Net als in het Muizenhuis: zo maak je kleertjes voor de knuffels supersnel zelf


Naar het Muizenhuis kun je eindeloos kijken, met al die schattige zelfgemaakte muizen-meubeltjes en muizen-kleertjes. Dan krijg ik direct zin om aan de slag te gaan en gelukkig is dat heel simpel.

Net als in het Muizenhuis: kleertjes voor de knuffels supersnel zelfgemaakt

Voor het pakje van de muis knip je de onderkant van een mooie dikke sok af (zo eentje die heel veel gedragen is, waardoor er bij de tenen gaten zitten, maar die verder mooi is). De bovenkant van de sok doe je onder de oksels van de muis en met twee kleine steekjes zet je de sok boven de schouders vast. De onderkant van de afgeknipte sok vouw je dubbel (dan hoef je hem niet af te werken) en tussen de beentjes stik je het pakje met een paar steekjes nog een klein stukje dicht. Het muizenpakje kan niet uit, maar je kunt het muisje prima in zijn geheel wassen. De haarband van de muis is een elastiekje van dochterlief.

Net als in het Muizenhuis: kleertjes voor de knuffels supersnel zelfgemaakt

Voor het jurkje van het varkentje knip je een mouw van een fijngebreid vestje af. Ter hoogte van de armen en de staart knip je met een tornmesje of klein schaartje een verticaal stukje open, zo klein mogelijk (doe het jurkje even aan om te bepalen waar). De meeste fijngebreide stofjes hoef je niet af te werken, het is dus super snel klaar.

Het varkentje komt van Ikea, het muisje kregen we ooit op de crèche. De stof op de achtergrond is onze tipi tent van Nobodinoz. Het elastiekje komt van H&M.

Het Muizenhuis

Ken je de boeken van het Muizenhuis nog niet? Dan moet je even bij Bol.com verder lezen wat je mist 🙂 Het echte Muizenhuis kun je ook bekijken in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, vlak naast het Centraal Station.

Maileg aangeklede muis

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Dan zijn de muisjes van Maileg een leuk alternatief. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Net als in het Muizenhuis: zo maak je kleertjes voor de knuffels supersnel zelf, Maileg muis

Al kun je natuurlijk ook die muizen weer zelfgemaakte kleertjes geven. Dochterlief zocht een stukje stof uit de lade met oude shirts en een lintje uit en ik fröbelde een hemdje. Want een muis heeft nooit te veel kleding. Althans, dat vinden dochter en ik 😉


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.