Uitje met kids: Kabouterpad wandelen in het bos


Voor kleintjes is het vaak best lastig om een flink stuk te lopen, ze zijn snel moe. Een Kabouterpad wandelen in het bos is een mooie motivatie om kinderen te stimuleren om op ontdekking te gaan. 

Wij gingen naar het Kabouterpad in het Baarnse Bos in Baarn, maar er zijn kabouterpaden in heel Nederland. Ook Corrien ging met haar kids naar deze plek, we maakten allebei foto’s voor dit artikel. Wij gingen in de herfst, maar je kunt het hele jaar door. De kinderen zijn lekker op het pad. Ze zijn aan het spelen, rennen en ontdekken. Daardoor hebben ze helemaal niet door dat ze ondertussen een flinke wandeling maken.

In het bos kan het wel fris zijn, zeker omdat je in de schaduw loopt. Vergeet daarom niet om een warme jas mee te nemen en eventueel handschoenen, sjaals en mutsen.

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Kabouterpad wandelen in het Baarnse bos

Bij de start van de route krijgen de kinderen een knapzakje en een kaboutermuts. Sommige kleine kabouters willen die muts niet opzetten 🙂

even bij papa op de nek

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Het Kabouterpad begint en eindigt in Baarn bij een restaurant, waar de kids nog even kunnen plassen en achteraf wat warms drinken. De route herken je aan de kabouterpaaltjes.

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

kiekeboe

Bij elk paaltje op de route doen de kinderen een opdracht. Ze kijken om zich heen, zoeken naar dieren in het bos, luisteren naar dieren en tekenen op de grond met takken. Aan het einde mogen ze hun Kabouterdiploma ophalen. Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Hoera, we zien elfenbankjes! Die herken ik dan tenminste nog 😉 In het knapzakje zit ook wat lekker voor de hongerige kabouters, dat kunnen ze halverwege opeten.
paddestoelen in het bosUitje met kids: kabouterpad wandelen

Nog meer kabouterpaden en uitjes

Het Kabouterpad dat wij liepen wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer, zij hebben kabouterpaden in het hele land, op hun website vind je de plekken, prijzen en openingstijden. Er zijn ook andere organisaties waarbij je een Kabouterpad in het bos kunt wandelen.

Zoek je nog meer toffe uitjes? Kijk dan eens naar dit artikel met heel veel uitjes in Nederland en België.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.