Het Muizenhuis: ideeën om te knutselen en een uitje in Amsterdam

Je kent het Muizenhuis van Karina Schaapman vast van de boeken. Maar je kunt het Muizenhuis ook zelf knutselen. En weet je dat je het Muizenhuis in Amsterdam ook kunt bezoeken?

Het Muizenhuis: ideeën om te knutselen en een uitje in Amsterdam. Je kent het Muizenhuis van Karina Schaapman vast van de boeken. Maar je kunt het Muizenhuis ook zelf knutselen. En weet je dat je het Muizenhuis in Amsterdam ook kunt bezoeken?

Het Muizenhuis bestaat echt, het is een gigantisch poppenhuis voor muizen. Helemaal met de hand gemaakt door de schrijfster Karina Schaapman. De foto’s in het boek zijn van dit echte muizenhuis. Onze kinderen vinden de verhalen over de brutale Julia en de verlegen Sam fantastisch.

Inmiddels zijn de boeken in allerlei talen vertaald en over de hele wereld te koop. Ook een heel leuk typisch Nederlands cadeautje voor buitenlandse vrienden met kinderen dus! Ze zijn te koop bij het Muizenhuis, bij Libris en bij Bol.com.

Knutselen met het Muizenhuis

Weet je dat je het Muizenhuis ook thuis kunt maken? Je kunt van alles kopen om je muizen poppenhuis helemaal zelf te knutselen. Bij het Muizenhuis, bij I love speelgoed en bij Bol.com.

Ook kregen we dit leuke logeerkoffertje van het Muizenhuis, een soort mini poppenhuisje. De achtergrond in het logeerkoffertje is tweezijdig, dus je kunt kiezen welke je het leukste vindt. Daarnaast kun je het koffertje helemaal aan je smaak aanpassen. De muizen op de foto kun je er los bij kopen.

Leuk als mini poppenhuis: dit Muizenhuis logeerkoffertje. De achtergrond in het logeerkoffertje is tweezijdig, dus je kunt kiezen welke je het leukste vindt. Daarnaast kun je het koffertje helemaal aan je smaak aanpassen.

Op de site van het Muizenhuis vind je veel knutselinspiratie. Zo verfde kleine meis het koffertje in haar lievelingskleur en plakte de reisemblemen er op. Daarnaast plakten we in de binnenkant een behangetje (van papier uit een oude Flow). Zowel het behang als de buitenkant smeerden we in met Mod Podge (Bol.com), een soort lijm om het te verstevigen.

Van karton en lucifers maakten we schilderijtjes. De spiegel maakten we van een stukje glimmend karton en een pijpenrager (Pipoos of Bol.com). Daarnaast maakten we ook nog een extra bedje en een sprei van wat stukjes oude stof en wat fiberfill (Bol.com). Ook willen we nog echte gordijntjes in het logeerkoffertje ophangen. En misschien maken we ook wel een kerstmuts voor Sam en Julia. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Zelf keertjes knutselen voor de Muizenhuis muisjes

Wil je de muizen uit het Muizenhuis andere kleertjes geven? Of iets maken voor je knuffel? Kleertjes voor de knuffels maak je heel makkelijk zelf van een paar oude sokken of een mouw.

DIY geïnspireerd op het Muizenhuis: supersnelle zelfgemaakte kleertjes voor de knuffels

Een kleurplaat van het Muizenhuis

Naast spullen om te knutselen, kun je ook leuke kleurplaten van het Muizenhuis kopen, via de webshop van het Muizenhuis en bij Bol.com.

Het Muizenhuis: ideeën om te knutselen en een uitje in Amsterdam. Je kent het Muizenhuis van Karina Schaapman vast van de boeken. Maar je kunt het Muizenhuis ook zelf knutselen. En weet je dat je het Muizenhuis in Amsterdam ook kunt bezoeken?

Het Muizenhuis in Amsterdam bezoeken

Het echte Muizenhuis kun je in Amsterdam ook bezoeken. In deze winkel annex minimuseum kijk je je ogen uit naar alle Muizenhuis tafereeltjes. Dat moet ook wel, want kids krijgen een bingo kaart, met foto’s van negen muizen, om te zoeken in het minimuseum. Daar ben je wel even mee bezig, met al die kleine details in het Muizenhuis.

Ook fijn: de lieve dame van de winkel is echt super aardig voor alle kids die door de winkel stuiteren. Natuurlijk kun je hier de Muizenhuis boeken kopen. Maar ook veel knutselspullen, kaartjes en kleurplaten. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Na het Muizenhuis gingen we lunchen bij Café ’t Smalle op de Prinsengracht. Een leuk rumoerig bruin café, met vriendelijke jongens achter de bar. Er zijn lekkere simpele lunchgerechten en een kast met spelletjes. Een prima plek met wat oudere kids dus!

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je nog veel meer knutsel inspiratie en leuke tips in Amsterdam. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids