Museum met kids: de leukste kindermusea van Nederland

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp

Ik wist niet dat er in Nederland zo ontzettend veel leuke musea voor kinderen zijn! Een paar weken geleden vroeg ik op Facebook en Instagram wat jullie favoriete museum is en wat er nog op jullie wensenlijstje staat. Wat kwamen er veel leuke reacties! In dit artikel vind je de allerleukste musea op een rijtje. En mis jij nog een museum? Laat het dan als comment onder dit artikel weten!

Scroll lekker door de lijst, of klik snel door naar musea in: Groningen / Friesland / Drenthe / Overijssel / Gelderland / Utrecht / Flevoland / Noord Holland / Zuid Holland / Zeeland / Noord Brabant / Limburg

Lees ook:

*onze tips voor een weekendje weg in Nederland

*de Leuke Update voor kids uitjes en andere tips 

Museum met kids: de leukste kindermusea van Nederland

Groningen


Het Groninger Museum ligt vlak naast het station van Groningen en is daar echt een eye catcher. Naast een collectie over de geschiedenis en cultuur van Groningen, vind je er moderne kunst, fotografie, mode en design. Er zijn ook een ontdekkingsruimte voor allerlei activiteiten en een atelier waar je zelf creatief aan de slag kunt gaan.

In het Nederlandse Stripmuseum in Groningen ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes en filmpjes.

In Onstwedde, tussen Stadskanaal en Bourtange, zit het Radio- en Speelgoedmuseum en de naam vat prachtig samen wat je daar kunt bekijken ;-).


Friesland


Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden. Hier kun je de natuur zien, horen, ruiken en voelen, zowel boven als onder water en in de lucht en op het land. Je kunt hier ook veel zelf doen, er zijn allerlei workshops.


Drenthe


In Roden, tussen Groningen en Assen, zit Museum Kinderwereld, een speelgoedmuseum, met antiek speelgoed, zoals poppen, auto’s, treinen, speelautomaten en Lego.

Ooit ging ik met collega’s naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen bij Assen, maar meerdere lezers vertellen enthousiast dat het is ook erg leuk is voor kinderen. Zo hebben ze speurtochten, een klauterbajes, ritje met de Boevenbus en kleuren en tekenen in de tekencel. Marieke vertelt: “Ze hebben daar een hele leuke speurtocht voor de kinderen.”

Museumdorp Orvelte is een dorpje met oude Drentse boerderijen en er is ook een kinderboerderij met speeltuin en een kindvriendelijk restaurant, een super leuk uitje met mooi weer.

Orvelte: Museumdorp met kinderboerderij, speeltuin en kindvriendelijk restaurant

Overijssel


In Speelgoedmuseum Deventer kunnen kinderen kijken naar heel veel oud speelgoed en Deventer is ook een mooie oude stad om lekker buiten rond te lopen.

In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem bij Zwolle kun je vroeger tijden herleven in de 150 jaar oude bakkerij van het museum, maar ook een kijkje nemen in het dagelijks leven van de bakker van nu. Roos vertelt: “En dan met name de show van de bakker, zo leuk!”


Gelderland


In Beekbergen kun je bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij heel veel oude stoomtreinen bekijken en er zijn regelmatig evementen.

In het Kristalmuseum in Borculo bij Zutphen kun je fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen bekijken. Voor feestjes heeft het kristalmuseum speciale doe-activiteiten voor kinderen. Susan vertelt: “Mijn jongens van 6 en 3 vonden het fantastisch.”

Bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem waan je je terug in de tijd, het is een soort dorp met verhalen uit allerlei tijden. Irma vertelt: “Voor oudere kinderen is de daar aanwezige interactieve tentoonstelling “de canon van Nederland” zeer de moeite waard.” Daarnaast kunnen kinderen allerlei workshops doen of gewoon lekker rondrennen natuurlijk, want het is buiten. Wij gingen er vorig jaar met een grote groep kinderen heen, daar is het ook heel geschikt voor.

museum met kids: de leukste kindermusea van Nederland

In Berg en Dal, bij Nijmegen, is het Afrikamuseum. Er is een binnenmuseum en een buitenmuseum, waar je Afrikaanse dorpen en woonerven kunt bekijken.

Bij Muzieum Nijmegen kun je van alles ervaren over zien en niet zien. Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. De gids die je rondleidt is blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Daarnaast kun je ook van alles zelf ontdekken.

Het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur, tussen Barneveld en Amersfoort, neemt in de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden.

Het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld toont de geschiedenis van kip en ei. Bekijk een antieke broedmachine die nog in bedrijf is en volg een kuikentje als het uit het ei komt. Voor de kinderen is er een speurbrief voor een tocht door het museum. Menno vertelt: “Er is een echte eierveiling waar je kunt meedoen en de kinderen mogen kuikentjes vasthouden. Echt heel leuk.”

In het Marechausseemuseum in Buren bij Tiel leer je de taken van de marechaussee kennen. Kinderen mogen zich verkleden als een Marechaussee en leren tijdens een speurtocht over de geschiedenis en taken van de Marechaussee.

Geofort Herwijnen bij Leerdam en Culemborg is een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Binnen in het mooie oude fort zie je van alles over cartografie en navigatie. Buiten zijn doolhoven en kan je jezelf met een pontje over een drijvende kaart van Nederland trekken. In 2016 werd Geofort Herwijnen gekozen tot beste kindermuseum ter wereld, omdat het droge onderwerpen op een hele leuke manier presenteert, waardoor kinderen er in geïnteresseerd raken.


Utrecht


Met jongetjes en meisjes die gek zijn op treinen kun je naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Een deel van de collectie van het Spoorwegmuseum is buiten, waardoor je met mooi weer ook lekker even in de zon kan zitten, terwijl de kinderen een rondje rijden in een treintje.

Voor peuters is het Nijntje Museum in Utrecht leuk. Je moet er wel van tevoren reserveren. Mijn tip: ga op een vrije doordeweekse ochtend, wanneer het relatief rustig is in het Nijntje Museum. Ik ging met de peuter, terwijl de kleuter op school zat.

Nijntje museum uitje met peuters en kleuters in Utrecht

Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht toont een verzameling automatisch spelende muziekinstrumenten, waarvan de meeste nog steeds muziek kunnen maken. Voor kinderen is er een speurtocht met Orgelaapje Toon en ze kunnen zelf het lievelingsliedje van aapje Toon componeren, programmeren en spelen.


Flevoland


Het PIT Veiligheidsmuseum in Almere staat vol met prachtige oude en nieuwe politieauto’s, ambulances en brandweerwagens. Alleen dat was al voldoende voor de kleuterjongetjes die wij bij ons hadden, maar voor oudere kinderen en volwassenen is er ook heel veel informatie over het werk van hulpdiensten.

Uitje met de kids: politie, ambulance en brandweer kijken in het PIT Veiligheidsmuseum

Aviodrome in Lelystad is erg leuk voor kinderen die gek zijn op vliegtuigen. Je kijkt er vliegtuigen, er zijn speeltoestellen en er is een uitkijktoren.

Bij Batavialand in Lelystad bekijk je het VOC schip de Batavia, maar ook allerlei aspecten van de Nederlandse scheepvaarthistorie. Er worden ook allerlei kinderactiviteiten georganiseerd.


Noord Holland


Den Helder is een plek waar je traditioneel veel marinemensen ziet. Het Marinemuseum zit dan ook in Den Helder. Behalve een indrukwekkende collectie, zijn er ook ontdekkingstochten en een kinderatelier. Marije vertelt: “Mijn jongens (9 en 6 jaar) zijn helemaal weg van het Marinemuseum in Den Helder. Een heel interactief museum, je kan er ook in een echte onderzeeër kijken! Mijn kinderen raken er niet uitgekeken. Fijn is dan dat je met de museumkaart gratis toegang hebt.”

Het Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder ligt aan de voormalige Rijkswerf in een gebouw dat vroeger dienst deed als machinewerkplaats, een stoer museum met spannende verhalen en mooie boten.

Bij Ship in IJmuiden ervaar je een zeesluis. Marije vertelt: “Dat gaat over hoe sluizen werken, de bouw van de grootste sluis ter wereld in IJmuiden, wat leeft en groeit er allemaal in dat gebied en nog veel meer! Ook is Ship heel interactief. Er werken erg betrokken, vriendelijke mensen die je graag nog meer vertellen en uitleggen. Erg leuk!”

Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk bij Heerhugowaard is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Je kunt deelnemen aan de veiling en voor kinderen zijn er spelletjes. Je kunt ook zelf een boot huren om door het mooie gebied te varen.

Het Kaasmuseum ligt aan het beroemde Waagplein in Alkmaar. Je leert hier over de bereiding van kaas en er is een speurtocht voor kinderen.

Teylers Museum in Haarlem toont al sinds 1784 voorwerpen van kunst en wetenschap. Voor kinderen zijn er speurtochten en games en op sommige dagen workshops Kunst en Vliegwerk.

De Zaanse Schans ziet er nog uit als in de 18e en 19e eeuw, met prachtige houten huisjes en molens, met een bakkerijmuseum, klompenmakerij, kaasmakerij, tingieterij en allerlei winkeltjes. Anne vertelt dat ook het Zaans Museum met de Verkade experience leuk is: “Het is kleinschalig, interactief, leerzaam, leuk nostalgisch voor pappa’s/mamma’s en hoogtepunt van mijn kids (2 en 3 jaar), met koekjes/chocola fabriek waar ze hun eigen chocoladereepwikkel maakten!” Naar de Zaanse Schans kun je ook een tour boeken bij Tours & Tickets, leuk als familie uitje.

Wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam is heel erg leuk. Het is een fascinerend gebouw vol met toffe apparaten, constructies, weetjes, proefjes… en heel veel gillende kinderen 😉 Zo’n museum vol nieuwe dingen om te leren, maar dan wel op een manier die kinderen fantastisch vinden.
Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Het Amsterdam Museum zit in de Kalverstraat en toont alles over Amsterdam, van de geschiedenis tot de toekomst. Het heeft een leuke kinderroute en in de vakanties veel kinderactiviteiten.

Het Rijksmuseum in Amsterdam is ook voor kinderen leuk. Er zijn speciale familierondleidingen en kinderen kunnen een schildercursus doen. Karin vertelt: “Dit heeft superleuke speurtochten door het museum.”

Het Scheepvaartmuseum is een gigantisch gebouw dat allerlei verschillende onderdelen van de scheepvaartgeschiedenis vertelt, je kunt hier heel lang ronddwalen. Jildert vertelt: “Het Scheepvaartmuseum is waanzinnig leuk voor kids, met VOC schip en veel kinderroutes.”

Museum met kids: de leukste kindermusea van Nederland - Scheepvaartmuseum

Tropenmuseum Junior in Amsterdam Oost heeft altijd een gave tentoonstelling voor kinderen. Amber vertelt: “Geweldige reis door Marokko. Echt super tof voor kinderen vanaf 6 jaar” Let op: je moet hier wel reserveren, wij stonden al een keer voor niks voor de deur 😉

Verzetsmuseum Amsterdam vertelt het verhaal van vervolging, collaboratie en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het heeft een speciaal kindergedeelte: Verzetsmuseum Junior.

Naast dierentuin Artis in Amsterdam is Micropia, een museum dat helemaal over microben gaat, dit is leuk voor nieuwsgierige kids vanaf een jaar of 8.

Uitje met kids: dierentuin Artis en Micropia in Amsterdam

Filmmuseum EYE in Amsterdam Noord heeft voor kinderen een videotour, een speurtocht, een filmische speeltuin, in de vakantie workshops en iedere zondag een film voor de kleintjes met aansluitend een spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes.

Forteiland Pampus bezoek je met je eigen boot, of je vertrekt vanaf de haven van IJburg in Amsterdam. Wij gingen er ooit heen voordat we kinderen hadden, het is echt een prachtige plek in het IJmeer.

Museum met kids: de leukste kindermusea van Nederland - Pampus

Amsterdam heeft een Museumtramlijn, wij maakten er een ritje mee en dit is erg leuk, ook als het regent kan je toch de stad door.

In het Muiderslot in Muiden kun je beleven hoe het vroeger moet zijn geweest in een oud kasteel. Voor kinderen zijn er speurtochten, in de zomer is er een valkenier en in de vakanties zijn er familievoorstellingen en meespeeltheater. Miriam schreef er een verslag over.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum leidt je door de wereld van televisie en radio. Je gaat zelf aan de slag met media, stap in de schoenen van een maker, ontdek hoe invloedrijk media zijn en kijk terug op de Nederlandse mediageschiedenis. De allerkleinsten kunnen op avontuur in Media Ukkie Land.


Zuid Holland


Naturalis Biodiversity Center in Leiden is een onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum. Vinden de kinderen dat saai klinken?? Vertel ze dan maar dat Freek Vonk hier werkt. Zoonlief ging er met school heen en was erg onder de indruk van de dinosaurus skeletten. Momenteel is een deel van het museum dicht vanwege een verbouwing, die zou eind 2018 afgerond moeten zijn.

Bij Museum Volkenkunde in Leiden ontdek en ervaar je de bijzondere culturen van de wereld. Kinderen gaan op ontdekkingstocht en verzamelen alle Superkrachten in het museum, doen de kleur- en speurroutes, doen het MuseumDobbelspel, nemen deel aan de MuseumJeugdUniversiteit en reizen in fantasievoertuig De Wilde Bus de hele wereld over, van Afrika tot Azië en van Indonesië tot Noord-Amerika.

Corpus in Oegstgeest bij Leiden maak je een reis door het lichaam van de mens, in 55 minuten met een audiotour. Hester waarschuwt: “Veel testjes in corpus zijn pas leuk vanaf een jaar of 8!” Als je jongere kids hebt kun je dit dus het beste nog even uitstellen.

Bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is regelmatig een kinder expositie, er is een speciale audiotour voor kinderen en een speurtocht.

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden noemt zichzelf de schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Je vindt er heel veel belangrijke uitvindingen uit de Nederlandse geschiedenis. Voor kinderen zijn er veel experimenten en spelletjes.

Space Expo in Noordwijk is een reis langs sterren en planeten en ruimtevaart. Mieke vertelt hierover: “mijn vijfjarige wil hier steeds naar toe, André Kuipers is zijn held. Sinds kort hebben ze ook de capsule staan waarmee hij geland is. Super cool voor een jongetje dat dat filmpje wel 20 keer heeft gekeken op YouTube…” Ik denk dat ik hier ook maar eens naartoe moet gaan met mijn zoontje 🙂

Archeon in Alphen aan den Rijn is een themapark waar je de geschiedenis van de prehistorie en de Romeinen tot de Middeleeuwen beleeft. Lita vertelt: “Pre historisch. Middeleeuwen. Romeinse tijd. Volgens mij voor jong en oud leerzaam”. Gaby geeft aan: “Pas geweest met mijn kinderen van 7 en 9. De “doe” dingen zijn vanaf 5/6 echt leuk te doen.”

Museum Voorlinden is een museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar. Dit relatief nieuwe museum werd door veel lezers getipt. Binnen zie je allerlei moderne kunst, buiten loop je over een prachtig landgoed.

Bij COMM oftewel Museum voor Communicatie in Den Haag ontdekt je wat de impact van communicatie is op jou en je omgeving. Charlotte vertelt: “Echt een aanrader, zowel voor kleine als voor grotere kinderen.” Een mooie plek om kinderen en ouders te leren wat het gevolg is van mobieltjes en sociale media 😉

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is een echt kindermuseum, het is leuk voor kleine en grote kinderen, er zijn allerlei interactieve spelletjes. In ABC met de dieren mee ontmoeten kleintjes al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten. Iets oudere kinderen helpen Inktvraat verslaan en redden Papiria, geholpen kinderboekenhelden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Over dit museum zijn heel veel lezers enthousiast, Diantha vertelt: “Het is alsof je in één groot boek leeft en loopt.”

Bij Louwman Museum in Den Haag kunnen autofans heel veel oude auto’s bekijken. Voor kinderen is er de interactieve game Louwman Museum Mysterie.

Het Mauritshuis in Den Haag toont de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Kinderen gratis naar binnen en kunnen zelf op pad gaan met het Familie-doe-pakket of de Gouden Tour.

Voor stoere kids is Museum de Gevangenpoort in Den Haag interessant, het ligt naast de Hofvijver en het Binnenhof. Het geeft een indrukwekkend beeld van de wijze waarop gevangenen in ons land vroeger werden opgesloten, berecht en gestraft.

Het Museon in Den Haag is een populair-wetenschappelijk museum over volkenkunde, geologie, biologie, geschiedenis, archeologie, natuurkunde en techniek, met leuke exposities en activiteiten voor kinderen.

Ernaast zit het Omniversum, een filmtheater dat films toont op een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld. Denk aan films over het heelal, dinosaurussen, de zee, de noordpool, heel spectaculair op zo’n gigantisch scherm.

Den Haag heeft een Tourist Tram, een museumtram. De tram is een mooie oude tram, eigendom van het Haags Openbaar Vervoermuseum. De tram rijdt een rondje en stopt op 14 haltes, je kunt zo vaak je wil in- en uitstappen, de tram gaat ieder half uur.

Toeristentram Den Haag: dagje stad en strand met de kinderen

Het Maritiem Museum in Rotterdam heeft een grote collectie schepen en kranen, een museumhaven en leuke activiteiten voor kinderen. Vera vertelt: “Met Professor Plons en Offshore Experience, voor elke leeftijd geweldig!” Gaby vertelt: “Met mooi weer is het dakterras erg leuk voor kinderen vanaf 4.”

Kindermuseum en kunstlabaratorium Villa Zebra in Rotterdam is een van de weinige musea speciaal voor kinderen. Er zijn vaste en wisselende tentoonstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en kids kunnen workshops doen. Lees hier de review die Miriam over Villa Zebra schreef.

De Kunsthal in Rotterdam organiseert Kijk&Doe-tochten, waarmee kids van 6 tot 12 jaar zelfstandig door de hoofdtentoonstelling van dat moment gaan. Voor oudere kinderen zijn er Kijkwijzers. In het KunsthalLAB kunnen kinderen iedere dag zelf aan de slag, met activiteiten die zijn toegespitst op de tentoonstellingen. Daarnaast zijn er soms activiteiten als workshops, rondleidingen, verhalenvertellers, kookles, knutselen en muziek- en dansoptredens.

Het Belasting en Douane Museum in Rotterdam heeft als slogan “Leuker kunnen we het wel maken! Van urinebelasting tot slikkerstoilet, van fietsplaatje tot smokkelfiets.” Dat klinkt al goed! Kinderen kunnen een speurtocht doen of zelf op ontdekkingstocht gaan en met speurhond Doerak spelen op het DouaneDek, voor avonturen te land, ter zee en in de lucht.

Nationaal Medisch Museum in Dordrecht werd door meerdere lezers getipt. Kinderen raken spelenderwijs vertrouwd met de gezondheidszorg, waarin zij zelf even de hulpverlener zijn. Uiteraard in een doktersjasje of verpleegstersschort en een stethoscoop.

Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam noemt zichzelf de glazen schatkamer van Nederland, met bijzonderste glaswerken. In de glasblazerij kun je zien hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken.


Zeeland


Bij Stoomtrein Goes-Borsele kunnen fans van oude treinen hun hart ophalen, je waant je hier in een Thomas de Trein aflevering 🙂 Je kunt op een aantal stations in- en uitstappen.

In Muzeeum in Vlissingen vertelt het verhaal over het maritieme heden en verleden van Zeeland. Voor kinderen zijn er een speurtocht en spelletjes.


Noord Brabant


Toen we laatst in Eindhoven waren hoorde zoonlief over het DAF Museum, waar hij absoluut heen wilde. Die grote trucks en kleine DAF autotjes bleken een groot succes.

Uitje met kinderen: DAF Museum in Eindhoven

Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘op Stelten’ in Oosterhout heeft behalve een voor kinderen heel aansprekende collectie, ook een theaterzaal. Compleet met kijkdozen, maskers en poppenkast.

In het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch vind je twee musea. Het Stedelijk Museum ‘s Hertogenbosch toont hedendaagse kunst en design, hier worden bezoekers uitgenodigd om kunst te beleven en mee te maken, voor scholen zijn er ook kunstlessen. Het Noordbrabants Museum gaat over kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en heeft een Museumrondje langs de collectie voor 7 t/m 15-jarigen, dit leidt kinderen langs hoogtepunten van de collectie. Tijdens de familiezondag zijn er in Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en Het Noordbrabants Museum gratis workshops voor kinderen.

Natuurmuseum Brabant in Tilburg is een familiemuseum over het leven van plant en dier. Voor kinderen is er van alles te doen, waaronder een tentoonstelling over de Kikkerboeken van Max Velthuijs (tot eind 2018) en BOS oftewel Beleef Ontdek Samen)is een belevenis die mee verandert met de seizoenen.

Bij het Textielmuseum in Tilburg leer je van alles over textiel design, kunst en erfgoed. Behalve dat het een museum is, kun je er bijvoorbeeld ook een cursus weven doen. Voor kinderen is er een keer in de maand een speciale rondleiding met telkens een wisselend thema.

Oertijdmuseum Groene Poort in Boxtel is een Dinosaurusmuseum. Voor kinderen zijn er speurtochten en oertijdspelletjes en in de bioscoop draaien diverse films.


Limburg


Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is een museum voor beeldende kunst. Voor kinderen is er een kunst doe boekje of een audiotour en voor het hele gezin een museumdobbelsteen.

Continium discovery center in Kerkrade is een super leuke plek voor nieuwsgierige kids. In Continium’s World Of Bricks, een stad gebouwd met supergrote bouwstenen, verwelkomen LEGO figuren je in hun wereld. In het Science Lab ontdek je de techneut of wetenschapper in jezelf. In het Time Warp Theater vlieg je door de tijd, van oerknal tot toekomstvisioen. In het Tinker Lab kun je experimenteren door zelf een stroomkring, knikkerbaan, of vliegbouwsel van alledaagse gebruiksvoorwerpen te bouwen. In Explore Zone ga je de strijd aan met robots, beleef je hoe mensen in de mijnen werkten, stap je ’s werelds grootste brein binnen en ontdek je welke lichaamsdelen kunnen worden vervangen door een Robo-chirurg. Deze gaat op mijn persoonlijke wensenlijstje… voor als we in de buurt zijn.


Tot slot


Wat zijn er veel leuke musea! Mis jij nog een museum waar jullie heel graag heen gaan met de kids? Laat het dan als comment onder dit artikel weten, dan kan ik het toevoegen.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

18 reacties
Monique

Het Paleis op de Dam in Amsterdam is ook echt leuk voor kinderen. Er is een hele leuke (gratis) interactieve kinder audiotour waarbij ze een leuk cadeautje kunnen ‘verdienen’.

Nienke

Het Twents Techniekmuseum HEIM in Hengelo mag eigenlijk niet ontbreken. Onze zoon noemt dit museum ‘het knopjesmuseum’. Erg leuk, leerzaam en interactief, met in de vakanties workshops voor kinderen!

Maud

Ondanks dat ik in Amsterdam woon wist ik dat nog helemaal niet, wat een leuke tip Monique, dank je!

Charlotte

Leuke lijst, maar ik mis wel het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen met voorafgaand een rit met de Stoomtram Hoorn-Medemblik!

Maud

Dat klinkt heel leuk Charlotte, die ga ik binnenkort ook even toevoegen, dank je!

Marieke

Leuke lijst! Ik mis nog :
– het Limburgs museum in Venlo met altijd een leuke kindertentoonstelling en bij de andere tentoonstellingen ook kinderactiviteiten
– het watermuseum in Arnhem waar kinderen veel kunnen ontdekken en leren over water, inclusief zelf proefjes doen!

Deborah

Het Nederlands Militair Museum bij vliegbasis Soesterberg is ook een enorme aanrader!

Margriet

Ik mis inderdaad het Limburgs Museum, zo veel interactieve dingen te doen. Op dit moment een leuke wisseltentoonstelling van Paul van Loon. Echt een topdag gehad met de kids!

Maud

Leuk Margriet en Deborah, daar ga ik ook snel naar kijken, dank je!

Frederique

Het Natuur Historisch Museum in Maastricht is ook heel erg leuk, met mosasaurus skelet! En inderdaad het Limburgs Museum in Venlo. Veel plezier!

Anne

Beste Maud, ik raad ook het Zaans Museum met Verkade experience aan (naast de welbekende Zaanse Schans)! Kleinschalig, interactief, leerzaam, leuk nostalgisch voor pappa’s/mamma’s en hoogtepunt van mijn kids (2 en 3 jaar) koekjes/chocola fabriek (demo) waar ze hun eigen chocoreepwikkel maakten!
https://zaansmuseum.nl/verkade-experience/

Eva

Royal Delft aardewerkfabriek is ook leuk en leerzaam voor kinderen. Mooi oud gebauw met tuintje. royaldelft.com

Maud

Wat een boel leuke tips allemaal, binnenkort ga ik ze allemaal toevoegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.