De leukste kinderfeestjes in Amsterdam

In Amsterdam kun je heel veel verschillende soorten kinderfeestjes doen, hier vind je leuke ideeën voor thuis en buitenshuis.

De leukste kinderfeestjes in Amsterdam

Creatief aan de slag

Bij Circus Kristal (Scheepsbouwkade 34) kun je een circusfeestje vieren. Jongleren, éénwiel fietsen en lopen over een evenwichtsbalk. Maar ook je eigen goocheldoos knutselen en er googheltrucs mee leren doen.

Bij Theater de Toverknol (Kerkstraat 174) kun je een feestje vieren in combinatie met een reguliere voorstelling. Je kunt ook een privé partijtje vieren met een voorstelling of toneelworkshop.

Graffitifun organiseert graffiti feestjes. Een vriendje van mijn zoontje deed dit een keer, daar maakte onze kleine man een heus kunstwerk, hij was helemaal trots.

Bij het Kinderkookcafé (Vondelpark 6) en de Knutselkookclub (Baron Tindalstraat 242 en ) kun je met je vriendjes en vriendinnetjes samen koken.

Varen

Bij de Veerdienst Amsterdam kun je met je kinderfeestje een boottocht maken, naar Pampus of naar het Muiderslot, vanuit de haven van IJburg.

Boerderij

Clara Maria (Bovenkerkerweg 106, Amstelveen) is een kaas- en klompmakerij waar je een rondleiding kunt krijgen of je feestje vieren.

Speelboerderij Elsenhove (Bankrasweg 1, Amstelveen) is een kinderboerij met een grote speeltuin voor verschillende leeftijden. Hier kun je ook een kinderfeestje vieren.

Buiten en binnen spelen

Jeugdland (Valentijnkade 131) is een natuurspeeltuin met kinderbouwplaats, kinderboerderij en moestuinen en een heuse rode tractor. Ik schreef er hier meer over. Je kunt aan een van de picknicktafels een kinderfeestje vieren, dat is ’s zomers heel gezellig.

In en om Amsterdam zijn allerlei binnenspeeltuinen waar je een feestje kunt geven, waaronder Monkey Town, Ballorig, Candy Castle en Dartel Dome.

Sporten

Op verschillende plekken kun je apenkooien in gymzalen, dat kan onder meer bij Skills en Aapjeskooi. Je kunt er ook je kinderfeestje vieren.

Skateshop This is soul organiseert skateles. Dit kan je ook als feestje boeken, indoor of outdoor, op verschillende plekken in Amsterdam. Ook bij Jeugdland kun je skaten met je feestje.

In Amsterdam oost zit de Jaap Edenbaan (Radioweg 64), waar je kunt schaatsen.

Bij Griffioen Buitensport (Ookmeer Jungle, Willinklaan 7) kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun feestje kunnen vieren. Denk aan kanoën, survival, op de touwbrug, tokkelen, vlotten bouwen, BMX fietsen, bamboe bouwen en meer.

Clip ‘n Climb (Sportpark Kadoelen 4) is een klimhal bij een binnenspeeltuin. Kinderen kunnen hier goed gezekerd worden en tegen allerlei wanden klimmen. Wij gingen er heen met een kinderfeestje, alle aanwezige jongetjes vonden het fantastisch.

Klimmen kun je ook buiten in het Amsterdamse Bos bij Fun Forest (Bosbaanweg 3), een leuk klimbos voor kinderen en tieners.

Iets verder rijden: De Voetbalfabriek in Almere. Maar dan heb je wel heel veel voetbal activiteiten.

Nog meer actieve feestjes

Kaap Oost (IJdijk 10) is een strandtent met funsportpark Wind ’n Wheels, je kunt hier kinderfeestjes doen voor kinderen vanaf 7 jaar, je kunt er onder andere landzeilen en electrocross doen.

Bleekemolens Race Planet for Kids (Herwijk 10) is een indoor speelparadijs voor kinderen die gek zijn op vervoersmiddelen.

Er zijn meerdere plekken in Amsterdam waar je stuiterballen kunt laten springen op mega trampolines. In Amsterdam West kan dat bij Bounz (Willinklaan 3), in Amsterdam Oost bij VROG (Kruislaan 222) en bij Jumpsquare (Daniël Goedkoopstraat 1).

Er zijn verschillende plekken waar je kunt bowlen of discobowlen, bijvoorbeeld bij het bekende Knijn (Scheldeplein 3) en Aloha (De Ruijterkade 153).

AMAZE van ID&T is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het heel spannend maakt. Amaze is voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar. Zoonlief en ik gingen er heen, in deze review van AMAZE vertellen we meer. Je kunt er ook als tienerfeestje heen.

Feestjes in restaurants

MiniMarkt (Beethovenstraat 5a), een soort warenhuisje met café met ontbijt, lunch & taart, een speelplek met treintafel. Je kunt er ook kinderfeestjes vieren.

Bij de miniChiChi Club (Spaarndammerstraat 43) kunt je ook een kinderfeestje geven, van een fotoshoot tot discofeest en apenkooien.

Haddock (IJdijk 8) op Zeeburgereiland is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. Maar je kunt er ook een kinderfeestje vieren, buiten als het mooi weer is of binnen als het slecht weer is. Van mini bootcamp en Oud Hollandsche spelletjes tot een knutselfeestje.

Feestjes thuis

De Kinderfeestwinkel (Gerard Doustraat 65) heeft echt alles wat je kunt bedenken voor een kinderfeestje, zoals uitnodigingen, spelletjes, themafeestje en schmink.

Lees ook: actieve uitjes in Amsterdam en speeltuinen in Amsterdam

Mis jij leuke kinderfeestjes in Amsterdam in deze lijst? Dan hoor ik dat heel graag via email op info [at] leukmetkids.nl.