De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners

In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. 

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam.

Museum met kinderen in Amsterdam Centrum

Het Paleis op de Dam, officieel Koninklijk Paleis Amsterdam, is regelmatig open voor bezoekers. Dit paleis werd gebouwd als stadhuis in de tijd van het classicisme. Je leert er dus veel over de geschiedenis van Amsterdam en over Griekse en Romeinse mythen. Leuk voor nieuwsgierige kinderen en tieners. Bekijk ook onze review van het Paleis op de Dam.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals het Paleis op de Dam.

Bij Fotomuseum FOAM kunnen kinderen met het spelboek FotoBaas zelf op ontdekking. Zo leren ze spelenderwijs over fotografie. Het boek gaat mee naar huis en kun je daar nog eens rustig bekijken. Soms zijn er inloopworkshops met limonade. Niet iedere tentoonstelling is interessant voor kinderen, dus het is wel handig om dat vooraf te bekijken.

In de Hermitage wisselt de collectie eens in de zoveel tijd. Er zijn altijd objecten uit de collectie van de Hermitage in Sint Petersburg te bekijken. Bij de tentoonstelling krijg je een speurtocht voor kinderen. Naast de Hermitage kun je lunchen in de Hoftuin.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals museum de Hermitage.

In de Hermitage zit ook Outsider Art, een kleine dependance van van Het Museum van de Geest. Met kunst gemaakt door mensen in psychiatrische instellingen en andere bijzondere achtergronden. Wat onze kids erg leuk vinden: ze mochten er met stiften overal op tekenen en schrijven.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals het Museum voor de Geest.

Het Amsterdam Museum toont van alles over Amsterdam, van de geschiedenis tot de toekomst.

In het Grachtenmuseum leer je lopend door stijlkamers van een grachtenpand over de Amsterdamse grachten. Met onder andere een groot poppenhuis en projecties. Je krijgt een audiotour, maar om alle details te begrijpen moet je een jaar of tien zijn.

In de Jordaan kun je ook het echte Muizenhuis van Sam en Julia bekijken.

Weet je dat je het Muizenhuis kunt bezoeken?
Oosterdokseiland

Wetenschapsmuseum Nemo is een fascinerend gebouw vol met toffe apparaten, constructies, weetjes en proefjes. Zo’n museum vol nieuwe dingen om te leren, maar dan wel op een manier die kinderen fantastisch vinden. Lees ook onze review van Wetenschapsmuseum Nemo.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals Wetenschapsmuseum NEMO Science Museum.

Het Scheepvaartmuseum is een gigantisch gebouw dat allerlei verschillende onderdelen van de scheepvaartgeschiedenis vertelt. Je kunt hier heel lang ronddwalen. Bekijk ook onze review van het Schaapvaartmuseum.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals het scheepvaartmuseum.

Museum met kinderen in Amsterdam Zuid

Het Rijksmuseum is ook voor kinderen leuk. Er zijn speciale familie rondleidingen en kinderen kunnen een schildercursus doen. Ook de tuin van het Rijksmuseum is leuk om met kids te bezoeken en bovendien gratis.

Het Stedelijk Museum heeft een lab voor kinderen. Maar dat is niet altijd open, dat moet je even van tevoren checken dus.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals het Stedelijk Museum.

Het Moco Museum heeft hedendaagse kunst die vaak niet misstaat op Instagram en spreekt dus veel oudere kids en tieners aan.

Bij het Van Gogh Museum moet je ruim op tijd reserveren. Voor kids is er een speurtocht, voor tieners een checklist. Bekijk hier onze review van het Van Gogh Museum.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals het Van Gogh Museum.

Move Amsterdam bij het Olympisch Stadion leert je van alles over mobiliteit. In de Mobility Experience ontdek je hoe het is om in een zelfrijdende auto te rijden. Ook zijn er mooie race wagens uit verschillende periodes en een tijdelijke tentoonstelling. In de kidsclub doe je een leuke workshop over iets dat te maken heeft met mobiliteit. Daarnaast is er een café, een restaurant en een winkel.

Vlakbij de RAI zit Instagram museum The Upside Down Amsterdam, een populaire plek bij veel tieners.

Amsterdam heeft een Museumtramlijn, wij maakten er een ritje mee en dit is erg leuk, ook als het regent kan je toch de stad door.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals de museumtram.

Museum met kinderen in Amsterdam Oost

Tropenmuseum Junior in Amsterdam Oost heeft altijd een gave tentoonstelling voor kinderen. Amber vertelt: “Geweldige reis door Marokko. Echt super tof voor kinderen vanaf 6 jaar.” Let op: je moet hier wel reserveren, wij stonden al een keer voor niks voor de deur 😉

De Hortus Botanicus is oorspronkelijk de plantentuin van de universiteit. Kinderen leren er over planten, maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals de Hortus Botanicus.

Verzetsmuseum Amsterdam vertelt het verhaal van vervolging, collaboratie en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het heeft een speciaal kindergedeelte: Verzetsmuseum Junior.

Naast dierentuin Artis in Amsterdam zit Micropia, een museum vol fascinerende microscopen en microben die je daarmee ziet. Dit is leuk voor nieuwsgierige kids vanaf een jaar of 8.

De leukste museum tips in Amsterdam voor kinderen en tieners. In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals Micropia museum.

Youseum Amsterdam is een social media experience, een leuk museum voor tieners. In een uur ga je met een interactieve tour door het museum.

Forteiland Pampus bezoek je met je eigen boot, of je vertrekt vanaf de haven van IJburg in Amsterdam. Wij gingen er ooit heen voordat we kinderen hadden. Het is echt een prachtige plek in het IJmeer.

Museum met kinderen in Amsterdam Noord

EYE film: bioscoop en filmmuseum op een prachtige plek. Met voor kinderen een videotour, een speurtocht en leuke activiteiten. In het weekend zijn er speciale films voor kleintjes. En in de vakantie zijn er extra activiteiten en workshops. Lees ook onze review van filmmuseum EYE, inclusief andere tips in de buurt.

In Amsterdam zijn heel veel leuke kindermusea en musea met speciale activiteiten voor kinderen. Hier vind je voor alle kinderen wel een leuk museum in Amsterdam. Zoals Filmmuseum EYE in in Amsterdam Noord.

This is Holland is een “5D vliegervaring”, met een film alsof je over Nederland vliegt. De Flight experience is letterlijk Nederland in vogelvlucht. Kinderen moeten daarvoor minimaal 102 centimeter zijn.

Nxt museum richt zich op mediakunst, met grootschalige, digitale kunstinstallaties. Daarin wordt je perceptie van ruimte, maar ook onze plaats daarin, op de proef gesteld. Ook leuk voor tieners.

Street art museum Straat: straatkunstmuseum op het NDSM-terrein.

Wondr Experience was het eerste Instagram museum in Nederland. Sindskort kun je er ook wat eten of drinken bij Pink Beach.

NDSM werf in Amsterdam Noord, hier zit ook Straat.

Buiten Amsterdam

In het Muiderslot in Muiden kun je beleven hoe het vroeger moet zijn geweest in een oud kasteel. Voor kinderen zijn er speurtochten. In de zomer is er een valkenier en in de vakanties zijn er familievoorstellingen en meespeeltheater. Miriam schreef er een verslag over.

Het Muiderslot in Muiden.

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je nog veel meer tips in Amsterdam. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Mis jij een leuk museum voor kinderen in Amsterdam dat niet mag ontbreken? Dan hoor ik dat heel graag via email op info [at] leukmetkids.nl.