Tip: zo reist je kind gratis met de trein

Weet je dat je kind gratis met je mee kan met de trein? Zo regel je dat je voor je kinderen voortaan niet meer hoeft te betalen als je met de trein gaat. Daarnaast zijn er voor tieners goedkope dagkaarten.

Toen we een keer met de trein gingen schrok ik me bij het uitchecken rot. Voor zoonlief betaalde ik hetzelfde als voor mezelf. Hij heeft een persoonlijke ov-chipkaart, waarop allerlei gegevens staan, inclusief zijn geboortedatum. Dan zou je denken dat het heel simpel is om kindertarief te rekenen. Maar zo eenvoudig is het kennelijk niet. Mijn vriendin Miriam vertelde me even later dat kinderen gratis mee kunnen reizen, maar dan moet je ze wel nog een keer apart aanmelden.

Tip: zo reist je kind gratis met de trein

Eenmaal thuis heb ik meteen een kidsvrij abonnement bij de NS geregeld. Daarmee reizen kinderen tussen 4 en 11 jaar gratis met je mee, zelfs tijdens de spits. Je kunt het aan de ov-chipkaart van je kind koppelen waardoor je maar één pasje nodig hebt. Goed om te weten toch?

Is je kind twaalf jaar of ouder, dan houdt dit helaas op. Maar voor tieners is er wel een goedkoper treinkaartje. Voor kinderen tussen 12 en 18 jaar kun je de Jongeren Dagkaart bestellen. Voor een vast bedrag reizen jongeren de hele dag, maar wel buiten de spits. Deze dagkaart is helaas niet bij alle andere vervoerbedrijven geldig.

Tip: zo reist je kind gratis met de trein. Weet je dat je kind gratis met je mee kan met de trein? Zo regel je dat. Zo regel je dat je voor je kinderen voortaan niet meer hoeft te betalen als je met de trein gaat. Daarnaast zijn er voor tieners goedkopere treinkaartjes.

De eerste foto heb ik genomen in het Nijntje Museum. Ook leuk om met je kind gratis met de trein daarheen te gaan!

De tweede foto heb ik genomen bij de Luchtsingel in Rotterdam. De Luchtsingel is een grote gele houten voetgangersbrug van bijna 400 meter lang. Hij is aangelegd om Rotterdam Noord te verbinden met het Centrum. Deze grote gele brug is natuurlijk ontzettend fotogeniek. Op de brug staan de namen van mensen en bedrijven, je kunt er dus ook je eigen plekje kopen. Vroeger stopte de trein van Rotterdam naar Scheveningen op Station Hofplein. Inmiddels stoppen er geen treinen meer. In de Hofbogen zitten nu restaurants, winkels en andere kleine ondernemers. Op het dak van het oude Station Hofplein zit daarnaast Luchtpark Hofbogen. Dit is een park met een moestuin en picknickbanken. Een hele bijzondere plek dus, om te picknicken in de stadsnatuur tussen de hoogbouw.

Tip: zo reist je kind gratis met de trein. Weet je dat je kind gratis met je mee kan met de trein? Zo regel je dat je voor je kinderen voortaan niet meer hoeft te betalen als je met de trein gaat. Daarnaast zijn er voor tieners goedkope dagkaarten.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids