Tip: zo reist je kind gratis met de trein


Weet je dat je kind gratis met je mee kan met de trein? Zo regel je dat.

Toen we dit weekend met de trein gingen schrok ik me bij het uitchecken rot dat ik voor zoonlief hetzelfde betaalde als voor mezelf. Hij heeft toch een persoonlijke ov-chipkaart, waarop allerlei gegevens staan, inclusief zijn geboortedatum, dan is het toch heel simpel om kindertarief te rekenen? Nou mooi niet. Mijn vriendin Miriam vertelde me even later dat kinderen gratis kunnen reizen, maar dan moet je ze wel nog een keer apart aanmelden.

Tip: zo reist je kind gratis met de trein

Eenmaal thuis heb ik meteen een kidsvrij abonnement bij de NS geregeld. Daarmee reizen kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis met je mee, zelfs tijdens de spits. Je kunt het aan de ov-chip van je kind koppelen waardoor je maar één pasje nodig hebt. Goed om te weten toch?

De foto heb ik genomen in het Nijntje Museum. Ook leuk om met je kind gratis met de trein daarheen te gaan!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.