Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis

Voor veel gezinnen in Amsterdam met kinderen is dierentuin Artis een soort achtertuin. De dierentuin is niet groot, maar daardoor juist gezellig. Leuk voor een relaxed dagje Amsterdam!

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis

Zelf hebben we een abonnement, dus we gaan regelmatig. Soms gewoon maar even een uurtje, soms een halve dag. Vaak maken we erna nog even een wandeling door de mooie Plantagebuurt er omheen.

De flamingo´s in dierentuin Artis

aapjes kijken

Iedere keer is het weer leuk om al die mooie dieren te zien. De kinderen hebben zo hun favorieten: zoonlief de stoere leeuwen en dochterlief de roze flamingo’s. En weet je de giraf uit Dikkertje Dap die in Artis was?

De giraffen uit Dikkertje Dap: dierentuin Artis in Amsterdam met kinderen

aapjes kijken

Zelf vind ik de prachtige vogels ook wel heel mooi. De pelikanen bij de ingang. En de kleurrijke papegaaien natuurlijk.

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis

de pelikanen in Artis

Voor kleintjes is er ook een kinderboerderij. Met slecht weer is bijvoorbeeld het aquarium leuk.

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis met de kinderboerderij

het aquarium van Artis

Zelf vind ik de mooie bloemen ook altijd leuk, in ieder jaargetijde bloeit er wat anders.

tulpen

planten

Het nieuwe olifantenverblijf

Iedere keer past Artis weer iets aan. Zo hebben de olifanten nu een mooi nieuw verblijf, waar je tussen het water door kunt lopen.

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis - de olifanten

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis - de olifanten

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis - de olifanten

Lekker eten en de speeltuin

Er zijn verschillende zelfbedieningsrestaurantjes en koffiecorners, met goede koffie. De terrassen hebben dezelfde karakteristieke stoelen als de Jardin du Luxembourg in Parijs, mijn favoriet. Ook leuk: het ouderwetse poffertjeshuisje.

poffertjes

Soms komen we nauwelijks verder dan de speeltuin bij restaurant de Twee Chita’s. De kinderen vinden de speeltuin fantastisch, ze kunnen er uren spelen en er is maar één uitgang, voor ons dus overzichtelijk.

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis - de speeltuin bij de Twee Chita's

Amsterdam met kinderen: dierentuin Artis - de speeltuin bij de Twee Chita's

Meer weten

Wil je een relaxt dagje naar Amsterdam met kinderen, dan is dierentuin Artis leuk om te doen. Artis zit op de Plantage Kerklaan. Je kunt een combinatie ticket met Micropia kopen. In Micropia is de Museumkaart geldig. Artis heeft een eigen parkeerplaats, met een vast dagtarief. Soms kun je met korting kaartjes kopen via Get Your Guide, via de ANWB of via Tours & Tickets.

De Plantagebuurt

Naast Artis zit museum Micropia, vol fascinerende microscopen en microben die je daarmee ziet. Viezigheid op je tandenborstel of badeendje. Wat er allemaal met algen gemaakt wordt, van brandstof tot cosmetica en voedsel. De kiss-o-meter: hoeveel bacteriën wissel je uit met zoenen? En mocht je het je afvragen, ik heb het even nagevraagd. Microben zijn alle “onzichtbare mini beestjes”, waaronder bacteriën, virussen, algen en schimmels.

In de zomervakantie zijn er de Artis Zoomeravonden. Met picknick, livemuziek en meer.

Vlakbij vind je ook de Hortus, de Hermitage en het Tropenmuseum. Elders op deze site vind je nog meer leuke dingen om te doen in Amsterdam en kindvriendelijke restaurants in Amsterdam.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids