Scheepvaartmuseum in Amsterdam met kinderen

Ben je al wel eens met kinderen bij het Scheepvaartmuseum geweest? Dit kindvriendelijke museum in Amsterdam heeft veel leuke dingen met kids.

Scheepvaartmuseum in Amsterdam met kinderen. Ben je al wel eens met kinderen bij het Scheepvaartmuseum geweest? Dit kindvriendelijke museum in Amsterdam heeft veel leuke dingen met kids.

Het Scheepvaartmuseum heeft een indrukwekkende collectie. Veel te veel om op een dag met de kinderen te zien. Dat is het fijne van een museumkaart: je kunt even naar een museum en je ziet vanzelf wel hoe lang de concentratie van de kids duurt. Op deze manier zijn we de afgelopen jaren regelmatig een paar uur met de kinderen naar het Scheepvaartmuseum geweest.

Het dak van het museum.

Scheepvaartmuseum met kinderen

VOC-schip de Amsterdam spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding bij kids. Op deze replica van een VOC-schip kun je van alles te leren over zulke schepen. Maar ook over de geschiedenis van de VOC.

Het scheepvaartmuseum in Amsterdam: onze kinderen waren nog niet in de VOC-schip Amsterdam geweest, dus daar gingen we als eerste heen. 

In de binnenkant mogen kinderen overal in klauteren. De driehoge stapelbedden vonden ze bijvoorbeeld fantastisch. Ook het takelen van vracht vonden ze erg leuk.

Onze kids waren nog niet in de VOC-schip Amsterdam geweest, dus daar gingen we als eerste heen. 

Voor kinderen vanaf 2 jaar is er de tentoonstelling Duiker Doris. Dit is een verhalende en interactieve tentoonstelling voor peuters, kleuters en jonge kinderen. Eigenlijk een binnenspeeltuin, waar kinderen van alles kunnen ontdekken.

Scheepvaartmuseum in Amsterdam met kinderen. Voor kinderen vanaf 2 jaar is er de tentoonstelling Duiker Doris. Een verhalende en interactieve tentoonstelling voor peuters, kleuters en jonge kinderen. Eigenlijk een binnenspeeltuin waar kinderen van alles kunnen ontdekken.

Verder is er voor kinderen vanaf 6 jaar het Verhaal van de Walvis. Dat laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. En hoe de walvis een bedreigde diersoort werd.

Het Scheepvaartmuseum met kinderen. Er is een speciale tentoonstelling voor kinderen: het Verhaal van de Walvis. Die laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken en hoe de walvis een bedreigde diersoort werd. 

Daarnaast is er een junior audiotour waarmee kinderen in het museum uitleg krijgen over wat ze zien. Maar voor oudere kinderen en tieners kun je ook de uitgebreidere reguliere audiotours doen.

In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is er een audiotour waarmee kinderen in het museum uitleg krijgen over wat ze zien.

Even rustig zitten? Ga dan naar het cafeetje, daar liggen kleurplaten en potloden voor kinderen.

Even rustig zitten? In het cafeetje liggen kleurplaten en potloden.

Tot slot heeft het Scheepvaartmuseum in schoolvakanties vaak extra activiteiten om te doen met kinderen.

Scheepvaartmuseum in Amsterdam met kinderen. Ben je al wel eens met kinderen bij het Scheepvaartmuseum geweest? Dit kindvriendelijke museum in Amsterdam heeft veel leuke dingen met kids.

Verder lezen

Meer weten? Kijk dan op de website van het Scheepvaartmuseum. 

In de buurt zitten meer leuke uitjes. Vlakbij zit duurzaam restaurant Kanteen25 op het Marineterrein, met speelruimte die ook leuk is voor oudere kids.

Vlakbij zit duurzaam restaurant Kanteen25 op het Marineterrein, met speelruimte die ook leuk is voor oudere kids.

Wetenschapsmuseum Nemo is een fascinerend gebouw vol met toffe apparaten, constructies, weetjes en proefjes. Zo’n museum vol nieuwe dingen om te leren, maar dan wel op een manier die kinderen fantastisch vinden.

Kunstwerk Nobody tijdens het Amsterdam Light Festival bij NEMO

De Cultuur Ferry is een leuke manier om Amsterdam te ontdekken met kinderen. Deze hop on hop off boot vaart van het ene naar het andere museum. Ondertussen ontdek je Amsterdam vanaf het water. Een leuke manier om het Scheepvaartmuseum te bezoeken.

Cultuur Ferry Amsterdam: hop on hop off museum boot. De Cultuur Ferry is een leuke manier om Amsterdam te ontdekken. Deze hop on hop off boot vaart van het ene naar het andere museum. Ondertussen ontdek je Amsterdam vanaf het water.

Het Amsterdam Light Festival is in de winter eigenlijk altijd in de buurt van het Scheepvaartmuseum.

Het Amsterdam Light Festival is in de winter eigenlijk altijd in de buurt

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids