Amsterdam Zuid met kinderen

In Amsterdam Zuid ligt het chique Oud Zuid, maar ook de hippe wijk de Pijp en de buitenwijk Buitenveldert en er is van alles te doen met kinderen. 

De Pijp met kinderen

In het Sarphatipark vind je een speeltuin en een fontein, het stikt er van de hippe jonge moeders. Kinderboerderij de Pijp (Lizzy Ansinghstraat 82, naast Okurahotel) is een schattige kinderboerderij midden in de wijk. Bioscoop Rialto (Ceintuurbaan 338) is een oud filmtheater met veel films voor kinderen en in de vakantie vaak een speciaal activiteitenprogramma. Houd je van markten, dan is de Albert Cuypmarkt (Albert Cuypstraat) ook heel leuk. Op de Albert Cuyp staat ook een standbeeld van André Hazes. In de Pijp kun je ook Trouwen voor 1 dag (Eerste van der Helststraat 13), compleet met jurk.

Eten en drinken

Bij de Taart van mijn Tante (Ferdinand Bolstraat 10) eet je heerlijke taartjes. Lekkere koffie genoeg: bij de Koffiesalon (1e van der Helststraat 66) en de Coffee Company (van Woustraat 92, Van Woustraat 153, Ferdinand Bolstraat 38). Bij het IJscuypje (Eerste van der Helststraat 27) haal je lekkere ijsjes. De bubblegum-roze winkel met café van Blond Amsterdam (Ferdinand Bolstraat 44) is leuk voor een meidendagje.

Winkels

Mikado (Albert Cuypstraat 256) heeft onder andere veel groot speelgoed, zoals skippydieren en loopauto’s. De Emaillekeizer (Eerste Sweelinckstraat 15) heeft emaillen spullen (logisch), maar ook andere gekleurde spulletjes.

De Kinderfeestwinkel (Gerard Doustraat 65) heeft echt alles wat je kunt bedenken voor een kinderfeestje (uitnodigingen, spelletjes, themafeestje, schmink), maar ook verkleedkleren en spullen voor de kinderkamer. Bloem Vintage (Gerard Doustraat 75) is een kinderkapper en vintage winkel. All the luck in the world (Gerard Doustraat 86) is een mooie frisse interieurwinkel, voor jezelf en voor kids, met merken Sirch, Whishbone en Ferm Living. De Kleine Parade (Gerard Doustraat 142) is een winkeltje met kinderkleding en cadeaus, met café.

Bij Kidzz (Nicolaas Berchemstraat 1) vind je schoenen (Kidzz Shoezz) en brillen (Kidzz Eyezz) voor kinderen.

Broer & Zus (van Woustraat 42), heeft kinderkleding van merken als Bakker made with Love, Bellerose, Claesens, Havaianas, Stella McCartney en hun eigen mooie merk. Kik Kid (Van Woustraat 62) heeft een eigen winkel in Amsterdam. Big en Belg (Ferdinand Bolstraat 168) verkoopt hippe kleding en schoenen. Beadazzled (Sarphatipark 6) heeft heel veel kralen en andere materialen om een ketting mee te maken. Casperle (Sarphatiepark 99) is een mooi vormgegeven kinderboekenwinkel met café. Conceptstore Ziggy + Lucy (Sint Willibrordusstraat 58) verkoopt tweedehands en zelfgemaakte kinderkleding en schoenen.

De Pijp kinderen: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

Vondelpark en Museumkwartier met kinderen

Op het Museumplein zijn grote vijvers met fontein, in de zomer kunnen kinderen hierin pootjebaden, in de winter schaatsen.

Het Rijksmuseum (Museumstraat 1) Het Rijksmuseum (review) is ook voor kinderen leuk. Er zijn speciale activiteiten voor families. Ook kunnen kinderen een teken- of schildercursus doen. Daarnaast zijn er in de vakanties vaak speciale workshops voor kinderen. Er zijn verschillende audiotours, ook speciaal voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. Ook de tuin van het Rijksmuseum is leuk om met kids te bezoeken en bovendien gratis.

Het Stedelijk Museum (Museumplein 10) heeft een lab voor kinderen, maar dat is niet altijd open, dat moet je even van tevoren checken dus.

Het Concertgebouw (Concertgebouwplein 10) organiseert speciale concerten voor kinderen. Ook voor scholen wordt er veel georganiseerd. Hier op het plein zitten ook het Van Goghmuseum en MOCO Museum.

Rond het Museumplein kun je op verschillende plekken op een rondvaartboot stappen met je Canal Cruise Ticket. Dat ticket boek je bij I Amsterdam online. Je kunt het digitale ticket bij alle grote rondvaartbedrijven gebruiken, waar je niet van tevoren hoeft te reserveren.

Het Vondelpark

Het Vondelpark het bekendste park van Amsterdam en een populaire plek in Zuid met kinderen. Het is een heel leuk park om gewoon op het gras te gaan liggen. Of om op een van de terrassen te zitten. Midden in het park ligt ook nog een grote speeltuin, die hoort bij het terras van het Groot Melkhuis. Terwijl je kids in de speeltuin met een hekje er om heen spelen zit jij lekker op het terras. Daar vlakbij, midden in het Vondelpark, vind je ook een peuterbadje. Aan de zuidzijde van het Vondelpark zit De Vondeltuin (Vondelpark 7) naast een speeltuin, er is een kindermenu en ijsjes.

Naast het Vondelpark liggen in de Roemer Visscherstraat De Zevenlandenhuizen uit 1894. Het is een rijtje van zeven woonhuizen elk in de stijl van een ander Europees land. Op nummer 20 zit de romantische bouwstijl van Duitsland. Vervolgens zit op nummer 22  de kasteelstijl van de Franse Loire. Daarna zit op nummer 24 een Spaanse Moorse villa. Op nummer 26 zit een Italiaans Palazzo. Vervolgens zit op nummer 28 zit een Russische kathedraal. Op nummer 20 zit een Nederlands renaissance woonhuis. Tot slot zit op nummer 30A een huis in Engelse cottage-stijl.

Slapen

De Stayokay Vondelpark (Zandpad 5) ligt letterlijk in het Vondelpark, het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen, kinderstoelen en kinderbedjes. Bilderberg Jan Luyken (Jan Luijkenstraat 58) zit om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

Eten en drinken

Bij De Bakkerswinkel (Roelof Hartstraat 68) eet je allerlei zoete lekkernijen, je kunt er ook een high tea doen.

Winkels

Naast het Vondelpark zit de keurige Cornelis Schuytstraat, de buurt waar veel BN’ers shoppen, hier zit onder andere & Klevering Zuid (Jacob Obrechtstraat 19a), een kadowinkel met hippe spulletjes voor volwassenen en kids. Het fairtrade merk Donsje heeft een Flagship Store (Willemsparkweg 26), vol zachte schoenen en kleding voor kinderen. Rond de PC Hooftstraat in Oud Zuid zitten Sissy Boy (Van Baerlestraat 15) en Petit Bateau (Van Baerlestraat 19) vlak tegenover elkaar.

Vondelpark en Museumkwartier, Museumplein: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer. Rijksmuseum en Concertgebouw met kinderen

Amsterdam Oud Zuid en de Beethovenstraat met kinderen

Aan het einde van de Beethovenstraat vind je het Beatrixpark, met kinderbadje voor in de zomer. In het Beatrixpark, bij de Rai, zit stadsstrand Strand Zuid, lekker om op een warme dag verkoeling te zoeken.

Move Amsterdam bij het Olympisch Stadion (Stadionplein 28) leert je van alles over mobiliteit. In de Mobility Experience ontdek je hoe het is om in een zelfrijdende auto te rijden. Ook zijn er mooie race wagens uit verschillende periodes en een tijdelijke tentoonstelling. In de kidsclub doe je een leuke workshop over iets dat te maken heeft met mobiliteit. Daarnaast is er een café, een restaurant en een winkel.

Winkels

Op de Beethovenstraat zit de MiniMarkt (Beethovenstraat 5a), een soort warenhuisje voor ouders. Met ontbijt, lunch & taart, een speelplek met treintafel, kleding, cadeaus voor kids en papa’s en mama’s, accessoires, kinderkapper en kinderfeestjes. Met merken als Ferm living, House hold hardware, Engel, Gezinnig, Snor, Milestone babycards en Collegien.

Amsterdam Oud Zuid en de Beethovenstraat met kinderen, het Beatrixpark en Strand Zuid: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

De Rivierenbuurt met kinderen

In het Martin Luther Kingpark vind je een speeltuin en iedere zomer is hier rondreizend festival de Parade.

Op het plein op de hoek van de Vechtstraat en de Trompenburgerstraat vind je een grote speeltuin.

Eten en drinken

Vlakbij de RAI zit Happy Italy (Zuidelijke Wandelweg 78), met recht een Fast Italian genoemd, de pizza’s staan snel vers op tafel, helaas is de speelhoek is buiten het zicht en daarom niet geschikt voor kleinere kinderen. Restaurant Vandaag (Europaboulevard 1) heeft een all you can eat buffet met verlaagd Kidsbuffet en een Kidskitchen, waar kinderen koekjes kunnen bakken.

Bij At Seven (Scheldestraat 92) kun je lunchen en ontbijten, er is een speelhoek en een leuke menukaart voor kinderen. Het Amstel Boathouse (Amsteldijk 223), voorheen het Mirandapaviljoen, heeft buiten een groot terras en wat speelgoed en kleurplaten.

Winkels

Koter en Ko (Scheldestraat 55), een ontzettend grote winkel met vooral heel veel kinderkleding, maar ook allerlei babyspullen. Ernaast zit de Winkel van Nijntje (Scheldestraat 61). Meys & Co (Scheldestraat 44) er tegenover heeft kinderschoenen. De Ruilhoek (Maasstraat 146 en 174) heeft tweedehands (kinder)kleding en cadeaus.

De Rivierenbuurt met kinderen: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer. Martin Luther Kingpark.

Buitenveldert, het Amstelpark en het Amsterdamse Bos met kinderen

Aan de oostkant van Buitenveldert vind je het Amstelpark, met daarin een gigantische speeltuin en een paar attracties, waaronder een treintje en wat autootjes om in te rijden. Het park zelf is ook de moeite waard, het was begin jaren ’70 het Floriadepark en je vindt er dus allerlei bijzondere planten. Daarnaast zit er een leuk pannenkoekenrestaurant: De Hop 2.0, met een mooi terras aan het water, waar je ook lekker koffie kunt drinken. Eens per maand is er op zondag de Pure Markt. Ook kun je midgetgolven in het park. Aan de zuidkant van het park staat de Riekermolen (De Borcht 10), een poldermolen uit 1636.

Aan de westkant van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos, met verschillende speeltuinen, zwemvijvers, Geitenboerderij Ridammerhoeve, het Openluchttheater, de Museumtram die op zon- en feestdagen rijdt, het doolhof, minibootjes om zelf in te varen en de speeleilanden voor wat grotere kinderen. Er zit ook Fun Forest (Bosbaanweg 3), een leuk klimbos voor kinderen en tieners. Niet ver hiervandaan is ook de Botanische Tuin Zuidas (Van der Boechorststraat 8), voorheen de hortus van de Vrije Universiteit, die is helemaal opgeknapt en er is ook een winkeltje bij.

Ten zuiden van het Amsterdamse Bos ligt de Poel in Amstelveen. Als je parkeert bij het Gemeentehuis van Amstelveen kun je een leuk rondje wandelen. Er zit daar een natuurspeeltuin met een kabelbaan en even verderop ligt ook het Bloesempark.

Slapen
Eten en drinken

Bij Boerderij Meerzicht (Koenenkade 56) in het Amsterdamse Bos kun je pannenkoeken eten, er is een speeltuin en er zijn dieren.

Winkels

In Buitenveldert vind je het Gelderlandplein. Hier zit Speelgoedwinkel Cedille, met veel houten speelgoed en verkleedspullen… en een houten treintafel van Brio om in de winkel mee te spelen. Er zit hier ook een vestiging van Sissy Boy (Gelderlandplein 56) en van Mango Kids (Gelderlandplein 136).

Amsterdam met kinderen, Buitenveldert, het Amstelpark en het Amsterdamse Bos: musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer

Hoofddorpleinbuurt met kinderen

Ten zuiden van het Vondelpark zit de Hoofddorpleinbuurt. Vanaf het oude Haarlemmermeerstation kun je op zon- en feestdagen een ritje maken in de Museumtramlijn.

Slapen

Conscious Hotel the Tire Station (Amstelveenseweg 5) is hip en milieuvriendelijk én ligt naast het Vondelpark.

Eten en drinken

Bij Dignita Vondelpark (Koninginneweg 218) kun ontbijten, brunchen of lunchen met seizoensproducten, terwijl kindjes spelen in de speelhoek. Bij het IJscuypje (Amstelveenseweg 218) haal je lekkere ijsjes.

Winkels

Imagine (Amstelveenseweg 131) is een kinderwinkel en kinderkapper met veel nostalgische kado’s en mooie kledingmerken. Knutsel Frutsel (Hoofddorpweg 21) heeft behalve kinderknutselspullen ook heel veel speelgoed, zoals prinsessenjurken, piratenpakken en andere verkleedkleren, knuffels van Dikkie Dik en Barbapapa, technisch speelgoed, boeken en spelletjes. Kids & Queens (Rietwijkerstraat 32) heeft tweedehands (kinder)kleding.

Amsterdam met kinderen, Amsterdam Zuid, Hoofddorpleinbuurt