De leukste kinderfeestjes in Amsterdam

In Amsterdam kun je heel veel verschillende soorten kinderfeestjes doen. Hier vind je leuke ideeën voor verjaardagsfeestje thuis en buitenshuis.

In principe kun je met kinderfeestjes natuurlijk naar de meeste plekken in Amsterdam gaan. Ook op veel plekken waar geen kinderfeestjes georganiseerd worden, zijn kinderfeestjes wel welkom. Kom je met een flinke groep kinderen? Check dan van tevoren even of je mag komen.

De leukste kinderfeestjes in Amsterdam. In Amsterdam kun je heel veel verschillende soorten kinderfeestjes doen. Hier vind je leuke ideeën voor verjaardagsfeestje thuis en buitenshuis.

Creatief aan de slag

Bij Circus Kristal (NDSM werf) kun je een circus verjaardagsfeestje vieren. Jongleren, één-wiel fietsen en lopen over een evenwichtsbalk. Maar ook je eigen goocheldoos knutselen en er googheltrucs mee leren doen.

Bij Theater de Toverknol (Amsterdam centrum) kun je een feestje vieren in combinatie met een reguliere voorstelling. Je kunt ook een privé verjaardagspartijtje vieren met een voorstelling of toneelworkshop.

Graffitifun organiseert graffiti kinderfeestjes. Een vriendje van mijn zoontje deed dit een keer. Daar maakte onze kleine man een heus kunstwerk, hij was helemaal trots.

Bij het Kinderkookcafé (Vondelpark) en de Knutselkookclub (Oostelijk Havengebied) kun je met je vriendjes en vriendinnetjes samen koken.

Met zijn allen een film kijken in de bioscoop. En vooraf taart eten in een leuk restaurantje, of juist thuis.

Een workshop streetdance of hiphoppen is erg leuk. Vaak wordt er ook een video van gemaakt als aandenken van het kinderfeestje. Mijn meisje heeft dit hoog op haar lijstje staan voor het feestje op haar verjaardag.

Knutselen vinden heel veel jongens en meisjes heel erg leuk. Je kunt in alle wijken wel een knutselfeestje doen, zowel binnen als buiten.

Proefjes en onderzoekjes kan je doen bij het Hemlab in Zaanstad.

Varen met kinderfeestjes in Amsterdam

Bij de Veerdienst Amsterdam kun je met je kinderfeestje een boottocht maken. Het kinderfeestje kan naar naar Pampus of naar het Muiderslot, vanuit de haven van IJburg in Amsterdam.

In het centrum van Amsterdam kunnen oudere kinderen en tieners mee op bootexcursie om plastic uit de grachten te vissen (review). Van het plastic worden weer nieuwe bootjes gemaakt. Een leuk en nuttig tienerfeestje dus!

Boerderijen en tuinen

De Fruittuin van West (review) ligt aan de rand van Amsterdam West. Leuk als je een paar peuters en kleuters mee wil nemen voor een feestje.

Clara Maria (Amstelveen) is een kaas- en klompmakerij. Daar kun je een rondleiding krijgen of je kinderfeestje vieren.

Speelboerderij Elsenhove (Amstelveen) is een kinderboerij met een grote speeltuin voor verschillende leeftijden. Hier kun je ook een kinderfeestje vieren.

Bij de Hortus Botanicus (review) leren kids over planten. Maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten. Je kunt hier speciale rondleidingen doen voor kinderen.

Artis (review) blijft leuk, ook voor een kinderfeestje met een paar kinderen in Amsterdam.

De leukste kinderfeestjes in Amsterdam. In Amsterdam kun je heel veel verschillende soorten kinderfeestjes doen. Hier vind je leuke ideeën voor verjaardagsfeestje thuis en buitenshuis.

Spelen met kinderfeestjes in Amsterdam

Jeugdland (review) in Oost is een natuurspeeltuin met kinderbouwplaats, kinderboerderij, moestuinen en een heuse rode tractor. Je kunt aan een van de picknicktafels een kinderfeestje vieren, dat is ’s zomers heel gezellig.

Het Amstelpark (review) in Buitenveldert is ook een leuke plek om met kleine kinderen een verjaardagsfeestje te vieren.

Aan de westkant van Noord ligt Natuurspeeltuin Amsterdam Noord, waar kinderen lekker vies kunnen worden. Ernaast zit Restaurant Pof, onderdeel van stadslandbouwproject NoordOogst. Het is een soort strandtent in het groen.

In en om Amsterdam zijn allerlei binnenspeeltuinen waar je een feestje kunt geven. Waaronder Monkey Town, Ballorig, Candy Castle en Dartel Dome.

Of bekijk ons overzicht van binnenspeeltuinen en buitenspeeltuinen.

De leukste kinderfeestjes in Amsterdam. In Amsterdam kun je heel veel verschillende soorten kinderfeestjes doen. Hier vind je leuke ideeën voor verjaardagsfeestje thuis en buitenshuis.

Sportieve kinderfeestjes in Amsterdam

Op verschillende plekken kun je apenkooien in gymzalen. Dat kan onder meer bij Skills en Aapjeskooi. Je kunt er ook je kinderfeestje vieren.

Neem je een groep stuiterballen mee? Trampoline springen kan bij Jumpsquare in het Amstelkwartier (Amsterdam Oost).

Skateshop This is soul organiseert skateles. Dit kan je ook als feestje boeken, indoor of outdoor, op verschillende plekken in Amsterdam. Ook bij Jeugdland kun je skaten met je feestje.

In Amsterdam Oost zit de Jaap Edenbaan (Watergraafsmeer), waar je kunt schaatsen.

Bij Griffioen Buitensport (Geuzenveld-Slotermeer) kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun feestje kunnen vieren. Denk aan kanoën, survival, op de touwbrug, tokkelen, vlotten bouwen, BMX fietsen, bamboe bouwen en meer.

Bij Poldersport (de Kwakel) kun je allerlei feestjes doen. Denk aan survival, zeskamp, levend voetbalspel, quakelgolf, boogschieten en high-land games.

Klimmen kun je ook buiten in het Amsterdamse Bos bij Fun Forest (review) (Amsterdam Zuid), een leuk klimbos voor kinderen en tieners.

In veel zwembaden in Amsterdam kun je kinderfeestjes vieren.

De Johan Cruijff Arena in Amsterdam Zuidoost is een fantastisch kinderfeestje voor Ajax fans.

Iets verder rijden: De Voetbalfabriek in Almere. Maar dan heb je wel heel veel voetbal activiteiten.

Nog meer actieve kinderfeestjes in Amsterdam

Funsportpark Wind ’n Wheels zit op Zeeburgereiland. Je kunt hier kinderfeestjes doen voor kinderen vanaf 7 jaar. Onder andere landzeilen en electrocross.

Bleekemolens Race Planet for Kids (Amsterdam West). In Westpoort zit dit indoor speelparadijs voor kinderen die gek zijn op vervoersmiddelen.

Er zijn verschillende plekken waar je kunt bowlen of discobowlen als kinderfeestje. Bijvoorbeeld bij het bekende Knijn (Rivierenbuurt) en Aloha (Centraal Station).

AMAZE van ID&T is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het heel spannend maakt. Amaze is voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar. Zoonlief en ik gingen er heen, in deze review van AMAZE vertellen we meer. Je kunt er ook als tienerfeestje heen.

Een Escape Tours is een interactieve game. Deelnemers gaan op zoek naar “de geheime uitgang” van Amsterdam. Leuk als tienerfeestje buiten, je kunt dit doen in verschillende steden in Nederland en België. De gewone tours zijn vanaf 12 jaar, er zijn ook familietours voor jongere kinderen.

The Park Playground in de Houthavens in Amsterdam West heeft VR experiences die je samen kunt doen op een feestje met tieners. In deze virtuele ervaring maak je je eigen avontuur, iedereen er kan apart rondlopen. Denk aan De Mol in VR, een escape room of een sci-fi avontuur.Er zijn experiences vanaf 7 jaar, vanaf 9 jaar en vanaf 12 jaar.

De leukste kinderfeestjes in Amsterdam. In Amsterdam kun je heel veel verschillende soorten kinderfeestjes doen. Hier vind je leuke ideeën voor verjaardagsfeestje thuis en buitenshuis.

Kinderfeestjes in een museum in Amsterdam

Veel musea hebben een leuk programma voor kinderfeestjes. Ik maakte een lijst met kindvriendelijke musea.

Of bekijk onze reviews van het Paleis op de Dam, van wetenschapsmuseum Nemo, van het Scheepvaartmuseum, van het Van Goghmuseum, van het Muiderslot, van de Hermitage, van filmmuseum EYE, van microbenmuseum Micropia en van de Museumtramlijn.

In Bodyworlds ga je op reis door het menselijk lichaam. De 200 anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen laten zien hoe het lichaam werkt. Ook zie je wat het effect is van veel voorkomende ziekten en gewoontes zoals roken.

Bij wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds kun je selfies met beelden van sterren maken.

Feestjes in restaurants

Veel restaurants in Amsterdam organiseren kinderfeestjes. Ik maakte een lijst met kindvriendelijke restaurants. Een deel daarvan organiseert ook feestjes. Ideaal als je kind niet in de zomer jarig is, maar je toch een gezellige ruimte wil.

Haddock op Zeeburgereiland op IJburg is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. Maar je kunt er ook een kinderfeestje vieren, buiten als het mooi weer is of binnen als het slecht weer is. Van mini bootcamp en Oud Hollandsche spelletjes tot een knutselfeestje.

House of Bird (review) in Diemen is een kindvriendelijk restaurant in het Diemerbos. Je kunt hier ook je kinderfeestje vieren.

Leuk voor een high tea met wat oudere meiden: de bubblegum-roze winkel van Blond Amsterdam in de Pijp.

De bubblegum-roze winkel met café van Blond Amsterdam.

Feestjes thuis

De Kinderfeestwinkel (De Pijp in Amsterdam) heeft echt alles wat je kunt bedenken voor een kinderfeestje. Zoals uitnodigingen, spelletjes, themafeestje en schmink.

Zoek je online spulletjes voor een kinderfeestje? Dan kun je terecht bij I Love Speelgoed, bij Bol.com, bij Hema en bij Fun & Feest. Denk aan uitnodigingen, spelletjes, themafeestje en schmink. Daarbij zijn ook veel duurzame keuzes.

Bekijk hier meer tips voor kinderfeestjes thuis.

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Daarnaast delen we ook op Instagram regelmatig ideeën.

Mis jij leuke kinderfeestjes in Amsterdam in deze lijst? Dan hoor ik dat heel graag via email op info [at] leukmetkids.nl.

Lees ook: actieve uitjes in Amsterdam en speeltuinen in Amsterdam

Zoek je nog cadeau tips? Bekijk hier cadeau ideeën voor een kinderfeestje.

Cadeau ideeën voor kinderfeestje: kleine cadeautjes voor kinderen. Ben je op zoek naar een klein cadeautje voor een kinderfeestje? In dit artikel vind je heel veel leuke goedkope cadeau ideeën voor een kinderfeestje. Betaalbare cadeaus voor bijvoorbeeld 5 euro, 7,50 euro, 10 euro, 12,50 euro of 15 euro. Leuke kleine cadeau ideeën voor kinderen en jonge tieners, voor zowel jongens als meisjes.