Tip: zo reist je kind gratis met de trein


Weet je dat je kind gratis met je mee kan met de trein? Zo regel je dat.

Toen we dit weekend met de trein gingen schrok ik me bij het uitchecken rot dat ik voor zoonlief hetzelfde betaalde als voor mezelf. Hij heeft toch een persoonlijke ov-chipkaart, waarop allerlei gegevens staan, inclusief zijn geboortedatum, dan is het toch heel simpel om kindertarief te rekenen? Nou mooi niet. Mijn vriendin Miriam vertelde me even later dat kinderen gratis kunnen reizen, maar dan moet je ze wel nog een keer apart aanmelden.

Tip: zo reist je kind gratis met de trein

Eenmaal thuis heb ik meteen een kidsvrij abonnement bij de NS geregeld. Daarmee reizen kinderen tussen 4 en 11 jaar gratis met je mee, zelfs tijdens de spits. Je kunt het aan de ov-chip van je kind koppelen waardoor je maar één pasje nodig hebt. Goed om te weten toch?

De foto heb ik genomen in het Nijntje Museum. Ook leuk om met je kind gratis met de trein daarheen te gaan!

Update: vanaf 1 september 2020 is er voor kinderen tussen 12 en 18 jaar de Jongeren Dagkaart. Voor €7,50 reizen jongeren de hele dag, maar wel buiten de spits.

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips