraat 150) is een super hip hotel in het oude Volkskrantgebouw. Het ligt in Amsterdam Oost naast metrostation Wibautstraat. Er zijn vierpersoonskamers en een sauna met hottub met uitzicht over de stad.

Bij Marina Parcs (in de nieuwe wijk Amstelkwartier) slaap je in een havenlodge op het water.

Camping Zeeburg (Zuider IJdijk 20) ligt aan de rand van de Indische Buurt, een prima uitvalsbasis om de stad te bezoeken. De tentenvelden staan vol jongeren, letterlijk met de scheerlijnen door elkaar. De caravanvelden en pipowagens zijn veel rustiger. Aan de rand van de stad, met supermarkt en leuk restaurant met terras en kinderspeelgoed.

Amsterdam West

In het Westerpark ligt Conscious Hotel Westerpark (Haarlemmerweg 10), een milieuvriendelijk en hip hotel.

Buiten Amsterdam

Vlakbij Amsterdam vind je Resort Poort van Amsterdam, een luxe bungalowpark. Dit park in Uitdam is gebouwd in de Zaanse stijl en ligt aan het IJsselmeer. Er is dan ook een strandje en daarnaast een restaurant en meerdere speeltuinen.

Camping In het Fruit ligt in Zuidoostbeemster bij Purmerend. Je kunt hier onder de fruitbomen kamperen. Er is een trampoline, klimboom, kippen, schapen en eigengemaakte jam. Ook kun je fruit plukken. Behalve de camping is er ook een Bed and Breakfast, te boeken via Booking.com.

Mis jij in deze lijst leuke kindvriendelijke hotels, appartementen en campings of andere toffe plekken voor kinderen in Amsterdam? Dan hoor ik dat heel graag via email op info [at] leukmetkids.nl.

Lees ook: kindvriendelijke restaurants in Amsterdam