Weekendje Utrecht met kinderen en tieners

Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een dagje of weekendje naar Utrecht met kinderen? Corrien deelt haar tips.

Weekendje Utrecht met kinderen en tieners. Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een dagje of weekendje naar Utrecht met je kinderen? Corrien deelt haar tips.

Geïnspireerd door vrienden, gaan wij allebei eens per jaar op stap met één van de meiden. Grote Uitstap noemen we dat. Want anders dan een gewoon uitstapje, zoals middag winkelen of museum, is dit met overnachting.

Jildert toog met onze jongste van 7 jaar naar Amsterdam. Samenvatting: het nhow Amsterdam RAI, het Van Gogh Museum en sushi bar met lopend bandje aan de Amstel. Conclusie: geweldig.

Hotel met zwembad in Utrecht: het summum voor kinderen

De oudste van 10,5 jaar en ik gingen twee nachten naar Utrecht, met de trein. Omdat we pas na dansles vertrokken en rond 19u aankwamen, leek een hotel bij het station me handig.

Zonder al teveel verwachting zocht ik er een met zwembad. Want ja, het is Grote Uitstap met kind, dus dat is het summum. Tot mijn verrassing vond ik meteen een heel mooie: Inntel Hotels Utrecht Centre.

Weekendje Utrecht met kinderen en tieners. Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een weekendje naar Utrecht met je kinderen? Corrien deelt haar tips. Zoals Inntel Hotels Utrecht Centre. Gelegen náást het station én met infinity pool binnenzwembad op de 11e verdieping.

Gelegen náást het station én met infinity pool binnenzwembad op de 11e verdieping. Wat wil je nog meer? Nou dat het dan ook een beetje handig ligt qua stad. Juist, zoek niet verder.

Weekendje Utrecht met kinderen en tieners. Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een weekendje naar Utrecht met je kinderen? Corrien deelt haar tips. Zoals Inntel Hotels Utrecht Centre. Gelegen náást het station én met infinity pool binnenzwembad op de 11e verdieping.

Een andere tip voor een hotel is het Bunk Hotel, gerealiseerd in de voorheen Westerkerk aan de Catharijnesingel. Ook dit is vijf minuten van het station. Wij ontbeten er een keer in het prachtige restaurant en het lijkt me ook een erg leuk hotel.

Stayokay Utrecht centrum ligt midden in het centrum. Het heeft privé kamers tot zes personen en er zijn babybedjes. Er zijn ook kamers in de stijl van Nijntje en het Spoorwegmuseum. Leuk om te combineren met het Nijntje Museum dus.

Restaurants met kinderen in Utrecht

Op ongeveer vijf minuten lopen, langs Tivoli Vredenburg, stonden we aan de Oudegracht. Daar konden we op vrijdagavond meteen aan de pannenkoek in De Muntkelder, begrip in Utrecht. Het was heerlijk weer, dus op het terras aan de gracht.

Maar Utrecht heeft nog veel meer leuke tentjes, wij ontdekten er een paar. Zoals Toastable, voor een heerlijke tosti lunch. En Loua Juicebar aan de gracht, voor een zalige verkoelende en gezonde smoothie. Het terras van Café Carèl op het Janskerkhof voor een koffie. Maar daar kun je ook prima blijven zitten voor een borrel. Daar aan de overkant zit The Streetfood Club, met een heerlijke lunchkaart.

Winkelcentrum Hoog Catharijne

De ligging naast winkelcentrum Hoog Catharijne vond mijn dochter briljant. Shoppen was wel een belangrijk deel van de bedoeling van deze uitstap en zij vindt zo’n mall helemaal het einde. Ik vind dat zeg maar helemaal niet.

Maar ik moet zeggen dat het wel echt mooi is geworden. En het is prima winkelen, als je je daar even op instelt 🙂 Je vindt er naast veel cafés en restaurantjes, ook winkels van de grotere ketens, onder meer een grote fijne Sissy-Boy en Lush.

Langs de Oudegracht

De charme van de binnenstad is echter niet te overtreffen. Utrecht is echt een gezellige stad vol leven en historie. Ook voor shoppen haal je je hart op in de binnenstad. Zoals bij De Bijenkorf om de hoek van Tivoli Vredenburg. En boekhandel Broese op de Oudegracht. Loop je de Oudegracht verder af, dan kom je veel cafés tegen, maar ook de Hema.

Green Up Concept Store

Tegenover het stadhuis zit het prachtige groene warenhuis Green Up. Met alleen maar duurzame spullen, ook kleding en (vintage) meubels. Alleen dit is al een bezoek aan de stad waard. In Green Up zit ook een leuk restaurant: Botania.

Aan de overkant van het water, vind je de Utrechtse kinderboekenwinkel. Volg je dan de Oudegracht verder, dan kom je langs old school cafe Graaf Floris en nieuw en hip Teds brunch restaurant. Maar ook Anne & Max, Dille & Kamille en woonwinkel Keck&Lisa. Daarnaast zit kinderschoenenwinkel Prinses en Erwtje.

Anne en Max

Aan de overkant van het water kun je teruglopen langs Swaak 1892, een fraaie schildersbenodigdhedenzaak. Voor andere creatievelingen vind je er kralenwinkel Beadies. Dat was de stop voor mijn dochter, die zichzelf er verloor in de mooie kralen.

Maar hier zitten meer leuke winkels, zoals MUS conceptstore en Puccini bonbons. Daarna loop je door tot de Zadelstraat, die zit ook vol met leuke zaken. Waaronder banketbakkerij Theo Blom, met de enige echte Utrechtse chocolade domtorentjes en boterspritsen. Loop je de straat uit, dan sta je op de Mariaplaats, die ook weer de nodige mooie horeca biedt.

De bibliotheek op het Neude

Als je niet de zadelstraat inslaat maar juist de andere kant neemt, dan loop je over de brug en kom je bij… de Dom. Die sinds 2017 helemaal ingepakt zit. Desondanks indrukwekkend en behalve erop kun je ook DOMunder naar opgravingen kijken.

Leuke musea met kinderen in Utrecht

Er is nog veel meer te doen en te zien, zoals musea. Wij kwamen toch weer uit bij het Nijntje museum. Jeugdsentiment voor deze tienjarige 🙂 Dat bleek niet echt uit te komen want de laatste keer dat wij er waren was in 2017, toen ze vier was. Maud schreef rond die tijd ook over het Nijntje Museum.

Weekendje Utrecht met kinderen en tieners. Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een weekendje naar Utrecht met je kinderen? Corrien deelt haar tips. Zoals het nieuwe Nijntje Museum.

Kortgeleden is het helemaal verbouwd en tweemaal zo groot geworden. In juni 2023 opende het zijn deuren weer, en het is voor iedereen die van Nijntje en Dick Bruna houdt, een must. Je zou zeggen voor kleintjes tot een jaar of zes, maar mijn dochter vond het – tot mijn verrassing – heel leuk.

Weekendje Utrecht met kinderen en tieners. Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een weekendje naar Utrecht met je kinderen? Corrien deelt haar tips. Zoals het nieuwe Nijntje Museum.

Maar Utrecht heeft nog veel meer leuke kindvriendelijke musea. Met jongetjes en meisjes die gek zijn op treinen kun je naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. In de Botanische Tuinen leer je van alles over planten. En bij Universiteitsmuseum Utrecht leer je hoe wetenschappers onderzoek doen en doe je zelf onderzoek.

Weekendje Utrecht met kinderen en tieners. Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een weekendje naar Utrecht met je kinderen? Corrien deelt haar tips. Zoals het Spoorwegmuseum.

Tot slot

Ik heb nu nog lang niet al het leuks opgenoemd, maar wel de dingen waar wij ons twee dagen erg mee vermaakt hebben. We willen ook al gauw terug want we waren nog helemaal niet klaar. Gelukkig is het met de trein heel goed te bereiken (en zo regel je dat gratis met kinderen). Dat gaan we toch maar eens wat vaker doen, ook voor een ‘gewoon’ uitstapje!

Met de trein

Corrien schrijft regelmatig blogs, vaak over uitjes, vakantie, boeken of een combinatie hiervan.

Weekendje Utrecht met kinderen en tieners. Corrien ging met haar dochter een nachtje naar Utrecht. Wil jij ook een dagje of weekendje naar Utrecht met je kinderen? Corrien deelt haar tips.

Daarnaast vind je hier nog meer tips voor citytrips met kids. Ook delen we op Instagram regelmatig tips.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids