Net als in het Muizenhuis: zo maak je kleertjes voor de knuffels supersnel zelf

Naar het Muizenhuis kun je eindeloos kijken, met al die schattige zelfgemaakte muizen-meubeltjes en muizen-kleertjes. Dan krijg ik direct zin om aan de slag te gaan en gelukkig is dat heel simpel.

Net als in het Muizenhuis: kleertjes voor de knuffels supersnel zelfgemaakt

Voor het pakje van de muis knip je de onderkant van een mooie dikke sok af (zo eentje die heel veel gedragen is, waardoor er bij de tenen gaten zitten, maar die verder mooi is). De bovenkant van de sok doe je onder de oksels van de muis en met twee kleine steekjes zet je de sok boven de schouders vast. De onderkant van de afgeknipte sok vouw je dubbel (dan hoef je hem niet af te werken) en tussen de beentjes stik je het pakje met een paar steekjes nog een klein stukje dicht. Het muizenpakje kan niet uit, maar je kunt het muisje prima in zijn geheel wassen. De haarband van de muis is een elastiekje van dochterlief.

Net als in het Muizenhuis: kleertjes voor de knuffels supersnel zelfgemaakt

Voor het jurkje van het varkentje knip je een mouw van een fijngebreid vestje af. Ter hoogte van de armen en de staart knip je met een tornmesje of klein schaartje een verticaal stukje open, zo klein mogelijk (doe het jurkje even aan om te bepalen waar). De meeste fijngebreide stofjes hoef je niet af te werken, het is dus super snel klaar.

Het Muizenhuis

Ken je de boeken van het Muizenhuis nog niet? Dan moet je even bij Bol.com verder lezen wat je mist 🙂 Het echte Muizenhuis kun je ook bekijken in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, vlak naast het Centraal Station.

Maileg aangeklede muis

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Dan zijn de muisjes van Maileg een leuk alternatief. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Net als in het Muizenhuis: zo maak je kleertjes voor de knuffels supersnel zelf, Maileg muis

Al kun je natuurlijk ook die muizen weer zelfgemaakte kleertjes geven. Dochterlief zocht een stukje stof uit de lade met oude shirts en een lintje uit en ik fröbelde een hemdje. Want een muis heeft nooit te veel kleding. Althans, dat vinden dochter en ik 😉

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids