Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen


Jaren geleden werkte ik als student een paar maanden in Nemo Science Museum in Amsterdam. Een fascinerend gebouw vol met toffe apparaten, constructies, weetjes, proefjes… en heel veel gillende kinderen 😉 Zo’n museum vol nieuwe dingen om te leren is echt wat voor zoonlief, dus nu hij vijf is werd het de hoogste tijd om er eens heen te gaan.

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

We maakten samen een fotorapportage, ook voor papa en dochterlief die niet mee gingen: “Kijk mama, hiervan moet je ook een foto maken!”. De foto’s spreken eigenlijk al voor zich, dus kijk lekker naar dit fascinerende museum.

Als je gaat heb ik een paar praktische én leuke tips voor je:
*Nemo ligt vlakbij Centraal Station, dus je kunt er makkelijk met de trein heen.
*Als je kleine kinderen hebt, dan zijn vooral de eerste en tweede verdieping leuk, de hogere verdiepingen zijn voor wat grotere kinderen.
*Het dak is dan wel weer voor iedereen. Op het dak is een restaurant, maar kun je ook genieten van het prachtige uitzicht over de stad, een groot paneel vertelt wat je waar ziet. In de zomer kunt je hier ook heerlijk buiten zitten en van dat uitzicht genieten.
*Wil je de kosten een beetje drukken, neem dan eigen eten en drinken mee, er is een ruimte waar je dat mag opeten.
*Het kan flink druk zijn bij Nemo, vooral in de vakanties. Een studiedag is een prima moment om naar Nemo te gaan. Ga je in het weekend, dan is zaterdag minder druk dan zondag en later op de middag wordt het rustiger. Als je een museumkaart heb en in de buurt woont kun je natuurlijk prima voor een paar uurtjes gaan, aan het begin of einde van de dag.
*Ook het gebied rondom Nemo is de moeite waard, met overal water. Vapiano (Oosterdokskade 145) is een self-service concept met Italiaans eten. In de La Place boven de Bibliotheek (Oosterdokskade 143) heb je een fantastisch uitzicht over de stad, bovendien kun je boeken eerst beneden op de kinderafdeling uitzoeken en boven lezen. Het gebouw is sowieso leuk om even heen te gaan, het is erg speels opgezet én er is een echt Muizenhuis.
*Veel plezier in Nemo, lekker samen genieten, want wat is er nou leuker dan je kids te bekijken terwijl ze de wereld ontdekken??

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderenDagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderenDagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Dagje Nemo Science Museum in Amsterdam met kinderen

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.