Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra

In Rotterdam Zuid, aan de Maas, staat Villa Zebra. Villa Zebra is een kinderkunstmuseum. Een van de vijf onderdelen is de tentoonstelling Zelf, waar kinderen zelf op ontdekkingstocht gaan. Recentelijk is aan deze tentoonstelling een nieuw onderdeel toegevoegd: levensgrote tekeningen uit het mooie sprookjesboek van Caroline Ellerbeck waar kinderen zelf in een sprookje belanden. Miriam ging met haar hele gezin naar de opening en was blij verrast.

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkids #uitje #rotterdam #museum #kinderen

Het boek van illustratrice Caroline Ellerbeck is erg favoriet bij onze jongens van 4 en 7 jaar oud. Niet gek, want het heeft vrolijke tekeningen en heeft geen tekst, dus het spreekt nog meer tot de verbeelding. Op elke pagina kunnen kinderen een aantal voorwerpen of dieren zoeken… behalve op 1 pagina ontbreekt de rode worm. Dat heeft de illustratrice onze oudste zoon zelf verteld. Hij moest het haar vragen, omdat het hem bleef frustreren dat hij die ene worm niet kon vinden 🙂 (Het Sprookjesprentenboek en andere boeken van Caroline Ellerbeck zijn te koop bij Bol.com)

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkidsAls je Villa Zebra binnenkomt, zie je op verschillende tafels uitdagend speelgoed liggen. Daar waren onze jongens meteen al slecht weg te krijgen. Behalve bij het levensgrote poppenhuis, dat vond ik juist geweldig als moeder (of was het dat kleine meisje in me). Onze oudste wilde alleen in de buurt komen als het voor één foto zou zijn. De jongens speelden liever met magnetische vlakken waar ze huizen en andere bouwwerken van maakten. Ook was er een tafel met magnetisch zand en lego.

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkids

Geregeld zijn er knutselactiviteiten in Villa Zebra. Tijdens de opening maakten de kinderen een wolf met een bolle buik. De kinderen mochten zelf weten wat de wolf had gegeten en wat ze in de buik wilden stoppen.

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkids

Helemaal achterin het gebouw is de tentoonstelling Zelf. Kinderen kunnen overal mee spelen. Ze mogen overal aanzitten. Ideaal voor onze kleine ontdekkers! Het is niet groot, maar de jongens bleven maar toffe dingen zien. We begonnen natuurlijk als eerste bij het nieuwe deel. Via de buik van de wolf in het huis van Roodkapje kwamen ze in het hok van Hans van Grietje te zitten.

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkids

Overal lagen bingokaarten met verschillende tekeningen, die de kinderen in het decor konden zoeken. Dat werd hollen en gillen wie het snelste alles op zijn bingokaart gevonden had.

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkids

Heel leuk gedaan. Als je ook fan bent van het boek zou ik zeker een keertje gaan. De rest van de tentoonstelling is ook interactief. Vooral het circusgedeelte. In een echte circustent kunnen kinderen (wel of niet verkleed in de meest geweldige outfits) in de huid van een echte circusartiest kruipen. Ze kunnen er zelfs muziek bij uitzoeken. Ik als 42-jarige werd er ook heel vrolijk en jeugdig van 🙂

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkids

Nogmaals, Villa Zebra is niet groot maar, geweldig om je ongeveer 2 uur te vermaken. Onze oudste van 7 jaar vond het nog leuk, maar je zag dat hij soms te groot was. Ik zou zeggen dat het vooral voor kinderen vanaf 2,5 – 5 jaar ideaal is. Voor oudere kinderen is er de tentoonstelling Ticket to de Toekomst.

Parkeren kan op het eigen terrein van Villa Zebra of gratis op het Noordereiland (ongeveer 10 min lopen). Kijk voor meer informatie op de website van Villa Zebra in Rotterdam. Ennuh als je toch in de buurt bent, vergeet dan niet om even te kijken op de Kop van Zuid met het bekende Hotel New York.

Op ontdekkingstocht in kinderkunstmuseum Villa Zebra #leukmetkids

Een deel van de foto’s is genomen door Miriam, daarnaast hebben we foto’s van het museum gebruikt, deze foto’s zijn gemaakt door Hester Blankestijn.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids