De leukste festivals in Amsterdam voor kinderen

In Amsterdam zijn er ook ontzettend veel festivals die leuk zijn voor kinderen, maar ook een aantal speciale kids festivals. 

De leukste festivals in Amsterdam voor kinderen

Festivals in de lente

Op verschillende dagen in april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in de stad.

Op Koningsdag is de vrijmarkt, waarbij het Vondelpark traditioneel gereserveerd is voor kinderen, maar nog veel meer plekken. In de Watergraafsmeer is ieder jaar het Bredewegfestival waar ieder jaar veel gezinnen op af komen.

Culinair festival Rollende Keukens is in mei bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Taste of Amsterdam is in juni in het Amstelpark, met kinderprogramma.

In mei of juni is op Hemelvaartsdag het Hemeltjelief Festival. Dit is een jaarlijks festival voor grote en kleine kinderen, op de NDSM-werf. 

Eind juni is Roots Open Air in het Oosterpark. Roots Open Air is onderdeel van het multiculturele festival Amsterdam Roots Festival. Op het Kinderplein zijn speciale voorstellingen voor kids.

Festivals in de zomer

Het Over het IJ Festival is in juli op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Er is hier heel veel theater voor kids. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen. Die pont is hartstikke leuk voor kids, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen.

In juli en augustus wordt ieder jaar het Kwaku festival georganiseerd in Amsterdam Zuidoost.

De Parade is in Amsterdam altijd in augustus, met overdag kinderprogramma.

Het Junior Grachtenfestival is ook in augustus, met klassieke muziek voor kids.

Gedurende de hele zomer kun je in het Amsterdamse Bostheater kijken naar sprookjes.

Festivals in de herfst

Het KinderMuziekFestival is in september.

In de herfstvakantie in oktober is Cinekid. Dit is het film-, televisie- en nieuwe mediafestival in de herfstvakantie. In Amsterdam is het in de Westergasfabriek, ik schreef er hier over.

Festivals in de winter

Het Amsterdam Light Festival is altijd in de winter, van begin december tot half januari. Dit is een route van lichtjes door de binnenstad, erg leuk om een keer te doen. Je kunt wandelen of per boot gaan.

Festivals het hele jaar door in Amsterdam voor kinderen

Op verschillende dagen en plekken is de Sunday Market, een creatieve markt.

Verder lezen

Mis jij leuke festivals voor kinderen op Amsterdam met kinderen? Dan hoor ik dat heel graag via email op (info [at] leukmetkids.nl).

Heb jij de Leuk met kids agenda al gezien? Daarnaast delen we op Instagram ook veel uitjes.