De leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland

Wat zijn er veel leuke speeltuinen in Nederland, zowel binnen als buiten! Ik verzamelde de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in alle provincies van Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen, speelboerderijen en indoor speeltuinen. Veel plezier met spelen!

Op Instagram en Facebook vroeg ik jullie om tips voor leuke speeltuinen. Ik kreeg dan ook een overweldigende hoeveelheid fantastische tips. Die vind je dus in dit artikel. Weet jij nog een leuke buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in Nederland om met de kids heen te gaan? Of vind je het leuk om je ervaring te delen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl! Dan kan ik het artikel blijven updaten!

Om het geheel een beetje overzichtelijk te maken, heb ik iedere speeltuin voor zien van een ☀ (buitenspelen) en/of een ☆ (binnenspelen).

Kijk wel even naar de actuele openingstijden, voordat je gaat. Een deel van de speeltuinen heeft openingstijden gedurende een aantal uur op de dag, op bepaalde dagen van de week of maar een deel van het jaar. Sommige speeltuinen zijn gratis, andere zijn betaald of wordt er een consumptie in het restaurant verwacht. Ga je met babies en peuters? Dan kun je het beste onder schooltijd gaan, dan is het lekker rustig en vaak ook goedkoper.

Door de lockdownregels is een aantal speeltuinen momenteel gesloten. Binnenspeeltuinen zijn sowieso dicht, een deel van de buitenspeeltuinen ook. Gelukkig mogen er steeds meer speeltuinen weer open.

Lees ook de Leuke Update, vol kids nieuwtjes en musthaves

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

De leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland. Wat zijn er veel leuke speeltuinen in Nederland, zowel binnen als buiten! Ik verzamelde de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in alle provincies van Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen, speelboerderijen en indoor speeltuinen. Veel plezier met spelen!

De leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland

Inhoudsopgave


De buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen zijn verdeeld over heel Nederland. Je kunt er lekker doorheen bladeren, of doorklikken naar jouw provincie:

Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Gelderland
Utrecht
Flevoland
Noord Holland
Zuid Holland
Zeeland
Noord Brabant
Limburg


Groningen


De Leeuwenborg ☀ ☆ in Nieuw Scheemda: indoor speelparadijs, lopen op een bal in het water en midget golf.

’t Speulparadies ☀ in Beerta bij Winschoten: met veel houten speelrekken, een dierenweide en een voetbalkooi. Er is ook een speeltoestel voor kinderen met een beperking.

Sint Vitusholt ☀ in Winschoten: kleurrijke speeltuin. Er is een kiosk en ook een speciaal deel voor kleintjes.

Paviljoen Appelbergen ☀ in Glimmen bij Haren: bij dit paviljoen kun je pannenkoeken eten, maar ook allerlei andere dingen. Buiten is er een terras met speeltuin.

Familiepark Nienoord ☀ ☆ in Leek tussen Groningen en Roden: landgoed met allerlei faciliteiten. Er is een speeltuin buiten, apenkooi binnen, kinderboerderij, bioscoop, binnenzwembad, treintje buiten en ook miniatuurwereld met treinen binnen.


Friesland


De Kruidhof ☀ in Buitenpost bij Dokkum: bij deze prachtige “hortus van Fryslân” zijn er twee natuurlijke speeltuinen. Er is een kleine speeltuin voor kleintjes, met zandbak met klimheuvel en glijbaan. Daarnaast is er er een grote speeltuin voor wat grotere kinderen, met klimtoren, kabelbaan, watertoestellen en kookpot. In het Tuincafé eet je verse streekproducten.

Anna Zijlstra Hoeve ☀ in Dokkum: kinderboerderij met leuke ouderwetse speeltuin.

Frijlân in Park Vijversburg ☀ in Tietjerk bij Leeuwarden: natuurspeeltuin met waterlabyrint waarin kinderen met een vlot op ontdekkingsreis gaan.

Jonas en de Walvis ☆ in Sumar bij Leeuwarden: speelparadijs met apenkooi, waterspeeltuin en restaurant.

Sanjesfertier ☆ in Feanwâlden bij Kollummerzwaag: met dierentuin, outdoor speelpark met speeltuin en verkeerspark. Er is ook een indoor speelpark met apenkooi en piratenschip.

Om de Dobben ☀ in Burgum: brasserie in de natuur, in hippe landelijke stijl. Met grote houten speelweide. In het natuurgebied Om de dobben kun je vrij rondstruinen. Er is ook een deel waar je bloemen of bramen mag plukken.

Speelbos Sparjebird ☀ in Hemrik bij Drachten: speelnatuur van Staatsbosbeheer. Daarnaast kun je er eten bij de Blokhut.

Kinderboerderij De Naturij ☀ ☆ Drachten: met buiten een kinderboerderij, speeltuin en verkeerspark. Daarnaast is er binnen een speelhal.

De Koppenjan ☀ in Jubbega tussen Heerenveen en Appelscha: pannenkoekenboerderij annex speelboerderij met grote speeltuin en ook boerderijdieren.

Rond de Friese meren

Kameleondorp Terherne ☀ bij Sneek: spelen in het teken van Hielke en Sietse uit de Kameleon boeken. Het ligt in een waterrijk gebied, met Avonturen Eiland, overdekt boerenspeelerf en ook een rondvaart.

Sybrandy’s Speelpark ☀ in Oudemirdum tussen Workum en Lemmer: dit speelpark zit een beetje tussen een grote speeltuin en een attractiepark in.


Drenthe


Sprookjeshof ☀ ☆ in Zuidlaren: attractiepark met sprookjesbos, buitenspeeltuin, indoor speelhal, midgetgolf en kinderboerderij. Daarnaast zijn er meerdere horecagelegenheden.

Boomkroonpad ☀ in Drouwen: op dit pad van Staatsbosbeheer loop je letterlijk tussen de hoge boomtoppen door. Je vindt hier ook Speelbos Lorken.

Museumdorp Orvelte ☀ is een dorpje met oude Drentse boerderijen. Daarnaast is er een kinderboerderij met speeltuin en een kindvriendelijk restaurant.

De Kleine Moere ☀ in Grollo bij Assen: outdoor belevenissenpark en klimbos, voor kinderen die van buiten ravotten houden. Er is ook een strandpaviljoen aan de waterplas met strand en houten speeltuin.

Rijk der Kabouters ☀ in Eext bij Stadskanaal: kabouterbos met speeltuin. Je kunt ook een speurtocht doen.

Kabouterland ☀ ☆ in Exloo tussen Stadskanaal en Emmen: geheel in het teken van kabouters, trollen en dieren. Er zijn verschillende speeltuinen binnen en buiten. Daarnaast is er een restaurant en terras.

De Drentse Koe ☀ ☆ in Ruinerwold bij Meppel: speel- en ijsboerderij, er is een speelweide en een overdekte speelschuur met boerderijthema. Er zijn tractoren, kabelbaan, dieren, waterspeeltuin en ook heel veel speeltoestellen. Daarnaast is er een ijssalon en restaurant voor lunch.

Plopsa Indoor ☀ ☆ in Dalen bij Coevorden: grote binnenspeeltuin met bekende karakters. Denk aan Maya de Bij, K3, Wickie de Viking en allerlei anderen.


Overijssel


Zwolle en het Vechtdal 

Dinoland ☀ ☆ in Zwolle: speelpark voor dinosaurus fans. Buiten zijn er een speurtocht, klimparcoursen voor verschillende leeftijden, minigolf en een speeltuin. Binnen is er daarnaast een t-rex expeditie, dino show, paleolab, lasergamen en een speelhal.

De Kas van Kaat ☀ ☆ in Zwolle: biologische kwekerij, winkel en lunchcafé. Kids kunnen struinen door de natuur, bijvoorbeeld over het ganzenpad met opdrachten. Ook is een maisdoolhof en klompenpad.

De Vreugdehoeve ☀ in Zwolle: restaurant bij boerderij. Er is een grote speeltuin, met onder andere een airtrampoline, tractorband en mini tractors. Ook is een kindermenukaart. Je kunt meekijken op de boerderij. Via de ramen kun je de schapen zien en meekijken hoe kaas en ijs worden gemaakt.

Speeltuin Wezenlanden ☀ in Zwolle: houten speeltuin niet ver van het centrum.

Doepark Nooterhof ☀ in Zwolle: mooie natuurlijke speeltuin met veel water en hout.

De Wolventuin ☆ in Stegeren bij Ommen: binnenspeeltuin met veel hout en groen. Je kunt het combineren met het restaurant en in de zomer is er ook een binnenzwembad en buitenzwembad.

De Koppel ☀ in Hardenberg: natuuractiviteitencentrum met blotevoetenpad, aan de Vecht. De kinderen vonden het erg leuk om hier doorheen te struinen. Door het gras, water en allerlei paadjes.

Salland

Fruitbedrijf Van Vilsteren ☀ in Wijhe: er is een kleine speeltuin bij het winkeltje. Daar kun je allerlei lekkers kunt kopen, zoals vers fruit en ook ambachtelijk ijs.

De Flierefluiter ☀ ☆ in Raalte tussen Zwolle en Deventer: binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en kinderboerderij. In de buitenspeeltuin zijn trampolines, skelters, een waterspeeltuin en speeltoestellen. Op de kinderboerderij kun je ook ponyrijden en er is een kleine camping met uitzicht op de speeltuin.

NuNu ☀ in Schalkhaar bij Deventer: vrolijk ingericht restaurant. Je kunt wat eten op het terras bij de idyllische tuin, met speeltuin en dieren. Ook is er binnen een leuke speelhoek.

Twente

De Morskieft ☀ ☆ in Reutum bij Almelo: grote ouderwetse binnenspeeltuin en buitenspeeltuin, met restaurant en terras. Binnen staan gewone speeltuintoestellen in het zand, dat is weer eens wat anders dan een standaard indoor speelparadijs.

Kinderboerderij Dondertman ☀ ☆ in Holten: gigantisch terrein, waar je van de ene groep dieren naar de andere wandelt. Voor de kids staan er bolderkarren. Behalve een kinderboerderij is er ook een speeltuin en een restaurant met speelkelder.

Klein Afrika ☀ ☆ in Oldenzaal: restaurant met speeltuin buiten en binnenspeelruimte, waar alles in het teken staat van de dieren en natuur in Afrika.

Fox ☆ in Denekamp: restaurant met indoor speeltuin. In de zomer is er Fox Beachclub.

Het Lageveld ☀ in Wierden: recreatiegebied met zwemplas met strandje. Daarnaast is er ook een speelbos, speeltuin, waterspeeltuin en een ballenlijn. Ook is er een eenvoudige strandtent.

Speelpark Hoge Boekel ☀ ☆ in Enschede: speelpark met allerlei attracties, waarvan een deel binnen is.


Gelderland


De Veluwe

Speelweide in Stadspark Berg & Bos ☀ in Apeldoorn: park met speeltoestellen en uitkijktoren.

De Julianatoren ☀ in Apeldoorn: een combinatie van een speeltuin en een klein pretpark. Het is lekker overzichtelijk en er is ook een stuk bos bij.

Klimbos Veluwe ☀ in Apeldoorn: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Kinderparadijs Malkenschoten ☀ in Apeldoorn: wat vroeger een kinderboerderij was zit nu een beetje tussen een speeltuin en een attractiepark in. Dieren zijn er nog steeds, maar bijvoorbeeld ook een speelweide, klimparcours, verkeerspark, junglepad, minigolf, waterparcours en waterfietsen.

De Roosendaal ☀ in Putten: speelboerderij met speeltuin met trekkers, avonturenpad en natuurlijk heel veel dieren. Het is ook rolstoeltoegankelijk.

’t Jagersnest ☀ ☆ in Ermelo: familierestaurant met allerlei faciliteiten voor kinderen. Buiten is er een Speel- en Doepark, binnen is er een speelhoek. In de zomer is er ook een zwembad.

Maisdoolhof Voorthuizen ☀ : doolhof met een grote speeltuin.

SchatEiland Zeumeren ☆ in Voorthuizen: grote binnenspeeltuin, waar je samen met de kapitein op zoek gaat naar een schat.

De Happyfarm ☀ ☆ in Terschuur bij Barneveld: speelboerderij met binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

De Achterhoek en Liemers

Restaurant en spelerij De Witte Wieven ☀ ☆ in Zwiep bij Lochem: in de Achterhoek bestaat de legende van de Witte Wieven, heksen die in de nacht in het bos dwalen. Deze speeltuin met de houten poppen in het heksenbos bestaat dan ook al heel lang. Inmiddels is er in het restaurant ook een binnenspeeltuintje.

Erve Brooks ☀ ☆ in Gelselaar bij Lochem: pannenkoekenboerderij met binnenspeeltuintje in een hooiberg, buitenspeeltuin met veel water, avonturenpad en blotevoetenpad.

Klimbos Achterhoek ☀ in Ruurlo: lekker buiten klimmen voor klauteraars. Ernaast zit Doolhof Ruurlo, een kabouterpad en een laarzenpad. Ook zit hier De Heikamp, een restaurant en pannenkoekenhuis met speeltuin.

Familiepretpark Megapret ☀ ☆ in Lievelde: park met grote indoor speeltuin, grote buitenspeeltuin, waterspeeltuin en midgetgolf.

De Neeth ☀ ☆ in Aalten: grote speeltuin met pannenkoekenboerderij. Met speelhuisjes, springkussen, trampoline, kabelbaan en konijnen. De pannenkoekenboerderij heeft ook een speelzolder.

Speeltuinvereniging Schöneveld ☀ in Doetinchem. overzichtelijk kleurrijke speeltuin met airtrampoline.

SkyZone ☆ in Doetinchem: voor wat grotere kinderen die van klimmen en klauteren houden, er zijn ook interactieve voetbalmuren.

Land van Jan Klaasen ☀ ☆ in Braamt bij Doetinchem: groot buitenspeelpark, indoorspeeltuin, waterspeeltuin en poppentheater voor jonge kids. Dit is een beetje tussen een pretpark en een speeltuin in.

Groot-Nibbelink ☀ in Sinderen bij Doetinchem: koffieboerderij met houten speeltuin, maisdoolhof en natuur- en avonturenpad.

De Spelerij ☀ ☆ in Dieren: een bijzondere speeltuin waar kinderen spelend ontdekken hoe dingen werken. Denk aan spelen met een hijskraan of broodjes bakken. De Uitvinderij is voor kinderen die het leuk vinden om met hun handen te werken, met stoere materialen en machines.

De Betuwe, Arnhem en Nijmegen 

De Tuinen van Appeltern ☀ bij Tiel: je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen. Er zijn meerdere speeltuinen, maar ook in de gewone tuinen kunnen ze zich goed vermaken.

Het Watermuseum ☀ in Arnhem heeft een waterspeeltuin, daarvoor heb je geen museumkaartje nodig. Het ligt naast een terras, dus terwijl de kinderen speelden dronken wij wat. Binnen kunnen de kinderen ook leuk spelen, maar dat is geen speeltuin.

Het Hof van Kaatje ☀ in Wijchen: recreatieboerderij voor kinderen tot 8 jaar, met speeltuin, kinderboerderij, huifkar, boerengolf, jeu de boules en terras.

De Blije Dries ☀ in Wijchen: grote speeltuin, met midgetgolf, skelterbaan en zwembad, je kunt er ook wat eten.

Zandziebar ☀ in Slijk-Ewijk bij Nijmegen en Arnhem: strandje met gratis toegankelijk speeleiland. Er is een kiosk met een terras, waar je wat te eten of drinken kunt halen. Je kunt er waterfietsen, SUP-planken en kano’s huren.

Brakkefort ☀ in Nijmegen: grote speeltuin met forten en kastelen, karretjes, pierenbad en waterspeeltuin.

Maisdoolhof ☀ in Malden bij Nijmegen: hier kun je behalve dolen in het doolhof ook met allerlei ander groot speelgoed spelen.

Speeltuin Nederhemert ☀ bij Ammerzoden: ouderwetse speeltuin met terras.


Utrecht


Verkeerstuin ☆ in Amersfoort: op het oude NS-terrein Wagenwerkplaats kunnen kinderen lekker rondracen op fietsjes en skelters.

De Pyramide van Austerlitz ☀ in Woudenberg bij Zeist: bij de bekende groene piramide is een restaurant en een speeltuin met treintje, botsauto’s en zweefmolen.

Klimbos Gooi-Eemland ☀ in Lage Vuursche: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Het Jagershuis ☀ in Lage Vuursche, pannenkoekenrestaurant in het Gooi, de kinderen spelen in een fantastische houten speeltuin, terwijl je zelf lekker in het zonnetje zit.

Buiten in de Kuil ☀ ☆ in Lage Vuursche: restaurant midden in het bos, waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.

Op ‘t eiland ☀ in Nederhorst Den Berg: restaurant in het groen aan het water van de Vecht. Er is speelgoed en een kindermenu. Gasten kunnen gebruik maken van de speeltuin en kinderzwembad van het naastgelegen chaletpark. Oudere kids en ouders kunnen in de Vecht zwemmen bij de zwemtrap.

De stad Utrecht

De Bosspeeltuin ☀ in Utrecht: grote houten speeltuin in het Maximapark, waar ook lekker met water gekliederd kan worden. Ernaast ligt het Anafora Parkrestaurant met een fijn terras.

Geertjeshoeve ☀ ☆ in Haarzuilens bij Utrecht: biologisch restaurant bij recreatieve geitenboerderij, kinderen kunnen dieren knuffelen, er is een speeltuintje, een overdekte zandbak, boeren mini golf en er zijn allerlei fietsjes.

Kidzcity ☆ in Utrecht: groot indoor speelparadijs met theater, klimdoolhof, lasergamen en grote glijbanen, maar ook allerlei kermisattracties, zoals een draaimolen, treintje en botsauto’s.

Buurtspeeltuin De Balije ☀ in de De Meern bij Utrecht: speeltuin met fietsjes. Naast de speeltuin zit restaurant Balijepark.

Griftsteede ☀ in Utrecht: speeltuin en kinderboerderij in het Griftpark.


Flevoland


De Wildste Tuin ☀ bij Emmeloord: is een park met zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle. Het is heel leuk voor kinderen die graag ravotten in de natuur.

De Orchideeën Hoeve ☆ in Luttelgeest bij Emmeloord: behalve tropische planten en dieren is er ook het Mangrovebos Speelparadijs. Dat is een waterrijke overdekte speeltuin waar je kunt spelen alsof je buiten speelt in de tropen.

Het Grote Kabouterbos ☀ in Dronten: pannenkoekenrestaurant met buitenspeeltuin.

Belevenissenbos ☀ in Lelystad: grote natuurspeelplek in het groen, met waterpartijen, speelrekken en wandelroutes.

Stadslandgoed De Kemphaan ☀ ☆ in Almere: hier zit van alles, waaronder Stichting Aap met de apeneilanden, de stadsboerderij, een klimparcours en labyrint. Ook Almere Jungle zit hier, daar kun je op alle werelddelen bijzondere dieren en prachtige bloemen kijken en lekker spelen.

Fun Forest ☀ in Almere: klimbos in Almere Hout. Lees ook onze review over Fun Forest.

Smullen en Spelen ☀ in Almere Hout: pannenkoekenhuis annex groene speelplek. Naast het terras ligt een houten speeltuin en er is ook een natuurspeeltuin.

Strandbad Duin ☀ in Almere Poort: strand met zwemvlotten, waterspeeltoestel, speeltuin en pannaveld.

Hans en Grietje ☀ ☆ in Zeewolde: pannenkoekhuis in sprookjesthema. Buiten zijn er sprookjeshuisjes, speeltuin, trampoline en skelters. Binnen gebeurt er ook van alles: een pop die op een orgel speelt, er zijn glijbanen en de tafels draaien. Het is eigenlijk een binnenspeeltuin en buitenspeeltuin waar je ook lekkere pannenkoeken kunt eten.


Noord Holland


De kop van Noord Holland

Land van Fluwel ☀ in Sint Maartenszee: met natuurspeeltuin, skelterbaan, natuurlijk avonturen speelparadijs, verstoppertjesbos, blote voetenpad, uitkijktoren, klimparcours, speelvijver en restaurant.

Van Blanckendaell Park ☀ in Tuitjenhorn: kleinschalig dierenpark, dat verdeeld is in verschillende werelddelen. Er is ook een speeltuin, naast een terras.

Speelpark de Swaan ☀ in Oudkarspel. ruim opgezette speeltuin met verschillende velden, in de zomer kun je er met water spelen en er zijn waterfietsen. Er is een restaurantje en meerdere kiosken.

Sprookjeswonderland ☀ in Enkhuizen: kinderen leren er traditionele sprookjes kennen in het Sprookjesbos dat een beetje aan de de Efteling doet denken. Daarnaast zijn er leuke attracties voor jonge kinderen en een grote speeltuin.

Het midden van Noord Holland

Kabouterhoek en Stadsboerderij de Hout ☀ in Alkmaar in de Alkmaarder Hout. Hier vind je naast elkaar een leuke kinderboerderij en houten speeltuin.

Restaurant van camping Geversduin ☀ in Castricum aan Zee: deze gezinscamping in heeft een restaurant met een leuke houten speeltuin.

De Veilige Haven ☀ in IJmuiden: speeltuin met onder andere een monorail, vuurtoren, vissersboot, piratenboot en klimtoren. Ernaast ligt zwembad de Heerenduinen.

Speeltuin Santpoort ☀ bij IJmuiden: speeltuin tegenover het station, met veel hout en ouderwetse speeltoestellen.

Boerderij Zorgvrij ☀ in Velsen-Zuid: informatieboerderij in recreatiegebied Spaarnwoude. Je kunt er koeien aaien, melk tappen, kaas maken en er is een speeltuin. Ernaast ligt pannenkoekenboerderij Onder de Platanen. Ook is er een speeltuin met toestellen voor verschillende leeftijden, in het bos achter het spinnenhuisje ligt nog een deel.

Speeltuin Monnickendam ☀: kleurrijke speeltuin met terras, midgetgolf en trampolines.

Haarlem en de Haarlemmermeer

Natuurspeeleiland ☀ in Haarlem: lekker vies worden. Er is een moestuin, insectenhotel, midgetgolfbaan, vlindertuin, bouwdorp en daarnaast nog veel meer.

Speeltuin de Glasblazers ☀ in Haarlem: speeltuin aan het Spaarne in het centrum, met een leuk speelschip

Het Speelkasteel ☀ ☆ in Hoofddorp: speelparadijs en pannenkoekenrestaurant in één, met grote binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

Palènpa Park ☀ in Nieuw-Vennep: hier bouw je je eigen hutten. Je krijgt een bouwkavel met spullen om drie hutten en een toren te bouwen.

Linnaeushof ☀ in Bennebroek: naar eigen zeggen Europa’s grootste speeltuin, met 350 speeltoestellen en attracties. Er zijn speeltuinen, trampolines, een hindernisbaan, doolhof, waterfietsen, fitnesskoepel, botsauto’s en midgetgolf.

’t Gooi

Speeltuin Don Bosco ☀ in Weesp: leuke ouderwetse speeltuin.

Oerrr Speelnatuur ☀ in ’s Graveland bij Hilversum: naast een speeltuin is er ook nog 0,5 hectare bos. Je kunt hier lekker klooien in de natuur, met modder, water, boomstammen en beestjes, allemaal ontzettend mooi aangelegd. Bij restaurant Brambergen kun je wat eten.

Kinderboerderij De Meent ☀ in Hilversum: leuke kinderboerderij in de Hilversumse Meent. Hier zit ook Theeschenkerij Juffrouw Jansen.

Restaurant Bruis ☀ ☆ in Blaricum: heeft buiten een speeltuin en binnen speelhuisjes, tunnelwand, gamezone en bioscoop.

Restaurant Leuk ☆ in Bussum: restaurant met een speelkelder voor kinderen.

Paviljoen Heidezicht ☀ in Bussum: restaurant aan de rand van de Bussumerheide. Er is een grote houten speeltuin, met toestellen voor verschillende leeftijden. In de zomer mogen de kids heerlijk met water kliederen.

Speelbos ’t Laer ☀ in Laren: speelbos van IVN.

Speeltuin Ons Genoegen ☀ in Laren: ouderwetse speeltuin waar je in de zomer lekker met water kunt spelen.

Speelpark Oud Valkeveen ☀ ☆ in Naarden bestaat al heel lang en zit een beetje tussen een speeltuin en een pretpark in. In het meer kun je zwemmen. Bij slecht weer kun je binnenspelen in de Onderwaterwereld en op het Playmobil Speelplein, maar ook naar het theater en de bios.

Spelekids ☆ in Loosdrecht: overzichtelijke indoor speeltuin die wat minder druk en lawaaiig is dan de meeste andere. Niet te groot en niet te druk, prima dus. Drankjes zitten bij de prijs inbegrepen.

Rondom Amsterdam 

Speelkraam ☀ in Purmerend: mooie speeltuin met veel houten speeltoestellen en water.

Het Banjerbossie ☀ in Diemen: verstopt in het Diemerbos ligt dit speelbos. Je vindt hier een klankspeeltuin en een houten speeltuin met pontje over het water en kabelbaan. Daarnaast heeft House of Bird een terras met een zandbak en heel veel ruimte om te spelen.

Speelboerderij Elsenhove ☀ in Amstelveen: kinderboerderij met leuke speeltuin. Er zijn gedeeltes voor verschillende leeftijden en ook een kleine kantine.


Noord Holland: Amsterdam


=> Bekijk ook: Amsterdam met kids

Amsterdam centrum

Tunfun ☆ in Amsterdam: indoor speelparadijs in een oude tunnel in het centrum. De wanden zitten vol met stoere graffiti, ik vind dit een van de leukere indoor speeltuinen.

Groot Melkhuis ☀ in Amsterdam: gigantische speeltuin in het Vondelpark bij self service restaurant. Er zijn hier leuke dingen voor kleine en grotere kinderen en zijn ook babyschommels.

Zuiderspeeltuin ☀ in Amsterdam: mooie grote speeltuin. Even verderop zit op het Westerdok ook een heuse speeltuin op een boot, de Speelboot, ongeveer ter hoogte van de Coffee Company.

Noorderspeeltuin ☀ in Amsterdam: leuke speeltuin midden in de Jordaan. Een stukjes verderop zit daarnaast het Karthuizerhofje, vroeger een verpleeghuis voor weduwen, nu wonen hier mensen.

Wetenschapsmuseum Nemo ☀ ☆ in Amsterdam: op het dak van NEMO kunnen kids in de zomer spelen in de waterspeeltuin, terwijl ouders uitkijken over Amsterdam. Binnen is NEMO natuurlijk ook een groot speelparadijs voor nieuwsgierige kinderen.

Kanteen25 ☀ ☆ op het oude Marineterrein in Amsterdam: fijn duurzaam restaurant. Met speelruimte met pooltafel, voetbaltafel, vintage arcade spelcomputers, spelletjes en boeken. Het terras ligt aan de Dijksgracht waar in de zomer gezwommen wordt (water is niet afgeschermd), met uitzicht op Nemo en het Scheepvaartmuseum. Er is een outdoor fitness en grasvelden om te spelen. Ook het Marineterrein zelf is een mooie plek om rond te struinen.

Woeste Westen ☀ in Amsterdam: natuurspeeltuin in de noordwesthoek van het Westerpark. Aan de noordkant van het Westerpark vind je de Spartelvijver, een kinderbadje.

Oosterspeeltuin ☀ in Amsterdam: speeltuin in het Funenpark naast basisschool de Oostelijke Eilanden. De speeltuin heeft een zandbak met waterpomp, sportveld en houten speelkasteel.

Amsterdam Zuid

UJ Klaren ☀: speeltuin op het Weteringcircuit, op de rand van de Pijp en het centrum. Het heeft een soort verkeerscircuit, kleintjes racen daar op loopfietsjes rond. De speeltuin is vooral leuk voor kleintjes tot een jaar of zes, grotere kids kunnen voetballen, koppeltje duikelen en schommelen.

Amstelpark ☀ in Amsterdam: grote speeltuin en een paar attracties. Zo zijn er een treintje en wat autootjes om in te rijden. Het park zelf is ook de moeite waard, het was begin jaren ’70 het Floriadepark en je vindt er dus allerlei bijzondere planten. Daarnaast zit er een leuk pannenkoekenrestaurant: De Hop 2.0. Eens per maand is er op zondag de Pure Markt.

Fun Forest ☀ in Amsterdam: klimbos in het Amsterdamse Bos bij de Bosbaan. Lees ook onze review over Fun Forest.

Boerderij Meerzicht ☀ in Amsterdam: deze pannenkoekenboerderij in het Amsterdamse Bos heeft een speeltuin en er zijn dieren.

Amsterdam Oost

Het Oosterpark ☀ in Amsterdam: wat kleiner stadspark met een aantal speeltuin. Er is een bijzondere kleurrijke speeltuin naast Hotel Arena. Daarnaast is er een houten speeltuin naast het Generator Hostel. Ook is er in de zomer een pierenbadje.

Jeugdland ☀ in Amsterdam: idyllisch groen plekje. Er is een kinderboerderij, moestuin, speeltuin met kabelbaan over het water, een plek om hutten te bouwen, een kantine en een oude rode traktor.

Urban Sport Zone ☀: centrale groene plein van Zeeburgereiland. Je vindt hier de grootste skatebaan van Nederland, met prachtige Delfts Blauwe patronen er op. Maar onder meer ook meer ook een speeltuin en kabelbaan.

Kaap Oost ☀ ☆ in Amsterdam: een soort strandtent op Zeeburgereiland bij funsportpark Wind ’n Wheels. Er is heel veel zand, speelgoed, speeltoestellen en in de zomer zwembadjes. Binnen is er een kleine speelhoek.

Stormbaan ☀ in Amsterdam: onze favoriete speeltuin, in het Theo van Goghpark op IJburg. Zo’n fijne houten speeltuin, die leuk is voor kleintjes, maar ook voor wat grotere kinderen. De speeltuin is inmiddels vernieuwd en is geen stormbaan meer, maar zal in de volksmond vast wel zo blijven heten. Even verderop is ook een voetbalveld.

House of Bird ☀ ☆ in Diemen: kindvriendelijk restaurant in het groen van het Diemerbos. Kinderen spelen in de omheinde zandbak of in het bos.

Amsterdam West en Noord 

Terrasmus ☀ in Amsterdam: een speeltuin het Erasmuspark met ernaast een terras.

Fruittuin van West ☀ waar je behalve fruit ook plek om te spelen, kippen, een restaurant en een winkeltje hebt.

Clip ‘n Climb ☆ in Amsterdam: leuke klimhal in Noord. De hal bestaat uit een verzameling klimtorens in felle kleuren. Ernaast ligt ook indoor speeltuin Darteldome en trampolinehal I-Jump.

Natuurspeeltuin Amsterdam Noord ☀: kinderen kunnen hier lekker vies worden. Ernaast zit Restaurant Pof, onderdeel van stadslandbouwproject NoordOogst. Het is een soort strandtent in het groen.


Zuid Holland


Speeltuin De Sluis ☀ in Gouda: kleinschalige speeltuin op een eiland. Lekker kleurrijk en er is ook een pierenbadje erbij.

Het Steinse Groen ☀ in Gouda: natuurspeeltuin met veel hout.

Het Eiland ☀ in Gouda: ruim opgezette natuurspeeltuin in het Groenhovenpark, met veel zand en water.

Avonturenboerderij Molenwaard ☀ ☆ in Groot-Ammers ten zuiden van Gouda: idyllisch binnen en buiten spelen met Fien en Teun. Er zijn bootjes, theater, blote voetenpad, speelplein en doolhof. Daarnaast zijn er een vlindertuin, kas, moestuin, ponyrijden en boerderijdieren.

Benschop Speelplezier ☀ in Nieuwland: grote speeltuin bij een fabrikant van speeltoestellen. Je kunt er heel veel speeltoestellen en trampolines uitproberen.

KidsZoo ☆ in Noordwijkerhout: binnenspeeltuin met escape room. Voor ouders is er een leestafel en Eredivisie Live. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Den Haag en omgeving

Madurodam ☀ in Den Haag is het bekende miniatuurland, maar weet je dat je er ook twee leuke zandspeeltuinen vindt? Voor kleintjes is er een Nijntje speeltuin. Daarnaast is er voor wat grotere kinderen speeltuin De Waddenzee, met vuurtorenglijbaan, vissersboot, kabelbaan, schommels en graafmachines.

’t Speelduin ☀ in Den Haag: een leuke houten speeltuin in de duinen bij Duindorp.

Boomhuttenclub ☆ in Den Haag: hier kun je ontbijten, lunchen of borrelen. Ondertussen spelen de kinderen en klimmen in de “boomhutten” binnen.

Kids Eiland ☆ in Den Haag: binnenspeeltuin waar kinderen vanaf vijf jaar ook zonder ouders kunnen spelen, er is dan toezicht.

Monkeybos ☀ in Wassenaar. speelbos in natuurgebied Meijendel. Er zijn houten apen, waterspeelplaats, kabelbaan, uitkijktoren en meer. Ook ligt even verderop de Pannenkoekenboerderij Meyendel, met ernaast de waterspeeltuin van het bezoekerscentrum.

Duinrell ☀ ☆ in Wassenaar: dit attractiepark heeft het Tikibad met binnenzwembad en buitenzwembad. Maar is ook een hele leuke speeltuin buiten en een speeltuin binnen.

Beachclub Titus ☀ in Kijkduin: deze strandtent heeft een speeltuin op het strand en een kindermenu.

Boerderij ’t Geertje ☀ in Zoeterwoude, tussen Zoetermeer en Leiden: boerderij winkel, restaurant en veel kinderactiviteiten.

Aquapretpark Vlietlanden ☀ is een waterspeelpark in Leidschendam. Er vlakbij ligt ook klimpark Het Klimeiland.

Peppa Pig World of Play ☆ in Leidschendam: binnenspeeltuin voor kleintjes in het teken van Peppa Big. Het ligt in The Westfield Mall of the Netherlands.

Stadsboerderij BuytenDelft ☀ in Delft: kinderboerderij met waterspeeltuin. Daarnaast is er een restaurantje.

=> Bekijk ook: Den Haag met kids

Rotterdam 

Belevenisboerderij Schieveen ☀ in Rotterdam: dit is een plek van Natuurmonumenten. Met speelnatuur van OERRR, boerderijdieren, terras en tuin.

Maritiem Museum ☀ ☆ in Rotterdam: dit museum heeft een hele leuke speeltuin binnen en buiten, vanzelfsprekend in het teken van schepen.

Speelcentrum Weena ☀ in Rotterdam: leuke speeltuin tussen de hoogbouw van het centrum. Met speelkasteel en bij warm weer spelen met water.

Speeltuin Het Westen ☀ in Rotterdam: houten speeltuin in Spangen.

Plaswijckpark ☀ ☆ in Rotterdam: park met allerlei faciliteiten, met verschillende buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in het midden van Nederland. In Speelwijk vind je buiten een hele grote speeltuin, met onder meer een springkussen en draaimolen. Ook is er een boemeltrein, verkeerstuin met skelters, Havenspeeltuin voor waterratten, waterfietsen en rondvaartboot over de Bergse Achterplas. Binnen is er binnenspeelhuis Huis in de Heuvel. Hier kun je springen op trampolines, spuiten met badschuim, hollen, klauteren en kruipen tunnels en gangen. Ook is er een theater, Dierenwijck met heel veel dieren en Wandelwijck om even lekker te lopen.

IJsselmonde ☀ in Rotterdam: kleurrijke speeltuinvereniging vlakbij het stadion van Feijenoord, met water. Er worden ook activiteiten georganiseerd, waaronder knutselen en sport.

Speeldernis ☀ in Rotterdam: natuurspeeltuin vlakbij Blijdorp. Er worden ook leuke natuurlijke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Fun Forest ☀ in Rotterdam: klimbos bij de Kralingse Plas. Lees ook onze review over Fun Forest.

Omgeving Rotterdam 

Natuurspeelplaats Tuin van Floddertje ☀ in Berkel en Rodenrijs tussen Delft en Zoetermeer: natuurspeeltuin waar kinderen lekker vies kunnen worden.

Speeltuinvereniging De Kievit ☀ in Berkel en Rodenrijs: kleurrijke ouderwetse speeltuin. Naast wat dieren, zijn er ook een zwembadje en plekken om met water te spelen.

De IJsselkids ☀ in Nieuwerkerk aan den IJssel: speeltuinvereniging met kleurrijke speeltuin.

Klauterwoud ☀ in Vlaardingen: natuurlijke speeltuin in de Broekpolder. De speeltoestellen zijn verspreid over een groot gebied. Je kunt er ook lekker klimmen over boomstammen en spelen in de natuur.

Fort Drakensteijn ☀ in Schiedam: een grote houten speeltuin, met heel veel verschillende speeltoestellen. Je kunt ook ijsjes en frietjes halen bij de kiosk. Ernaast ligt kinderboerderij ’t Hoefblad en naast de speeltuin zijn openbare toiletten.

Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

Aquapark Splash ☀ waterpark met reusachtig opblaaskussen bij Hellevoetsluis.

Speelnatuur Tiengemeten ☀ in Zuid-Beijerland onder Rotterdam: dit is een natuureiland, een gigantisch natuurlijk speelterrein. Voor Tiengemeten moet je een warme dag uitzoeken en lekker oude kleren aandoen voor de modderglijbaan.

Recreatieoord Binnenmaas ☀ in Mijnsheerenland bij Dordrecht: recreatiegebied in de Hoeksche Waard. Je vindt er een grote speeltuin, met ouderwets leuke speeltoestellen. Daarnaast zijn er elektrische bootjes, politiemotoren, een formule-1 wagen, skelters en disco bootjes. Ook is er een kinderboerderij, een openluchtzwembad en een restaurant aan het water.

Speeltuin De Flipjes ☀ in Ouddorp: kleurrijke speeltuin met van die leuke ouderwetse speeltoestellen, zoals een familieschommel en een draaifiets.


Zeeland


Schouwen Duiveland en Tholen

Aquapark Splash ☀ is een reusachtig opblaaskussen in het Grevelingenmeer bij de Brouwersdam.

Zeeland Buitenland ☀ is een natuurspeelpark aan het Grevelingenmeer op de Brouwersdam. Vijf eilanden met kreken, hangbruggen, klimtoren, duinen en meer.

Strand Café Dok ☀ ☆ in Noordwelle bij Renesse: restaurant met buitenspeeltuin met allerlei bootjes en binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes. Het is onderdeel van Strandpark De Zeeuwse Kust waar je ook huisjes kunt boeken.

Klimbos Zeeuwse Helden ☀ in Westenschouwen heeft parcoursen voor verschillende leeftijden. De makkelijkste route is is voor kinderen vanaf 5 jaar en minimaal 1,15 meter. Westenschouwen is ook een natuurgebied.

Pannekoekenmolen de Graanhalm ☀ in Burgh-Haamstede op Schouwen Duiveland: eten bij een oude molen. Je kunt binnen of buiten eten, in de tuin. De kinderen spelen ondertussen in de leuke ouderwetse speeltuin. Er is ook een winkeltje met souvenirs en lekkere dingen.

Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland

De DAM ☀ in Vrouwenpolder: strandrestaurant met grote strandspeeltuin en kindermenu. De houten speeltuin heeft ook een mooie vuurtoren.

Molen de Jonge Johannes ☀ ☆ in Serooskerke: speelboerderij en restaurant met terras. Er is een speeltuin, maisdoolhof en midgetgolf. Binnen heeft het restaurant ook een speelhoek.

Hof Poppendamme ☀ ☆ in Serooskerke: binnenspeeltuin en buitenspeeltuin en er is ook nog een restaurant.

Klok’uus ☀ ☆ in ‘s-Heer Arendskerke bij Goes: speelweide, binnenspeeltuin, half overdekt touwenparcours en restaurant met terras.

Mini Mundi ☀ ☆ in Middelburg: buiten zijn er het miniatuurland Miniatuur Walcheren, wat attracties en een speeltuin. Binnen is er daarnaast een indoor speeltuin, bioscoop, kleur- en tekenatelier en 0-4 land.

Berkenhof Tropical Zoo ☀ ☆ in Kwadendamme onder Goes: behalve tropische dieren is er hier ook een dino expo. Je vindt daar vanzelfsprekend allerlei dinosaurussen, maar ook een fossielenmijn en een kids jungle waar kinderen op houten speeltoestellen en met water spelen. Daarnaast is er een groene natuurspeeltuin in het buitenspeelbos.

Zeeuws Vlaanderen 

Oranjekwartier ☀ in Terneuzen: kleurrijke weidse speeltuin.

Groede Podium ☀ in Groede bij Cadzand: speel- en infopark met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, direct achter de kust. Behalve dat het leerzaam is zijn er speelkubussen, klimtorens, labyrint, waterspeeltuin en allerlei dieren. Ook is er een restaurant, maar je kunt er ook wandelen en picknicken.

Speelboerderij Pierewiet ☀ ☆ in Nieuwvliet: met binnenspeeltuin, techniekzolder, kindertheater, buitenspeeltuin met skelters en kinderboerderij.


Noord Brabant


Klimbos Brabantse Wal ☀ in Bergen op Zoom: lekker buiten klimmen voor klauteraars.

Vrouwenhof ☀ in Roosendaal: vroeger alleen een speeltuin, nu met pannenkoekenhuis. De speeltuin is zo’n ouderwets grote speeltuin. Het pannenkoekenrestaurant is vrolijk en strak hip ingericht.

Haasje Over ☆ kids indoor in Dorst bij Oosterhout: binnenspeelhal met speciaal peutergedeelte. Je kunt hier ook buiten lasergamen.

Kabonk ☆ in Breda: kleurrijk speelpark met zeven verdiepingen met speeltoestellen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Je kunt er ook pannenkoeken eten bij Pannenkoekwaus.

Kids Wonderland ☀ ☆ in Molenschot tussen Breda en Tilburg: avonturenwereld met grote binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

Circus City ☆ in Tilburg: indoor speelparadijs in circus thema.

De Vossenberg ☀ ☆ in Gilze bij Tilburg: speelboerderij met grote buitenspeeltuin met terras, binnenspeeltuin en knutsel- en speelzolder.

Speelland Beekse Bergen ☀ in Hilvarenbeek: groot zwemmeer met strandtentje en meerdere speeltuinen. Voor kinderen in alle leeftijden is er wel wat en er staan ook bankjes voor ouders.

Safari Resort Beekse Bergen ☀ ☆ in Hilvarenbeek: het restaurant van het safariresort heeft een leuke speelruimte binnen en een houten speeltuin buiten. Ook het Safaripark heeft mooie speeltuinen.

De Gerrithoeve ☀ ☆ in Oisterwijk: is een speelboerderij met een restaurant. Kinderen kunnen behalve buiten spelen ook binnen in een heuse zandspeeltuin spelen.

De Efteling ☀ in Kaatsheuvel: hier vind je behalve attracties ook mooie speeltuinen.

Den Bosch en omgeving

’t Kwekkeltje ☀ in Rosmalen bij Den Bosch: kleurrijke speeltuin. Er is veel hout en zand, een kabelbaan, klimtoren, glijbanen en ook speeltoestellen die geschikt zijn voor mindervaliden kinderen.

Docus de Das Avonturenpad ☀ in Schaik bij Oss: speelbos, waarbij kinderen tijdens een wandeling opdrachten doen in de natuur. Je volgt de bordjes en onderweg kom je meerdere speelplekken tegen. Aan het einde kun je ook wat eten en drinken op het terras bij De Boshut bij Hartje Groen.

Elckerlyc ☀ in Oss: speeltuin bestaande uit houten speelkastelen. Ernaast ligt kinderboerderij De Elzenhoek.

Hullie ☀ ☆ in Uden: grote speelboerderij. Er is een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin, lasergamen en restaurant.

Eindhoven en omgeving

=> Bekijk ook: de landelijke en industriële Strijp in Eindhoven

Gouden Woud ☀ ☆ in Liempde bij Boxtel: natuurlijke binnenspeeltuin en buitenspeeltuin. Je kunt hier zowel binnen als buiten met water spelen op houten speeltoestellen in het zand. Ook is er een restaurant en terras.

Speelpark De Splinter ☀ in Eindhoven: speeltuin in het Henri Dunantpark. Er zijn heel veel verschillende speelkastelen en toestellen. Daarnaast is er een kleine kinderboerderij en een pierenbadje.

Philips Fruittuin ☀ is aangelegd door Anton Philips, als werkverschaffingsproject en plek voor zijn medewerkers om heen te kunnen gaan. Nu is er een pannenkoekenhuis, midden in een boomgaard met appel-, peren- en pruimenbomen. Het pannenkoekenhuis heeft een speeltuin buiten en een speelhoek binnen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen een speurtocht doen in de boomgaard en in september zijn er appelplukdagen. Wij dronken een drankje op het terras terwijl de kinderen speelden en liepen daarna lekker door de boomgaard, waar ook wat dieren zijn.

SterrenStrand TerSpegelt ☀ ☆ in Eersel bij Eindhoven: in dit overdekt strand kun je heerlijk spelen. Dat is weer eens wat anders dan een subtropisch zwemparadijs. Bij mooi weer is er overigens ook een recreatieplas buiten.

De Kievit ☀ in Nuenen bij Eindhoven: speeltuin met pierenbadje en kiosk.


Limburg


De Boskoel ☀ in Bergen bij Venray: speelbos waar je hutten kunt bouwen, slingeren en in het zand spelen.

Kinderpretland ☀ ☆ in Weert: binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

Roeffen Mart ☀ in Grubbenvorst bij Sevenum: kleurrijke speeltuin in het bos.

KlimKong ☀ ☆ in Sevenum: eco klimbos en klimpark.

Mattel Play! ☆ in Sevenum: een soort binnenspeeltuin waar kinderen eindeloos met groot speelgoed kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan Sam de Brandweerman, Bob de Bouwer, Thomas de Stoomlocomotief, Angelina Ballerina en Megablocks.

Speelpark Klein Zwitserland ☀ in Tegelen: natuurlijk speelpark in het bos. Er zijn terrassen, speeltuin, kleuterland, piratenland, avonturenbos en zwembad.

Fun Forest ☀ in Tegelen bij Venlo: klimbos ten zuiden van Venlo. Lees ook onze review over Fun Forest.

La Selva ☆ in Roggel tussen Venlo, Weert en Roermond: restaurant met grote houten speeljungle in het zand. In sommige periodes is het alleen toegankelijk voor gasten van Recreatiepark de Leistert.

Kitskensberg ☀ in Roermond: speeltuin in het bos met veel hout. Er is ook een pierenbadje en een kiosk.

Valdeludo ☀ in Echt bij Maasbracht en Sittard: avonturenpark voor kinderen die gek zijn op klimmen, ravotten en springen.

Maastricht en omgeving

De Nachtegaal ☀ in Meerssen: restaurant met speeltuin ernaast. Ook zijn er dieren bij.

Sprookjesbos ☀ in Valkenburg aan de Geul: met speeltuinen en attracties in het teken van sprookjes.

Speeltuin Fort Willem ☀ in Maastricht: speeltuin met veel hout en leuke ouderwetse speeltuinelementen. Er is ook een pierenbad.

Natuurspeeltuin de Merregelhoof ☀ in Maastricht: ruime speeltuin op de Sint Pietersberg. Voor kleintjes is er ook een omheind gedeelte en een pierenbad.

Fun Valley Maastricht ☀ in Eijsden: groot recreatieterrein. Er is een dagstrand, beach bar, buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, klimpark, kano verhuur en ook een ijssalon.


Nog meer spelen


Het bos is altijd wel in de buurt. Lekker laarsjes aan en stampen maar, maar ook vanuit de kinderwagen is er al genoeg te zien. Bij de buitencentra van Staatsbosbeheer kun je een wandeling over een kabouterpad maken, compleet met kaboutermuts en knapzak, wij schreven over dit Kabouterpad.

Aan het einde van de zomer en het begin van de herfst kun je in veel boomgaarden appels, peren en als der fruit plukken. Vaak betaal je alleen voor het fruit. Corrien ging naar de Olmenhorst en deelde haar prachtige foto’s en handige tips.

Ken je de Natuurspeurboeken van de Gruffalo al? Hiermee gaan de kids lekker op pad in de natuur.

Bij strandtenten kun je heerlijk spelen, of het nou aan zee is of aan een meer of rivier. Zelfs de grote steden hebben tegenwoordig hele leuke stadsstranden.

In Amsterdam kunnen kinderen mee op bootexcursie om plastic uit de grachten te vissen, van het plastic worden weer nieuwe bootjes gemaakt.

Weet jij nog leuke buitenspeeltuinen of binnenspeeltuinen in Nederland? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl.

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids